Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Re: Fernando Alonso

Post Postao/la Sanel »

matrix_23 je napisao/la:Sanel smiješan si. Ako je alonso odveo renault od prosječne momčadi do vrha, šta je onda Schumacher napravio od Ferraria? Spominješ zabijanje Schumachera u Hilla, koliko ja znam i Senna se zabio u Prosta pa došao do naslova, toga se ne sjećaš ili? Možda se ne sjećaš da se i Hill zabio dva put u Schumachera?
Svaka čast Rosbergu, brži je od Schumia, ali vidjet ću i njega i tog tvog alonsa hoće bit u stanju utrkivati se u F1 sa 42 godine. Kad već sprdaš Schumachera, dobar je Alonso bio 2009, odličan rekao bi...
Ferrari bio prosječan? :D

Btw, Senna je vratio Prostu istom mjerom jer je to ovaj učinio godinu prije, dakle bio je izazvan što i nije neko bog zna kakvoopravdanje aleto. A i naveo sam Schumija jer je netko uspoređivao njega i Alonsa, a ne Sennu (ili nekog drugog) i Alonsa.
I ne, ne sjećam se da se Hill ikada namjerno zabio u Scumija da mu oduzme naslov, prosvjetli me malo.
I da budemo na čisto, ne sprdam se uopće sa Schumijem, sa ikonom ovog sporta, fantastičan je vozač, bio, ali ništa bolji od Alonsa i Hamiltona primjerice. I iskreno, ne želim ni gledati vozače sa 42 godine kako se utrkuju, pa tako ni Alonsa što ne znači da možda nebi bio bolji od Schumachera. Pa evo, Rubens i on su generacija skoro, pa Rubens uopće nije lošiji od njega, dapače.
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Chuck Norris je napisao/la:
matrix_23 je napisao/la:Sanel smiješan si. Ako je alonso odveo renault od prosječne momčadi do vrha, šta je onda Schumacher napravio od Ferraria? Spominješ zabijanje Schumachera u Hilla, koliko ja znam i Senna se zabio u Prosta pa došao do naslova, toga se ne sjećaš ili? Možda se ne sjećaš da se i Hill zabio dva put u Schumachera?
Svaka čast Rosbergu, brži je od Schumia, ali vidjet ću i njega i tog tvog alonsa hoće bit u stanju utrkivati se u F1 sa 42 godine. Kad već sprdaš Schumachera, dobar je Alonso bio 2009, odličan rekao bi...
Ferrari bio prosječna momčad prije dolaska Schumachera? #-o
pa da,zadnji vozački naslov su osvojili 1979. ,to je za ferrarijeve standarde prosječnost
a renault,odnosno benneton su zadnji vozački naslov prije alonsa osvojili 1995.

on topic:
inače super je alonso vozio,ali mislim da je vettel mogao puno brže samo nije bilo potrebe.on je pomalo kontrolirao utrku na prvom mjestu,bez previše rizika.alonsov ferrari je napravio korak naprijed i pretekli su mclarene,al sumnjam da mogu stići red bull i vettela
matrix_23
Navijam za: M. Schumachera

Post Postao/la matrix_23 »

Chuck Norris je napisao/la:Ferrari bio prosječna momčad prije dolaska Schumachera? #-o
Kada ne osvojiš pojedinačni naslov od 79', a konstruktorski od 83', a pričamo o momčadi Ferrari, da onda je to prosječna momčad.
Što se tiče današnje utrke, mislim da je Alonso izvukao maksimum od ovog auta i da je za njega ovo odličan rezultat.
ivan mesar
Navijam za: ferrari

Post Postao/la ivan mesar »

napokon dobara ferrarijeva utrka alonso odlican uz rame webberu ali vettela jos nemoze uloviti ali danas je stvarno izvuka sve iz ferrari a masa hehehe uvjek me fancinira njegva voznja
slika
slika
Memphis
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Memphis »

još koja trka i nećemo više gledat rebullovog žujana na podiju!
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Neke stvari koje sam napisao krivo su shvaćene. Alonso je definitivno jedan od najboljih vozača kako danas tako i uopće u povijesti F1. Ali smetaju me dvostruka mjerila jer ga se prečesto diže u nebesa prije svega u TV-prijenosima nakon čega se to prenosi i na veliki dio F1 publike.
Nisam tvrdio da su njegovi naslovi nezasluženi, samo je istina da su se redovito tih godina situacije u utrkama okretale na njegov mlin i kad nije bio baš savršen (mislim u poretku, a ne mislim na njegovu vožnju). Naveo sam Kimija samo kao najbolji primjer takve tvrdnje, naravno da takav ishod nije krivica Alonsa.
Nisam ni tvrdio da se veseli nesreći Kubice, samo sam naveo svoje mišljenje (na svakom forumu svatko piše u svoje ime) da mu je svanulo jer se pokazalo mnogo puta da ne voli jaku konkurenciju u vlastitoj ekipi i to tvrdim i dalje. Više je puta zahtijevao javno preko radija da mu se momčadski kolega makne u utrci ukoliko iz boksa to već nisu napravili sami, ali nikad u medijima drvlje i kamenje na njega zbog toga kao npr. redovito na Schumachera.
Gubitak naslova Hamiltona u zadnjoj utrci je velika glupost s njegove strane, ali ipak mu je to bila prva sezona (slično kao i osvajanje iduće godine na jedvite jade). Ipak, Alonsu se to prošle godine nije smjelo dogoditi s reputacijom koju je već tada odavno imao. Naravno da je čudo i velika sposobnost da je u takvom bolidu uopće došao u takvu situaciju, ali uz takav obrat naslov je već imao da se nije trebao ni približiti podiju. Za takvo što nema opravdanja ni za njega ni za Ferrari. Sad će biti puno teže doći u takvu poziciju jer RBR radi mnogo manje gluposti.
A mnogi su ovdje u malenom sukobu interesa, ali to je neminovno za ljubitelje F1. Prije svega mislim na rasprave u relaciji Alonso-Schumacher. Ljubitelji Ferrarija ne bi trebali stati ni na jednu stranu jer Alonso danas vozi Ferrari, ali Schumi ga je zaista preporodio nakon dugogodišnje suše. Da, Ferrari je do dolaska Schumija (ali i ostatka ekipe s Todtom i Brawnom na čelu) zaista bio godinama prosječna ekipa. Do 2000. prošlo je 21 godinu od pojedinačnog naslova i 18 godina (nije 1983. nego 1982.) od momčadskog. Naravno, to ne vrijedi za velike uspjehe prije 1979., odnosno 1982.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

sennacher je napisao/la: Ipak, Alonsu se to prošle godine nije smjelo dogoditi s reputacijom koju je već tada odavno imao. Naravno da je čudo i velika sposobnost da je u takvom bolidu uopće došao u takvu situaciju, ali uz takav obrat naslov je već imao da se nije trebao ni približiti podiju. Za takvo što nema opravdanja ni za njega ni za Ferrari..
Na ovo opet moram reagirati.Naslov nije izgubio svojom greškom niti je išta kriv u zadnoj utrci.Naslov mu je odnio pitwall koji ga je pozvao u boks za Webberom i time mu uništio utrku.Inače na toj stazi Alonsov bolid je bio po snazi tek 5.
...put u raj nije posut ružama...
matrix_23
Navijam za: M. Schumachera

Post Postao/la matrix_23 »

sennacher je napisao/la:Do 2000. prošlo je 21 godinu od pojedinačnog naslova i 18 godina (nije 1983. nego 1982.) od momčadskog. Naravno, to ne vrijedi za velike uspjehe prije 1979., odnosno 1982.
1983 - Konstruktori:
1. Ferrari 89
2. Renault 79

1982 - Kontruktori:
1. Ferrari 74
2. Mclaren-Ford 69
homersimpson
Početnik
Početnik

Post Postao/la homersimpson »

Ova mala raspravica je započela tvrdnjom da je FA prljav vozač i da se njegove prljave igre nepravedno brzo zaborave za razliku od MSc i ostalih, dok je istina da se njemu nema što zaboravljati jer nije ni imao takvih incidenata dok svi ovi drugi zapravo jesu.

OnT
Zašto FA nije stavio meke gume zadnjih 10 krugova? Da nisu u potpunosti kopirali MW prilično sam siguran da bi 5-6 krugova mogao voziti jednake krugove kao i MW (vjerovatno i brže), a onda ga ovaj više nebi imao šanse prestići.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

homersimpson je napisao/la:
Ova mala raspravica je započela tvrdnjom da je FA prljav vozač i da se njegove prljave igre nepravedno brzo zaborave za razliku od MSc i ostalih, dok je istina da se njemu nema što zaboravljati jer nije ni imao takvih incidenata dok svi ovi drugi zapravo jesu.

OnT
Zašto FA nije stavio meke gume zadnjih 10 krugova? Da nisu u potpunosti kopirali MW prilično sam siguran da bi 5-6 krugova mogao voziti jednake krugove kao i MW (vjerovatno i brže), a onda ga ovaj više nebi imao šanse prestići.
A vjerovatno jer nisu više imali. Nisu imali niti jedan set dovoljno svježih mekših guma, koji bi izdržao do kraja utrke.
Avanti FER, Avanti!!!
VajarZG11
Ja sam: Vozačica

Post Postao/la VajarZG11 »

Bravo, Fer!!! =D> =D> =D>
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Pretjecanje nije prelagano - reče Alonso. Kaže da je veću ulogu igra degradacija guma. Izjavu shvatiti kao:
a) PR,
b) on zna bolje od nas,
c) lupa bez veze
Glasajte u sebi, komentirajte javno ;)
Link
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran

Post Postao/la Alonso-champ »

Alonsista hasta la muerte..
sennacher
Početnik
Početnik
Navijam za: Vettel

Post Postao/la sennacher »

Ja ostajem pri svom - onakvu situaciju prije zadnje utrke je trebalo pretvoriti u naslov i za to nema opravdanja ni za Alonsa ni za Ferrari. Sigurno im nije ništa kriv Petrov, nisu se trebali čak ni postolju približiti za naslov.
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

Alonso-champ je napisao/la:http://www.gpupdate.net/en/f1-news/2594 ... 011-title/

vidi se da mu je kocka u krvi :D =D>
a ima pravo alonso, puno je ljudi već ovu sezonu dalo Vettelu, iako ne bi trebali...
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

It’s been a long week of work, starting on Tuesday May 3 with a session on the simulator. It has only just finished today as we kept working with the engineers to prepare as well as we can for the coming races. In between came the grand prix in Istanbul, where we took our first podium of the year. It was about time because we’d missed out on finishing a race in the top three for too long, but what was especially important was to fight for the top places until the end. That already happened in China with Felipe and in the two previous races we were also close to the podium: finally we have now achieved what we were capable of.

Third place was also important for the morale of the team. We were all unhappy with a start to the season that did not live up to expectations and we know how much good it does to see that the efforts expended every day are paying off. But we certainly can’t be happy with a third place and what matters most is that we must be much more competitive in qualifying. If we always start from the third row or lower it’s a struggle to fight for the podium. We have a lot of irons in the fire and we hope that as early as next week in Barcelona we will have new parts that allow us to take an important step forward in qualifying as well.

You know I like playing with numbers – and as I travelled backwards and forwards between home, Maranello and Turkey, I made a comparison between my first four races of last year and those of this year in the corresponding grands prix. What came out of this little game was that compared to 2010 I’m eight points short (49 versus 41) but in the same four races, this year I’ve brought home 13 more points compared to last year (41 versus 28). It’s true that my current gap to the top of the drivers championship is much greater (52 points) compared to what I had after Shanghai 2010 (11 points) but I well recall that after Silverstone we were 47 points away and we only had eight races left. Today we still have 15 grands prix to come. This shows that you can look at the same thing in two different, even completely opposite ways. What matters are results and we’ve started to make the podium: we must do that regularly and if so I’m convinced that we will again be able to fight for the title.

On Sunday morning in Istanbul there was a serious accident in the GP2 race, which involved our driver, Davide Rigon. I’m very sorry for him as he will have to stop racing for a while. We hope that he recovers soon – and I say that also for selfish reasons because he was doing precious work for us in the simulator.

Now I’m returning home: a few days of rest before a very demanding double-header made up of Barcelona, one of my home races, and Monaco. Now we hope to keep going down the road we took in Turkey.
...put u raj nije posut ružama...
Stručnjak
Navijam za: Ferrari Alonso Massa

Post Postao/la Stručnjak »

sennacher je napisao/la:Ja ostajem pri svom - onakvu situaciju prije zadnje utrke je trebalo pretvoriti u naslov i za to nema opravdanja ni za Alonsa ni za Ferrari. Sigurno im nije ništa kriv Petrov, nisu se trebali čak ni postolju približiti za naslov.
X

zato smatram da domenicali treba svoju amatersku bagru pokupit sa čelnih mjesta i da se dovedu kompetentni ljudi koij bi vodili momčad kako treba, a ne pravit početničke kikseve kao u toj utrci!

ferrari je za postolje na svakoj utrci, ali ako imaš ukenjanu taktiku, onda nekog petrova ne možeš zaobić, sramota!

imam noćne more od te utrke :biggrin:
Život bez brzine nije život
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Arai »

Alonsovi fanovi mogu biti uvjereni u štošta, pa čak i u to da Alonso nije ima isti bolid ko Hamilton poslije Mađarske ili Belgije, svejedno...
Ili u ono da su mu sabotirali bolid. Ali vjerojatno Alonso zna što govori kad je izjavio da su se iz McLarena ponijeli korektno i dali mu istu priliku i bolid za osvajanje naslova isto ko i Hamiltonu. ;)
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

goran007 je napisao/la:@darky
osvrnut cu se ovak "letece" na tvoj post...
previse koristis rijec logicno,sto mozda i nije cudno jer nemas argumente...sto naravno i nije nelogicno posto pricas o necem sto ne mozes znati jer ugovor nisi vidio...isto tak mi je smijesno kad komentiras neke stvari unutar McM-a posto niko od nas ne zna kaj se dogadalo iza zatvorenih vreta...no,ajmo pokusati malo redom...
3.naravno da je njemu ko top vozacu se u interesu osigurat u top momcadi dugogodisnjim ugovorom...pogotovo ako ti je u drugu najbolju momcad put zatvoren(ne govorim ko je bolji Ferrari ili McM vec ih izdvajam zajedno)...smatram da Red Bull nece moci vjecno pratit taj tempo...no,vidjet cemo
4.opet se vracam da je glupo govorit ko je pobjego,a ko istjeran...jedan bivsi forumas koji je imao informacije iz same momcadi mi je na pola sezone reko da Alonso nece bit prvak jer ce mu "nasapunat dasku"(njegove rijeci,a decko je navijac Hamiltona) i isto tak j reko odmah poslije Mađarske da je doslo do ozbiljne svađe i da je Alonsa odmah odlucio istjerati,ali neki sponzori su "odradili" Rona da ovaj odvozi do kraja...
5.famozna izjava nije bila da se Hamilton takmici protiv Alonsa(sto je bilo normalno i realno) vec je to izjava nakon sto je Hamilton zavrsio u pijesku pored bokseva...to je bila izjava -"Mi smo se....."- sto bas nije normalno... isto tako se tu utrku pojavila i spekulacija oko tlaka u gumama na kvalama jer je Fernando bez pogreske u krugu zaostao oko 7 desetinki(podatak iz glave,plus-minus nesto) za Lewisom i bio tek cetvrti na gridu
5.ja ne smatram da su mu profesionalno pripremali bolid nakon Belgije kad je bilo rociste u Parizu...iako je sad to u sferi mojih nagadanja,ali bolid u Brazilu po meni nije bio ni najmanje pripremljen za Alonsov triumf...zaostao je ogromnih 57 sekundi za Kimijem i pobjegao svega 5 sekundi Rosbergu koji ni priblizno s Williamsom nije bio ta kategorija...stoga,fakat ne mogu vjerovat da je Alonso za Brazil dobio bolid s kojim se moglo do titule...samo kaj je McM-u pokvario planove tu trku Hamilton....
no,necu vise o sezoni 2007,bar ne o temi o Ferrariju...tvoja istina je ona u koju ti vjerujes...ja sam radostan kaj je Alonso potpisao dobar ugovor,zelim mu srecu i iako se sad svi sprdate kak ce sigurno ostati Massa u Ferrariju samo se sjetite kak je Kimi prosao s njim!
Uvijek će postojati sumnje...nakon Kine je navodno trebla biti ili je bila (ne znam više) istraga FIA-e vezano z pritisak u Alonsovim gumama, rezultat = ništa. Za Brazil FIA je imala posebnog tipa da nadzire rad oko Alonsovog auta nakon pisma iz Španjolske AM federacije, rezultat = ništa. Ne treba napominjati kakav je tad bio odnos bio između FIA (čitaj: MOsley) i McLArena (čitaj: Dennis), i msilim da bi McLaren dobio itekako po nosu za najmanju "sabotažu". Mislim da je ionako napetu situaciju pred VN KIne zakuhao Alonso svojim izjavama u subotu, pred trku. Po Rona je nesretno ispalo što su sami (momčad) uništili Hamiltona, tj. njegove gume.
Za F1 je najbolja stvar koja se mogla dogodit ta da Alonso ostaje u top-momčadi, jer stvarno bi bilo besmisleno da se zbog bilo kojih razloga gubi u nekoj momčadi sredine (kao u Renaultu '08 i '09)

Arai je napisao/la:Alonsovi fanovi mogu biti uvjereni u štošta, pa čak i u to da Alonso nije ima isti bolid ko Hamilton poslije Mađarske ili Belgije, svejedno...
Ili u ono da su mu sabotirali bolid. Ali vjerojatno Alonso zna što govori kad je izjavio da su se iz McLarena ponijeli korektno i dali mu istu priliku i bolid za osvajanje naslova isto ko i Hamiltonu. ;)
Gore sam već napisao da sumnjam da je bilo sabotaže, ali isto tako sumnjam da mu se pomagalo iz petnih žila ;) Jednostavno nije imao potporu momčadi (za određenu odgovornost je i sam zaslužan) i to je dovoljno da ne možeš postići maksimum. Tko je u svemu tome bio manje ili više neprofesionalan ovisi o tome tko i kako gleda.
slika
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la King iCool »

Arai je napisao/la:Alonsovi fanovi mogu biti uvjereni u štošta, pa čak i u to da Alonso nije ima isti bolid ko Hamilton poslije Mađarske ili Belgije, svejedno...
Ovo su bile njegove riječi:
I know there have been suggestions of favouritism within the team and people say a lot of things in the heat of battle, but in the end I was always provided with an equal opportunity to win."
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

bravo maestro :klanjanje:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

Svaka mu cast, ja prezadovoljan, nisam vjerovao da moze razdvojiti McLaren-e :D
slika
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

Nitrous Oxide Systems je napisao/la:Svaka mu cast, ja prezadovoljan, nisam vjerovao da moze razdvojiti McLaren-e :D
u prvom sektoru identicno vrijeme sa RB... huhh.. treci je bio slabiji... malo je falilo da se docepa treceg... dobar mali :D
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Mika430

Post Postao/la Mika430 »

Svaka cast,nadam se postolju sutra...
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

dobro je
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Odgovori