P&O - Rujan 2007

Mladen Jergović odgovara na vaša pitanja...
Zaključano
f-on-off

Post Postao/la f-on-off »

U svjetlu ove kolosalne sprdačine možete li mi objasniti što to znači da će FIA detaljno pregledati novi McLarenov bolid? Hoće li tražiti inskripciju na maticama tipa With Special Thanks to Nigel & Mike, e da bi ih skratili i za prvenstvo 2008.? I još nešto, kako je moguće da, u duhu sveopće FIA-ine svete misije, nijednog od spomenute dvojice nije bilo u Parizu s potvrdom "neoborivih dokaza"?
P. S. Pretpostavljam da je gospon Max(imale) Mosley sada još ponosniji na samoga sebe. Ako je to uopće moguće.
P. S. 2 Ako nije bed, koji je to famozni sajt prvi "provalio" odluku i složio zbrku?
Zadnja izmjena: f-on-off, dana/u 13 ruj 2007, 23:41, ukupno mijenjano 3 puta.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Mladen Jergović »

pedro3 je napisao/la:I za sta su ih tocno optuzili,tj. krsenje kojih clanaka su im dokazali i je li tu prisutan i clanak 151a i da li se uopce moze ikoja presuda donijeti , a da i taj clanak nije u njoj izrazen? I koji su to bili novi tako jaki dokazi ili pak svjedoci? Da li vi stvarno niste znali da ce ih kazniti, a pitam jer - da se znalo u jednoj kladionici je koeficijent da ce na sljedecoj utrci BMW uzeti najvise konstruktorskih bodova bio 20, a Ferrari kof. 2. Stoga sam htio staviti recimo 300 kuna na BMW i 300 na Ferrari, u najgorem slucaju sam na nuli, a kad sam oko pola osam otisao, znaci jos nije bilo objavljeno nigdje osim na jednoj internet stranici , a koju vi bas ne cijenite vec je ta ponuda bila blokirana. a tako dobra ideja.. :(
Uvjeravam vas da nitko nije znao. Ja sam bio u kontaktu s puno ljudi u Formuli 1 (ali mi ne pada na pamet da vam kažem s kim sve, otkako me onaj razvalio da se hvalim što poznajem Neweya - od sada ćete svi od mene primati puno manje informacija zbog tog majstora, mislim da se skriva pod imenom booky_boy) i nitko nije ni slutio da će se ovo dogoditi.
Što se klađenja tiče, ne znam što da vam velim. Ja se ne kladim, pa ne poznajem baš te stvari.
Ali, taj website prouzročio je - nakon što je donio preuranjenu i netočnu vijest - kompletni kaos na web prostorima, i natjerao nekoliko vrlo renomiranih siteova da istrče pred rudo i onda se skrušeno ispričavaju kasnije.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pedro3 je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:
pedro3 je napisao/la:Mislim da je poprilicno glupa odluka uzeti konstruktorske bodove, a ne i vozacke, pa to je jedna momcad, svi su zajedno u tome, a i tesko da vozaci nisu imali ama bas nikakvog pojma da voze u ne bas legalnim autima, pa su samim time krivi, ovako sumnjam da ih nesto puno i boli ova kazna, pogotovo alonsa, pogotovo ako ode iz mclarena sto jos nije iskljuceno. Gotovo 200 milijuna koliko Mclaren za pocetak gubi je velik novac, veliki problem za buducnost,a mozda bude i problema sa sponzorima zbog kazne i gubitka ugleda. Da li se slazete da je ova odluka stoga trebalo biti ili sve, znaci iskljucivanje kompletne momcadi i vozaca i zabrana daljnjeg nastupa ili nista? jer ili su prekrsili pravila i ovi im to dokazali ili nisu, a ovo kao da je negdje izmedju? Klasicna FIA-ina glupa kazna, kao kazna Michaelu prosle sezone u Monacu, sta mislite o toj usporedbi?
Da, da.. Jednako je glupavo bilo Alonsovo kažnjavanje u Monzi!! Usput nisu vozači pravili aute nego mehaničari.
Ferraristi, nadali ste se bezveze da će te osvojiti vozačku titulu ove sezone. Mladene, da li je ovo pretjerana kazna? Mislim na onih 100 m dolara.

mozda jednako glupa odluka ali za razliku od Schumachera u Monacu, puno brze donesena odluka i postoji jasan clanak za to i jasna kazna ukoliko se prekrsi, a i postojala je osnova za tu odluku, a i Massa je rekao da mu je Alonso smetao, stoga za suce jasna stvar, zato nisam to stavio kao jos jedan primjer, vec mislim da je slicnije onome sa Michaelom.
Easy. Vi mislite da, zbog toga što je Massa to rekao, da je to onda za suce jasna stvar? Svaka čast...
-Briatore-
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač

Post Postao/la -Briatore- »

Povećava li ova odluka o kažnjavanju i cjelokupna ta situacija oko Mclarena mogućnost odlaska Alonsa iz Mclarena? Ako da, gdje bi mogao otići?
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Fiorano04 je napisao/la:Mladene, nedavno ste se složili da je Max Mosley najbolji vozač Ferrarija. Kada je, po vašem mišljenju, promjenio stranu budući da su najvažnije odluke u pravilima prethodnih godina donesene zbog prekidanja Ferrarijeve dominacije a direktno su pogodovale McLarenu (to ste i sami prije određenog vremena potvrdili). Naravno tu mislim na pravila o bodovanju, o zabrani promjene guma i posebno o limitiranju okretaja motora. Zašto on sada odjednom, po vama, tako žestoko druka za Ferrari?
Zar niste, u ovome slučaju, nepošteno napali Mosleya da je na Ferrarijevoj strani a nitko još nije niti znao kakvu će odluku FIA donjeti?
Ne mislite li da je ovakva odluka logična, mislim pri tome da bi odluka o izbacivanju McLarena iz prvenstva razljutila McLarenove pristaše i sponzore a odluka o oslobađanju optužbi McLarena Ferrarijeve pristaše i sponzore?
Je li vas ova odluka uvjerila da vrhovništvo McLarena nije baš tako nevino kako ste vi mislili i da je u to sve bilo upetljano puno više ljudi iz McLarena a ne samo Caughlan?
Hvala na odgovorima
Odluke nisu pogodovale samo McLarenu, nego svima u Formuli 1, osim Ferrariju. Na te je odluke FIA bila primorana jer im je FOM predočio katastrofalne pokazatelje pada TV gledanosti u cijelom svijetu (uključujući i Njemačku i Italiju) nakon 2002. i 2004.

FIA je (svakako ne samo od mene) žestoko napadana da pretjerano favorizira interese Ferrarija već bar desetak godina.

Ne, ne mislim da sam nepošteno napadao Mosleya da je na Ferrarijevoj strani, a nitko još nije ni znao kakvu će odluku FIA donijeti?Da nije bilo Ferrarievog enormnog pritiska, i Mosleyevog popuštanja, cijeli bi STepneygate prošao kao i ona mini-afera ilegalnog prelaska softwarea iz Ferrarija u Toyotu.

Ne, ne mislim da je ovakva odluka logična, ali više ću vam o tome reći kad FIA objavi zbog čega je, zapravo, kažnjen McLaren. Onaj dio o tome da bi odluka o oslobađanju McLarena razljutila Ferrarijeve pristaše i sponzore nisam razumio.

Ne, ova odluka nije me uvjerila da vrhovništvo McLarena nije baš tako nevino kao što sam ja mislio, bar dok još nisam saznao zbog čega je, zapravo, kažnjen McLaren.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Sanel je napisao/la:
Mladen Jergović je napisao/la:
Ron Dennis je napisao/la:Pozdrav!

Da li se slažete samnom da je Coughlan zapravo poslužio Ferariju kao "transportni tovar" da se unese ta dokumentacija u Mclaren?
Po meni je sve to isplanirano od strane strane Ferarija!

Jedino mi nije jasno kad se točno pojavila ta dokumentacija u Mclarenovom boksu (pronašao različite odgovore - ne znam koji je točan podatak)?

Hvala!
Ispričavam se, ovo mi je danas ranije promaklo.
Da, sada osobito, nakon ovog cirkusa u Parizu, mislim da je to bila Coughlanova uloga.

Dokumentacija se nije pojavila u Mclarenovom boksu (?) nego ju je Stepney dao Coughlanu u Barceloni u travnju.
Baš sam to i ja rekao tamo na podforumu AKTUALNOSTI da mislim da je to sve coughlanovo maslo i da denis nije imao pojma o tome jer da je vjerujem da bi ih onda sve isprašio metlom iz meklarena.
Nego nije mi sad jasno ovo da su ti podaci stigli u travnju. Ove godine pretpostavljam. Pa tada je sezona već bila počela i bolidi su bili već gotovi, dakle nekako sumnjam da je bilo vremena za veće preinake na bolidu. Ako je tako onda oduzimanje svih bodova doista nije poštena odluka, a za novčanu kaznu da i ne pričam.

Ali evo pitanje. Ako se meklaren bude žalio, a vjerujem da hoće, mislite li da će kazna biti smanjena, povećana ili ostati ista?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru
Teško je reći što će biti ako se McLaren bude žalio. Kao što se neki već istakli, čak i da se kazna drastično smanji, to će sigurno u svim svjetskim medijima biti objevljano puno manjim slovima (jer će biti manje senzacionalna vijest) od ove današnje vijesti o prvotnoj kazni. Dakle, današnja je šteta nemjerljiva.
I drugo, Norbert Haug je već najavio moguću civilnu tužbu. Posve je moguće da McLaren (i Mercedes) to naprave. I da tu ne samo vrate sve te novce, već da FIA prođe nezgodno loše u takvom jednom procesu. Ukoliko McLaren (i Mercedes) dokažu štetu ugleda itd.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

The Greatest je napisao/la:
pedro3 je napisao/la:
The Greatest je napisao/la: Da, da.. Jednako je glupavo bilo Alonsovo kažnjavanje u Monzi!! Usput nisu vozači pravili aute nego mehaničari.
Ferraristi, nadali ste se bezveze da će te osvojiti vozačku titulu ove sezone. Mladene, da li je ovo pretjerana kazna? Mislim na onih 100 m dolara.

mozda jednako glupa odluka ali za razliku od Schumachera u Monacu, puno brze donesena odluka i postoji jasan clanak za to i jasna kazna ukoliko se prekrsi, a i postojala je osnova za tu odluku, a i Massa je rekao da mu je Alonso smetao, stoga za suce jasna stvar, zato nisam to stavio kao jos jedan primjer, vec mislim da je slicnije onome sa Michaelom.
Otkad je to za suce gotova stvar kada netko nešto kaže da tako mora biti? Molio bih Mladena da ovo komentira. Koji članak takvo blokiranje određuje? Druga je stvar što Massa ne zna voziti ako je netko ispred njega! Razmak nije pao ispod 100 metara! Umij lice hladnom vodom, onda pogledaj ovaj video i reci iskreno da li ga je blokirao.
http://www.youtube.com/watch?v=74il02wkvMI
Da, već sam to prokomentirao prije dva odgovora. I rekao otprilike isto što i vi, osim što se nisam sjetio hladne vode...
napoleon sa stomakom

Post Postao/la napoleon sa stomakom »

FIA je sada sama sebi skocila u usta;

Alleged McLaren/Renault 'spy' named
Apperantly McLaren has evidence that their ex-engineer Phil Mackereth took three discs with contructions plans and calculations about more than 20 details to Renault and used it there as well. The plans about the cooling system and electronics would have flown in with the construction of the Renault.

McLaren is to present a written confirmation about Renault having used intellectual property of another team. That's why Briatore conferred with Dennis and walked about the paddock depressed and spent many hours in Bernie Ecclestone's office.

An FIA man said that the Stepney gate has nothing to do with this. The FIA might look into this seriously. But there are said to be more enquiries against teams that have gotten information externally..

FIA ce morati igrati po pravilima primjenjenim na McLarenu sto znaci lavina se pokrenula.

I jos jedna stvar Charlie Whiting je pregledao komplet bolid McLarena i ustanovio da nema niti jednog dijela koji se podudara sa Ferrarijevim. Izgleda da je ova presuda bila na osnovu ''rekla-kazala'' informacija.
pedro3
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la pedro3 »

pedro3 je napisao/la:
The Greatest je napisao/la: Da, da.. Jednako je glupavo bilo Alonsovo kažnjavanje u Monzi!! Usput nisu vozači pravili aute nego mehaničari.

Easy. Vi mislite da, zbog toga što je Massa to rekao, da je to onda za suce jasna stvar? Svaka čast...

Niste me dobro shvatili, jer sad kao ispadam glup. Ne mislim da je Massina rijec zakon, niti da je to bilo najbitnije za izricanje kazne alonsu, samo sam to naveo kao jedan od argumenata, najmanje bitan, zato ga i jesam stavio na kraju, vec sam htio dokazati da je u slucaju Masse i Alonsa u Monzi bilo vise dokaza nego za slucaj Schumacher u Monacu, a i mislim da nije alonso trebao biti kaznjen premda mi nije smetalo sto je bio. A paralela Schumachera i ovoga sa Mclarenom , bar zasad dok ne znamo dokaze je da se cini kao dosta subjektivna, a premda su i Schumacher i sada Mclaren tvrdili da nisu krivi kaznjeni su poprilicno jakom kaznom za svoje postupke, normalno Mclaren puno vise. Ja navijam za Ferrari i ako je Mclaren kriv mislim da je u redu da ih kazne, ali ako nije, sto mislim da je vjerojatnije bar sad dok ne znamo prave dokaze, ne bih htio da se na taj nacin osvoji prvenstvo, a i cijeli ovaj slucaj je dosta sumnjiv.
Zadnja izmjena: pedro3, dana/u 13 ruj 2007, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.
"I admire Michael immensely.Earlier his style tended to be mathematical, very calculated, like a machine. Now it is all so flowing and quite natural. Only one other has ever driven like this: Ayrton Senna, during his very best time." - Jean Alesi
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

formula 1 je napisao/la:mladene sto mislite sto bi mogao sada odluciti Fernando Alonso, da ostane ili da ode iz momcadi? Naravno, iako postoji velika mogućnost da osvoji ovogodisnje prvenstvo, sto mislite moze li on zbog ove odluke odluciti da one iz Mclarena na kraju sezone?
Vrlo zanimljivo pitanje. Kao što sam već rekao ranije, meni se sve više čini, osobito nakon ovog što smo vidjeli u Monzi, da su se ljudi McLarena nešto jako, jako opako zamjerili Alonsu. Sve mi se više čini da su još davno pala neka vrlo bitna obećanja koja su kasnije, dolaskom i bljeskom Hamiltona, malo stavljena pod tepih. I Alonso se naljutio.
Ako je to točno, a ja ne mislim da je on obično razmaženo derište koje sad tu gnjavi jer su mu uzeli zvečku, onda ovo što se danas dogodilo u Parizu neće ništa promijeniti na stvarima. Dapače.
Međutim, pretpostavljam da će sada, u svjetlu svih ovih novih razvoja događaja - a tu golemu ulogu igraju i ekonomski momenti - pasti neki vrlo ozbiljni razgovori između Dennisa i Alonsa. Možda će stanovitu ulogu igrati i to nekakvo Alonsovo svjedočenje u ovoj aferi. Vidjet ćemo.
Za sada, Dennis je u Parisu izjavio da McLaren ima čvrste višegodišnje ugovore s oba svoja vozača, i da ne izgleda kao da će se ti ugovori mijenjati.
a.novak
Početnik
Početnik
Navijam za: K.Raikkonen Scuderia Ferr

Post Postao/la a.novak »

Kao prvo pozdrav,ova vjest o kažnjavanju mclaren mercedesa je nevjerovatna,meni stvarno nije jasno kako ekipa može biti kažnjena a vozaći ne pa tu nema logike jer ako ekipa priprema auto vozać radi na postvljanju tog auta znaći oni su ti koji koriste podatke najviše kako bi bili brži a inžinjeri ih prilagođavaju zar ne??Isto tako ako nekog treba kaznit to je onda alonso jer čovjek je dobio nekakve e-mailove na poćetku sezone od test vozaća o nekakvim postavkama koje ferrari koristi i faca se kao "dobrovoljno" javlja da će surađivat znaći alonso je na poćetku sezone znao da jedan inžinjer ima nekakve podatke o ferrariu i znao je da se to može iskoristit ali je šutio,pa mene mladena zanima di je tu pobjednićka pravda čovjek koji je osvojio 2 naslova svjetskog prvaka šuti ko zaliven o cijeloj situaciji dok se nije odlućio 8.9.2007 progovorit da on ipak zna nešto o toj cijeloj situaciji koje su tu mutne igre.i na kraju krajeva kako stvari stoje mclaren će uložit tolko žalbi da će ta kazna od 100 mil usd biti umanjena .prava kazna je trebala biti kao ona s juventusom trebalo im se sve oduzet ali da sljedeće sezone startaju sa minus 50 bodova na svom kontu tako se riješavaju ozbiljne stvari al kako se kaže tresla se brda rodio se miš meni se iskreno gade ove politićke igre u f1 ćista politika ti ljudi nisu ni trkaći,ni pobjednici to su samo ljudi poput ecclestone,briatorea,todta i mosleya to su političari koje samo zanima profit ecclestone je davnih dana prodao utrkivanje današnje utrkivanje se svodi na 3 idiota koji su masno plaćeni da 1 i 15 minuta kruže u krug i da jedan drugog probaju proć kroz pit,da su ti ljudi poput franka williamsa možda bi trkanje bilo kao što je nekad bilo,a ne danas auto s što više naljepnica i sponzora čista politika čak vaši ljudi iz fom-a prate više naljepnice sponzora i šta je istina je istina po meni on board kamera postoji da bi pokazivala što zornije sponzore s prijeda a ne vozaćko umijeće koje je umrlo krajem 90-ih od ovih igri i spletki mi se sere kao i ljudi koji sudjeluju u tom sportu a tamo su samo zato jer imaju neki kapital i tim kapitalom su uništili sve zakone trkanja,neka onda korporacije odlućuju da se formula vozi max 220km/h,šta nije naziv formula potekla iz razloga jer je razbijala brzine trkanja gdje je dobar vozać s moćnim strojem guto cestu toga danas nema,nego samo neki jadnici s preko 30 god s masnim plaćama i talentom da odustanu u 20 krugu ili da samo prate kolonu gdje su dani kada se moglo pobjedit s 20 pozicije alonso je po vama među prvih vozaća svih vremena a nikad nije pobjedio sa zadnjeg mjesta nikad nije pobjedi s pokvarenim autom,nikad nije pošteno podnjeo poraz a onda svi serete po fellipeu massi koji daje u svakoj utrci 120% svojih mogućnosti i onda govorite da nikad neće na kimijevu razinu pa nemože on biti kimi ali može pokušat bit i što je najjgore on uspijeva u tome ima u karijeri 5 pobjeda al to nije važno važno bi bilo da ima više vozaća poput njega da daju kolko i on u svakoj utrci za svaku poziciju.Nažalos danas imamo 2 vozaća svijetske klase to su raikkonen i hamilton jae alonso 2 svijetski prvak ali ja tog čovjeka nisam vidi da vozi ko zmaj u sranju od auta košto je vozio kimi,nego ima sreće da u 3 godine pogodi pravu ekipu da u njoj pobjeđije s vrhumskim autom,ja neznam po ćemu je kubica ispred masse iskreno bodovi i pobjede to u karijeri pokazuju dueli isto,Ja mislim da je današnji motorsport u teškim govnima mladene pogotovo zbog ljudi koji preko sporta žele postat političari ali svojim dijelima uništavaju ovaj sport u kojem nažalost više nema mijesta za ljhude poput williamsa i zato će f1 propast i propada ma kolko god vi mjenjali pravila,ma kolko god dizali standard taj sport vode poplitićari a ne ljudi koji se kuže u trkanj i kojima je do trkanja stalo zar ne mladene..............Jelena P volim te,,,,,,,,,,
a.novak volim jelenu.p
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

raikkonen je napisao/la:Gosp. Jergoviću

Zanima me za što je mclaren kažnjen. Dakle znam da je to član 151C bla bla. Ali šta je to tačno. Znači da li je njima dokazano da su koristili to u konstrukciji svog bolida ili šta.
Danas nije bilo nikakvog objašnjenja. Navodno će biti sutra.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pedro3 je napisao/la:"For the drivers we have made an exception because they have supplied evidence" - Max Mosley.

"The WMSC received statements from Fernando Alonso, Lewis Hamilton and Pedro de la Rosa stating categorically that no Ferrari information had been used by McLaren, and that they have not passed any confidential data to the team" - Ron Dennis.

Tko od ove dvojice laze? Ili su novinari ''preuredili'' ove izjave?
Mislim, ove dvije izjave nisu suprotne, ako ja dobro razumijem engleski. Ovo što Mosley kaže da je ˝evidence˝, to je vjerojatno pismena izjava o ovom što veli Dennis. I to je ˝evidence˝.
Mosley samo koristi trik da bi nekako opravdao činjenicu što su vozačima ostali bodovi, premda voze za ekipu kojoj su bodovi, koje su osvojili ti vozači, oduzeti.
FIA nije htjela upropastiti vozačko prvenstvo, jer bio to za Formulu 1 bio komercijalni harakiri, pa je iskoristila bilo kakav izgovor i trik da bi, eto, vozačima ostali njihovi bodovi.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Dnohla Vopi je napisao/la:
maximo55 je napisao/la:G Jergović

Stigla je službena odluka.
McM oduzimaju sve boodove, dok vozači zadržavaju svoje.
Znam da navijate za Alonsa, ali kada gledamo realno nije fer da vozači ne gube svoje bodove kada su pobjede osvajali vozeći ilegalnim bolidom.
Po meni najviše gube Kimi Raikonnen i Felipe Massa.
Što vi mislite o tome?
Kao drugo, nemam pojma odakle vam saznanje da je McLaren ilegalan auto?
FIA Motorsport World Council. koliko god se netko s time slagao ili ne slagao, to je sluzbena presuda
Da, i? Pričekajmo službeno pojašnjenje McLarenove krivice. (Inače, postoji u pravnoj terminologiji i nešto što se zove ˝miscarriage of justice˝, doslovno ˝pobačaj pravde˝, stvar koja zna vrlo često povlačiti ponavljanja pravnih/sudskih procesa, ili promjene pravosudnih tijela. Ali, vidjet ćemo sutra i kasnije.)
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

f-on-off je napisao/la:U svjetlu ove kolosalne sprdačine možete li mi objasniti što to znači da će FIA detaljno pregledati novi McLarenov bolid? Hoće li tražiti inskripciju na maticama tipa With Special Thanks to Nigel & Mike, e da bi ih skratili i za prvenstvo 2008.? I još nešto, kako je moguće da, u duhu sveopće FIA-ine svete misije, nijednog od spomenute dvojice nije bilo u Parizu s potvrdom "neoborivih dokaza"?
P. S. Pretpostavljam da je gospon Max(imale) Mosley sada još ponosniji na samoga sebe. Ako je to uopće moguće.
P. S. 2 Ako nije bed, koji je to famozni sajt prvi "provalio" odluku i složio zbrku?
Ah, ovo za provjeru auta za 2008. je samo FIA-ina kulisa, da baš ne veli kako nije imala hrabrosti rebnuti Mclaren i za 2008. Sad će, kao, dobro pregledati model za 2008., pa će tu onda uhvatiti McLaren kako koristi ideje iz onih 780 stranica. Možeš misliti.
Da, mislim da je večeras Max Mosley vrlo ponosan samim sobom, jer će ga ovih dana biti pune sve svjetske novine.
Site je www.f1-live.com.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

-Briatore- je napisao/la:Povećava li ova odluka o kažnjavanju i cjelokupna ta situacija oko Mclarena mogućnost odlaska Alonsa iz Mclarena? Ako da, gdje bi mogao otići?
Pogledajte. molim, jedan od prethodnih odgovora. Ako ode, jedina mogućnost je Renault.
McLarenMercedes
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la McLarenMercedes »

Mladene, možete li reći par reči o današnjem prisustvu Brawna u Parizu? Nema ga godinu dana i onda dođe i izjavi da je McLaren zahvaljujući krađi Ferrarijeve intelektualne svojine dobio pola sekunde po krugu. Osim ako ovo nije još jedna od neistina danas objavljenih na internetu.

Hvala.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

a.novak je napisao/la:Kao prvo pozdrav,ova vjest o kažnjavanju mclaren mercedesa je nevjerovatna,meni stvarno nije jasno kako ekipa može biti kažnjena a vozaći ne pa tu nema logike jer ako ekipa priprema auto vozać radi na postvljanju tog auta znaći oni su ti koji koriste podatke najviše kako bi bili brži a inžinjeri ih prilagođavaju zar ne??Isto tako ako nekog treba kaznit to je onda alonso jer čovjek je dobio nekakve e-mailove na poćetku sezone od test vozaća o nekakvim postavkama koje ferrari koristi i faca se kao "dobrovoljno" javlja da će surađivat znaći alonso je na poćetku sezone znao da jedan inžinjer ima nekakve podatke o ferrariu i znao je da se to može iskoristit ali je šutio,pa mene mladena zanima di je tu pobjednićka pravda čovjek koji je osvojio 2 naslova svjetskog prvaka šuti ko zaliven o cijeloj situaciji dok se nije odlućio 8.9.2007 progovorit da on ipak zna nešto o toj cijeloj situaciji koje su tu mutne igre.i na kraju krajeva kako stvari stoje mclaren će uložit tolko žalbi da će ta kazna od 100 mil usd biti umanjena .prava kazna je trebala biti kao ona s juventusom trebalo im se sve oduzet ali da sljedeće sezone startaju sa minus 50 bodova na svom kontu tako se riješavaju ozbiljne stvari al kako se kaže tresla se brda rodio se miš meni se iskreno gade ove politićke igre u f1 ćista politika ti ljudi nisu ni trkaći,ni pobjednici to su samo ljudi poput ecclestone,briatorea,todta i mosleya to su političari koje samo zanima profit ecclestone je davnih dana prodao utrkivanje današnje utrkivanje se svodi na 3 idiota koji su masno plaćeni da 1 i 15 minuta kruže u krug i da jedan drugog probaju proć kroz pit,da su ti ljudi poput franka williamsa možda bi trkanje bilo kao što je nekad bilo,a ne danas auto s što više naljepnica i sponzora čista politika čak vaši ljudi iz fom-a prate više naljepnice sponzora i šta je istina je istina po meni on board kamera postoji da bi pokazivala što zornije sponzore s prijeda a ne vozaćko umijeće koje je umrlo krajem 90-ih od ovih igri i spletki mi se sere kao i ljudi koji sudjeluju u tom sportu a tamo su samo zato jer imaju neki kapital i tim kapitalom su uništili sve zakone trkanja,neka onda korporacije odlućuju da se formula vozi max 220km/h,šta nije naziv formula potekla iz razloga jer je razbijala brzine trkanja gdje je dobar vozać s moćnim strojem guto cestu toga danas nema,nego samo neki jadnici s preko 30 god s masnim plaćama i talentom da odustanu u 20 krugu ili da samo prate kolonu gdje su dani kada se moglo pobjedit s 20 pozicije alonso je po vama među prvih vozaća svih vremena a nikad nije pobjedio sa zadnjeg mjesta nikad nije pobjedi s pokvarenim autom,nikad nije pošteno podnjeo poraz a onda svi serete po fellipeu massi koji daje u svakoj utrci 120% svojih mogućnosti i onda govorite da nikad neće na kimijevu razinu pa nemože on biti kimi ali može pokušat bit i što je najjgore on uspijeva u tome ima u karijeri 5 pobjeda al to nije važno važno bi bilo da ima više vozaća poput njega da daju kolko i on u svakoj utrci za svaku poziciju.Nažalos danas imamo 2 vozaća svijetske klase to su raikkonen i hamilton jae alonso 2 svijetski prvak ali ja tog čovjeka nisam vidi da vozi ko zmaj u sranju od auta košto je vozio kimi,nego ima sreće da u 3 godine pogodi pravu ekipu da u njoj pobjeđije s vrhumskim autom,ja neznam po ćemu je kubica ispred masse iskreno bodovi i pobjede to u karijeri pokazuju dueli isto,Ja mislim da je današnji motorsport u teškim govnima mladene pogotovo zbog ljudi koji preko sporta žele postat političari ali svojim dijelima uništavaju ovaj sport u kojem nažalost više nema mijesta za ljhude poput williamsa i zato će f1 propast i propada ma kolko god vi mjenjali pravila,ma kolko god dizali standard taj sport vode poplitićari a ne ljudi koji se kuže u trkanj i kojima je do trkanja stalo zar ne mladene..............Jelena P volim te,,,,,,,,,,
Na žalost, u pravu ste u ovom za politiku. I u puno drugih stvari.

Ali, ukoliko Jelena P dijeli vaše osjećaje, mislim da nema frke.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

McLarenMercedes je napisao/la:Mladene, možete li reći par reči o današnjem prisustvu Brawna u Parizu? Nema ga godinu dana i onda dođe i izjavi da je McLaren zahvaljujući krađi Ferrarijeve intelektualne svojine dobio pola sekunde po krugu. Osim ako ovo nije još jedna od neistina danas objavljenih na internetu.

Hvala.
Moram reći da to nisam vidio na ovim siteovima koje ja gledam. Koji site je to?
Ako je to stvarno rekao, onda znači da su njegovi pregovori oko povratka u Ferrari znatno uznapredovali, i da je malo manje pošten nego što sam mislio. Ali, sumnjam...
McLarenMercedes
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la McLarenMercedes »

Mladen Jergović je napisao/la: Moram reći da to nisam vidio na ovim siteovima koje ja gledam. Koji site je to?
Ako je to stvarno rekao, onda znači da su njegovi pregovori oko povratka u Ferrari znatno uznapredovali, i da je malo manje pošten nego što sam mislio. Ali, sumnjam...
Radi se o sajtu www.automoto365.com, još jutros je to pisalo.
pedro3

Post Postao/la pedro3 »

pedro3 je napisao/la:"For the drivers we have made an exception because they have supplied evidence" - Max Mosley.

"The WMSC received statements from Fernando Alonso, Lewis Hamilton and Pedro de la Rosa stating categorically that no Ferrari information had been used by McLaren, and that they have not passed any confidential data to the team" - Ron Dennis.

Tko od ove dvojice laze? Ili su novinari ''preuredili'' ove izjave?
Mislim, ove dvije izjave nisu suprotne, ako ja dobro razumijem engleski. Ovo što Mosley kaže da je ˝evidence˝, to je vjerojatno pismena izjava o ovom što veli Dennis. I to je ˝evidence˝.
Mosley samo koristi trik da bi nekako opravdao činjenicu što su vozačima ostali bodovi, premda voze za ekipu kojoj su bodovi, koje su osvojili ti vozači, oduzeti.
FIA nije htjela upropastiti vozačko prvenstvo, jer bio to za Formulu 1 bio komercijalni harakiri, pa je iskoristila bilo kakav izgovor i trik da bi, eto, vozačima ostali njihovi bodovi.

Slazem se vama da bi bio jako los publicitet da su i vozace kaznili, ali mislio sam da iz ovih izjava proizlazi da Mosley kaze da vozace nisu kaznili jer su mu pomogli u prikupljanju dokaza protiv Mclarena, ocito svojim izjavama ili necim i zato su im kao dali imunitet, a Dennis kaze da su vozaci potpisali da nista Ferrarijevo nije koristeno na Mclarenu i da oni nisu ekipi prenijeli nikakve vazne podatke, sto znaci da jedan laze jer ili su dali dokaze kako kaze Mosley ili nisu nista rekli/dali kako kaze Dennis, zato sam pitao tko laze i da nije to mozda neka novinarska fora preuredjenih izjava? ili hocete reci da je to samo igra rijeci Maxa Mosleya?
"I admire Michael immensely.Earlier his style tended to be mathematical, very calculated, like a machine. Now it is all so flowing and quite natural. Only one other has ever driven like this: Ayrton Senna, during his very best time." - Jean Alesi
napoleon sa stomakom

Post Postao/la napoleon sa stomakom »

booky_boy je napisao/la:Pozdrav Mladene. Vidim jako puno cjenite Adriana Neweya. Mene zanima zašto? Možda je taj čovjek prije bio jak, ali sada je propalitet. Po mom mišljenju on je totalno uništio McLaren, stalno isprobavanje nekog novog dizajna koji je bio na samom limitu. Pogledajte Ferrari, ista stvar im već godinama savršeno radi. Sad kad pogledam Red Bull pa to je isti McLaren od prije dvije godine pa nadalje, svaku utrku nešto crkne.

Šta mislite o Tombazisu.

Hvala.
Propalitet? Hmmm. Totalno uništio McLaren? Hmm. Ferrari savršeno radi? Hmm. McLaren od dvije godine? To je bio uvjerljivo najbolji auto te sezone, kojemu je svaki čas crkao Mercedesov motor.
Ali, svako ima svoje mišljenje, čak i kad ne zna baš puno o Formuli 1.
A o sadašnjem Red Bullu i Toru Rossu, vidi prethodni odgovor.

Tombazis je Neweyev kadar, vrlo, vrlo dobar inženjer i aerodinamičar.

Opa!

Kakav Tombazis i Neweyov kadar?

Tombazis je stigao iz Ferrarija u McLaren 2004 i otisao na kraju 2005.
Luko

Post Postao/la Luko »

ovom odlukom ocigledno skacu sami sebi u usta. momcad je kriva i gubi bodove, ali vozaci koji voze za momcad zadrzavaju bodove. nema bas neke logike...
da li je moguce da je FIA odlucila da je McLaren kriv, ali vozace nije htjela kaznit jer bi time potpuno ubila prvenstvo? odnosno da je odluka o vozacima na neki nacin u interesu F1?
ovako ce jos uvijek biti uzbudjenja, samim tim i zarade (oko toga se ionako sve vrti).
da su vozacima skinuti bodovi zavrsnica bi izgubila svaku zanimljivost, a ovako mozda uspiju zakopat ovaj skandal za sljedecu sezonu... ako se u zadnjoj trci odluci naslov, vjerujem da ce prosjecni gledatelj ionako samo to pamtit za godinu, dvije, a ovo ce bit neka usputna afera...
Chuck Norris has two speeds. Walk, and Kill.
Luky
Kontakt:

Post Postao/la Luky »

Mladene što se ovih dokaza tiče pročitajte ovo, sutra ćemo definitvno biti pametniji.

http://www.planetf1.com/story/0,18954,3 ... 72,00.html

"Did you give the e.mail to Flavio Briatore to show the FIA?" This question will haunt Fernando Alonso for the rest of his career. He might as well admit it now. Who else was it going to be?
Just as Schumi will be forever asked if he deliberately pushed Damon Hill off the road to win his first World Championship in 1994, so Alonso will be asked if he grassed up his own team in 2007
If ITV don't ask it this weekend then they should be ashamed.

Lewis Hamilton looked as unruffled as ever walking calmly though the media scrum - the epitome of cool. Bernie Ecclestone was present. As a business partner of Flavio Briatore, the man who wants Alonso in his team next year, you might have though he'd see a conflict of interest somewhere.

Je li moguće da je Alonso predao te transkripte. On od Monze u svojim izjavama nije spomnjao riječ "team". Mislim da lagano odlazi.
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

Mladene molim vas da procitate ovo,sto nam je postao nas dragi kolega "pospani gad",mene je tekst odusevio,vas komentar?hvala

http://www.sportnet.hr/index.aspx?page=news&id=349659
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
Zaključano