Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: NOVOSTI - Travanj

Post Postao/la mrd »

Baš sam juče razmišljao o toj DRS zoni u Monacu ui nije mi palo na pamet di bi mogli da je stave. Što se mene tiče, podržavam ideju da ne bude DRSa, slažem se sa sa Igor18 potpuno.
slika
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

mrd je napisao/la:Baš sam juče razmišljao o toj DRS zoni u Monacu ui nije mi palo na pamet di bi mogli da je stave. Što se mene tiče, podržavam ideju da ne bude DRSa, slažem se sa sa Igor18 potpuno.
po meni jedno jedino mjesto krivina od ulaska u tunel pa do zavoja
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

ivan599 je napisao/la:
mrd je napisao/la:Baš sam juče razmišljao o toj DRS zoni u Monacu ui nije mi palo na pamet di bi mogli da je stave. Što se mene tiče, podržavam ideju da ne bude DRSa, slažem se sa sa Igor18 potpuno.
po meni jedno jedino mjesto krivina od ulaska u tunel pa do zavoja
po meni nema smisla uopce koristit drs.Dok se auto izvuce iz onih pravaca, dok ulovi potrebnu brzinu vec je u onoj sikani tako da nema smisla
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
mr no recall
Navijam za: M Schumacher

Post Postao/la mr no recall »

F1NAC je napisao/la: po meni nema smisla uopce koristit drs.Dok se auto izvuce iz onih pravaca, dok ulovi potrebnu brzinu vec je u onoj sikani tako da nema smisla
Pa ako se je tamo preticalo bez drs-a sigurno nebi bilo teže sa njime tako da i nije baš da nema smisla
cuore sportivo
Centurion
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Centurion »

mr no recall je napisao/la:
F1NAC je napisao/la: po meni nema smisla uopce koristit drs.Dok se auto izvuce iz onih pravaca, dok ulovi potrebnu brzinu vec je u onoj sikani tako da nema smisla
Pa ako se je tamo preticalo bez drs-a sigurno nebi bilo teže sa njime tako da i nije baš da nema smisla
tu će KERS učiniti svoje... kratka je staza, puno zavoja što znači da postoji puno mjesta gdje mogu ga iskoristiti... a već smo vidjeli da Vettel vjerojatno najbolje iskorištava KERS... tako da je vjerojatnost da će on ponovno biti najbrži tamo...
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

male su ravnice, i grbava cesta
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
mr no recall

Centurion je napisao/la:već smo vidjeli da Vettel vjerojatno najbolje iskorištava KERS... tako da je vjerojatnost da će on ponovno biti najbrži tamo...
To da Vettel najbolje koristi kers ja nisam primjetija osim što su to spomenuli naši vrli komentatori :D
mislim da svaka budala zna na izlasku iz svakog zavoja stisnit pola sekunde kers al nebi se baš kladija da je to najbolje iskorišten kers
cuore sportivo
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Nisam našao prikladnu temu za ovaj poučan članak sa ESPN koji govori o novcu, raspodjeli novca među timovima ili kratko i jasno "politici"...kako slijedeće godine istiće tzv. "Concorde Agreement" dvoje novinara (Caroline Reid and Christian Sylt) si je dalo truda i pokušali nam približiti vjerojatne opcije koje su u igri za budućnost F1 - puno postotaka, zakulisnih igara i različitih želja o utjecajima na budućnost...no bez obzira na sve zaključak pisaca je jednostavan: "So the teams can still direct F1's future direction but the keys to it are, as ever, in Ecclestone's hands."
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

zanimljivo zanimljivo.. thx na linku..

kolko sam polovio - timovi dobivaju sada 50% ukupne zarade ili 50% zarade od tv prava? znaci pola svima njima, pola berniu? :)

nego.. uvijek je zanimljivo za primjetit:

The remaining third comes from race hosting fees and these can easily be increased as a number of countries are queuing up to pay huge fees to host F1. Poland, South Africa and the Ukraine immediately spring to mind with Thailand, the Philippines and Croatia also likely to be on the horizon.
rFactor F1 HR server Info
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Armanini je napisao/la:zanimljivo zanimljivo.. thx na linku..

kolko sam polovio - timovi dobivaju sada 50% ukupne zarade ili 50% zarade od tv prava? znaci pola svima njima, pola berniu? :)
nego.. uvijek je zanimljivo za primjetit:
The remaining third comes from race hosting fees and these can easily be increased as a number of countries are queuing up to pay huge fees to host F1. Poland, South Africa and the Ukraine immediately spring to mind with Thailand, the Philippines and Croatia also likely to be on the horizon.
...da, da u nekakvim smo "planovima" a još ni svo zemljište nije otkupljeno (koliko ja znam)...sve mi se čini da čemo što se novog ugovora tiče imati pravi "rat" u kojem će se pucati iz svog raspoloživog arsenala - bit će "mrtvih"...a da je Berijeva raspodjela "pravedna" ne treba ni sumnjati :) ...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

u 2 se navrata spominje 100 M ferrariju.. letimicno sam procitao pa moze malo objasnjenje..?
slika
Toon
Veteran
Veteran

Post Postao/la Toon »

Armanini je napisao/la:u 2 se navrata spominje 100 M ferrariju.. letimicno sam procitao pa moze malo objasnjenje..?
2005. godine se pojavila organizacija koja je htjela "ukrasti" utrke tako da organizira svoje...Ferrari je bio poprilično zainteresiran (bar se tako činilo) zbog "pravednije" raspodjele dobara...ovako s odmakom mi se čini da je to prije svega bila "dobra igra" jer je raspodjela bila u to doba još puno povoljnija u korist pohlepnog straca i momčadi su se pobunile...Ferrari se "smirio" nakon što im je ispod stola (bez znanja ostalih momčadi) bilo isplaćeno tih 100M - a to je na vidjelo izašlo tek nakon par godina prilikom jednog drugog njihovog "konflikta" (ubi me ali se sada ne mogu sjetiti :) a ne da mi se tražiti)...uglavnom kako se Ferrari "vratio" ostale momčadi su same bile preslabe da se odupru i odu i ostale su tu gdje su i sada (ili su bile)...drugim riječima niti jedan se ugovor nije "poštivao" jer je tko zna koliko toga bilo i kome davano na taj način...tek je pravim udruživanjem momčadi koliko toliko to sada kontrolirano (a opet se radi na čisto povjerenje)...ne zna se tko tu koga no Berni je uvijek "zadovoljen"...

Edit: ipak mi nije dao vrag mira - do sukoba između Ferraija i Bernia je došlo 2007 (ili 08) zbog limitiranja momčadi u potrošnji (kao neki salary cup - 40M) pa je Ferrari pravdu poželio potražiti na sudu i tada je došlo do otkrivanja "prljavog veša" tj. izašlo je na vidjelo da Ferrari dobija posebnu "stimulaciju" i veće nagrade nego ostali...
GERMAN
Početnik
Početnik
Navijam za: Rosberg

Post Postao/la GERMAN »

Centurion
Test vozač
Test vozač

pretjerano, mislim da je taže pomicati noge za vrijeme vožnje nego ruke...
GERMAN
Početnik
Početnik

Post Postao/la GERMAN »

Centurion je napisao/la:
Da a Mercedes ima trecu papucicu za DRS #-o
Spretni Pajkan
Početnik
Početnik
Navijam za: Mark Webber i male momcad

Post Postao/la Spretni Pajkan »

http://www.index.hr/sport/clanak/pa-nec ... 48790.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; he,he..zanimljiv članak :D
RIP Ayrton da Silva Senna
1.5.1994 ~ 1.5.2011.
kimi&pablo.u.bmw
Početnik
Početnik

Post Postao/la kimi&pablo.u.bmw »

Centurion je napisao/la:
:lol: mislis?
a da se malo informises sta je i kako se koristi kikdown?
GERMAN
Početnik
Početnik

Post Postao/la GERMAN »

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:
Centurion je napisao/la:
on vjerovatno misli na mercedesov DRS koji je opisan trecom papucicom ;)
mr no recall

tomica je napisao/la: Da a Mercedes ima trecu papucicu za DRS #-o
Što vi smatrate da oni za vrijeme vožnje rade neš ti problema stisnut livom nogom na pravcu papučicu stvarno im je jadnicima teško
kolko me pamćenje služi Barrichello je rekao da on livu nogu ne koristi za kočenje nego sve radi sa desnom
cuore sportivo
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ne bi rekao da sve radi desnom nogom jer reakcije izmedju kocenja i gasa su nenormalno male.. nema coastanja u f1 ni kvarat sekunde..
a mozda on i vozi tako.. objasnilo bi neke stvari :)

nego.. stvarno im je tesko.. sto je onda bilo kada su formule imale 4 papucice + rucni mjenac?
slika
Centurion
Test vozač
Test vozač

kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:
Centurion je napisao/la:
znam ja šta je to nego mislim da ti nisi pogledao tu stranicu koju ti je tomica poslao,
unutar vožnje vozač ima par stvari koje mora stalno raditi, držati papučicu gasa i kočnice,
i mijenjati brzine, ali za mijenjati brzine ne mora cijelo vrijeme stiskati već samo u nekim trenutcima,
a i za mijenjanje brzine vozaču čak i netrebaju 2 ruke, i za to su se pobrinuli ^^
mr no recall

Centurion je napisao/la: a i za mijenjanje brzine vozaču čak i netrebaju 2 ruke, i za to su se pobrinuli ^^
Evo baš razmišljam i dolazim do spoznaje da se nemogu sitit auta na kojem treibaju 2 ruke za promjenu brzine
cuore sportivo
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Centurion je napisao/la: a i za mijenjanje brzine vozaču čak i netrebaju 2 ruke, i za to su se pobrinuli ^^
Evo baš razmišljam i dolazim do spoznaje da se nemogu sitit auta na kojem treibaju 2 ruke za promjenu brzine
Za promjenu jedne brzine ne, ali za saltanje gore dole imas mnogo primjera, sa polugama iza volana, koje se nalaze na lijevoj i desnoj strani, jedna strana upshift a druga downshift ;)
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
mr no recall

što oni mogu preskakat brzine ?
cuore sportivo
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran

Post Postao/la Ferrari-BiH »

mr no recall je napisao/la:što oni mogu preskakat brzine ?
Ne razumijem pitanje :roll:
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Zaključano