Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Kenny
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Williams i MS

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la Kenny »

Slash je napisao/la:Evo ga, već plaču sad da će izać iz F1 ako FIA ne promjeni pravila...Ja bi im rekao: hvala, doviđenja.
hahahaha, ko bi reko, ma slobodno neka idu, kako je F1 mogla do sada bez njih tako može i u budućnosti. Baš sam danas razmišljao koliko će dugo ostat u F1, Benettonu je trebalo kojih 6 kodina da se povuku nakon osvajanja prvenstva a koliko će ovima.

Kako je jedan čovjek reko:
slika
McLewis je napisao/la:
Slash je napisao/la:Evo ga, već plaču sad da će izać iz F1 ako FIA ne promjeni pravila...Ja bi im rekao: hvala, doviđenja.
Gle posto je rijec o Red Bullu slazem se s tobom, ali smijer u kojem ide F1 je ocajan.... Znaci sada vise skoro nema nitko mogucnost stici mercedes jer nema razvoja...
4 motora po vozacu??? Pa evo alonso i ricciardo imaju vec samo tri na raspolaganju... Danas kad sam vidio da se kevinu onak lijepo raspao motor, u oblaku dima,,, recite sta hocete ali i to je dio F1 koji nedostaje... Ta spektakularnost tehnike i napredovanja i promasaja iste!
To ja već duže vremena vidim da nedostaje, ali džabe kada nevide oni koji bi trebali. To je sve krenilo na loše sa tehnologijom kada su prvi put uveli 1 motor za 2 utrke i zamrzavanje razvoja motora
speedy56 je napisao/la: A inače... čini se da F1 ima neki složeni ritam, parne sezone dobre, neparne loše. 2014 ok, 2013 užas, 2012 vrlo ok, 2011 2-3 ok utrke, 2010 dobro, 2009 zijevvv, 2008 dobro.... :biggrin: [tu prestaje, zato 3 točkice]
Kako je krenulo, 2015 će nastaviti ritam
moram ti dodat 2007 i 2005 da ti ubijem teoriju :biggrin:
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Ja ne kužim što se njima dogodilo i zašto su ovako slabi. Prošle godine imali drugi najbrži bolid, čak i pored dominantnog mercedesa uspjeli 3 pobjede ugrabit. Ja sam očekivao da će ove sezone biti još bliže mercedesu kad ono katastrofa, u prvoj utrci bili sporiji od Saubera koji cijelu prošlu godinu nije skupio niti jedan jedini bod. #-o
Zar je moguce da su ferrari i mercedes toliko unaprijedili svoje PU, a renault skoro ništa? Izgleda da je tako, ali i toro rosso ima renaultov PU, pa djeluje dosta bolje od red bulla.
Naravno da će se kroz sezonu popravit, al zasada stvarno fail. Brži bi bili danas da su sa prošlogodišnjim bolidom vozili.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

navodno je Marko rekao da postoji mogucnost da STR prodaju Renaultu makar mi nema smisla jer im je sjedište u Italiji.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Prodat ce STR, nece nista napraviti sljedecih par god, i lijepo ce otici....
I like to race, not to do laps alone.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:navodno je Marko rekao da postoji mogucnost da STR prodaju Renaultu makar mi nema smisla jer im je sjedište u Italiji.
Kakve veze, ako su mogli biti u Britaniji zašto nebi mogli da budu u Italiji?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Vuksa_KC
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Vuksa_KC »

zonelsk je napisao/la:Prodat ce STR, nece nista napraviti sljedecih par god, i lijepo ce otici....
Još ako zabrane i reklamiranje energetskih napitaka...
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Od njih sam i ocekivao takve reakcije. Oni jednostavno nisu materijal za vrh. Zašto? Pa zato jer neznaju gubit. To sam rekao i tijekom njihove dominacije, kako su dosli tako ce i poci. F1 je prezivila bez takvih i prezivit ce. Bit ce mi zao jedino vozaca al ostalih ne, jer ti šu*ci kao Horner misle da je dobrobit sport samo ako je u njihovu korist pa onda ajmo mi recimo zabranit zracni tunel, što će nam to. Mi imamo neweya s ravnalom a vi se snađite. E pa Horny snađi se ti sad kad si u govnima. u godinama kad je dominirao se smjeskao ostalima sad neka malo potrpi jedno 4 5 godina. Stabilnost u F1 se nece postic mjenjanjem pravila svake godine. Zasto sad da Mercedes koji je ulagao sve prosle sezone u ovu promjenu 2014. sad nahebe. Ljudi su radili i odricali se i sad su vrh, na ostalima je da sprckaju nesto.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Od njih sam i ocekivao takve reakcije. Oni jednostavno nisu materijal za vrh. Zašto? Pa zato jer neznaju gubit. To sam rekao i tijekom njihove dominacije, kako su dosli tako ce i poci. F1 je prezivila bez takvih i prezivit ce. Bit ce mi zao jedino vozaca al ostalih ne, jer ti šu*ci kao Horner misle da je dobrobit sport samo ako je u njihovu korist pa onda ajmo mi recimo zabranit zracni tunel, što će nam to. Mi imamo neweya s ravnalom a vi se snađite. E pa Horny snađi se ti sad kad si u govnima. u godinama kad je dominirao se smjeskao ostalima sad neka malo potrpi jedno 4 5 godina. Stabilnost u F1 se nece postic mjenjanjem pravila svake godine. Zasto sad da Mercedes koji je ulagao sve prosle sezone u ovu promjenu 2014. sad nahebe. Ljudi su radili i odricali se i sad su vrh, na ostalima je da sprckaju nesto.
slika
ivancina
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la ivancina »

Stvar je u tome što je RBR služi Matešiću kao reklama za njegov proizvod. Dok je RB bio sauberov sponzor nitko nije govorio red bull sauber, nego samo sauber i to je Matešića ponukalo da osnuje prvo RBR, a onda i STR. Činjenica je da svakom godinom F1 je sve manje "oktanski cirkus" ,a sve više cirkus. Činjenica je da sve manje ljudi gleda F1. Činjenica je da više nisu u vrhu i samim time se ime RB manje izgovara. Ukratko ako Matešiću F1 neće više biti marketinški zanimljiva reći će adio F1
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Starkelja se slaže sa Hornerom
http://www.gp1.hr/ecclestone-red-bull-j ... jednaciti/" onclick="window.open(this.href);return false;
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Koji qurac, onda najbolje da se Honda ni malo nemuči da netroši lovu, da s ovim sranjem odvezu sezonu do kraja i da im FIA da Ferrarijev ili Mercov motor na kojo će naljepit VTEC i stim se vozit, a isto to i Renault. A sad ozbiljno bolje da su uveli onaj standardni motor nego da se kažnjavaju najjači jer su premoćni za ostale.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ja se donekle slažem s njima. dok je red bull dominirao pravila se mijenjala da se razlika smanji. tako se i sad može napravit. ne mora se zabranit nešto što mercedes ima nego jednostavno omogućit i drugim da to razvijaju normalno.
ove prijetnje s odlaskom su djetinjaste...
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

jbg RedBull je malo dobio krilo i preko noći se hoće svrstat među više godišnje prvake u ovom sportu. Zašto Honda i McLaren ne kukaju, jer su realni i znaju da dugogodišnji rad i disciplina mogu dovest do rezultata.

Mercedes je dugo trpio s McLarenom dok nije postao samostalan, sad konačno kad imaju svoj proizvod i kad su napravili najbolji posao glede PU onda nije dobro. Ako nađu štogod na bolidu što je mimo pravila ili nešto što drugi još ne posjeduju onda neka ih henikepiraju, ako je razlog samo desetinjak KS više ne vidim čemu hajka. Vjerojatno zbog toga što RB zna da nikad neće dobit Mercedesov motor. Nekad je Mercedes opskrbljivo samo McLaren danas više od pola grida, što dokazuje kvalitetu i ozbiljnost u ovom sportu dok Renault izumire. Ako zamrznu Mercedesov PU zar će time biti zamrznuti bolidi 70% grida i time bolide poput Force Indie i Lotusa koji su već spori još više usporit samo da bi RedBull ili Ferrari prošao ispred njih?
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:ja se donekle slažem s njima. dok je red bull dominirao pravila se mijenjala da se razlika smanji. tako se i sad može napravit. ne mora se zabranit nešto što mercedes ima nego jednostavno omogućit i drugim da to razvijaju normalno.
A jesu možda tad zamrznili RBu razvoj bolida da ih drugi mogu stić? ili možda nisu razvijali bolid u zračnom tunelu? ili su jednostavno bili jednaki kao i drugi?
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Kenny je napisao/la:
vidc je napisao/la:ja se donekle slažem s njima. dok je red bull dominirao pravila se mijenjala da se razlika smanji. tako se i sad može napravit. ne mora se zabranit nešto što mercedes ima nego jednostavno omogućit i drugim da to razvijaju normalno.
A jesu možda tad zamrznili RBu razvoj bolida da ih drugi mogu stić? ili možda nisu razvijali bolid u zračnom tunelu? ili su jednostavno bili jednaki kao i drugi?
pa npr. ukinuli su EBD koji je konkretno Red Bullu donosio najviše prednosti
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

vidc je napisao/la: pa npr. ukinuli su EBD koji je konkretno Red Bullu donosio najviše prednosti
ukidanjem EBD-a i dalje je Red Bull bio najbrži (osim toga sve takve tehničke/aerodinamičke stvari koje ne stoje u pravilniku su kroz povijest uvjek ukidane), a fleksibilna krila koja su imali neki poput McLarena su otvoreno priznali da ga neznaju iskopirati pa nitko nije prijetio odlaskom jer nezna ispeć difuzor ili spojler.
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

vidc je napisao/la:
Kenny je napisao/la:
pa npr. ukinuli su EBD koji je konkretno Red Bullu donosio najviše prednosti
Na ovo tvoje ti je Ćale odgovorio, a molim te pročitaj šta sam pitao, pa onda odgovori. Kao što sam napisao ranije čemu da ima svako svoj motor ako moraju svi biti isti? jel nije onda bolje da daju onaj od FIAe standardni motor? pa ovih problema neće biti
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ne znam na šta da odgovorim? nisu zamrnuli razvoj red bull-u niti se slažem da se mercedesu treba zamrznuti razvoj. samo treba dati šansu svima da pokušaju napravit ono što je napravio i mercedes i da to i testiraju kako treba. pod "svi" spada i mercedes koji bi isto imao slobodu unaprijeđivat svoj motor koliko god hoće pa makar u tom slučaju još više povećao prednost. onda tek nitko ne bi imao pravo išta prigovorit.
Nakon ukidanja standardnog EBD-a, red bullu je 2012. g. trebalo malo vremena da postavi stvari na svoje mjesto tako da nisu automatski ostali najbrži. koliko se sjećam, Coandu je sauber prvi stavio na bolid a ostali počeli kopirat
Što se tiče difuzora i krila. mclaren je imao potpunu slobodu koliko god hoće put ispeć spojler i krila i difuzor, donijeti na stazu pred svaku utrku i testirat, i bez problema stavit na svoj bolid ako se pokaže ok.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Za vrijeme dominacije RB-a zabranjeni su:
1. DDD - osmišljen i razvijen od strane Honde/Brawn GP-a
2. F-Duct - osmišljen i razvijen od strane McLarena
3. EBD - razvijen u vrlo malom razmaku od strane RB-a, Ferrarija i McLarena
4. Mape koje su držale ispušne ventile otvorenima i kad nisu na gasu, radile u paru sa EBD - Razvio i usavršio RB
5. Fleksi krila - zabranjena su od kada su se krila pojavila u F1....RB, a za njima i drugi su počeli pretjerivati pa su postroženi testovi
6. FRIC - Osmislio i razvio Mercedes
7. Dvostruki F-Duct - osmislio i razvio Mercedes

Toliko o tome koliko su se pravila mijenjala na štetu RB-a

slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Cuky je napisao/la: 7. Dvostruki F-Duct - osmislio i razvio Mercedes
kako je ovo funkcioniralo? ...ne sjećam se ovoga :shock:
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

od 7 zabrana, 3 su štetile najviše red bullu.tako da se ustvari promjene pravila jesu najviše išle na štetu red bulla.
i to je ok što se mene tiče. definitivno nešto treba poduzet da se drugim omogući da se približe mercedesu.
npr. dobro provjerit kakvo to oni petronasovo gorivo koriste i probat im tu malo oduzet prednost.glupo zvuči jer nema nikakvog razloga, ali isto tako nije bilo razloga ni da se EBD zabrani pa je zabranjen, nije bilo potrebe da su 2005.uvedu jedne gume za cijelu utrku pa su uvedene, nije bilo potrebe da se zabrani aktivni ovjes devedeset neke pa je zabranjen itd. itd.
imaju moju podršku i nadam se da će izganjat nešto što je u granici normalnog. ovo za isti FIA-in motor za sve ili zamrazvanje samo mercedesovog motora je tupavo i besmisleno
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ćale od Lewisa je napisao/la:
Cuky je napisao/la: 7. Dvostruki F-Duct - osmislio i razvio Mercedes
kako je ovo funkcioniralo? ...ne sjećam se ovoga :shock:

Pardon, krivo sam napisao...mislio sam na dvostruki DRS...ono što su imali da se aktiviranjem DRS-a usput otvori i rupa u stranicama stražnjeg krila u kojoj je cijev koja strujanje zraka vodi kroz bolid u prednje krilo i kroz otvore ga ispuhuje ispod krila čime dovodi do toga da se strujanje zraka na prednjem krilu odvoji od istog te na taj način smanji drag i downforce. Zbog toga su bili u mogućnosti otvarati DRS ponešto ranije nego ostali jer bi bolid bio stabilniji pošto bi se downforce gubio i naprijed i natrag, a ne samo natrag. Također, to im je donosilo i još koji ekstra km/h na pravcu.

@Vidc
Petronasovo gorivo ne treba provjeravati ništa posebno jer je sastav goriva propisan pravilnikom i u svakom GP vikendu se uzimaju uzorci iz svih bolida i provjeravaju.
EBD je zabranjen (barem onaj dio sa mapama) iz razloga što se kao išlo na štednju goriva, a momčadi su zapravo trošile ekstra gorivo kako bi pomogle aerodinamici. Pozicija ispuha je promijenjena, navodno, zbog sigurnosti jer da se bolid ponaša nepredvidivo prilikom otpuštanja gasa i gubljenja ispušnih plinova na difuzoru.
Gume za jednu sezonu su bile uvedene kako bi se povećao broj pretjecanja, umjesto da momčadi taktiziraju i pretječu se kroz boks.
Aktivni ovjes je na kraju 93. zabranjen, zajedno sa TC-om, LC-om, ABS-om i još nekoliko pomagala zato što su se navijači bunili da je previše utjecaj tehnologije, a premalo vozača. Također, bolidi su u to vrijeme kada su računala još bila poprilično skuplja nego danas, odjednom postali puno skuplji zbog sve te tehnologije u njima.

Moju podršku u promjeni pravila apsolutno nemaju. Svi imaju prilike razvijati kroz sezonu, ne samo Mercedes...imali su godinu dana da isprave pogreške koje su napravili na početku, Ferrari je svoju DZ odradio, Renault nije. Također, Mercedes nije jak samo na PU nego i na aerodinamici. Pogledaj samo njihov bolid na nekim HD fotkama, pa usporedi fotke od utrke do utrke...na svakoj utrci dolaze sa nekim novostima koje se isprva ni ne primjete jer se radi o sitnim detaljima. I na svakoj utrci te nove djelove koje donesu ostavljaju na bolidu, ne događa se kao npr. Ferrariju da donesu novo krilo, probaju ga u petak i onda voze ponovo sa starim.

Mercedes ih je sve pomeo i sa PU i sa aerodinamikom. I iako su prošlu sezonu izdominirali nisu sjedili na rukama nego su u pripremi ove sezone krenuli kao da su oni ti koji moraju sustizati suparnike. Mijenjati pravila samo zato što se jedna momčad organizirala i radi za primjer svima? nema ni najmanje smisla.

slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Sve ide u pravcu ponovnog mijenjanja pravila.
Ovaj plač RB i podrška Berni-a te izjave Mercedesovih vozača prije par dana kako bi bilo lijepo da se u borbu na vrhu "pridruže" i drugi da im "kao" nije dosadno, nije slučajan.
Realno gledano, malo kome je ovo zanimljivo?
Navijačima Mercedesa vjerojatno da ali kome još?
Vjerujem također da nekim Mercedesovim navijačima ovo izgleda kao dobar sex ali bez vrhunca.
Mislim da i nije pretjerano zanimljivo boriti se samo sa momčadskim kolegom a na gridu imaš još par njih s kojima bi volio podijeliti megdan.
A oni ne mogu ni primirisat jer nemaju opremu.
Ok, za to su krive njihove močadi i forma u kojoj se nalaze ali ja sam više za natjecanje ljudi(vozača) nego opreme.
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak

neka uvedu hendikep s giviktima pa su rješili problem dominantnosti jednom zauvjek.

Tko u utrci dođe prvi na sljedećoj ima 10kg dodatno raspoređene mase na bolidu, ako i narednu pobjedi dodaje se još 10 a ako dođe drugi skida mu se 5kg za treću utrku dok prvi opet dobiva 10kg i razlika je između njih samo 5kg. Takvim pravilom bi bilo jako teško nanizati više od 3 pobjede. 10kg bubam na pamet trebalo bi izmjerit opterećenje da jedno dodavanje uspori bolid za 3 desetinke recimo a da ne narušava vozne osobine, tj da imaš na izbor 5-6 točka na bolidu za dodavat utege za što bolju izbalansiranost.
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Vidc samo sam htjeo reć da se njma nisu uvodila nikakva ograničenja dok su dominirali, a oni sada žele da se neka ograničenja uvedu Mercedesu
slika
Odgovori