Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
natural
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro

Post Postao/la natural »

Francuska, Magny-Cours_2008

Hi. Res slike (začinjene pit babes-icama, i sitnim detaljima), Filmić (konferencija sa kvala)

~185MB +

slika slika slika slika slika

>>>>>> DOWNLOAD 1 <<<<<<
>>>>>> DOWNLOAD 2<<<<<<
slika
slika
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

10x natural...prehebene slike... a evo nekaj kaj sam iskopao na jubito...upozoravam da ce biti lom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Za nas Ferrarijevce

slika
XTRage
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la XTRage »

Treš, zabraniti takve "umjetnike"...
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

http://www.sportbild.de/sportbild/gener ... 00000.html

za one koji ne znaju njemački, ukratko, santander od sljedeće godine u ferrariju

ako je to točno, onda je vrlo izvjesno kamo će alonso....
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

sunseeker je napisao/la:http://www.sportbild.de/sportbild/gener ... 00000.html

za one koji ne znaju njemački, ukratko, santander od sljedeće godine u ferrariju

ako je to točno, onda je vrlo izvjesno kamo će alonso....
da,to sam i ja čito baš danas ujutro,no svakako sa tim prijelazom bi Ferrari bio nenadmašiv sigurno,pogotovo što bi imao dva velika kalibra vozača,ja se protivim tome,ali ipak je to vozač koji je za kladu bolji od Masse,za tim puno bolje,no ja nebih još isključio da Massa ostane kao vodonoša a kimi ode uz nemalu otpremninu,ionako mu je pun k svega... inače,kad se god počelo nekaj ovako često i javno nagađat tako rano,uvijek se obistinilo...tako da dan d ubrzo dolazi,plakat ću danima,al nema veze... uvijek vjeran :D
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

schuey je napisao/la: da,to sam i ja čito baš danas ujutro,no svakako sa tim prijelazom bi Ferrari bio nenadmašiv sigurno,pogotovo što bi imao dva velika kalibra vozača,ja se protivim tome,ali ipak je to vozač koji je za kladu bolji od Masse,za tim puno bolje,no ja nebih još isključio da Massa ostane kao vodonoša a kimi ode uz nemalu otpremninu,ionako mu je pun k svega... inače,kad se god počelo nekaj ovako često i javno nagađat tako rano,uvijek se obistinilo...tako da dan d ubrzo dolazi,plakat ću danima,al nema veze... uvijek vjeran :D
ako ti je momčad na prvom mjestu onda nemaš brige, progutati ćeš nekako tog alonsa.....meni je na prvom mjestu vozač, tako da bi uistinu volio da alonso ode u ferrari (iako nikada nisam volio ferrari, osim testarosse i modene, ajd i 430 mi je dobar :p ), još od doba senne i prosta izabrao sam sennu, tako da sam nekako po prirodi stvari uvijek bio protiv ferrarija, dapače, bio sam veliki navijač mclarena i užasavala me (tada) pomisao da schumacher dođe u mclaren.......tako da znam kako ti je :)

sve mi se čini da kimi na kraju sezone (ako osvoji naslov) odlazi.......a to bi svakako bila velika šteta i ne bih se iznenadio kada bi sljedeće sezone kubicu gledali u mclarenu, al to je već drugi topic......
M Power
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la M Power »

http://www.autosport.hr/content/view/8519/381/

Alonso i Kimi to bi bila iznimna kombinacija, ali Massa vozi dobro ove sezone, izuzev VN Velike Britanije, ima i važeći ugovor, tako da će biti zanimljivo kako će se sve ovo rasplesti.
There is no power, like M Power.
natural
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro

Post Postao/la natural »

Velika Britanija, Silverstone_2008

Hi. Res slike (začinjene pit babes-icama, i sitnim detaljima),

~113MB

slika slika slika slika slika

>>>>>> DOWNLOAD 1 <<<<<<
>>>>>> DOWNLOAD 2<<<<<<
slika
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ferrari će u Mađarskoj koristiti krilo "morski pas"

http://f1.gpupdate.net/en/news/2008/07/ ... n-hungary/

slika
slika
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač

natural di su slikice iz Hockenheima-moram neki novi wallpaper stavit a ove High Res mi bas pasu na 1920x1200 :D
U biti koje su prednosti tog tzv "anvil" tj "shark" krila-usmjeravanje zraka na zadnji spojler ili stabilizacija aerodinamike...meni bas njihova funkcija nije odmah uocljiva?!
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

Lord of the Ring je napisao/la:n...U biti koje su prednosti tog tzv "anvil" tj "shark" krila-usmjeravanje zraka na zadnji spojler ili stabilizacija aerodinamike...meni bas njihova funkcija nije odmah uocljiva?!
Mirniji dotok zraka na zadnje krilo. Zrak koji zaobilazi vozačevu kacigu pa pokrov motora postaje "nemiran" čim prođe standardni pokrov. Ovaj spriječava "nemire" (vrtloženja). To je neko moje razmišljanje!
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač

zvjerko je napisao/la:
Lord of the Ring je napisao/la:n...U biti koje su prednosti tog tzv "anvil" tj "shark" krila-usmjeravanje zraka na zadnji spojler ili stabilizacija aerodinamike...meni bas njihova funkcija nije odmah uocljiva?!
Mirniji dotok zraka na zadnje krilo. Zrak koji zaobilazi vozačevu kacigu pa pokrov motora postaje "nemiran" čim prođe standardni pokrov. Ovaj spriječava "nemire" (vrtloženja). To je neko moje razmišljanje!
Takav je i neki moj rezon jer moraju imati funkciju aerodinamike zadnjeg dijela bolida...bas me sad to sjetilo posto vozac (kaciga i njegov polozaj) narusava protok zraka je li zabranjeno citav kokpit staviti kako da kazem "pod kabinu" odnosno kao u borbenim zrakoplovina/jet fighterima-time bi se anulirao taj problem...
slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Lord of the Ring je napisao/la:
Takav je i neki moj rezon jer moraju imati funkciju aerodinamike zadnjeg dijela bolida...bas me sad to sjetilo posto vozac (kaciga i njegov polozaj) narusava protok zraka je li zabranjeno citav kokpit staviti kako da kazem "pod kabinu" odnosno kao u borbenim zrakoplovina/jet fighterima-time bi se anulirao taj problem...
Mislim da pravilnik to ne dopušta općenito za konstrukcije bolida jednosjeda ali nisam siguran.
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica

Post Postao/la Ferrari4ever »

Walter je napisao/la:Ferrari će u Mađarskoj koristiti krilo "morski pas"

http://f1.gpupdate.net/en/news/2008/07/ ... n-hungary/

slika
Ne kužim se u aerodinamiku ( zato guštam čitat zvjerka lipo čovik objasni ) , ali samo da dobro funkcionira , malo će trebat vremena da se naviknemo na izgled. Možda sad Ferrari " poleti " - kamo sreće :)
... Forza Massa ...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

zvjerko je napisao/la:
Istina, navodno kroz zavoje mnogo pomaže jer zadnje krilo dobiva više zraka. To krilo je najbitinije za zavoje jer dotok zraka po ravnom i zavojima nije isti. Kroz zavoje prednje i zadnje krilo ne stvaraju potisak duž cijelog krila, nešto više od pola krila je prekriveno zrakom. Bolid ima manji potisak kroz zavoje nego po ravnom a trebalo bi bit obrnuto
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Ali, meni se taj dio čini nelegalnim jer se par puta vidjelo da se taj dio kreće, sad ne znam koliko je to gibanje tolerantno??
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la zvjerko »

Ferrari4ever je napisao/la: Ne kužim se u aerodinamiku ( zato guštam čitat zvjerka lipo čovik objasni ) , ali samo da dobro funkcionira , malo će trebat vremena da se naviknemo na izgled. Možda sad Ferrari " poleti " - kamo sreće :)
Gle mene, cura me pohvali a ja se pravim kilav! Evo klečim na kuruzi dok ovo pišem, dobro ajde zamišljam da klečim i isto se skrušeno osjećam!
Pokušavam pojasniti tehnikalije na način da shvate dragi naši forumaši kojima to nije jača strana jer, koja je svrha ako to razumije samo tehnički potkovana osoba.
Fala Ferrari4ever! :bye:

@ Schumy.d - isto se vidjelo da se McM-ovo gornje prednje krilo savija pa se nitko nije žalio tako da je sve regularno dok tehnička komisija nema primijedbi, a ostali timovi razmišljaju o upotrebi istog. Sve je pitanje procijene tima hoće li više profitirati korištenjem iste ideje ili tuđom nevoljom - zabranom korištenja, a skoro svi već testiraju ili koriste shark tail tako da mislim da neće biti ništa od banna!
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

zvjerko je napisao/la:
Lord of the Ring je napisao/la:
Mislim da pravilnik to ne dopušta općenito za konstrukcije bolida jednosjeda ali nisam siguran.
ne dopušta,zato i izmišljaju kojekakve rupe iznad kacige kako bi to riješili,čak mislim da ima i određena visina onog malo uzvišenog djela ispred glave ;) Moje mišljenje je da su to zabranili zbog sigurnosti jer bi otežalo izvlačenje prilikom sudara težeg,moguće je zaglavljenje a to je kobno prilikom požara i još ima puno kombinacija

Schumy.d je napisao/la:Ali, meni se taj dio čini nelegalnim jer se par puta vidjelo da se taj dio kreće, sad ne znam koliko je to gibanje tolerantno??
tu je FIA po meni nedorečena,jer ta fleksibilnost postoji u određenoj mjeri na svakom vanjskom djelu bolida,no pitanje je kad oni procjene da je "prefleksibilno". Na primjeru Renaula i zadnjeg krila je bilo zaista očito da je znatan pomak i mislim da je to malo manje gibljivo napravljeno nebi bili kažnjeni,dok s druge strane oni pravila izmišljaju u hodu isto kao i timovi načine da iste zaobiđu ;)

čitam malo ove tehničke postove i vidim da se slična rasprava odvija na dva topica no postat ću ovdje pitanje pa ak modovi misle da je neprikladno nek prebace u temu o aerodinamici.
Naime,Red Bull je izmislio novi pokrov motora i ruku na srce djeluje,a i sami su napredovali od prošle sezone,Honda je stavila "brkove" na "nos" i djeluju. Sad mene zanima definicija tih brkova jer kao i ovaj pokrov sve više momčadi ih testira i stavlja. Moje mišljenje ako se pogleda slika je da oni skreću zrak van vozačeve glave gdje je po meni dolazi inače do največih nestabilnosti u strujanju te ga preusmjerava pak na isti ovaj poklopac motora. tu su dvije prednosti,"rezani" zrak ne smeta vozaču a opet preusmjeravanjem se dobiva stabilnost. Naravno,ima ljudi na forumu kojima je ovo jača strana pa bih zamolio da ako netko je upućeniji ili zna točan podatak čemu služi,ovo je moja pretpostavka a nigdje nisam naletio na neko objašnjenje. Također sam mišljenja da je od manje koristi nego pokrov pa je Ferrari malo rezerviran ka toj primjeni,jer ipak nisu ga oni izmislili :D
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ferrari je donio dva različita poklopca motora...

slika

slika
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač

Ovaj drugi izgleda moćnije , jeli bilo komentara uz ove slikice :?: Ekipa , šta mislite koji je bolji i za šta :?:
... Forza Massa ...
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

ovaj prvi mi je preruzan nikako nebi volio vidjeti to čudo na ferrariju ali ako če to donijeti napredak i ferrari bi bio brži zašto ne pokušati,ali taj nakovanj ili shark je meni osobno ružan :hehe:
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ma ovo shark krilo je uredu, bilo je u istoriji F1 i ružnijih aerodinamičkih dodataka na bolidima, meni ne smeta.
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

Meni se ne sviđa niti jedno od ova 2 noviteta, najljepši mi je bio onaj stari!!
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač

Schumy.d je napisao/la:Meni se ne sviđa niti jedno od ova 2 noviteta, najljepši mi je bio onaj stari!!
Pusti ljepotu samo da je učinkovito ;) iako sad na kvalama nisam vidjela nikakvo ludo držanje - nisam baš neki stručnjak ali ... neznam čini mi se da ovo jedino paše Toyoti njima je baš krenulo :idea:
... Forza Massa ...
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Slažem se prvi je zbilja pre ružan!
1982 UCV 1919
Odgovori