pročitaj ovo u crvenom!!!starks je napisao/la:Od kolega sa stranih portala saznajemo kako bi Alonso sutrašnjoj utrci, ako bude kiše, mogao pristupiti opstruktivno.
Vijest nije potvrđena, i svakako neće biti, no najbolje govore Alonsove riječi nakon današnjeg kvalifikacijskog treninga: „Svašta se sutra može dogoditi.“
Ali, vratimo se na ono najvažnije, poredak. Dvije utrke prije kraja Lewis Hamilton ima 12 bodova prednosti ispred Španjolca.
Prema pretpostavkama, sutrašnje Hamiltonovo odustajanje, i Alonsova pobjeda značilo bi smanjenje prednosti na samo dva boda, jednu utrku prije kraja.
Lewis Hamilton krenuti će sa prve pozicije, a iza njega će biti dva Ferrarija, zatim Alonso. Prema javljanju Marce, Hamilton je dobio nalog da ne kompromitira svoj nastup, već u slučaju napada, koji će se svakako dogoditi, propusti dva Ferrarija, jer ionako je njemu četvrta pozicija dovoljna.
Iz tog razloga, ne vidimo zašto Alonso ne bi pokušao isto, jer po kiši bolid je 30% teže voziti, duži je zaustavni put, a i korekcije volanom su znatnije, a i Lewis Hamilton navodno neće ići do kraja.
Španjolac je jedini čovjek koji nema šta za izgubiti. Ponajviše, zbog nikakvog odnosa momčadskim kolegom, teškim riječima sa Ronom Dennisom, špijunske intrige, Velike nagrade Mađarske, a i na kraju vjerojatnim odlaskom iz momčadi. Alonso prema predviđanjima apsolutno ništa ne gubi, ako se samo u sekundi nađe pokraj Lewisa Hamiltona, na potopljenoj stazi. Po kišnim uvjetima, sucima je jako teško dokazati sumnje.
Prije par sati Fernando Alonso izjavio je kako je prvenstvo odlučeno izvan staze, jer suci nisu kaznili Lewisa Hamiltona, zbog poteza na prošloj utrci. Strani izvori dodaju kako je to kap koja je prelila čašu, i da je Alonso vrlo ljut.
Ipak, ovo sve su špekulacije, a ono pravo će započeti sutra, sa kišnom Velikom nagradom Kine.
vadite stvari iz konteksta...ko god je napisao ono gore treba se sramiti...
sada se već počeo kritizirati Alonsov body language,tražiti drzgo značenje...
Alonso je samo govorio da je na kiši sve moguće...
a sem toga on na startu nije blizu Haimiltona...a kada bi se približili
tijekom utrke bilo bi previše očito...
Lewis Hamilton [#44]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- McLewis
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: McLaren i Mercedes
McLaren u <3
-
- Rezervni vozač
da li to znači da je Hamilton dobio ono što Ron Dennis tvrdi da se ne možeMcLewis je napisao/la:pročitaj ovo u crvenom!!!starks je napisao/la:Od kolega sa stranih portala saznajemo kako bi Alonso sutrašnjoj utrci, ako bude kiše, mogao pristupiti opstruktivno.
Vijest nije potvrđena, i svakako neće biti, no najbolje govore Alonsove riječi nakon današnjeg kvalifikacijskog treninga: „Svašta se sutra može dogoditi.“
Ali, vratimo se na ono najvažnije, poredak. Dvije utrke prije kraja Lewis Hamilton ima 12 bodova prednosti ispred Španjolca.
Prema pretpostavkama, sutrašnje Hamiltonovo odustajanje, i Alonsova pobjeda značilo bi smanjenje prednosti na samo dva boda, jednu utrku prije kraja.
Lewis Hamilton krenuti će sa prve pozicije, a iza njega će biti dva Ferrarija, zatim Alonso. Prema javljanju Marce, Hamilton je dobio nalog da ne kompromitira svoj nastup, već u slučaju napada, koji će se svakako dogoditi, propusti dva Ferrarija, jer ionako je njemu četvrta pozicija dovoljna.
Iz tog razloga, ne vidimo zašto Alonso ne bi pokušao isto, jer po kiši bolid je 30% teže voziti, duži je zaustavni put, a i korekcije volanom su znatnije, a i Lewis Hamilton navodno neće ići do kraja.
Španjolac je jedini čovjek koji nema šta za izgubiti. Ponajviše, zbog nikakvog odnosa momčadskim kolegom, teškim riječima sa Ronom Dennisom, špijunske intrige, Velike nagrade Mađarske, a i na kraju vjerojatnim odlaskom iz momčadi. Alonso prema predviđanjima apsolutno ništa ne gubi, ako se samo u sekundi nađe pokraj Lewisa Hamiltona, na potopljenoj stazi. Po kišnim uvjetima, sucima je jako teško dokazati sumnje.
Prije par sati Fernando Alonso izjavio je kako je prvenstvo odlučeno izvan staze, jer suci nisu kaznili Lewisa Hamiltona, zbog poteza na prošloj utrci. Strani izvori dodaju kako je to kap koja je prelila čašu, i da je Alonso vrlo ljut.
Ipak, ovo sve su špekulacije, a ono pravo će započeti sutra, sa kišnom Velikom nagradom Kine.
vadite stvari iz konteksta...ko god je napisao ono gore treba se sramiti...
sada se već počeo kritizirati Alonsov body language,tražiti drzgo značenje...
Alonso je samo govorio da je na kiši sve moguće...
a sem toga on na startu nije blizu Haimiltona...a kada bi se približili
tijekom utrke bilo bi previše očito...
desiti...napunili Alonsa do vrha a ovoga ispraznili pošto mu je vrijeme
u Q2 i Q3 skoro isto ,da bi ih razdvojili u kvalifikacijama...
Hamiltonu je dovoljno četvrto mjesto samo ako Alonso nije prvi...
Mogli su oni napraviti da Hamilton bude na 4om mjestu tako da ga napune
u Q3...
i kada na to dodaš onu izjavu Hamiltona da zna kako McLAren želi njega
da pobijede možda je vrijeme da FIA intervenira...
javno izrečena namjera koja nije demantirana od strane Rona Dennisa
Nakon spy scandala rečeno je da će se pomno motriti tretman koji McLaren
provodi nad Alonsom
- Hamilton
- Test vozač
- Navijam za: Nikoga
- Kontakt:
evo sad da vam kažem iskreno:
ja i jedan prijatelj smo se složili da se Lewis poigrava sa svojom konkurecijom, tj. već par puta je napravio istu stvar, a to je da za vrijeme GP vikenda, na slobodnim treninzima ne ide do maximuma, već jednostavno uči stazu. Kada je najbitnije stisne i iznenadi konkurenciju tj.podigne ritam. Ima ove godine šest pole positiona(makar je Mađarska bila kakva je) od toga četiri na stazama na kojima nije nikad vozio. I gdje su drugi vozači trebali biti u prednosti tamo ih je najviše iznenadio, što sve govori o kakvom kalibru vozača se radi.
ja i jedan prijatelj smo se složili da se Lewis poigrava sa svojom konkurecijom, tj. već par puta je napravio istu stvar, a to je da za vrijeme GP vikenda, na slobodnim treninzima ne ide do maximuma, već jednostavno uči stazu. Kada je najbitnije stisne i iznenadi konkurenciju tj.podigne ritam. Ima ove godine šest pole positiona(makar je Mađarska bila kakva je) od toga četiri na stazama na kojima nije nikad vozio. I gdje su drugi vozači trebali biti u prednosti tamo ih je najviše iznenadio, što sve govori o kakvom kalibru vozača se radi.

-
- Rezervni vozač
Hamilton je napisao/la:evo sad da vam kažem iskreno:

a kako se to igra u Q1 i u Q2..kako je moguće odlučiti idem sada
voziti destinku,dvije sporije....ako krene kalkulirati kako može biti siguran
da neće izgubiti pet,šest.sedam destinkii...
- zborzic@htnet-dsl
- Profesionalni vozač
- Maher
- Profesionalni vozač
Nije da ga pravdam ali to je najmanje njegova pogreška...sa bolidom koji više nije mogao ulazit u zavoje rekao bi da je ovo bilo neizbježno. I đabe se onda ron dennis hvata za glavu samo je trebao krug ili dva ga prije pozvat i danas bi "mali" slavio...
SIMPLY THE BEST DRIVER EVER SAID GOOD BYE ON 22.10.2006
-
Ma sto ga ima "Ron" zvatMaher je napisao/la:Nije da ga pravdam ali to je najmanje njegova pogreška...sa bolidom koji više nije mogao ulazit u zavoje rekao bi da je ovo bilo neizbježno. I đabe se onda ron dennis hvata za glavu samo je trebao krug ili dva ga prije pozvat i danas bi "mali" slavio...

A i za izlijetanje je ipak sam kriv, trebao je pazljivije uci. Kao sto je i sam rekao...
-
- Početnik
mislim da je stvar bila u tome što su baš negdje tad najavili kišu pa su po mom mišljenju odlučili odvest 2-3 kruga na lošim gumama i vidjet što će bit s kišom i na koje gume ić!outlaw je napisao/la:Ma sto ga ima "Ron" zvatMaher je napisao/la:Nije da ga pravdam ali to je najmanje njegova pogreška...sa bolidom koji više nije mogao ulazit u zavoje rekao bi da je ovo bilo neizbježno. I đabe se onda ron dennis hvata za glavu samo je trebao krug ili dva ga prije pozvat i danas bi "mali" slavio...Vozac je taj koji u ovakvoj situaciji odlucuje. Naravno u "dogovoru s momcadi", ali on je taj koji ima zadnju rijec. A Lewis je gubio prvo u jednom krugu 2 sek. Pa u drugom 3sek. Tu je vec trebao u box. Ali on odvozi jos jedan krug u kojem gubi preko SEDAM sekundi i I DALJE NE IDE U BOX. Strasno...
A i za izlijetanje je ipak sam kriv, trebao je pazljivije uci. Kao sto je i sam rekao...
nažalost, nisu računali mogućnost puknuća gume
- Magic Alonso
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Fernanda
ma daj, molim te!HamilonsoMcM je napisao/la: mislim da je stvar bila u tome što su baš negdje tad najavili kišu pa su po mom mišljenju odlučili odvest 2-3 kruga na lošim gumama i vidjet što će bit s kišom i na koje gume ić!
pa oni su profesionalci, naravno da su morali računati na to!
pričamo o mclaren mercedesu...vrhunska momčad nikada ne bi zaboravila da guma može puknuti.
"Together, we have made a dream come true." Fernando Alonso
-
Ma sve to ok... Ali ako gubis 2,3,SEDAM sek zbog GUME KOJA JE "PRED PUKNUCEM" i i dalje ne ides u box??HamilonsoMcM je napisao/la:mislim da je stvar bila u tome što su baš negdje tad najavili kišu pa su po mom mišljenju odlučili odvest 2-3 kruga na lošim gumama i vidjet što će bit s kišom i na koje gume ić!outlaw je napisao/la:Ma sto ga ima "Ron" zvatMaher je napisao/la:Nije da ga pravdam ali to je najmanje njegova pogreška...sa bolidom koji više nije mogao ulazit u zavoje rekao bi da je ovo bilo neizbježno. I đabe se onda ron dennis hvata za glavu samo je trebao krug ili dva ga prije pozvat i danas bi "mali" slavio...Vozac je taj koji u ovakvoj situaciji odlucuje. Naravno u "dogovoru s momcadi", ali on je taj koji ima zadnju rijec. A Lewis je gubio prvo u jednom krugu 2 sek. Pa u drugom 3sek. Tu je vec trebao u box. Ali on odvozi jos jedan krug u kojem gubi preko SEDAM sekundi i I DALJE NE IDE U BOX. Strasno...

Zajedno ta procjena i ono izlijetanje pri ulasku u box su JAKO velika greska.
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
- Kontakt:
-
- Početnik
@Magic Alonso
krivo sam se izrazio i nisam mislio doslovno, mislio sam reć da su pogriješili i ostali predugo
@outlaw
tad kad su počeli gubit te sekunde guma još nije pukla i mislim da je logika bila:
ok, ajmo izgubit nekih 10ak sekundi (ako treba nek nas i Kimi prođe) pa da možemo bit sigurni da li uzet gume za suho ili intermedije(u slučaju da počne kiša koja jetrebala baš negdje u to vrijeme počet. ako si gledo utrku vidio si da je na ekranu pisala prognoza) bolje nego da uzmemo krive gume i moramo još jednom u boks pa izgubimo 25+ sekundi! u tom slučaju bi ga prošo i Alonso i Massa!
još kad dodamo tome da Hamilton nije trebo ganjat pobjedu, mislim da bi to bila dobra taktika da nije pukla guma
krivo sam se izrazio i nisam mislio doslovno, mislio sam reć da su pogriješili i ostali predugo
@outlaw
tad kad su počeli gubit te sekunde guma još nije pukla i mislim da je logika bila:
ok, ajmo izgubit nekih 10ak sekundi (ako treba nek nas i Kimi prođe) pa da možemo bit sigurni da li uzet gume za suho ili intermedije(u slučaju da počne kiša koja jetrebala baš negdje u to vrijeme počet. ako si gledo utrku vidio si da je na ekranu pisala prognoza) bolje nego da uzmemo krive gume i moramo još jednom u boks pa izgubimo 25+ sekundi! u tom slučaju bi ga prošo i Alonso i Massa!
još kad dodamo tome da Hamilton nije trebo ganjat pobjedu, mislim da bi to bila dobra taktika da nije pukla guma
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
jako dobro i realno mišljenje. vidiš ja se ,recimo nisam sjetio toga,makar je stvarne od riječi do riječi tak kak si naveo. inače i ja smatram da je njihova greška,jer imaju uvid u svaki kutak bolida i mogli su vidjet stanje gume.HamilonsoMcM je napisao/la:@Magic Alonso
@outlaw
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- Buxer
- Test vozač
Ma sve 5 samo što guma nije pukla.HamilonsoMcM je napisao/la:... mislim da bi to bila dobra taktika da nije pukla guma
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna, January, 1989

-
- Rezervni vozač
Ma mislim da uopce to nije bilo u pitanju. Velika je bila vjerovatnost da nece vise padati kisa, vozaci su stavljali gume za suho i to svi, a cetvrto mjesto bi Hamiltonu osiguralo u takvom raspletu naslov. Radilo se je, po meni, samo i iskljucivo o Hamiltonovoj prepocentiji tipa ja sam najbolji i sto meni tko moze.HamilonsoMcM je napisao/la: tad kad su počeli gubit te sekunde guma još nije pukla i mislim da je logika bila:
- Maher
- Profesionalni vozač
Mislim da tu nije u pitanju prepotencija nego zdrav razum jer iz kruga u krug se vozit po dvije tri i više sekunde sporije nije stvar nekog dokazivanja.Da je obavio ulazak u box tj da su se u mclarenu sjetili da hamiltonu ne treba pobjeda već samo da završi utrku pa makar i išao još jedanput u box(da su pogrješili) hamilton bi imao 5 bodova više nego što ima,a ovak mali sad mora strepit dobro za gledatelje ali loše za njega.
SIMPLY THE BEST DRIVER EVER SAID GOOD BYE ON 22.10.2006
-
- Rezervni vozač
Ja u tome uopce ne vidim nikakvog razuma. Odjurit na pocetku utrke, unistiti si gume, i onda sa takvim unistenim gumama gubiti do 8 sec po jednom krugu, meni ni u kojem slucaju nije razumno. Ja mislim da je Hamilton isao na pobjedu, jer je vjerovao da on to moze. I vjerujem da ce i u zadnjoj utrci on ici na pobjedu i to je jedina okolnost koja njega zapravo moze kostati naslova svjetskog prvaka. I cisto sumnjam da je to bila momcadska pogreska. To je bila Hamiltonova odluka, a odlucio je otici u boks kada je vidio da je vrag odnio salu.Maher je napisao/la:Mislim da tu nije u pitanju prepotencija nego zdrav razum jer iz kruga u krug se vozit po dvije tri i više sekunde sporije nije stvar nekog dokazivanja.Da je obavio ulazak u box tj da su se u mclarenu sjetili da hamiltonu ne treba pobjeda već samo da završi utrku pa makar i išao još jedanput u box(da su pogrješili) hamilton bi imao 5 bodova više nego što ima,a ovak mali sad mora strepit dobro za gledatelje ali loše za njega.
-
- Rezervni vozač
Pa u svakom slucaju je bolje i zanimljivije gledati takve utrke, samo moje misljenje o Hamiltonu za sada bas i nije nesto osobito. U svakom slucaju danas je konkurencija u F1 puno jaca nego sto je bila proteklih godina i to je ono sto cini i sto ce cinito F1 dobrom. pogotovo sljedece sezone kad im skinu trekšn. Jos da im uvedu i manualne mjenjace bez serva mojoj sreci nikad kraja.Lucky je napisao/la: Poznavajući Hamiltona on će to i pokušati napraviti.
No konačno smo dobili pravog rejcera a ne ziheraše.

-
- Rezervni vozač
Paa cuj. Koliko se meni cini Hamilton vozi bolid kao da vozi karting. Mislim da on od svih vozaca najvise pusta bolid kroz zavoje i na taj nacin ubija svoje gume. Nedostatak trekšna ce za njega samo jos pogorsati situaciju, osim ako nesto ne promjeni u svome stilu voznje. E, sada ce biti zanimljivo vidjeti koliko je Alonso zapravo pametan, jer po meni on bi se trebao ostaviti prepucavanja sa Mclarenom i Ronom Dennisom i uhvatit se Hamiltona. Trebao bi potencirati kroz medije njegove vozacke pogreske pokazujucu mu da nema pojma. I to zato jer se Hamiltonu dogodilo to sto mu se je dogodilo zato jer je on isao ne samo na pobjedu, vec na deklasiranje svojih suparnika, prvenstveno Alonsa i Kimija. I ako se na njega napravi dovoljno veliki psiholoski pritisak u tom smjeru on ce napraviti istu stvar na zadnjoj utrci. Odjuriti ce, unistit gume i gotovo.Lucky je napisao/la: Opet se ponavljam jer sam spomenuo već na početku sezone da bi sve mogao iznenaditi Hamilton a kad maknu tc iduće godine tek tada će do izražaja doći njegov način vožnje.
-
- Rezervni vozač
- Hamilton
- Test vozač
- Kontakt:
dado je napisao/la:Paa cuj. Koliko se meni cini Hamilton vozi bolid kao da vozi karting. Mislim da on od svih vozaca najvise pusta bolid kroz zavoje i na taj nacin ubija svoje gume. Nedostatak trekšna ce za njega samo jos pogorsati situaciju, osim ako nesto ne promjeni u svome stilu voznje. E, sada ce biti zanimljivo vidjeti koliko je Alonso zapravo pametan, jer po meni on bi se trebao ostaviti prepucavanja sa Mclarenom i Ronom Dennisom i uhvatit se Hamiltona. Trebao bi potencirati kroz medije njegove vozacke pogreske pokazujucu mu da nema pojma. I to zato jer se Hamiltonu dogodilo to sto mu se je dogodilo zato jer je on isao ne samo na pobjedu, vec na deklasiranje svojih suparnika, prvenstveno Alonsa i Kimija. I ako se na njega napravi dovoljno veliki psiholoski pritisak u tom smjeru on ce napraviti istu stvar na zadnjoj utrci. Odjuriti ce, unistit gume i gotovo.Lucky je napisao/la: Opet se ponavljam jer sam spomenuo već na početku sezone da bi sve mogao iznenaditi Hamilton a kad maknu tc iduće godine tek tada će do izražaja doći njegov način vožnje.
ja ne mislim tako, mislim da će mu to i odgovarat u odnosu na druge. Jer zaboravio si jednu bitnu stvar, a to je da bolidi iz GP2 serije, kakve je Lewis prošle sezone vozio nemaju traction controle...

-
- Rezervni vozač
Koliko je meni poznato sve nize forumle nemaju trekšon i imaju slick gume, samo ako se ja ne varam, cini mi se da se u vozi bitno manji broj krugova nego u F1, ali nisam siguran. Uostalom, svi vozaci u F1 su dosli iz nekog nizeg ranga formula. Recimo, zanimljivo je da je Barrichelo ostvario 16/16 pobjeda u britanskoj formuli u kojoj je vozio i Senna (15/16), pa svejedno nije bio ni svjetski prvak. Montoya je rasturao u nizim formulama, pa svejedno je imao velikih problema u F1. Hocu reci, da vozejn u nizim formulama su indikativne, ali ti apsolutno ne mora znaciti da ce taj vozac briljirati u F1.Hamilton je napisao/la: ja ne mislim tako, mislim da će mu to i odgovarat u odnosu na druge. Jer zaboravio si jednu bitnu stvar, a to je da bolidi iz GP2 serije, kakve je Lewis prošle sezone vozio nemaju traction controle...
- Buxer
- Test vozač
Ok, to odgovara na jedan dio mog pitanja. Ali F1 prenosi puno više snage na podlogu, vjerovatno i to igra?Lucky je napisao/la:Pa sve zavisi o kojoj stazi se radi.dado je napisao/la: Ja ga pratim od kada je dosao u F1. A mogu ja tebe pitat nesto? Koliko se krugova vozi u nizoj formuli u kojoj si ti gledao Hamiltona ?
U Monacu prošle godine u GP" seriji 45 krugova sa jednim odlaskom u boks.
Ako usporedimo Monaco bolidi tamo idu dva puta u boks i naprave na jednom setu guma 25,5 krugova ako gledao prosjek.
Ako gledamo GP2 prosjek je 22,5.
Znači razlika je tri kruga što i njie tako velika razlika jer očito si na to ciljao.
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's." - Ayrton Senna, January, 1989

- Hamilton
- Test vozač
- Kontakt:
dado je napisao/la:Koliko je meni poznato sve nize forumle nemaju trekšon i imaju slick gume, samo ako se ja ne varam, cini mi se da se u vozi bitno manji broj krugova nego u F1, ali nisam siguran. Uostalom, svi vozaci u F1 su dosli iz nekog nizeg ranga formula. Recimo, zanimljivo je da je Barrichelo ostvario 16/16 pobjeda u britanskoj formuli u kojoj je vozio i Senna (15/16), pa svejedno nije bio ni svjetski prvak. Montoya je rasturao u nizim formulama, pa svejedno je imao velikih problema u F1. Hocu reci, da vozejn u nizim formulama su indikativne, ali ti apsolutno ne mora znaciti da ce taj vozac briljirati u F1.Hamilton je napisao/la: ja ne mislim tako, mislim da će mu to i odgovarat u odnosu na druge. Jer zaboravio si jednu bitnu stvar, a to je da bolidi iz GP2 serije, kakve je Lewis prošle sezone vozio nemaju traction controle...
ma sve je to OK, al ja ti samo želim reć da je on još donedavno vozio bez tractiona, što bi mu moglo uvelike pomoć...