Lewis Hamilton [#44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- muamert
- Test vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari
Ma nece gubitak TC-a biti toliko problematican niti jednom vozacu. Pogotovo sa danasnjim diferencijalima koji sprecavaju proklizavanje i jos koliko sam cuo da ova nova seamless mjenjacka kutija ce jos vise povecavati iskoristivost diferencijala. Zbog svega toga ne ocekujem bas previse da ce Hamilton ili bilo ko drugi mjenjati radikalno svoj stil. OK, morat ce biti malo osjetljiviji na dodavanju gasa, ali nista pretjerano radikalno.
Pozdrav
Pozdrav
"Aerodynamics are for people who can't build engines." Enzo Ferrari
"Never hate your enemies -- it effects your judgement." The Godfather III
"Now I'm happy and I don't think much about luck. If you work hard, you can get what you want." Kimi Raikkonen
"Never hate your enemies -- it effects your judgement." The Godfather III
"Now I'm happy and I don't think much about luck. If you work hard, you can get what you want." Kimi Raikkonen
-
Sto se tice taktike, ne drzi ti teorija vodu. Vec je dado odgovorio...HamilonsoMcM je napisao/la:@outlaw
tad kad su počeli gubit te sekunde guma još nije pukla i mislim da je logika bila:
ok, ajmo izgubit nekih 10ak sekundi (ako treba nek nas i Kimi prođe) pa da možemo bit sigurni da li uzet gume za suho ili intermedije(u slučaju da počne kiša koja jetrebala baš negdje u to vrijeme počet. ako si gledo utrku vidio si da je na ekranu pisala prognoza) bolje nego da uzmemo krive gume i moramo još jednom u boks pa izgubimo 25+ sekundi! u tom slučaju bi ga prošo i Alonso i Massa!
još kad dodamo tome da Hamilton nije trebo ganjat pobjedu, mislim da bi to bila dobra taktika da nije pukla guma
Takav potez je potez nekog tko MORA pobijedit i nista drugo mu ne igra... Jedino tada ova "taktika" ima nekog smisla. U toj situaciji nije bio.dado je napisao/la: Ma mislim da uopce to nije bilo u pitanju. Velika je bila vjerovatnost da nece vise padati kisa, vozaci su stavljali gume za suho i to svi, a cetvrto mjesto bi Hamiltonu osiguralo u takvom raspletu naslov. Radilo se je, po meni, samo i iskljucivo o Hamiltonovoj prepocentiji tipa ja sam najbolji i sto meni tko moze.
Kao sto rekoh i dalje mislim da je vozac taj koji je odlucio da nece ici u box. A to je cisto njegova procjena koliko ce jos moci drzat guma. Ta procjena NIJE BILA DOBRA. Cak i da je dosao do boxa sve ukupno bi izgubio puno vise od tih 25sek. Posto je DO tog zadnjeg kruga kad je guma skroz popustila izgubio 2.x + 3.x + 7.x = skoro 15tak sekundi. Pretpostavljam da je PUNO vise od 10sek izgubio u tom zadnjem. Dakle totalno glupa taktika temeljena na jako losoj procjeni vozaca.
- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Čitao sam izjavu Whitmarsha da je krivica momčadi što su čekali tako dugo. Nisu se mogli odlučiti hoće mokre ili suhe jer je bila najava kiše pa su ga iz kruga u krug ostavljali na stazi. Na kraju je ispao krug previše.outlaw je napisao/la:
Takav potez je potez nekog tko MORA pobijedit i nista drugo mu ne igra... Jedino tada ova "taktika" ima nekog smisla. U toj situaciji nije bio.
Kao sto rekoh i dalje mislim da je vozac taj koji je odlucio da nece ici u box. A to je cisto njegova procjena koliko ce jos moci drzat guma. Ta procjena NIJE BILA DOBRA. Cak i da je dosao do boxa sve ukupno bi izgubio puno vise od tih 25sek. Posto je DO tog zadnjeg kruga kad je guma skroz popustila izgubio 2.x + 3.x + 7.x = skoro 15tak sekundi. Pretpostavljam da je PUNO vise od 10sek izgubio u tom zadnjem. Dakle totalno glupa taktika temeljena na jako losoj procjeni vozaca.
Dakle nije nikakva njegova teorija MORAM pobijedit igrala.
-
- Rezervni vozač
Ispalo je malo vise krugova previse. Vozaci su poceli ulaziti u boks prije nego sto su se problemi sa gumama kod Lewisa poceli manifestirati i svi su mijenjali na suho. Al eto u McM nisu znali sta bi. heh.Keith je napisao/la: Čitao sam izjavu Whitmarsha da je krivica momčadi što su čekali tako dugo. Nisu se mogli odlučiti hoće mokre ili suhe jer je bila najava kiše pa su ga iz kruga u krug ostavljali na stazi. Na kraju je ispao krug previše.
A osim toga, to ne umanjuje njegovu pogresku, cak i da ovi ne kenjaju,u sto cisto sumnjam, jer su svi vodeci vozili u istim uvijetima, na istim gumama pa se nikome to nije dogodilo.
-
- Početnik
Keith je napisao/la:Čitao sam izjavu Whitmarsha da je krivica momčadi što su čekali tako dugo. Nisu se mogli odlučiti hoće mokre ili suhe jer je bila najava kiše pa su ga iz kruga u krug ostavljali na stazi. Na kraju je ispao krug previše.outlaw je napisao/la:
Takav potez je potez nekog tko MORA pobijedit i nista drugo mu ne igra... Jedino tada ova "taktika" ima nekog smisla. U toj situaciji nije bio.

nikakva prepotencija ili šta već...
- Slash
- Veteran
Jedina Hamiltonova greška bila je ona na ulasku u boks.dado je napisao/la:Ispalo je malo vise krugova previse. Vozaci su poceli ulaziti u boks prije nego sto su se problemi sa gumama kod Lewisa poceli manifestirati i svi su mijenjali na suho. Al eto u McM nisu znali sta bi. heh.Keith je napisao/la: Čitao sam izjavu Whitmarsha da je krivica momčadi što su čekali tako dugo. Nisu se mogli odlučiti hoće mokre ili suhe jer je bila najava kiše pa su ga iz kruga u krug ostavljali na stazi. Na kraju je ispao krug previše.
A osim toga, to ne umanjuje njegovu pogresku, cak i da ovi ne kenjaju,u sto cisto sumnjam, jer su svi vodeci vozili u istim uvijetima, na istim gumama pa se nikome to nije dogodilo.
Šta misliš da su razgovarali iz boksa ovako: Team:OK, Lewis come in on next lap, your tyres are not in good condition.
Hamilton: No, I don't want to come in because I want to win eventhough I can become world champion with finishing in front of Alonso.
On je išao u boks kad mu je to bilo rečeno.
- Buxer
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
I čemu sad uopće ova rasprava? Znamo svi da je završio u pjesku, sa kanticom i lopaticom jer je prebrzo ušao u zavoj i ta ra, nema dalje.Keith je napisao/la:Jedina Hamiltonova greška bila je ona na ulasku u boks.dado je napisao/la:Ispalo je malo vise krugova previse. Vozaci su poceli ulaziti u boks prije nego sto su se problemi sa gumama kod Lewisa poceli manifestirati i svi su mijenjali na suho. Al eto u McM nisu znali sta bi. heh.Keith je napisao/la: Čitao sam izjavu Whitmarsha da je krivica momčadi što su čekali tako dugo. Nisu se mogli odlučiti hoće mokre ili suhe jer je bila najava kiše pa su ga iz kruga u krug ostavljali na stazi. Na kraju je ispao krug previše.
Šta misliš da su razgovarali iz boksa ovako: Team:OK, Lewis come in on next lap, your tyres are not in good condition.
Hamilton: No, I don't want to come in because I want to win eventhough I can become world champion with finishing in front of Alonso.
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna, January, 1989

-
- Rezervni vozač
Gle, mozemo se mi oko toga prepucavat u nedogled. Ti ces imati svoje misljenje s kojim se ja apsolutno ne slazem i to je tako. Ako ti mislis da vozac ide u boks samo i iskljucivo kada mu njegov injzenjer kaze da udje, oke, ako ti mislis da je momcad pogrijesila jer ga nije prije pozvala u boks, oke, ako ti mislis da su svemirci krivi za to sto si je sam unistio gume posve bezveze, oke. Ali vrijeme ce pokazat, u sto sam ja apsolutno siguran, da je to bila Hamiltonova odluka i da se je on sam svojom prepotencijom i svojom bahatosti doveo u tu poziciju. Pa zivi bili pa vidjeli.Keith je napisao/la: Jedina Hamiltonova greška bila je ona na ulasku u boks.
- Slash
- Veteran
Ma ok, normalno je da svatko zastupa svoje mišljenje, pa kao što si rekao, živi bili pa vidjelidado je napisao/la:Gle, mozemo se mi oko toga prepucavat u nedogled. Ti ces imati svoje misljenje s kojim se ja apsolutno ne slazem i to je tako. Ako ti mislis da vozac ide u boks samo i iskljucivo kada mu njegov injzenjer kaze da udje, oke, ako ti mislis da je momcad pogrijesila jer ga nije prije pozvala u boks, oke, ako ti mislis da su svemirci krivi za to sto si je sam unistio gume posve bezveze, oke. Ali vrijeme ce pokazat, u sto sam ja apsolutno siguran, da je to bila Hamiltonova odluka i da se je on sam svojom prepotencijom i svojom bahatosti doveo u tu poziciju. Pa zivi bili pa vidjeli.Keith je napisao/la: Jedina Hamiltonova greška bila je ona na ulasku u boks.

-
Totalna glupost. To sto "ti" pricas bi imalo smisla da Hamilton nije gubio 3, 4, pa SEDAM sek po krugu... Ovako je ta izjava jednostavno smijesna.Keith je napisao/la:
Čitao sam izjavu Whitmarsha da je krivica momčadi što su čekali tako dugo. Nisu se mogli odlučiti hoće mokre ili suhe jer je bila najava kiše pa su ga iz kruga u krug ostavljali na stazi. Na kraju je ispao krug previše.
A ti mislis da momcad vozacu govori u kojem su mu stanju gume i kako i koliko jos moze s njima vozitKeith je napisao/la: On je išao u boks kad mu je to bilo rečeno.

- zborzic@htnet-dsl
- Profesionalni vozač
Da je čak i vozačka greška u McM-u bi rekli da je to krivica momčadi.Keith je napisao/la:Čitao sam izjavu Whitmarsha da je krivica momčadi što su čekali tako dugo. Nisu se mogli odlučiti hoće mokre ili suhe jer je bila najava kiše pa su ga iz kruga u krug ostavljali na stazi. Na kraju je ispao krug previše.outlaw je napisao/la:
Pa neće valjda pljuvat po njemu i stvarat mu pritisak.
- goran007
- Profesionalni vozač
bas me zanima kakav bi komentar bio Rona i Mclarena da je u toj situaciji bio Alonso i jel bi mahao rucicama pokraj monitora da ga guraju van...
mislim da bi samo vrtio glavom i i podsvjesno se smjeskao...
ova utrka me podsjeca na SPA 92...tad je Senna tvrdoglavio s gumama,nije htio na kisne ko svi,jedino se on po pljusku mucio na slikovima,te nakraju nakon izmjene odlicnom voznjom doso do petog mjesta...nije momcad preuzela krivnju nego je izjavio da je smatrao da ce tako biti najbolje i pogrijesio...tak je i sad jasno...greska Hamiltona koji tim zeli minimalizirati kako se na njega ne bi povecao i onako preveliki psiholoski pritisak pred Brazil...makar,mislim da mu sve ide na ruku...7 bodova Mimi ce tesko sustici,jest da ce imat Massu uz sebe,dok Fernando nece imat nikog,cak ni svoju momcad...sad se ipak pokazalo kako nije placko,nego vozi u neljudskim uvjetima...no,u svakom slucaju novom prvaku treba skinut kapu...svi oni imaju okolnosti koje su isle ili jos uvjek idu protiv njih i onaj koji ih pobjedi zasluzio je naslov
mislim da bi samo vrtio glavom i i podsvjesno se smjeskao...
ova utrka me podsjeca na SPA 92...tad je Senna tvrdoglavio s gumama,nije htio na kisne ko svi,jedino se on po pljusku mucio na slikovima,te nakraju nakon izmjene odlicnom voznjom doso do petog mjesta...nije momcad preuzela krivnju nego je izjavio da je smatrao da ce tako biti najbolje i pogrijesio...tak je i sad jasno...greska Hamiltona koji tim zeli minimalizirati kako se na njega ne bi povecao i onako preveliki psiholoski pritisak pred Brazil...makar,mislim da mu sve ide na ruku...7 bodova Mimi ce tesko sustici,jest da ce imat Massu uz sebe,dok Fernando nece imat nikog,cak ni svoju momcad...sad se ipak pokazalo kako nije placko,nego vozi u neljudskim uvjetima...no,u svakom slucaju novom prvaku treba skinut kapu...svi oni imaju okolnosti koje su isle ili jos uvjek idu protiv njih i onaj koji ih pobjedi zasluzio je naslov

- Slash
- Veteran
Nije gubio 3,4, pa sedam sekundi, nego 2,2.5, pa sedam jer su mu tad već bile totalno u k...outlaw je napisao/la:Totalna glupost. To sto "ti" pricas bi imalo smisla da Hamilton nije gubio 3, 4, pa SEDAM sek po krugu... Ovako je ta izjava jednostavno smijesna.Keith je napisao/la:
Čitao sam izjavu Whitmarsha da je krivica momčadi što su čekali tako dugo. Nisu se mogli odlučiti hoće mokre ili suhe jer je bila najava kiše pa su ga iz kruga u krug ostavljali na stazi. Na kraju je ispao krug previše.
A ti mislis da momcad vozacu govori u kojem su mu stanju gume i kako i koliko jos moze s njima vozitKeith je napisao/la: On je išao u boks kad mu je to bilo rečeno.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
-
Koliko se sjecam (a mislim da se dobrto sjecam) gubio je 2.x, 3.x pa 7.x.Keith je napisao/la: Nije gubio 3,4, pa sedam sekundi, nego 2,2.5, pa sedam jer su mu tad već bile totalno u k...
Ali totalno nebitno. Ono bitno je da je ovaj pocetni gubitak od 2 i 3 sek bio radi gume koje su sve gore. I nije isao u box. Ali ono najdebilnije je da kao sto sam kazes kad su gume vec bile u ***** je izgubio SEDAM sekundi i i DALJE NIJE ISAO u BOX. Tih sedam sek manje je vrijeme predzadnjeg njegovog kruga. Jer znam da se jos vozio po stazi kad su dolje pisali ti zaostaci 2, 3 i 7 sek.
- Buxer
- Test vozač
Ali je mogao prilagodit brzinu jer je znao u kakvom su stanju gume.Dani je napisao/la:Sam sigurno nije ostao na stazi i tim gumama.
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna, January, 1989

-
Najbolje da mu je momcad rekla u kakvom stanju su mu gume, kako one utjecu na bolid i kako i koliko moze i treba s njima vozitDani je napisao/la:Sam sigurno nije ostao na stazi i tim gumama.

Mislim da su jako male sanse da je Hamilton javio momcadi "imam gume koje se raspadaju, necu jos dugo izdrzat, moram u box", a momcad njemu "ne, ne, samo ti vozi. Moramo ici na sve ili nista"

Ali nista nije nemoguce kod Mclarena ove sezone

- alonso is the best
- Početnik
- Navijam za: Alonso Ferrari
gh
U svakom slučaju mi ne možemo znati pravog krivca za to što se dogodilo Hamiltonu ali je sigurno da i Hamilton snosi barem mali dio krivice zbog prebrzog ulaska u box
- Hamilton
- Test vozač
- Kontakt:
Re: gh
alonso is the best je napisao/la:U svakom slučaju mi ne možemo znati pravog krivca za to što se dogodilo Hamiltonu ali je sigurno da i Hamilton snosi barem mali dio krivice zbog prebrzog ulaska u box
definitivno, sam ulazak u box je njegova greška...

- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
nekima svašta govore,od skretanja na startu(ne znam ko,al brijem u maleziji.ziher neki japanac),koju smjesu goriva da koristi,rosbergu govore da mora jače zagrijat gume,fisicheli govore valjda i kak se trba popišati kad ode na wc,a da o trkama ne govorim. e sad,koliko govore u mclarenu?mislim da lewisu jako puno,i da je to team uzeo odluku na sebe a ne lewis,zbog jednostavnog neiskustva,ipak mislim da je kao nov,stekao tek ponešto znanja al ne dovoljno za tako velike odluke.outlaw je napisao/la:Najbolje da mu je momcad rekla u kakvom stanju su mu gume, kako one utjecu na bolid i kako i koliko moze i treba s njima vozitDani je napisao/la:Sam sigurno nije ostao na stazi i tim gumama.![]()
Mislim da su jako male sanse da je Hamilton javio momcadi "imam gume koje se raspadaju, necu jos dugo izdrzat, moram u box", a momcad njemu "ne, ne, samo ti vozi. Moramo ici na sve ili nista"![]()
Ali nista nije nemoguce kod Mclarena ove sezone
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- zborzic@htnet-dsl
- Profesionalni vozač
za one koji baš vole hamiltona evo jedan video
http://www.youtube.com/watch?v=vINtUt2hV90
- prljavi harry
- Početnik
Čudno da je to radio neki španjolac, ha?zborzic@htnet-dsl je napisao/la:za one koji baš vole hamiltona evo jedan video
Čovjek mora biti svjestan svojih ograničenja.
- zborzic@htnet-dsl
- Profesionalni vozač
stvarno čudnoprljavi harry je napisao/la:Čudno da je to radio neki španjolac, ha?zborzic@htnet-dsl je napisao/la:za one koji baš vole hamiltona evo jedan video

- Hamilton
- Test vozač
- Kontakt:
prljavi harry je napisao/la:Čudno da je to radio neki španjolac, ha?zborzic@htnet-dsl je napisao/la:za one koji baš vole hamiltona evo jedan video
da zbilja je nevjerojatno kako je španjolac radio taj video...
al dobro ako ćemo već postat sr*nja, evo ti onda jedan tekst koji je malo realniji od tog videa:
"Hamilton - English. McLaren - English. Alonso - Childish"