Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Re: ON - fernando alonso

Post Postao/la Scuderia »

Nista se ja ne nadam :lol: Samo sam rekao :biggrin:
slika
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

Ja sam uvjerena da Alonso propušta Massu...ustvari da ga Massa pretiče ko balavca kao i u Španjolskoj :badgrin:
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Lucky je napisao/la:
Icy je napisao/la:Ja sam uvjerena da Alonso propušta Massu...ustvari da ga Massa pretiče ko balavca kao i u Španjolskoj :badgrin:

Daj Alonsu Ferrari ili McLaren pa će šamarat Massu kao što to radi Hamilton kad ima šansu za preteći Massu.Više ni ne brojim koliko mu je to puta napravio.Doduše jedan start u Mađarskoj gdje je Massa nešto pokazao i to je to.
Alonso koliko god bio na strani Masse neće samo tako dopustiti da izgubi možda šansu za postolje.Ne treba ni zaboraviti da se bore s Toyotom za četvrto mjesto u konstruktorskom poretku.
Kad si vec napisao Mclaren. Nije li mozda Massa na VN Spanjolske 2007 "samarao" Alonsa?
Ovo mi nije bas jasno, kako mislis : " Vise ne brojim koliko je to puta napravio"

Koliko ja znam napravio je to samo 2. puta, ( Turska, Njemacka)
No da ne idem previse u off. vidjet cemo sve sutra u utrci.
slika
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač

Post Postao/la Piquet20 »

Lucky je napisao/la: Gledajući danas kako se ponaša Alonsov i Hamiltonov bolid za vrijeme kvala,obojica jako puno rade korekcije volanom,dok Ferrariji voze ko po tračnicama.
:smijeh:
Ova ti je dobra...pa kako uopće možeš uspoređivati ponašanje Renaultovog i McLarenovog bolida na stazi?? Alonso radi jako puno korekcija jer Renault ništa ne valja, a Hamilton radi korekcije isključivo zato što vozi ultra agresivno. Da vozi tako sa Renaultom u svakom zavoju bi završio van staze.

btw: po mom skromnom mišljenju, McLaren puno bolje drži stazu nego Ferrari...
slika
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Icy »

Lucky je napisao/la:Daj Alonsu Ferrari ili McLaren pa će šamarat Massu kao što to radi Hamilton kad ima šansu za preteći Massu.Više ni ne brojim koliko mu je to puta napravio.Doduše jedan start u Mađarskoj gdje je Massa nešto pokazao i to je to.
Ako nisi skužio, ja sam se osvrnula na sadašnju situaciju u kojoj neki tvrde da Massa nemože na startu preteći Alonsa (u puno slabijem bolidu i na prljavoj strani). Zato sam i stavila primjer Španjolske, a što bi bilo kad bi bilo da je Alonso u McLarenu neću nagađat. Koliko se ja sjećam, Hamilton ove godine nije pretekao Massu na startu niti jednom, a Massa Alonsa je. Uz Massine odlične startove ove sezone, mislim da Alonso na startu pada na 5. mjesto.
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet20 je napisao/la: btw: po mom skromnom mišljenju, McLaren puno bolje drži stazu nego Ferrari...
po mom ne,vidi se po heikkiju,nemože čovjek odvest da ga u bulju prašiš,dok kad su gume optimalne kimi sa ne tolikim napadima na pasice i siječu zavoja bolje odveze krugove nego Hami ;) znam da ćeš reć da je razlika u tipu vožnje,no i Kimi bi vozio onako da mu to daje prednost,al nedaje pošto dovoljno dobro leži na stazi iovak ;)

Icy je napisao/la: Uz Massine odlične startove ove sezone, mislim da Alonso na startu pada na 5. mjesto.
morat će,Alonsa neće u trci sam tak preć,no Alonso je s čiste stranme tako da bu ipak bilo teže a tradicionalno su u utrci spori tako da bi mu mogao oduzet jako puno vremena ;) no svejedno,ferrarije je jači i to dosta,iako alonso nije beba,nakon najkasnije prvog boxa pada
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Piquet20 je napisao/la:
Alonso radi jako puno korekcija jer Renault ništa ne valja, a Hamilton radi korekcije isključivo zato što vozi ultra agresivno. Da vozi tako sa Renaultom u svakom zavoju bi završio van staze.
E s ovom konstatacijom ga pretjera! Jel ti stvarno to misliš?
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Icy »

Lucky je napisao/la:A ja sam se osvrnuo ne trenutnu formu Alonsa i Renaulta.Alonso nema šta izgubiti na startu,Massa jako puno.
Trenutna forma Renaulta je dobra, ali još uvijek nisu na razini. A po meni Massa ima još manje za izgubit na startu od Alonsa, jer ako nebude negdje blizu Hamiltona i pokuša se probit, može si prekrižit naslov. Tako da očekujem jako dobar start.

schuey je napisao/la:Alonso je s čiste strane tako da bu ipak bilo teže a tradicionalno su u utrci spori tako da bi mu mogao oduzet jako puno vremena ;) no svejedno,ferrarije je jači i to dosta,iako alonso nije beba,nakon najkasnije prvog boxa pada
Kako? Pa nisu neparne pozicije na čistoj strani? Uz to, ne samo da je Ferrari jači nego je Massa vrlo vjerojatno teži od Alonsa...ali ja mislim da neće trebat tako dugo čekat. ;)
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Toon Army je napisao/la:
Piquet20 je napisao/la:
Alonso radi jako puno korekcija jer Renault ništa ne valja, a Hamilton radi korekcije isključivo zato što vozi ultra agresivno. Da vozi tako sa Renaultom u svakom zavoju bi završio van staze.
E s ovom konstatacijom ga pretjera! Jel ti stvarno to misliš?
a kaj je krivo reko,pa onak agresivno nemoš vozit renault,jesi vidio kaj se dogodi kad počne siječ zavoje alonso i napadat bolid,pa svako malo se itvrti jer ovaj renault je neupravljiv do bola... ak ti nije on dosta pogle pike juniora,sve će ti bit jasno
EDIT:
@Icy,da imaš prav,nekaj sam si spomutil u glavi oko čistih strana
Zadnja izmjena: schuey, dana/u 11 lis 2008, 12:33, ukupno mijenjano 1 put.
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
Toyota fan-girl
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Toyotu

Post Postao/la Toyota fan-girl »

dobro je odvozio kvale no pitanje dal će zadržat to mjesto. iskreno ja sumnjam u to . ne u alonsa nego u renault .
Timo Glock
ten o clock! :-)

"Još smo jednom bili brzi, ali ne i onda kada je to stvarno bilo potrebno. Najbrži krugovi ništa ne vrijede ako ih ne kombinirate sa situacijom koja je stvarno relevantna." - Kimi Raikkonnen
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Lucky je napisao/la: Interesantna opaska,jer očito si vrhunski vozač kad tako nešto možeš napisati.Objasni mi na koji način ti znaš da Kimi ili Hamilton nebi vozili Renault tako kako ga vozi Alonso i prije svega možeš li to dokazati dokle god jedan od njih dvojice ne sjedne u Reno! :roll:
Toon Army je napisao/la: E s ovom konstatacijom ga pretjera! Jel ti stvarno to misliš?
Bože mili. :roll: Jeste li vi uopće pročitali što sam napisao? Oprostite ako sam ikako uvrijedio vašeg dragog Hamiltona.
Da ponovim: "Da vozi tako sa Renaultom u svakom zavoju bi završio van staze". Znači rekao sam da kad bi vozio na taj način (dakle ultra agresivno) današnji Renault, da nebi mogao nijedan zavoj savladati! Ja nigdje nisam rekao da su niti Lewis, niti Kimi glupi i da nebi prilagodili svoju vožnju određenoj situaciji (u tom slušaju vožnji Renaulta), ali isto tako mislim da je apsurdno uspoređivati McLarenovo i Renaultovo držanje staze!

schuey je napisao/la: po mom ne,vidi se po heikkiju,nemože čovjek odvest da ga u bulju prašiš,dok kad su gume optimalne kimi sa ne tolikim napadima na pasice i siječu zavoja bolje odveze krugove nego Hami ;) znam da ćeš reć da je razlika u tipu vožnje,no i Kimi bi vozio onako da mu to daje prednost,al nedaje pošto dovoljno dobro leži na stazi iovak ;)
Ja to svoje mišljenje baziram na tome da McLaren ima najbolji mehanički grip na gridu (barem što se boljih momčadi tiče). To se valjda svi slažemo, zar ne?
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet20 je napisao/la: Ja to svoje mišljenje baziram na tome da McLaren ima najbolji mehanički grip na gridu (barem što se boljih momčadi tiče). To se valjda svi slažemo, zar ne?
kako onda da ni massa ni kimi nemoraju sjeć zavoje a voze brze ili brže krugove od hamija koji ih gazi,dok heikki koji ne vozi na taj agresivan način ima po par desetinki sporija vremena,samo mi to objasni,ako nemaju bolji grip kako ime je to moguće napravit sa rečićemo mekanijom vožnjom ?
Piquet20
Svjetski prvak
Svjetski prvak

schuey je napisao/la: kako onda da ni massa ni kimi nemoraju sjeć zavoje a voze brze ili brže krugove od hamija koji ih gazi,dok heikki koji ne vozi na taj agresivan način ima po par desetinki sporija vremena,samo mi to objasni,ako nemaju bolji grip kako ime je to moguće napravit sa rečićemo mekanijom vožnjom ?
Iz razno raznih razloga (jedan između njih je duža osovina). A Ferrari ima bolji aerodinamički grip, te vjerojatno i jači motor.
A upravo to da gube vrijeme ako "sjeku" zavoje ili ako su teški uvjeti (kiša) mislim da potvrđuje moju teoriju. Ali ponavljam - to je samo moje mišljenje i ne znači da sam u pravu.

p.s. mislim da imaš negdje u tehnologiji zvjerkov tekst o kompromisima koje moraš napraviti prilikom određivanja setupa, pa isto tako i prilikom izrade bolida...

No, totalno smo OT zato ili piši nešto o Alonsu ili se prebaci na drugu temu :p
slika
schuey
Počasni član
Počasni član
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

Piquet20 je napisao/la: Iz razno raznih razloga (jedan između njih je duža osovina). A Ferrari ima bolji aerodinamički grip, te vjerojatno i jači motor.
A upravo to da gube vrijeme ako "sjeku" zavoje ili ako su teški uvjeti (kiša) mislim da potvrđuje moju teoriju. Ali ponavljam - to je samo moje mišljenje i ne znači da sam u pravu.

p.s. mislim da imaš negdje u tehnologiji zvjerkov tekst o kompromisima koje moraš napraviti prilikom određivanja setupa, pa isto tako i prilikom izrade bolida...

No, totalno smo OT zato ili piši nešto o Alonsu ili se prebaci na drugu temu :p
onda nekaj o Alonsu,njegov Renault je katastrofa,za razliku od Ferrarija i McM-a
to kaj je tvoje mišljenje tek znači da NISI u pravu jer jednostavno nisi,to je zakon velikih brojeva i previše puta zaredom si bio da sad opet budeš :P i ne potvrđuje tvoju teoriju,jer ako on vozi jendaka vremena noprmalno dok ovaj ista ta dok ide na nož,može samo jedno značit,da bolid bolje leži i ima bolji grip. točka :D za razliku od renaulta kojegvozi alonso (viš da nije OT )
Adriana Lima fan
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Adriana Lima fan »

Dobro nemojte pretjerivat da je njegov Renault katastrofa. Ocito je da je sada 3 bolid po brzini. Alonso je 4. a Kubica je 6. i To je ta razlika u klasama tako da su bolidi tu negdje.....Al odlicna voznja Alonsa sigurno je odradio jednako kvalitetan krug kao i Ham za pole. samo sto je u slabijem bolidu.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Lucky je napisao/la:
Apsolutno se slažem s ovim mišljenje i smatram da Renault više nije kanta,da forma Alonsa je u uzlaznoj putanji zahvaljujući zadnjih par utrka čime je dobio na samopouzdanju.
kako onda tumačiti ove piquetove eskapade?
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Jedva čekam sljedeće godine gledati Alonsa u Renaultu redovito na postoljima. Valjda je sada svima jasno da je to neizbježno
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la ALONSO RENAULT »

Lucky je napisao/la:
schuey je napisao/la: onda nekaj o Alonsu,njegov Renault je katastrofa,za razliku od Ferrarija i McM-a
to kaj je tvoje mišljenje tek znači da NISI u pravu jer jednostavno nisi,to je zakon velikih brojeva i previše puta zaredom si bio da sad opet budeš :P i ne potvrđuje tvoju teoriju,jer ako on vozi jendaka vremena noprmalno dok ovaj ista ta dok ide na nož,može samo jedno značit,da bolid bolje leži i ima bolji grip. točka :D za razliku od renaulta kojegvozi alonso (viš da nije OT )
Apsolutno se slažem s ovim mišljenje i smatram da Renault više nije kanta,da forma Alonsa je u uzlaznoj putanji zahvaljujući zadnjih par utrka čime je dobio na samopouzdanju.
Ali samo usporedi Alonsa s piquetom. Ne može biti baš tolika razlika.
zborzic@htnet-dsl-MAN UTD osvaja Premiership-DOBIVENO
zborzic@htnet-dsl-Chelsea u finalu-DOBIVENO
Dani- MAN UTD osvaja Ligu prvaka-DOBIVENO
gattuso87- MAN UTD osvaja premiership-DOBIVENO
Night Rider-MAN UTD prolazi u finale-DOBIVENO

Svaka oklada je 10 rep. bodova
s.j.f1
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernanda Alonsa

Post Postao/la s.j.f1 »

schuey je napisao/la: onda nekaj o Alonsu,njegov Renault je katastrofa,za razliku od Ferrarija i McM-a
lol, [-X ma kako da ne, llllllllllllllllllllooooooolll, renault nije kanta to je sigurno, ma ni ne želim ti komentirati, sam želim reći da je alonso napravio dobar posao(opet) za raliku od nelsona(opet) i to je to, renault je sve bolji i bolji... nadam se zanimljivijoj sezoni za renault iduče godine jel su počeli biti dobri na kraju ove sezone
Alonso & F1 forever !!!!!!!!!!
:nabrijan: :nabrijan: :nabrijan:
Vettel fan
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Vettel fan »

Znam da ovo što ću sada napisati nema veze sa sutrašnjom utrkom, ovo je citat iz F1 Racinga i vezan je za Alonsa pa sam mislio da bi ljubitelje Alonsa moglo zanimati
Naslov je kako je to preteći Michaela Schumachera?
Mađarska 2003
To nije bilo pravo prestizanje, sječam se prestigao sam ga za svoju prvu F1 pobjedu, u Budimpešti. Vozio sam oštro i ispred sebe sam vidio njegovo stražnje krilo. Mislio sam da Michael ima problem, ili da se vratio iz boksa... ali njegov je bolid bio jednostavno prespor. Nisam stvarao preveliku buku oko toga: za to nije zaslužna moja vozačka vještina, Michael se mučio.
Jedna od mojih najboljih uspomena je kad sam ga iza sebe zadržao u San Marinu 2005. Bio sam vrlo sretan jer sam ostao ispred njega.
MONZA 14. RUJNA 2008. ZVIJEZDA JE ROĐENA.
Zvijezda je u mirovini.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Piquet20 je napisao/la: Bože mili. :roll: Jeste li vi uopće pročitali što sam napisao? Oprostite ako sam ikako uvrijedio vašeg dragog Hamiltona.
Da ponovim: "Da vozi tako sa Renaultom u svakom zavoju bi završio van staze". Znači rekao sam da kad bi vozio na taj način (dakle ultra agresivno) današnji Renault, da nebi mogao nijedan zavoj savladati! Ja nigdje nisam rekao da su niti Lewis, niti Kimi glupi i da nebi prilagodili svoju vožnju određenoj situaciji (u tom slušaju vožnji Renaulta), ali isto tako mislim da je apsurdno uspoređivati McLarenovo i Renaultovo držanje staze!
Tvoj post se sastojao i od dijela da bolid "ništ ne valja"! To je vrlo neozbiljna izjava (jednostavno to ne smatram točnim) s obzirom da je taj bolid završio na prvom mjestu u prethodnoj utrci. Predpostavljam da ipak ne smatraš Alonsa natčovjekom koji je poput filmskog ili strip junaka sam izborio pobjedu. Ne radi se ovdje o "dragom Hamiltonu" već o svim vozačima. Slažem se s tobom da je svaki bolid poseban i zatjeva nijansu drugačiju tehniku vožnje, te da bi se vjerojatno i drugi vozači (bar neki) prilagodili uspješno na Renault.
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
tomidix
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Alonsa i RF1Team

Post Postao/la tomidix »

Vettel fan je napisao/la:Znam da ovo što ću sada napisati nema veze sa sutrašnjom utrkom, ovo je citat iz F1 Racinga i vezan je za Alonsa pa sam mislio da bi ljubitelje Alonsa moglo zanimati
Mađarska 2003
To nije bilo pravo prestizanje, sječam se prestigao sam ga za svoju prvu F1 pobjedu, u Budimpešti. Vozio sam oštro i ispred sebe sam vidio njegovo stražnje krilo. Mislio sam da Michael ima problem, ili da se vratio iz boksa... ali njegov je bolid bio jednostavno prespor. Nisam stvarao preveliku buku oko toga: za to nije zaslužna moja vozačka vještina, Michael se mučio.
Jedna od mojih najboljih uspomena je kad sam ga iza sebe zadržao u San Marinu 2005. Bio sam vrlo sretan jer sam ostao ispred njega.
Puno ljepsa izjava nego one koje daje Hamilton od Kimiju koji nema muda ili o tome kako je svjestan da je jednako dobar kao i Senna ako ne i bolji... A ono za Imolu... Kakva je to utrka bila zadnjih 15ak krugova... Uf, sjecam se kak sam visio pred ekranom i navijao za zuto-plavi autic... joj joj, dobra stara vremena...
SIEMPRE FIELES A FERNANDO ALONSO... RF1Team!!!
"Renault will remain his family, we will miss him - but he will miss us!" - Thank you Fernando!
FA: "Renault is a team and a group of people that I will always keep in my heart."
Vettel fan
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Vettel fan »

tomidix je napisao/la:
Vettel fan je napisao/la:Znam da ovo što ću sada napisati nema veze sa sutrašnjom utrkom, ovo je citat iz F1 Racinga i vezan je za Alonsa pa sam mislio da bi ljubitelje Alonsa moglo zanimati
Mađarska 2003
Puno ljepsa izjava nego one koje daje Hamilton od Kimiju koji nema muda ili o tome kako je svjestan da je jednako dobar kao i Senna ako ne i bolji... A ono za Imolu... Kakva je to utrka bila zadnjih 15ak krugova... Uf, sjecam se kak sam visio pred ekranom i navijao za zuto-plavi autic... joj joj, dobra stara vremena...
Zato sam to i napisao, mislio sam da će sebe uzdizati, ali on je stvarno ispao ovom izjavom jako korektan i fer sportaš.
MONZA 14. RUJNA 2008. ZVIJEZDA JE ROĐENA.
Zvijezda je u mirovini.
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la ALONSO RENAULT »

Mađarska 2003
Rekao bih još samo Mađarska 2006. :D I ne samo prelaz Schumija s vanjske nego i ostalih
zborzic@htnet-dsl-MAN UTD osvaja Premiership-DOBIVENO
zborzic@htnet-dsl-Chelsea u finalu-DOBIVENO
Dani- MAN UTD osvaja Ligu prvaka-DOBIVENO
gattuso87- MAN UTD osvaja premiership-DOBIVENO
Night Rider-MAN UTD prolazi u finale-DOBIVENO

Svaka oklada je 10 rep. bodova
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Schumachera

Post Postao/la majstor iz maranella »

ALONSO RENAULT je napisao/la:
Mađarska 2003
Rekao bih još samo Mađarska 2006. :D I ne samo prelaz Schumija s vanjske nego i ostalih
Ne umanjujem Alonsovu kvalitetu, ali taj potez je bio moguć i zahvaljujući daleko većem gripu intermediate michelinki naspram intermediate bridgestonki.
Odgovori