One and only je napisao/la:
Ne bih se složio da nikoga ne pušta ispred sebe. Bar ja kao njegov navijač pamtim da su ga znali preticati oni koji su u tom trenutku bili brži na stazi od njega. Također pamtim da je često znao i pobjediti one koji su bili brži od njega na stazi.
Mislim da je on tipičan šampionski karakter u F1. Ne vidim da je išta beskompromisniji od Senne recimo.
Jedina razlika što je Senna volio puno da priča o tome i da razvija neke teorije koje graniče s poezijom, a Schumacher je tipičan šutljivi Švabo. Kad obojicu staviš u kontekst mentaliteta države iz koje dolaze shvatiš da imaju potpuno isti karakter. I ne samo njih dvojica. Postoji tu još hrpa vozača. Spomenuo si Hamiltona kao beskompromisnog vozača. I jeste beskompromisan i hladan kao pravi Englez. Da nije takav ne bi postao svjetski prvak.
I mene zanima okršaj Schu-Ham. Bit će zanimljivo koji će od ta dva ogromna ega prvi popustiti, mada sam nekako uvjeren da će bilo koji od njih dvojice prije odabrati zid nego popuštanje

.
Bez ikakvoga cinizma i sarkazma, niti branjena Senne, ovo boldano i podcrtano mi je simpatično i smiješno ( prije svega mi je drago da možemo argumentirano raspravljati ). Da, Senna je poprilično znao filozofirati ( iliti pričati poeziju ). Za razliku od Michaela - koji ima dar govora, ali drugačije pristup i prezentiranje istoag ). Ali ne bi se sada o tim njihovim razlikama. Budem pokušao ovako objasniti svoje razmišljanje i razliku između Michaelovih ( Lewisovih ) postupaka i ostalih. Pazite ovo:
Prost 1989. na Suzuki udara Sennu. Poslije ( na toj utrci ) ili slijedećoj, uglavnom netom nakon toga događaja, otvoreno kaže da je namjerno zatvorio Sennu i onemogućio mu prolaz.
Senna 1990. na Suzuki, još uvijek vrlo tvrde i usijane glave ( i ne razmišljajući da je osveta samo Božja ) daje izjavu prije starta utrke ( oko za oko, zub za zub, i razuvjerite me ako griješim da je to tako bilo što se tiče Ayrtonove izjave ),.... dakle daje izjavu da će Prosta namjerno udariti, ako se nađe ispred njega u vrlo prvom zavoju. I tako je bilo.
Schumacher 1997. na Jerezu. udara Jacquesa u vrlo poznatom incidentu. Oduzeti su mu bodovi u prvenstvu.... i daje izjave nakon toga tipa; kako je "spašavao" Villeneuva da ne izleti ( kako bi nazvali te izjave - istinom ili laži ).... i tako nakon par godina priznaje da je namjerno udario Jacquesa na Jerezu 1997. Kako vama izgleda kada vas netko gleda u oči i laže? I kasnije saznate pravu istinu? A stalo vam je do te osobe. Što mislite o takvoj osobi?
Hamilton 2009. u Melbourne-u nakon utrke izjavljuje da nije namjerno usporio ispred Jarna ( navodno od McLaren managemnta upućen da tako izjavi ) pod Safety car-om. Nakon par tjedana, priznaje da je pogriješio. Znači, nije bio iskren na prvu loptu. Htio je profitirati i zeznuti sitnu i krupnu raju u F1 svijetu.
Eto. Schumacher i Hamilton bi rado pobjedili ( bili ispred drugih ) i bez fair play-a ( sunseeker hvala na ideji ), dok je Senna fightao na stazi do krajnjih granica.
One and only je napisao/la:
Monaco 85. ako se ne varam. Senna prvi odvozio brzi krug i onda se vozikao po stazi ometajući ostale vozače. Naravno odbio je sve optužbe za to, kao i Schumacher 21 godinu kasnije. Ono što je meni zanimljivo je kako npr. Jergović Schumachera brani u ovoj situaciji vjerovatno što je Senna imao isti grijeh, ako ne i gori.
To 1985. nisam uživo gledao. Gledao sam par isječaka na You Tube i čitao sam o tome. To bi trebala biti prva Sennina pobjeda. I to bi trebalo biti u Portugalu. Vozio je jako brzo, po kiši i opasnim uvjetima. Neki su to smatrali opasnim, drugi su to uzeli za junaštvo. Znam da se poslije utrke čuo sa svojom majkom i da ga je ona zabrinuta pitala zašto je vozio tako brzo, na što je on odgovorio: Da sam vozio sporije, sudario bih se.....
Ayrton je svakako bio humanitarno aktivan, i poslije njegove smrti to egzistira, ali čemu to sve?
Čujte. Ja ću držati da je Ayrton bolji i pošteniji, vi ekipa podržavati će Michaela. Tako bi mogli u nedogled. Dakle, možemo raspravljati, ali nema potrebe jedne druge uvjeravati i razuvjeravati u svojim vlastitim afinitetima i dojmovima.
Za vas je Michael bolji. Za mene Ayrton. I to je to.