Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Mercedes Grand Prix

Post Postao/la Cuky »

ako se ne varam tako je već zovu...Testgate, a negdje sam naletio i na Pirelligate
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Sutra:
Autosport je napisao/la:The verdict in the FIA International Tribunal hearing over the Mercedes and Pirelli tyre test will come by Friday, said president Edwin Glasgow QC during summing up on Thursday.
slika
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Zakuhalo se
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Cuky je napisao/la:
Dani je napisao/la:
Cuky je napisao/la:kako u komunikaciji između Mercedesa i FIA-e može krivac biti Pirelli? Nije mi baš jasno, pa Merc je kontaktirao FIA-u po ovome što čitam u prethidnih nekoliko postova
I kaj su gospoda iz fia rekli? Sada peru ruke. Mutan mi je ovaj Charlie. Uvijek kad je neko sranje, on je upleten.
Nitko iz FIA-e nije dao službenu potvrdu da se test može odraditi...pročitaj i ovaj dio iz jednog od postova iznad:

"This communication was not an agreement by the FIA - it was nothing more than Whiting and Bernard's interpretation of [article] 22."
Čiji su to ljudi? Daj mi molim te reci njihove pozicije u FIA-i.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Domi je napisao/la:Kak ćemo nazvat ovu aferu, TESTGATE možda ? :biggrin:

Jako me zanima kakva bude presuda, iako u pravilu nisam za nikakvo izbacivanje momčadi.
Tko kaze da ce ih ovi sa suda izbaciti iz F1 ?
slika
Domi
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Schumacher - Kimi

Post Postao/la Domi »

Nitko, dajem čisto svoj komentar u vezi te mogućnosti, ako uopće i postoji.
"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

AKO Mercedes bude kriv (mada bih ja kaznio samo pojedince doživotnim protjerivanjem iz F1) pretpostavljam da će platiti jednaki ceh kao svojedobno McL - a također će se na isti način i opravdati i financijski udarac koji će doživjeti tako da će vuk biti sit a sve ovce (meeeeeeee) na broju...a ove igre sa dioničarima koje je scud spomenuo su samo pozadinska igra i pritisak iz mercedesa - malo je čudno da su se baš prilikom ovog "slučaja" počeli oglašavati dioničari i dvoumiti oko potrebe za sudjelovanjem...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Dani je napisao/la:Čiji su to ljudi? Daj mi molim te reci njihove pozicije u FIA-i.

FIA-ini ljudi, tehnički delegat i pravnik.
Ali to što su oni telefonski rekli Brawnu ili kome već nije nikakva dozvola ako nema crno na bijelo. Oni su rekli da po njihovom tumačenju imaju pravo na takav test, ali nisu im rekli "da možete testirati". A sigurno im nisu rekli "možete testirati, ne morate obavijestiti ni nas ni druge ekipe kad i gdje će se test održat"

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

Cuky je napisao/la:
Dani je napisao/la:
Cuky je napisao/la:kako u komunikaciji između Mercedesa i FIA-e može krivac biti Pirelli? Nije mi baš jasno, pa Merc je kontaktirao FIA-u po ovome što čitam u prethidnih nekoliko postova
I kaj su gospoda iz fia rekli? Sada peru ruke. Mutan mi je ovaj Charlie. Uvijek kad je neko sranje, on je upleten.
Nitko iz FIA-e nije dao službenu potvrdu da se test može odraditi...pročitaj i ovaj dio iz jednog od postova iznad:

"This communication was not an agreement by the FIA - it was nothing more than Whiting and Bernard's interpretation of [article] 22."

ako je to tako onda je druga stvar..

al onda mi jos manje jasno..

pricanja su bila da je i prosle godine pireli pitao tko ce testirat al nitko nije htio?, i sad se merc odazvao uz dopustenje fie..

jer to nema smisla, ako fia zna, a normalno da zna, kako moze dozvolit nesto polovicno - u smislu - da samo vi testirajte, mi nemamo nis protiv, al ako se bude netko bunio ic cete na sud? nema logike..

ma bo.. ne treba nikakve drasticne kazne, par otkaza (premjestaja pozicija) da se malo umiri i idemo dalje..

a najfer odluka - svima dopustit tisucu km testiranja - a merc placa troskove :)

Oni su rekli da po njihovom tumačenju imaju pravo na takav test, ali nisu im rekli "da možete testirati".

ma lol.. ko tu koga j..
pa da - to je ta prica..

kako im pobogu nisu rekli da mogu testirat? nisu im rekli da nemogu - znaci da mogu.. nema izmedju lol..

sta su im onda ovi stavili kajlu? kao zajebat cemo budale i rec im da mogu, a nemogu? mislim tko je tu lud..
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mislim da svi znamo da FIA-ina pravila jedino tumačit znaju momčadi, jer ih FIA ni sama ne razumije. Lijepo piše iz citata od par postova iznad (koji sam ja ponovno citirao) da je to tumačenje pravila od strane Whittinga i obog pravnika, što ne znači da su automatski dobili dozvolu.

Moje je mišljenje da su ovi dogovorili sa Mercom i Pirellijem da kad se odluče za test obavijeste FIA-u koja će obavijestiti ostale ekipe tako da svi imaju uvid što se dešava u tih 1000km i što se testira, ali je problem nastao kad nitko nije bio obaviješten o testu

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

da je to tumačenje pravila od strane Whittinga i obog pravnika, što ne znači da su automatski dobili dozvolu.
dakle, od glavnog suca i pravnika! su dobili usmeno zeleno svijetlo - pa sto je to nego dozvola..

kog trebaju pitat? bernija?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Whiting nije glavni sudac nego Direktor utrke, Stalni starter (onaj koji daje signal za start utrke), glavni sigurnosni delegat i voditelj tehničkog odjela. A koliko se puta pokazalo da nešto što on momčadima usmeno odobri to FIA kasnije pobije, tj. njegova riječ nikad nije zadnja (primjer Lotusov aktivni ovjes prošle godine kada im je krajem 2011. (ne sezone nego kalendarske godine) on rekao da je legalno i da ga mogu imati na bolidu za 2012., a onda početkom 2012. (također kalendarske) FIA to zabranila).

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Whiting nije glavni sudac nego Direktor utrke, Stalni starter (onaj koji daje signal za start utrke), glavni sigurnosni delegat i voditelj tehničkog odjela.
mislis, glavni sudac je uz te ostale funkcije.. kome se obracaju timovi za vrijeme utrke kad je kakav "prekrsaj"? colini? zovu i placu na slusalice whitinga, koji donosi odluke uz pomoc ostalih par sudaca + vozac..

ako je whiting znao onda je i fia znala i ako fia nije upozorila i rekla mercedesu da ne smije testirat onda mercedes nemoze bit kriv..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Whiting je direktor utrke i ako se netko žali te žalbe preko njega idu sucima i onda od sudaca preko njega vozačima i momčadima. On je samo "poštar" u tom slučaju.

FIA nije rekla Mercedesu (po onome što znamo iz svih članaka koje smo imali prilike čitati) da ne smije testirati...ali im isto tako nije rekla da mogu testirati bez da ostale ekipe znaju i bez da je ona sama obaviještena o datumu i mjestu održavanja testa.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

jos malo izvlacenja :
Mercedes has admitted that it regrets how the Pirelli tyre test was made to look more secret that it was - especially through its drivers wearing black helmets.

During a lengthy testimony in front of the FIA International Tribunal in Paris on Thursday, Mercedes conceded that there were elements of the test that it wished had been done differently.

In particular, it says the way that Lewis Hamilton and Nico Rosberg wore unmarked plain black helmets to avoid security issues with fans was a mistake and propagated the view of a conspiracy of silence.

Mercedes lawyer Paul Harris QC said: "We can see now, with the benefit of hindsight, how other teams could become suspicious

"We regret now the decision of our drivers to wear black helmets... we regret it and we apologise.

"We had our reasons - it was about the lack of bodyguard and security personnel. We do acknowledge that this part of the test aroused suspicions and it is regrettable."

While much has been made about whether or not other teams were either invited to or informed about the test by Pirelli, Mercedes team principal Ross Brawn said his outfit never thought it was its duty to get involved in that matter.

"It was a Pirelli tyre test and it was their authority to do what they wanted in that respect," said Brawn.

When asked if Mercedes had queried with Pirelli about whether or not other teams had been invited, Brawn said: "We did yes. In one of [Andy] Shovlin's statements, he asked if any other teams would be attending the test."

Mercedes is adamant that its running of the 2013 car was not a breach of the regulations because the test was 'undertaken' by Pirelli.

It further believes that a clause in Pirelli's contract with the FIA that allows for private 1000km tests with teams sits outside the sporting regulations.
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

slika
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

mislim da bi najbolje bilo da ih se kazni tako što će im se oduzet 4 dana testiranja pred sljedeću sezonu.
Ovu su ionako izgubili
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Ja bi jos oduzeo bodove vozacima(iako oni nisu nista krivi)za Monaco i Kanadu...najvise mi se gadi to sa crnim kacigama,znaci svjestno su znali u sta idu...
Alonsista hasta la muerte..
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Bilo je neke price o zabrani nastupa na testu za mlade vozace, tako nesto u neku novcanu ili bodovnu kaznu bi bilo ok.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa i to bi bilo ok...sjećamo se da su prošle sezone dio ekipa oko sredine sezone odradili test u Francuskoj, a ostatak u Abu Dhabiju...i svi su testirali neke nove djelove tada...

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

Mercedes banned from Young Driver Test and reprimanded over Pirelli test controversy. Pirelli reprimanded.
slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

dobro su prošli. zabrana nastupa na testu za mlade vozače i ukor. ukor i za pirelli
tresla se brda,rodio se miš
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mrd je napisao/la:
Mercedes banned from Young Driver Test and reprimanded over Pirelli test controversy. Pirelli reprimanded.
smijeh :roll: ali ocekivano
slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

pa klasika, galamu su stvorili ostali timovi, normalno da će pokušat napravit od mercedesa glavne negativce, u suštini kazna očekivana, mislim da je trebalo da padne neka novčana ili bodovna pored toga, čisto da se zna da ne može da se radi ko šta hoće, inače ode F1 u k...

[EDIT]
Službena presuda
slika
Odgovori