Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Svaka cast majstore,kako se samo veselio cetvrtom mjestu,skidam kapu na poslednjem krugu... =D> =D> =D> =D> =D>
Alonsista hasta la muerte..
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

"Super lap", očito u Ferrariju imaju vjeru u svoj race pace, mislim da kada Alonso bude pun itekako ce konkurirat RB
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Svaka mu čast na ovom danas krugu!
Da bar sutra on i Hami skinu skalp RB-ima. Ili nek si oni međusobno skinu skalp a Ham i Alonso 1. i 2. :D.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

Slash je napisao/la:Svaka mu čast na ovom danas krugu!
Da bar sutra on i Hami skinu skalp RB-ima. Ili nek si oni međusobno skinu skalp a Ham i Alonso 1. i 2. :D.
je bilo bi super da obojica jurnu sa vanjske strane a da se dva RB u sredini malo zakvače :p
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Samo ću reći jednu stvar: Sreća da Alonsa imamo u ekipi.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Alonso-champ
Veteran
Veteran

start utrke vrlo bitan a znamo kako Alonso ove godine ima slab start a jos i prljavija strana...hmmmmmm, nadam se dobrom startu....
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

Meni nikako, ali nikako nije jasno kako je Alonso tj Ferrari tako brz u prvom sektoru, a gubi tako mnogo u trecem. Bas bi kombinacija sporih krivina u trecem sektoru trebala da vise dovede mehanicki grip do izrazaja, gdje je ferrari tradicionalno jak. Prvi sektor bi trebao da dovede do izrazaja snagu aerodinamickog paketa... A bas tu je alonso vozio identicna vremena kao i Vettel i Webber... Kako to nikome nije zapalo za oko? Ili ja nesto propustam tj. ne razumijem.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

_dreamer_ je napisao/la:Meni nikako, ali nikako nije jasno kako je Alonso tj Ferrari tako brz u prvom sektoru, a gubi tako mnogo u trecem. Bas bi kombinacija sporih krivina u trecem sektoru trebala da vise dovede mehanicki grip do izrazaja, gdje je ferrari tradicionalno jak. Prvi sektor bi trebao da dovede do izrazaja snagu aerodinamickog paketa... A bas tu je alonso vozio identicna vremena kao i Vettel i Webber... Kako to nikome nije zapalo za oko? Ili ja nesto propustam tj. ne razumijem.
o tome sam ja vec govorio... kad izbaci na live timing ja ono wahhhat :O... na kraju u trecem je bio sporiji i od mclarena... nadam se da to sve znaci pozitivnu stvar za race pace... ako digne malo posljedni sektor uz nedostatak kersa vettelu (nije lijepo smijati se tuđoj nesreci al :D ) moglo bi svasta biti :D
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

Fantastičan krug Alonsa,nisam mogao povjerovati kad sam vidio da se ugurao između 2 McM =D>
Koliko jesamo ostavio Massu =D>
Šteta,malo je falilo do 3.mjesta
...put u raj nije posut ružama...
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Napredak je očit, više nije 5. nego 4. u kvalama :D

Ali ovo za prvi sektor je možda znak da očekuju da bi u trci Alonso mogao držati ove ispred sebe i onda tu brzinu uz DRS i kers iskoristiti za pretjecanja na stazi jer nemojmo zaboraviti da je pravac na startno-ciljnoj ravnini jedan od najdužih u kalendaru.
Samo se nadam da neće puno izgubiti na startu, ja bih bio zadovoljan i zadržavanjem 4. mjesta nakon prvog kruga
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Kako ne bi bio zadovoljan time kada je skoro na svakom startu ove god gubio pozicije. Ja bi bio zadovoljan da izadje peti nakon prve sikane. ALonso ce natankovan biti vjerovatno jaci nego Mclaren, nadam se da ce ih uspjeti brzo preteci. Bilo bi dobro da barem jedan Mclaren uzme Vettela, jer je Vettel kad nema slobodnu stazu itekako ranjiv. Ako mu ne bude radio kers, bice hrana za pse. Ionako je RB sporiji 7-8 kmh na pravcu od crvenih i srebrnih...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

“I did a perfect lap: I reckon that if I tried to repeat it twenty times, I could not do better! When you do a lap like that it’s hard to put into words what one feels: always being on the limit, in every corner is a really special feeling for a driver. I am very happy with this result, because we have never made it to the second row this year. Sure, pole position is still a long way off: today, Red Bull was once again out of reach and we must work hard to try and get closer. This morning we ran some set-up changes on the car that did not produce the results we were expecting, also partly down to the conditions changing in terms of wind direction. We went back to what we had before for qualifying and instantly it was better. In general, we have made a step forward in performance terms, thanks to the updates we have brought here. So far, in the races we have gone better than in qualifying and so I think we can be in the fight for the podium. It will be tough at the start because the McLarens always get off the line well and then they have one more new set of soft tyres than we do.”
...put u raj nije posut ružama...
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Zanima me je li neko uspio naci onboard snimku kruga?
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Malo mi je cudno sto su opcenito Alonsa slabo prikazivali i na treninzima, a jos mi je cudnije sto nisu prikazali taj njegov zadnji krug u kvalifikacijama :roll:
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

uz sav optimizam kojim pršti od svih ovdje sjetite se da Alonso ove godine (a i duže) nije imao "dobar start"...bez obzira na sav njegov "talent" on ove godine sjedi u "promašenom bolidu" i mislim da bi svako postolje za njega bio popriličan uspjeh...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
mr no recall
Navijam za: M Schumacher

Post Postao/la mr no recall »

Nitrous Oxide Systems je napisao/la:Malo mi je cudno sto su opcenito Alonsa slabo prikazivali i na treninzima, a jos mi je cudnije sto nisu prikazali taj njegov zadnji krug u kvalifikacijama :roll:
posta je nezanimljiv :biggrin:
nešto ko rosberg prošle godine vozi utrke i treninge i skuplja bodiće i nema sedmerostrukog svjetskog prvaka za momčadskog kolegu nego onog dječarca pa nemaju ni na tu temu komentatori ništa zanimljivo reći
cuore sportivo
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Alonsov savršen krug iz Q3 :klanjanje: :thumbup: =D>
http://www.dailymotion.com/video/xiu1wc ... from=embed" onclick="window.open(this.href);return false;
Nažalost Alonso nema set novih mekših guma za utrku, za razliku od Red Bull-a i McLarena, vidjet ćemo koliki će to biti hendikep u utrci.
Biće i start problematičan, ali nadam se da će biti sve OK na startu što se tiče Alonsa.
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Ja nekako imam averziju prema parnim startnim pozicijama i kad god na gridu promatram vozače na parnoj strani uvijek više računam tko je iza njih, tj. od koga se trebaju braniti, nego tko je ispred i koga bi mogli napasti. Naravno, kod neparnih pozicija je obrnuto, mnogo puta se pokazalo da to stvarno i jest tako ako start bolida prođe normalno, iako naravno nije 100-posto pravilo (a nije to jednako ni na svim stazama).
VajarZG11
Ja sam: Vozačica

Post Postao/la VajarZG11 »

GO! Fernando!!! Go! :peace: :love:
Alonso-champ
Veteran
Veteran

F2004_the_best_ever je napisao/la:Alonsov savršen krug iz Q3 :klanjanje: :thumbup: =D>
http://www.dailymotion.com/video/xiu1wc ... from=embed" onclick="window.open(this.href);return false;
Nažalost Alonso nema set novih mekših guma za utrku, za razliku od Red Bull-a i McLarena, vidjet ćemo koliki će to biti hendikep u utrci.
Biće i start problematičan, ali nadam se da će biti sve OK na startu što se tiče Alonsa.

kakav krug =D> =D> ,bice mu tesko bez set meksig guma-vrlo tesko...ali eto mozda opet pokaze majstorstvo na tvrdjoj gumi :D ,ali gubljenje 2 sec.po krugu je ipak previse,pa cak i za njega :D :D
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Allahu dragi, on nije normalan, sta uradi!!!
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Šta god bude, na startu ih je PODERAO!!!
Avanti FER, Avanti!!!
l3n00x
Navijam za: alonso

Post Postao/la l3n00x »

haha...kakav start
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

No vidi se da ce tesko u utrci protiv Red Bull-a
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Kakav start. Skidam kapu za ovo =D>
slika
Odgovori