Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FERRARI
Re: Formula 1 team - Ferrari
Toro Rosso kao Ferrari-jev B team???
Prcka se ,izgleda, po motorima i to uveliko...
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=54
Prcka se ,izgleda, po motorima i to uveliko...
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=54
FORZA FERRARI!!!
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
- Kontakt:

Kod: Označi sve
http://rapidshare.com/files/243402363/Ferrari_F1_Team_Hi-Res_Pictures_Turkey2009_upload_by_FICHO.rar

Kod: Označi sve
F1-HR.FICHO

>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
- racer@work
- Navijam za: Kubica
evo nekoliko riječi o vozačima od strane njihovih trkaćih inžinjera (ok, Kimijevog bivšeg i još uvijek Massinog):
All warfare is based on deception - Sun Tzu "The art of war"
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Massa optimistican razvojem F60 poslije odradjenog shakedown-a na Ferrari-jevoj stazi Fiorano.
Poboljsanja su obuhvatila olaksaje sasije,novo prednje krilo,ovjes radi bolje raspodjele tezine i olaksani KERS.
Jos je pricao i o problemima na VN Turske i rekao da je problem bio na straznjem kraju bolida,odnosno na straznjem krilu koje je bilo pogresno odabrano.
Ferrari radi neprestano od Barcelone,te na svaku utrku donosi neka poboljsanja.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/76252
Poboljsanja su obuhvatila olaksaje sasije,novo prednje krilo,ovjes radi bolje raspodjele tezine i olaksani KERS.
Jos je pricao i o problemima na VN Turske i rekao da je problem bio na straznjem kraju bolida,odnosno na straznjem krilu koje je bilo pogresno odabrano.
Ferrari radi neprestano od Barcelone,te na svaku utrku donosi neka poboljsanja.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/76252
FORZA FERRARI!!!
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
S napomenom da lakšu karoseriju Kimi koristi već nekoliko trka, a Felipe je dobija na korištenje tek sad.nikolaa je napisao/la: Poboljsanja su obuhvatila olaksaje sasije,...

- nikolaa
- Profesionalni vozač
Ja koliko znam,Massa je olaksanu sasiju dobio na VN Monte Carla,a Kimi je dobio na Vn Spanije.gringo73 je napisao/la:S napomenom da lakšu karoseriju Kimi koristi već nekoliko trka, a Felipe je dobija na korištenje tek sad.nikolaa je napisao/la: Poboljsanja su obuhvatila olaksaje sasije,...
Onda je ovo dodatno olaksanje sasije..
FORZA FERRARI!!!
- gringo73
Vjerojatno...jer ovo je sa službene stranice: "Silverstone will also see Felipe run a new chassis, number 277, which in line with the one Kimi has used for the past few races, is lighter than the one Felipe has driven to date." Vidim da puno rade na tome da gume što prije postignu radnu temperaturu (presudno za kvalifikacije), i da ih očekuje još jedan crash test prednjeg kraja. Link na Ferrarijevu stranicunikolaa je napisao/la:Ja koliko znam,Massa je olaksanu sasiju dobio na VN Monte Carla,a Kimi je dobio na Vn Spanije.gringo73 je napisao/la:S napomenom da lakšu karoseriju Kimi koristi već nekoliko trka, a Felipe je dobija na korištenje tek sad.nikolaa je napisao/la: Poboljsanja su obuhvatila olaksaje sasije,...
Onda je ovo dodatno olaksanje sasije..

- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
to me uvijek zanimalo,kaj nisu šasije isto pod određenim brojem? jer ak ih morjau prijavit il nekaj kak mogu ju zamjenit sa laganijom il je to samo u smislu da ima određen broj al svejedno kakvih ????gringo73 je napisao/la: Vjerojatno...jer ovo je sa službene stranice: "Silverstone will also see Felipe run a new chassis, number 277, which in line with the one Kimi has used for the past few races, is lighter than the one Felipe has driven to date." Vidim da puno rade na tome da gume što prije postignu radnu temperaturu (presudno za kvalifikacije), i da ih očekuje još jedan crash test prednjeg kraja. Link na Ferrarijevu stranicu
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- gringo73
Pa vjerojatno svaka ima svoj broj, ali kako sam preletio preko pravilnika, nigdje nema nekih restrikcija za šasije. Ne znam kako je prije bilo, ali otkako nema rezervnog vozila (spare car), očito da je poprilično labavo što se šasija tiče. Ipak je to potrošna roba; kod nekih više, kod nekih manjeschuey je napisao/la:to me uvijek zanimalo,kaj nisu šasije isto pod određenim brojem? jer ak ih morjau prijavit il nekaj kak mogu ju zamjenit sa laganijom il je to samo u smislu da ima određen broj al svejedno kakvih ????gringo73 je napisao/la: Vjerojatno...jer ovo je sa službene stranice: "Silverstone will also see Felipe run a new chassis, number 277, which in line with the one Kimi has used for the past few races, is lighter than the one Felipe has driven to date." Vidim da puno rade na tome da gume što prije postignu radnu temperaturu (presudno za kvalifikacije), i da ih očekuje još jedan crash test prednjeg kraja. Link na Ferrarijevu stranicu

- jaki
- Rezervni vozač
- Navijam za: Ferrari
Slika Ferrarija iz Silverstonea, lijepo se vidi modificirano prednje krilo.

- sp33d
- Početnik
kolko ja vidim, modificirani su i retrovizori skupa sa nosačima.jaki je napisao/la:Slika Ferrarija iz Silverstonea, lijepo se vidi modificirano prednje krilo.
http://www.motorsport-total.com/bilder/ ... 412245.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

- nikolaa
- Profesionalni vozač
da...dodata su dodatna mala krilca na krajevima krila.A drugi (gornji) elemenat prednjeg krila djeluje vece.jaki je napisao/la:Slika Ferrarija iz Silverstonea, lijepo se vidi modificirano prednje krilo.
[ http://www.motorsport-total.com/bilder/ ... 412245.jpg ]
Retrovizori su isti kao u Turskoj.Nosaci isti kao i u Turskoj...
FORZA FERRARI!!!
- sp33d
- Početnik
moj bed. nisam baš zagledo slike iz turske, pa nisam skužio ranije.nikolaa je napisao/la:Retrovizori su isti kao u Turskoj.Nosaci isti kao i u Turskoj...

- nikolaa
- Profesionalni vozač
Izjave Ferrari-jevih vozaca poslije prva 2 treninga nisu nimalo optimisticna.
Massa i Raikkonen ocekuju prilicno tezak vikend za Ferrari.Vjetar je ometao pronalazenje smjera u kojem treba da idu na kvalifikacije i u utrku.
Kimi je dodao da je balans bolida dobar,ali da bolid nije dovoljno brz.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/76341
Nadam se dobom izdanju Ferrari-ja sutra...
Massa i Raikkonen ocekuju prilicno tezak vikend za Ferrari.Vjetar je ometao pronalazenje smjera u kojem treba da idu na kvalifikacije i u utrku.
Kimi je dodao da je balans bolida dobar,ali da bolid nije dovoljno brz.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/76341
Nadam se dobom izdanju Ferrari-ja sutra...
FORZA FERRARI!!!
- Kimi the best
- Početnik
- Navijam za: F1
Stvarno cudni rezultati, nisam ocekivao da budu pri vrhu na ovoj stazi ali vremena sektora??? Najbrze vreme u prvom sektoru, onom uzasno brzom gde se bukvalno ni jednom ne koci, kompleksi brzih krivina- Kimi Raikkonen u Q2!!!!! Ali su zato potpuno podbacili u poslednjem sporom sektoru, cisto za primer najbrze vreme u Turskoj u trci u najsporijem trecem sektoru isto Raikkonen. Iz krajnosti u krajnost, ove nove modifikacije ili radikalni set-up za ovu trku?
Vise ne znam ni sta da ocekujem, a nadao sam se da ce u Nurburgringu da se bore za pobedu, po svemu pokazanom do sada trebali bi da budu pri vrhu na toj stazi, ovako.....
EDIT: Ova staza prosto unistava gume, verovatno Kimi startuje na meksim, dok ce ovi iz vrha da ih ostave za kraj, a kako je Kimi poznat kao neko ko ne unistava gume, mogla bi da bude uzbudljiva zavrsnica trke....
Vise ne znam ni sta da ocekujem, a nadao sam se da ce u Nurburgringu da se bore za pobedu, po svemu pokazanom do sada trebali bi da budu pri vrhu na toj stazi, ovako.....
EDIT: Ova staza prosto unistava gume, verovatno Kimi startuje na meksim, dok ce ovi iz vrha da ih ostave za kraj, a kako je Kimi poznat kao neko ko ne unistava gume, mogla bi da bude uzbudljiva zavrsnica trke....
KR Spa 2008: I wanted to win - or nothing. It is always easy to say that by playing safe I would have probably ended in second place, but that is not the right way to win.
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Prije svega.ova staza ima "cudnu" konfiguraciju.Oni su isli na to da se poboljsaju u brzim zavojima i to su djelomice i uspjeli.Ali se problem javio u sporim zavojima sektora 3.Mislim da je problem,jer su oni promijenili geometriju ovjesa i ovjes postavili pod drugim uglom kako bi prenijeli tezinu na prednji kraj bolida.Medjutim,izgleda da su se malo preracunali,i izgubili ponesto trakcije i mehanickog gripa koji je potreban u trecem sektoru.Izgubili su ga na taj nacin sto su previse tezine prenijeli naprijed,a ostavili premalo na straznjem kraju bolida.Tacnije,mislim da su se navikli na dobar mehanicki grip i trakciju tako da nisu skontali da je previse sto su sada uradili.Kimi the best je napisao/la:Stvarno cudni rezultati, nisam ocekivao da budu pri vrhu na ovoj stazi ali vremena sektora??? Najbrze vreme u prvom sektoru, onom uzasno brzom gde se bukvalno ni jednom ne koci, kompleksi brzih krivina- Kimi Raikkonen u Q2!!!!! Ali su zato potpuno podbacili u poslednjem sporom sektoru, cisto za primer najbrze vreme u Turskoj u trci u najsporijem trecem sektoru isto Raikkonen. Iz krajnosti u krajnost, ove nove modifikacije ili radikalni set-up za ovu trku?
To je moje vidjenje koje se meni cini najvjerojatnijim.Jer setup bolida ne moze toliko varirati.Ako bolidu ne odgovaraju staze sa sporim zavojima,vi tu nista ne mozete ucini mijenjajuci setup.Mozete samo prilagoditi bolid takvoj stazi,ali nikako ne mozete izvuci maksimum na toj stazi jer bolidu ne odgovara.Jedino radikalnijim izmjenama i novim dijelovima na bolidu se moze dobiti nesto i mislim da je to i problem ovaj vikend Ferrari-ju.
A mislim da bi mogli na Hungaroringu,Nirburgringu i takvim stazama biti dobri.Vratice se na starije postavke na bolidu,a ionako ih imaju isprobanih tokom sezone da je to nesto nevjerojatno.Vise se ne moze znati kakve karakteristike ima F60,posto iz utrke u utrku stalno mijenjaju i cini mi se da su se i oni malo izgubili u svemu tome..
FORZA FERRARI!!!
- Scuderia
- Moderator
- Navijam za: Michael-Mick Schumacher
Danas smo donijeli sest bodova ( ako je moja racunica tocna). Razocaran sam malo s Kimijem, jer na kraju je morao spasavati taj jedan bod.
Felipe je napravio super posao.
Moze se reci da je ovo dobro ( 6B) s obzirom da nam "ne lezi" bas ta staza.
Ovo je jedna od rijetkih utrka ove sezone, a da nismo imali "problema".

Moze se reci da je ovo dobro ( 6B) s obzirom da nam "ne lezi" bas ta staza.
Ovo je jedna od rijetkih utrka ove sezone, a da nismo imali "problema".

- nikolaa
- Profesionalni vozač
Ja sam prilicno zadovoljan Ferrari-jem.Staza nikako ne odgovara F60,ali su ipak uspjeli izvuci maksimum iz tog bolida i donijeti 6 bodova.
Kimi podbacio.
Massa strasan posao odradio.I rekao sam poslije kvala da je u jako dobroj poziciji i tako je i ispalo.Na startu mu KERS pomogao,kasnije imao vise goriva od ostatka drustva i progurao se na 4 mjesto..Dobra strategija od Ferrari-ja!!!
Nijednog problema nije bilo.I to je isto za pohvalu.Nadam se da ce se ovakav tren nastaviti,a ne da samo gledam hocu li vidjeti crvenog pokraj staze...
Kimi podbacio.
Massa strasan posao odradio.I rekao sam poslije kvala da je u jako dobroj poziciji i tako je i ispalo.Na startu mu KERS pomogao,kasnije imao vise goriva od ostatka drustva i progurao se na 4 mjesto..Dobra strategija od Ferrari-ja!!!
Nijednog problema nije bilo.I to je isto za pohvalu.Nadam se da ce se ovakav tren nastaviti,a ne da samo gledam hocu li vidjeti crvenog pokraj staze...
FORZA FERRARI!!!
- Armanini
- Svjetski prvak
sve pohvale massi, zao mi zbog kimmia.. gdje je on izgubio poziciju nakon starta?
- Chaotic
- Početnik
- Navijam za: Kimi Raikkonen
^ Prvo zaustavljanje.
- Armanini
- Svjetski prvak
znaci sve kroz boxeve? neznam kako mi je promaklo..
massa je bio tezi nego li kimmi i ovi ostali,. ne..?
massa je bio tezi nego li kimmi i ovi ostali,. ne..?
- Ferraristica
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Ferrari-Massa
Jest,Massa je imao više goriva i on je profitirao kroz boxeve,dok je Kimi izgubio poziciju pri povratku iz boxa
- Schumy.d
- Legenda
Ajd zadovoljan danas moram biti! 

- sp33d
- Početnik
budući da vozači nisu u konkurenciji za naslov, vjerujem da je glavni cilj do kraja sezone borba za treće mjesto u konstruktorima sa toyotom.
uz ovogodišnje probleme (pogotovo u prvih par utrka), osvajanje tog trećeg mjesta bi bio odličan uspjeh.
uz ovogodišnje probleme (pogotovo u prvih par utrka), osvajanje tog trećeg mjesta bi bio odličan uspjeh.

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ja sam prezadovoljan. Kimijem nisam toliko razočaran, jer je imao lošu taktiku. Pogledajte samo Alonsa gdje je završio i vidjet ćete da je Kimi odlično prošao. Massa savršena utrka s obzirom na mogućnosti F60.
I još jedna stvar koja mi je jako pozitivna na ovoj utrci je to da me je podsjetila na vremena Schumacher-Brawn kada se iz bolida taktikom izvlačilo više nego što bolid realno vrijedi. Jeste da su se tada tako donosile pobjede, ali s obzirom na sporost F60 i sad momci rade odličan posao. Od početka sezone Ferrari je kilometarski napredovao u svim aspektima.
I još jedna stvar koja mi je jako pozitivna na ovoj utrci je to da me je podsjetila na vremena Schumacher-Brawn kada se iz bolida taktikom izvlačilo više nego što bolid realno vrijedi. Jeste da su se tada tako donosile pobjede, ali s obzirom na sporost F60 i sad momci rade odličan posao. Od početka sezone Ferrari je kilometarski napredovao u svim aspektima.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu