Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
King iCool
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la King iCool »

Sanel je napisao/la:Jel se računaju bodovi 10,6,4,3,2,1 ili neki drugi sistem?
Racuna se tako kako je u pojedinoj sezoni bilo.Znači ako je pobjeda 10 bodova onda se računa 10,ako 25 onda 25 itd... Ta statistika nije baš realna.
Ferarist
Navijam za: Alonso i Ferrari

Post Postao/la Ferarist »

dady16 je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:Ferrariju je glavni problem zagrijavanje guma. Ništa drugo.Trebaju obrnut strategiju u tom pogledu totalno.
I ja sam to primijetio,Fernando i Felipe ulažu puno više truda da zagriju i drže te gume na optimalnoj temperaturi nego drugi.
Kažu da temperatura guma ovisi o aerodinamici,Ferrari se značajno popravio u tom segmentu no još nisu dostigli razinu RBR(Mclaren ima neke druge vrline),to se najviše vidi po formi Ferrarija na tvrdim gumama,Massa se više muči no tu najviše kaskaju za RBR,pogledajte Webbera po meni lošijeg vozača od Masse a kamoli Alonsa no gotovo uvijek je brži od njih na tvrdim gumama pogotovo kad je hladno.
Ja mislim da kad bi malo sredili to zagrijavanje guma koje je sad već i mali problem( jer je izgubio već par puta poziciju na stazi a onda se kasnije mora dobro potrudit da ju vrati) i naravno ubrzali izmjenu guma u boksu bili bi puno konkurentniji i vjerovatno najbolji ali eto izgleda da im je to velik problem kojeg još ne mogu riješiti. Dao bi im da vježbaju izmjenu guma 24h i udario po džepu pa da vidiš kako bi brzo mjenjali u utrci. :biggrin:
AVANTI FERRARI, AVANTI!!!!!
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

Ferarist je napisao/la:
dady16 je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:Ferrariju je glavni problem zagrijavanje guma. Ništa drugo.Trebaju obrnut strategiju u tom pogledu totalno.
I ja sam to primijetio,Fernando i Felipe ulažu puno više truda da zagriju i drže te gume na optimalnoj temperaturi nego drugi.
Kažu da temperatura guma ovisi o aerodinamici,Ferrari se značajno popravio u tom segmentu no još nisu dostigli razinu RBR(Mclaren ima neke druge vrline),to se najviše vidi po formi Ferrarija na tvrdim gumama,Massa se više muči no tu najviše kaskaju za RBR,pogledajte Webbera po meni lošijeg vozača od Masse a kamoli Alonsa no gotovo uvijek je brži od njih na tvrdim gumama pogotovo kad je hladno.
Ja mislim da kad bi malo sredili to zagrijavanje guma koje je sad već i mali problem( jer je izgubio već par puta poziciju na stazi a onda se kasnije mora dobro potrudit da ju vrati) i naravno ubrzali izmjenu guma u boksu bili bi puno konkurentniji i vjerovatno najbolji ali eto izgleda da im je to velik problem kojeg još ne mogu riješiti. Dao bi im da vježbaju izmjenu guma 24h i udario po džepu pa da vidiš kako bi brzo mjenjali u utrci. :biggrin:

boks su ubrzali na pocetku sezone je znalo bit 4.1, 4.3 a sad je 3.2 , 3.3
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

odvozio je dobru utrku jučer iako je ispustio pobjedu svojom greškom
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Alonsov bolid prošao FIA-inu inspekciju
prekršilo se dosta pravila al srećom bez ikakvih kazni :D
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Super fotka, nadam se više takvima :biggrin:

slika
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sn5SBoYV ... dded#at=20[/youtube]

ma jaci i od Coperffield-a :) :)
Alonsista hasta la muerte..
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

Haha, šaljivdžija, kockar i šarmer. Jeben mu je ovaj trik a i sviđa mi se vidjeti ga opuštenog i nasmijanog u zadnjih par utrka :) Samo tako treba i nastaviti

P.S. - jel' se meni čini ili je trend da vozač kad dođe u Ferrari ima običaj puštati kosu, npr. Raikkonen je svojevremeno imao istu frizuru kao Alonso još obojica ove kape furaju bez da ih savijaju...hmmhmm :D
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Ricxpa je napisao/la:Haha, šaljivdžija, kockar i šarmer. Jeben mu je ovaj trik a i sviđa mi se vidjeti ga opuštenog i nasmijanog u zadnjih par utrka :) Samo tako treba i nastaviti

P.S. - jel' se meni čini ili je trend da vozač kad dođe u Ferrari ima običaj puštati kosu, npr. Raikkonen je svojevremeno imao istu frizuru kao Alonso još obojica ove kape furaju bez da ih savijaju...hmmhmm :D
samo da ne dobije "dvicu"kao Kimi :) za ovo dvoje si u pravu,i ja sam to pomislio :)
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

Ricxpa je napisao/la:P.S. - jel' se meni čini ili je trend da vozač kad dođe u Ferrari ima običaj puštati kosu, npr. Raikkonen je svojevremeno imao istu frizuru kao Alonso još obojica ove kape furaju bez da ih savijaju...hmmhmm :D
možda to ima veze sa sponzorima? :biggrin:
gle kad dobijaš 20+ milja godišnje onda moraš slušati kaj ćeš obući i kakvu frizuru smiješ(moraš) imati
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ricxpa je napisao/la:Haha, šaljivdžija, kockar i šarmer. Jeben mu je ovaj trik a i sviđa mi se vidjeti ga opuštenog i nasmijanog u zadnjih par utrka :) Samo tako treba i nastaviti

Imo je malo dužu kosu i u Renaultu, a valjda Ferrari daje izbor da radi sa svojom kosom šta hoće, dok se Alonso šišo odma čim je stigo u Mclaren, a i Kimi je imao tamo kratku kosu

Jel neko skužio taj trik? :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Alonso-champ
Veteran
Veteran

pa meni je sumljivo ono na kraju kad makne pepeljaru,prije nisam nista primjetio,ko bi mu znao :) covjek radi cuda van i unutar bolida :)
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Kenny je napisao/la:

Imo je malo dužu kosu i u Renaultu, a valjda Ferrari daje izbor da radi sa svojom kosom šta hoće, dok se Alonso šišo odma čim je stigo u Mclaren, a i Kimi je imao tamo kratku kosu

Jel neko skužio taj trik? :biggrin:
Stalno je pokazivao 10 i 1 (jer je uzeo karte iz obicnog spila, a u obicnom spilu nema duplih znakova), JOKER je uvijek bio ta "treca" karta. ;)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Ferrari-BiH je napisao/la:
Stalno je pokazivao 10 i 1 (jer je uzeo karte iz obicnog spila, a u obicnom spilu nema duplih znakova), JOKER je uvijek bio ta "treca" karta. ;)
Znam da nema duplih karti, ali koliko sam ja vidio on je pokazao i 2 asa, a na početku nije imo ni tog jokera
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

na početku je imao dvije 10 herz i jednog asa
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

hehe koji mađioničar. Odličan trik. :)
evo još jedan:
slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Dok još nije počeo vikend u Mađarskoj ( nisam čitao ostale postove vezano za GP Njemačke - na radnom sam mjestu, paaaaa....hm,...), napomenuo bih da mi se nije svidjelo "mekano igranje" Fernanda Alonsa, kada je izašao iz boksa u onome krugu (?) i olako pustio Lewisa. To mi se jako ne sviđa, i podsjeća me na Prostov način taktiziranja - dobro je i drugo mjesto, bodovi se skupljaju. [-X

Fernando je rekao da će riskirati, a ovdi se ponio kao neka "mačkica". Pih!!
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Bravo

Post Postao/la Bravo »

Očito je alonso pičkica ne =D>
Ferrari ima problem sa zagrijavanjem guma i kad izađu iz box-a ona su dosta sporiji, zato idu kasnije u box.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

i to mu nije prvi put da je tako izgubio poziciju nakon ulaska u box. ne znam koja je ono utrka bila, no webber ga je isto tako na zadnjem setu guma bio pretekao, upravo radi slicnog problema...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Ricxpa
Test vozač
Test vozač
Navijam za: [Alonso] [Ferrari]

Post Postao/la Ricxpa »

A čuj, kako Dijaković veli: bolje vrabac u ruci nego ptica na grani. Dobro je drugo mjesto, ovako da je isao agresivnije zatvarati Hamiltona mogao je on a bogami i Lujo opet malo se kucnuti i ostati bez eventualnih bodova.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Bravo je napisao/la:Očito je alonso pičkica ne =D>
Ferrari ima problem sa zagrijavanjem guma i kad izađu iz box-a ona su dosta sporiji, zato idu kasnije u box.
On svakako nije pussycat, tu se nema što raspravljati. OK, Ferrari ima problem i kako Ricxpa citira našeg komenatora, OK je i to sa vrapcem i sličnim pticama..... ali bedara je bilo gledati Fernanda, kako mu Luji, odlazi ispred nosa..... baš, full shit.... #-o

Prosto me čuka strefila. #-o

#-o #-o
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

kakvo zagrijavanje guma? pa tek je izašao iz boksa, nitko ne može za jedan zavoj zagrijati gume kako treba i činjenica je da je napravio pogrešku. hamilton je u skoro identičnoj situaciji odlično zatvorio webbera ,a alonso je praktično propustio hamiltona ispred...na kraju kad mu zafali 7 bodova za naslov navijači će krivit sve samo ne njega
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

pospani gad je napisao/la:Dok još nije počeo vikend u Mađarskoj ( nisam čitao ostale postove vezano za GP Njemačke - na radnom sam mjestu, paaaaa....hm,...), napomenuo bih da mi se nije svidjelo "mekano igranje" Fernanda Alonsa, kada je izašao iz boksa u onome krugu (?) i olako pustio Lewisa. To mi se jako ne sviđa, i podsjeća me na Prostov način taktiziranja - dobro je i drugo mjesto, bodovi se skupljaju. [-X

Fernando je rekao da će riskirati, a ovdi se ponio kao neka "mačkica". Pih!!
Ne vrijedi mu to nista kad bi ga lewis preteko na ravnom jer ima toplije gume
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

ja se slazem sa gadom :) i meni je alonso precrtani prost.. ta proracunatost je najbolja karakteristika koju vozac moze imati za tim i za uspjehe, ali nije zanimljiva i nije srcana.. s jedne strane sto kaze finac - i da ga je obranio lewis bi ga uzeo poslije - dakle nepotreban rizik, s druge strane - to je bila borba za fkng prvo mjesto i za ocekivat je da vozacev ego ako nista drugo ne pusta olako..

mada, ja taj potez ne dozivljavam kao nesto extra, naravno svako preticanje sa vanjske je uvjek top, ali jedno je preticanje, drugo je "zaobilazenje"..
preticanje sa vanjske je bilo ono stonerovo u laguni sad, ovo njie bas preticanje posto se ovaj nije branio, al ajd..

ono sto meni smeta kod alonsa je upravo ta sigurnost.. koliko je to dobro, toliko nije zanimljivo i pobjede budu bez onog gusta pa se ni ne veselis isto kao kad se pobjeda izbori..
rFactor F1 HR server Info
slika
Mc Dietz
Navijam za: Hamilton

Post Postao/la Mc Dietz »

Pozz...

Baš ste neki likovi, prvo sudite Hamiju za previše krvi u svojoj vožnji, a sada kada Alonso pametno odreagira nakon izlaska iz boksa(probao je ide, ide neide, neide)onda je p*****a.
Možda bi Hami da je obrnuto išao to zatvarati (jer nije p*****a) ali bi to najvjerojatnije imao za učinak odustajanje jednog ili oba bolida,što ovi iz Bulla jedva čekaju.
Mislim da nemate razloga za brigu zna Alonso namirisati krv, ne brinite se.
Zbog ovakvih vručih situacija mi se Alonso sviđa kao vozač jer zna ostati hladne glave (dok su drugi puno topliji, a to želim gledati, a izgleda i mnogi od vas)
Zato bi vas molio da ubuduče ne sudite vozače ako naprave grešku jer rade ih svi (normalno "manje" oni za koje navijamo). Respect !!!

Pozz....
Odgovori