Formula 1 team - McLaren F1 Team [MCL36]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Formula 1 team - McLaren

Post Postao/la gringo73 »

One and only je napisao/la:
senamozart je napisao/la:dva pitanja ako netko zna.
naime,mclaren je bio najbrži na drugim slo. treninzima.navodno,ta su vremena postizali kada su mogli neograničeno koristiti zadnje pomično krilo tijekom cijelog kruga.da li je to istina da su ga koristili kao i ostali i da li je to dozvoljeno koristiti tijekom cijelog kruga.
mada ne vjerujem da je mclaren zaista ovako brz volio bih da me netko razuvjeri kakvo je pravo stanje u mclarenu.jesu li blizu top 5 momčadi.gringo možda ti imaš neke bolje informacije.
Kolko sam čitao da RBR nije koristio DRS tokom tog kruga. Za Ferrari sam vidio da nisu koristili baš čitav krug kasnije kad su radili stint s puno goriva. Vjerovatno race trim vježbali.
Da, za vjerovati je Buttonu kad kaže da RBR još ima rezerve za pokazat. To ćemo vjerojatno vidit u subotu. Sennamozart, DRS je slobodan za korištenje tijekom petka i subote (i kvale, naravno) ukoliko nije kiša. To korištenje po "cijeloj" stazi će biti korisno za kvale, ali ne i za trku. Tamo se točno zna gdje i kada. Jesmo li u top5? Vjerujem da jesmo. :D Po ovome danas (više mi je vrijedan naš 1. trening) smo iza RBR i Ferrarija. Tko je s nama...mooožda Mercedes, Renault mi se nekakko "izgubio u prijevodu".
I Hamilton i Button su poprilično zadovoljni ovim promjenama. Zadovoljni su i stanjem s gumama (manje više svi su pozitivniji). Baza je dobra, i sad je sve na sitnom dotjerivanju.
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Po mom mišljenju je ovo jako dobro posle svih crnih prognoza sa testiranja. Ostaje vidjeli kako će ispasti real deal a to su kvalifikacije i trka. Drago mi je što se i Button priključio Hamiju, prošle sezone je bio nekako mlak (bar meni). Sad nadam se da nismo poranili sa nadama.
Još jedna stvar, auto mi puno bolje izgleda nego kad su ga predstavili, fino je uglađen bez nekih ružnih izbočina, pravi mercedes.
Sve u svemu, sezona je počela, uživajmo.
slika
Mika_bar
Početnik
Početnik

Post Postao/la Mika_bar »

Nisam gledao 2.trening, ali na službenoj F1 stranici piše da se treniralo korištenje pomičnog krila u "race mode", znaci da ga nisu mogli koristiti na cjeloj stazi već samo na mjestu predviđenom za preticanje u utrci, dakle po tome bih rekao da su rezultati treninga poprilično iznenađujući, da su prve tri momčadi RBR, Ferrari i Mcm, ali ne zaostajemo uopće jako kao što se nagađalo, i ove promjene za Australiju su očito dale rezultata!
http://www.formula1.com/news/headlines/ ... 11852.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
And if you don't keep your head in gear the car will overtake you.
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Post Postao/la King iCool »

Zanimljivo da su prošle godine postizana gotovo ista vremena na FP2 kao i danas.
http://www.formula1.com/results/season/2010/825/6708/" onclick="window.open(this.href);return false;

@Mika_bar
Ta generalna proba za DRS je vrijedila samo posljednjih 20min a do onda su ga svi mogli koristiti koliko su htjeli.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Koliko sam ja vidjeo zadnjih nekoliko minuta treninga DRS je bio zabranjen jer je bilo kiše na stazi.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

jel se može nekako KERS koristit više nego inače, pa da tako imaju timovi bolje vrjeme?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Kenny je napisao/la:jel se može nekako KERS koristit više nego inače, pa da tako imaju timovi bolje vrjeme?
Ne može. 6.6 sekundi po krugu. DRS na svim treninzima se može koristiti po volji, a u utrci samo na određenim mjestima ako je bolid ispred unutar 1.5 sekundi (ako se ne varam). To je moguće samo na određenim djelovima staze prosto iz razloga jer samo na određenim djelovima staze će se mjeriti razmak među bolidima. Ako ti izmjere da su unutar 1.5 sekundi (opet ako se ne varam) onda dobiješ zeleno svjetlo za DRS.
slika

Mika_bar
Početnik
Početnik

One and only je napisao/la:
Kenny je napisao/la:jel se može nekako KERS koristit više nego inače, pa da tako imaju timovi bolje vrjeme?
Ne može. 6.6 sekundi po krugu. DRS na svim treninzima se može koristiti po volji, a u utrci samo na određenim mjestima ako je bolid ispred unutar 1.5 sekundi (ako se ne varam). To je moguće samo na određenim djelovima staze prosto iz razloga jer samo na određenim djelovima staze će se mjeriti razmak među bolidima. Ako ti izmjere da su unutar 1.5 sekundi (opet ako se ne varam) onda dobiješ zeleno svjetlo za DRS.
Varaš se, :lol: , mora bit unutar 1.0 sek, i to samo na jednom mjestu se može koristit, koji će uglavnom biti najduži pravac na stazi, odnosno start-cilj ravnica!
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Formula One is a mind game, no question. You have to think so hard sometimes smoke comes out your ears!
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Varaš se. Unutar 1.0 s.
Avanti FER, Avanti!!!
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

To im u kontrolnom centru zabrane DRS ili kako? Ocu rec kak ce vozac znat jel je bio 1.1 sekundu ili 0.9 iza prije ravnice? Komplicirano mi to izgleda
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Mika_bar
Početnik
Početnik

Mansell je napisao/la:To im u kontrolnom centru zabrane DRS ili kako? Ocu rec kak ce vozac znat jel je bio 1.1 sekundu ili 0.9 iza prije ravnice? Komplicirano mi to izgleda
Evo jedno (dva) objašnjenja koje pokazuje gdje se može koristiti pomično krilo u Australiji:
http://www.grandprix.com.hr/gdje-ce-se- ... ustraliji/
http://forum.f1-hr.com/viewtopic.php?f= ... 89#p255489
Zadnja izmjena: Mika_bar, dana/u 25 ožu 2011, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Mansell
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Mansell »

Mika_bar je napisao/la:
Mansell je napisao/la:To im u kontrolnom centru zabrane DRS ili kako? Ocu rec kak ce vozac znat jel je bio 1.1 sekundu ili 0.9 iza prije ravnice? Komplicirano mi to izgleda
Evo jedno objašnjenje koje prilično dobro pokazuje kako to funcionira:
Hvala jasnije mi je sad. A kad je kisa? Pisalo je na treningu "DRS is disabled", znaci kad ce bit kisa nece smjet otvarat krilo a jel im to ovi u race controlnom centru iskljuce elektroniku za krilo ili kako? Mozda ce neko varat ak nije tako :P
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
Mika_bar
Početnik
Početnik

Vjerojatno imaju neku elektroniku koja će to blokirati kad kontrola utrke proglasi utrku kišnom , nešto kao limitatori za brzinu u boksu ili tako nešto, a da netko i upotrijebi kad se ne smije, sa toliko kamera i televizija na stazi, teško da bi mogao proći neprimjećeno.
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
avetma
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la avetma »

Mika_bar je napisao/la:Vjerojatno imaju neku elektroniku koja će to blokirati kad kontrola utrke proglasi utrku kišnom , nešto kao limitatori za brzinu u boksu ili tako nešto, a da netko i upotrijebi kad se ne smije, sa toliko kamera i televizija na stazi, teško da bi mogao proći neprimjećeno.
Obrnuto. Gumb za promjenu položaja krila je onemogućen sve dok mu elektronika to ne omogući, a omogućava mu kad je na onoj prvoj crti (s linka kojeg si gore stavio, da ne ponavljam pa će reći da se reklamiram :D) <1 sekundu iza nekog. A što se tiče kišnih uvjeta, tada nije ni bitno jel smiju koristiti ili ne jer je tada to suludo radi enormnog gubitka gripa.
Zadnja izmjena: avetma, dana/u 25 ožu 2011, 18:52, ukupno mijenjano 1 put.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Mansell je napisao/la:
Mika_bar je napisao/la:
Evo jedno objašnjenje koje prilično dobro pokazuje kako to funcionira:
Hvala jasnije mi je sad. A kad je kisa? Pisalo je na treningu "DRS is disabled", znaci kad ce bit kisa nece smjet otvarat krilo a jel im to ovi u race controlnom centru iskljuce elektroniku za krilo ili kako? Mozda ce neko varat ak nije tako :P
Dobro ako se varam :(

Ne smije se po kiši koristiti. Race control ocijeni da pada kiša na stazi i obavijesti momčadi (i cijenjeno gledateljstvo) da je kiša na stazi i da se DRS ne smije koristiti.
slika

McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

e sad sam siguran da su se na testiranjima samo kamuflirali... sad su oni u dva tjedna smislili da nadju toliko vremena da sustignu vodece..
McLaren u <3
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

McLewis je napisao/la:e sad sam siguran da su se na testiranjima samo kamuflirali... sad su oni u dva tjedna smislili da nadju toliko vremena da sustignu vodece..
pa rekao sam da su možda "kvarovi" samo skrivanje stvarnog stanja
i bez obzira na 0.8 zaostatka u Q3 puno je važniji Q1 di kasne samo 0.088
naime Q1 je u stvari ono što možemo očekivati u utrci.
po tome ni pobjeda nije nemoguća
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Koliko su nas podcjenjivali, otpisivali itd. a sad ne samo da smo deklasirali Ferrarije nego smo jedini ozbiljan protivnik bikovima. Bravo momci! Sretan sam kao malo djete jer na testiranjima je zaista loše izgledalo, sad biti u prvom redu je melem.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

darky je napisao/la:
McLewis je napisao/la:e sad sam siguran da su se na testiranjima samo kamuflirali... sad su oni u dva tjedna smislili da nadju toliko vremena da sustignu vodece..
pa rekao sam da su možda "kvarovi" samo skrivanje stvarnog stanja
i bez obzira na 0.8 zaostatka u Q3 puno je važniji Q1 di kasne samo 0.088
naime Q1 je u stvari ono što možemo očekivati u utrci.
po tome ni pobjeda nije nemoguća
mene nebrine 0,8 sec zaostatka, vettel je bio u svom svijetu danas, samo sutra je opet novi dan, kako ce se gume ponasat to je kveščn :)
McLaren u <3
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ja sam napisao posle testova da je McLaren ipak McLaren, ima tamo dobrih stručnjaka za razliku od Ferrari-ja koji više brinu o tome kako izgleda stražnjica djevojaka koje prođu paddock-om nego o bolidu.
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

bravo za mclaren bravo za lewisa.bar je jednog bika skinuo.ovog drugog teško ali nitko nije nedostižan.po kvalama jako dobar mclaren i nakon onog crnog oblaka sa testiranja vrijeme se znatno poboljšalo.kakvi če biti u utrci vidit čemo.po Q1 ne bi trebali biti loši.šteta što button nije skinuo webera.malo je falilo.
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

...dobar rezultat...radilo se radilo i to izgleda jako kvalitetno...meni osobno sada je velika nepoznanica kako bolid troši gume i to će vjerojatno biti krucijalan faktor u sutrašnjoj utrci...optimizam x optimizam...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
King iCool
Veteran
Veteran
Kontakt:

Toon Army je napisao/la:...dobar rezultat...radilo se radilo i to izgleda jako kvalitetno...meni osobno sada je velika nepoznanica kako bolid troši gume i to će vjerojatno biti krucijalan faktor u sutrašnjoj utrci...optimizam x optimizam...
Jučer su oba naša vozača rekli da su iznenađeni kako dugo gume drže tako da to ne bi smio neki veliki problem za Mclaren. Ja mislim da će sve momčadi imati od prilike sličnu taktiku znači 2 zaustavljanja ili možda neki 3 stopa uplaniraju.
Mika_bar
Početnik
Početnik

Oho! Moram priznat da nisam gledao kvale (malo sam zaruzio sinoc pa se nisam uspio probudit! :zivili: Ali kakvo ugodno iznenađenje, 2. i 4., naravno vettel u svom "quali" elementu, ali činjenica da su skinuli jednoga Webbera koji vozi isti taj RBR kao i vettel, vro vrlo ohrabrujuće i nadam se da sa dobrim startom i strategijom da se može i do pobjede!
Upravo gledam vremena po sektorima, u 1. i 2. su tu negdje, samo desetinku sporiji, al onda u u 3. oko 6 desetinki zaostatka!
http://www.formula1.com/results/season/ ... times.html
Mika Hakkinen
World Championships 2
Grand Prix's 165
Wins 20
Poles 26
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Evo i objašnjenja za to:
Lewisu je crko KERS na pola kruga, a ostalo mu je 40% neiskorištenog, što bi mu donijelo po njegovoj procjeni par desetinki.
A evo i kaj Whitmarsh kaže: As a result of that failure, he lost not only the performance dividend that KERS Hybrid provides, but also had to cope with compromised brake balance resulting from the absence of KERS Hybrid.

Ali sve to možemo okačit mačku za rep kad Vettel uopće nije koristio KERS u svom krugu. (ako je kolega koji je to napisao u nekoj drugoj temi u pravu, ja mislim da je, ali nisam 100% siguran)
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Odgovori