MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la Armanini »

utrka nis specijalno..
potez stonera bas kako kaze alien - do jaja :)
promjenili su pristup sto ga je kostalo prosle utrke.. brz na pocetku, spor na kraju kad gume odu.. sad je odvozio proracunato..

simoncelli ko simoncelli :) godina ucenja..

rossi se borio s motorom na pocetku ko da vozi bez tc-a..

uglavnom, ne losa utrka, posto je stoner dobar dio utrke "skrivao" brzinu..

na laguni je dovoljno samo gledat kako bacaju motore po tim ludim zavojima..

sad cekat brno.. to bi trebala bit zanimljiva utrka..
rFactor F1 HR server Info
slika
alien_ri
Navijam za: MSC

Post Postao/la alien_ri »

Za one koji nisu gledali MotoGP, evo kako je Stoner preuzeo vodstvo, stvarno vrijedno pogledati
M.Schumacher:
"Those who have come into Formula One without experiencing cars devoid of electronic aids will find it tough. To control 800 horsepower relying just on arm muscles and foot sensitivity can turn out to be a dangerous exercise."
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

E jedva čekam Brno i novo "srce" Yamahe. Ovdje se dobro vidjelo koliko na nož mora voziti Lorenzo da bi zadržao Honde iza sebe.Jedna mala greška kod izlaza i Honda pere snagom.

Yamaha are almost at Honda’s level at the moment, especially at the past two rounds at tight circuits where top speed is not such an issue. The steps forward have been made with the chassis alone, so sparks should fly at Brno when the new engine developments are put in place. As riders, I would place the on-form Stoner slightly ahead of Lorenzo at the moment, but not by enough to cruise to the title.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Yamaha se povlači iz WSBK . Šteta, baš kada sam počeo malo bolje pratiti Superbike.

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

maah.. grozota..
Yamaha blamed difficult market conditions in Europe for its withdrawal
idu mi na *urac ova opravdanja.. nis se vise ne isplati, sve je preskupo..

a steta.. postava je odlicna.. laverty je odlican vozac, a melandri se evo bori sa biagiem sa 2. mjesto u prvoj sezoni..

ja pratim wsbk, gustam vise nego motogp jer su gotovo sve utrke zanimljive, pregrst borbi, za prvo mjesto se znaju borit i 4 razlicita motora, za razliku od gpa gdje gledamo samo honde..

doduse, ove sezone checa rastura.. on i ducati su u jednostavno super formi.. u silveru je uzeo 4. dvostruku ako se ne varam i za ukupno 10 pobjeda ove sezone..

al utrke su bile odlicne.. biaggi melandri novo rivalstvo..

hopkins je lud.. dosao, prva utrka i u prvom startnom redu.. obje utrke odlicne..
steta za camiera, bio je super brz, konacno do pravog rezultata, i banana prva utrka, druga vrlo dobra..
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma ostati će Yamaha kao i Ducati ( pogle kako Checa vozi ) sa kitovima za utrke ali neće imati tvorničku momčad.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

22 sezone, 3 osvojena prvenstva, 29 pobjeda, 99 postolja - to će ostati zapisano u knjigama uz Lorisa Capirossija.""It's difficult for me to say this, because after 22 seasons this will be my last race in Italy because at the end of the year, I will retire." Bilo je i suza jučer na konferenciji... Nadam se još kojoj dobroj vožnji do kraja sezone.
Iako je ovo logičan i očekivan potez nakon ovakve sezone (i prošle) i njegovog stanja, svejedno mi je krivo što ga neću gledat. :(
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

:( bas steta..
jest da se znalo vec nekoliko utrka da je to to, al svejedno steta..
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Ovo što sam danas vidio na 125cc mislim da prije nisam vidio - totalna idiotarija! Ja ne znam šta je Zarco mislio/pokušavao?!
slika
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

gringo73 je napisao/la:Ovo što sam danas vidio na 125cc mislim da prije nisam vidio - totalna idiotarija! Ja ne znam šta je Zarco mislio/pokušavao?!
pa htio ga je otjerat kao što to radiš s dosadnom muhom :biggrin:

moto 2 je danas bio odličan,lijepo je vidjet toliko vozača naprijed :D svaka čast marquezu možda i uzme naslov ovako do kraja =D>
u motogp-u jedino vrijedno spomena je borba sic-dovi-spies na kraju...tu svaka čast simoncelliu,stvarno izvlači maksimum iz polu-satelitske honde =D>
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

moto gp - fantasticna zadnja tri kruga, pogotovo zadnji.. simoncelli se isprsio za pobjedu nad dovijem.. spies je mislio iskoristit njihovu borbu, al no no.. zavrsilo je posteno..
takodjer bilo je lijepo vidjeti rossija nakratko u dobroj borbi za dobru poziciju, al moze se koliko se moze..

al zato superbike je bio zabavan na nurbu.. prva utrka standardno checka, al su se yamahe opasno borile medjusobno.. odlicno za gledat timske kako se tako usko bore.. melandri je definitvno top vozac..

druga utrka vozili po potopljenoj stazi, i jos na polovici pocelo jace padat.. ovi papci u f1 ne bi ni pod safetyem vozili na takvoj stazi..

haga je rasturio utrku, sekundu brze krugove vozio od svih, imao 8 sekundi prednosti, al je svejedno nastavio u brzom ritmu i neslavno zavrsio.. vodstvo je preuzeo sykes i ubrzo nakon par krugova kada je prosla trecina utrka je red flagirana..
dvojac ducatija na podiju..

takodjer bila odlicna borba izmedju melandrija i lavertya.. laverty na kraju pobjednik..
padova je bilo naravno po takvim uvjetima puno, te je laverty vec na polovici utrke mahao da se utrka prekine.. uglavnom fun..
kako biaggi nije vozio, melandri je sad komotno drugi sa nekih 20-ak bodova prednosti..
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Za dva dana nas očekuje uzbuđenje :). Da se kladim, ovaj put bi stavio na Pedrosu.
Samo neka se trkaju.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ja na Lorenza. Nekako je nabrijan i ako ne sj..e gume kao u Brnu ponoviti bi se mogao Misano.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Dani je napisao/la:Ja na Lorenza. Nekako je nabrijan i ako ne sj..e gume kao u Brnu ponoviti bi se mogao Misano.
Nekako Lorenzo nije blistao u ova 2 treninga + Q, ali ko zna šta može biti sutra u trci. Rossi ima sutra "premijeru"; prvi je na kojem će se primjeniti pravilo o korištenju motora. Start iz pit lane će bit nezgodna stvar, jer redovito ima dobre startove. Za one koji nisu pratili, Vale koristi motor s aluminijskim okvirom.
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Bit će zanimljvio, to ne sumnjam. Nisam imao gdje gledato kvalifikacije, ali vidim rezultate: Moto gp - honda dominantna. Vidjet ćemo da li će Rosijeva nova kaciga opisati i novi aluminijski okvir.
Moto 2 - Marquez strašno uvjerljiv. Ako se ne desi nešto nepredviđeno, pobijedit će s "dosadnom" prednošću. od 2- 10 mjesta (do Iannonea) vjeruje m da će biti jako zanimljivo.
123 - kao i uvijek - napeto :)
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Pogotovo što su uvjeti na stazi potpuno drugačiji od petka i subote. Jučer je bilo 28/42 (zrak/staza), a danas 19/21 :) Noćas je palo i nešto malo kiše, oblačno skroz, i poprilično jak vjetar. A nisam prije obraćao pažnju, ovu staza je osmislio sveprisutni Tilke!
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Na warmupu je bilo otprilike sve isto kao i u kvalama osim ... malo većeg top speeda zbog hladnijeg vremena (Stoner jučer oko 318, a jutros 325), posebnog dizajna repsol honde http://www.crash.net/motogp/picturearch ... 8/2/photos i Rossievog zvaničnog zarađivanja kazne zbog korištenja 7-e makine - tek kad motor napusti pit lane zaradi se kazna što je on napravio jutros jer ta sedma se nalazi na rezervnom motoru ... taktička odluka jer veli da se manje gubi ovdje nego u Montegiu zbog izlaza iz pit lanea.

... ah da, Lorenzo (Žorž Lorenz kako portugalci izgovaraju) je i jutros stalno odmahivao glavom dok je Spies djelovao relativno zadovoljno uprkos tome što je, kao treći, zaostajao skoro sekundu za najbržim Stonerom ...
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Post Postao/la Bibi »

Marquez sta da vise kazem nego DOMINACIJA +los rezultat Bradla (neki problemi s motorom treba vidjet izjave kasnije) i sada je razlika -6 bodova :peace:

Jedva cekam jos par sezona i dolazak u MOTO GP :D
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Fantastična Motot2 trka!!! Marquez je stvaaarno odličan. Malo sam tražio, Bradl je imao problema s vibracijama koje su dolazile sa stražnjem kraja (guma/felga). Bradley Smith je potpisao ugovor na 3 godine s Tech3; 2012 u Moto2 i 2013-14 u MotoGP.
MotoGP; Honda je fantastična i Stoner je u naletu. Mislio sam da će Yamaha napraviti neštoo za vrijeme ljetne stanke ali ništa. Ducati je i dalje u istim problemima, mislim da jedva čekaju da prođe ova sezona.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ma honda i stoner su imali prventsvo od prve utrke.. prenadmocan je motor..

start je bio dobar, spies super start.. al vec nakon par krugova se rjesi utrka sto se tice pobjede..
al bilo je super borbi.. simoncelli steta sto je imao zajeb, imao je siguran podij jer je i njegova honda dosta brza od yamahe..

hayden - bautista odlicna borba. onih par krugova sto je bautista ganjao, a hayden se super branio - fantasticno!
rossi moglo je i vise (iako je nebitno), al je dosta brzo pojeo zadnju gumu valjda..

utrka ko utrka nis posebno, nekakav prosjek, kao i vecina utrka ove godine.. da nema simoncellija i bautiste i rossija koji se mora uvijek probijat, bila bi 2 preticanja kroz cijelu utrku.. (prvo bi bilo pedrosa naravno na startu uzme stonera, drugo - stoner vrati vec u drugom krugu)..
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Bradl je imao dva problema - gumu koja je proklizavala po felgi i "nešto nezašarafljeno" (something loose) na trokutu prednje vilice ... pred kraj su ga prelazili kao da vozi bicikl.

Nakon utrke su razgovarali sa Poncharalom (bbc prijenos) pa je spomenuo kao kandidate za narednu sezonu Doviziosa i Bautistu za kojeg je rekao da je zainteresiran ali čeka odluku suzukia da li će i kako učestvovati u 2012 sezoni ... točnije, spomenuo je 4 kandidata ali je samo dva imenovao.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

bila bi steta da si bautista ne nadje mjesto u moto gp-u..
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

U prijenosu moto2 su okidali. I to s razlogom. Ono je bila pjesma :). I idem odmah potražiti koliko je Bradl imao više bodova od Marqueza prije 3, 4 mjeseca. Fenomenalno. Marquez je na pravom putu da kao rookie osvoji prvenstvo.
Čak je i velikom Rossiju u svakoj klasi trebala jedna godina privikavanja. Ne znam kada je zadnji put Rookie osovjio?
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

dmarijon je napisao/la:U prijenosu moto2 su okidali. I to s razlogom. Ono je bila pjesma :). I idem odmah potražiti koliko je Bradl imao više bodova od Marqueza prije 3, 4 mjeseca. Fenomenalno. Marquez je na pravom putu da kao rookie osvoji prvenstvo.
Čak je i velikom Rossiju u svakoj klasi trebala jedna godina privikavanja. Ne znam kada je zadnji put Rookie osovjio?
Ako misliš na Moto2 (ex 250), onda je to Pedrosa; '03 osvojio 125cc, '04 prešao u 250cc i uzeo prvenstvo (najgori plasman mu je bio 4. mjesto). Pedrosa je jako puno obećavao...
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Da. Mislim na Moto2 - bivši 250. Pa čuj, ne možemo reći za Pedrosu da nije ispunio očekivanja. Uvijek je u vrhu. Meni se osobno čini da se on svojom tjelesnom konstitucijom bolje snalazio u manjim klasama. Sada kad gledam Vinalesa i Marqueza, vidim ih jednog kada u motogp-u kao nove: Pedrosu i Lorenza. Nove buduće španjolske nade :)
Samo neka se trkaju.
Odgovori