A.Senna je napisao/la:Nadji na Y.Toube Sennin zadji krug snimljeno iz njegovog kokpita.Dok prolazi kroz tamburelo bolid se naglo zanjise lijevo desno,a zvuk motora pojaca(motor vrisne,kao da je u leru,straznji tockovi su tada vjerijatno bili u zraku)jasno se cuje,a sennina kaciga se grcevito trzne u lijevo(nevide se ruke na volanu,ali bio je svijestan i po tom trzaju mislim da ga je zelio ispraviti)to je klasicno podupravljanje,nes vijerovati nesto slicno sam ja dozivio na cesti u mom autu(naravno pri puno manjoj brzini)to je tesko rijecima objasniti.Kad vozilo dobije grip baci te suprotno od pravca zanosenja ako ga pocmes ispravljati.Drzim da je u poslijednjem trenu pred zidom kao iskusan vozac znao da nema svrhe vise motati tockovima na pijesku pri toj brzini i da ce usporenje i kocenje biti jace ako ih ostavi pravo.Da vratio ga je u manju i kocio maksimum to nije filozofija,te podatke je zabiljezila telemetrija koja je sve podatke trenutno slala u boks.
Istina je da je njegov bolid bio jako nisko postavljen i da je u krugovima prije njegov bolid kroz tamburello bacao iskre tako da je taj dio najvjerojatnije istinit.Velika sumnja pocinje na dijelu koji si jako dobro opisao da se njegova kaciga grcevito trgla u lijevu stranu,tu se odma vracam na metak koji je netko spomenuo,jos si rekao da se nakon tog ne vide ruke na volanu,a trenutak kasnije neposredno prije udara snimak se prekida-jako sumnjivo zar ne? Sad se opet ne poklapaju neke druge stvari,tragovi na kacigi ne odgovaraju mjestu ozlijede iznad desnog oka,jedna rupa je za ventilaciju to otpada,druga rupa slicnog izgleda je na samom viziru ali je to negdje u ravnini nosa,i treca pukotina koja odgovara ozlijedi iznad desnog oka je upravo na mjestu di treba bit,ali onda gubimo dokaz da je tu prosao metak jer pukotina na tom dijelu kacige ne odgovara rupi koju bi napravio metak.Sad se opet vracamo na pocetak,ako Ayrton Senna nije ubijen metkom kako onda objasniti grceviti trzaj glave u lijevu stranu i trenutak nakon toga se ne vide ruke na upravljacu,neposredno prije udara u zid nestaje snimak kamere.Ima puno sumnjivih stvari i mogucih ishoda sta se tu zapravo dogodilo ali ne mozemo nijednu teoriju dovrsit do kraja jer se opet neke druge stvari ne slazu.
No jedno je sigurno,njegova smrt nije nesretan slucaj,da je tako imali bi snimak zadnje 2 sekunde prije udarca u zid,crna kutija nebi bila unistena kao sto je nakon sto je osla u ruke FIA-e.Ayrton Senna je bio predobar za svijet formule 1,netko ga je zelio maknut to je jasno.Puno stvari ide tomu u prilog;nakon smrti Rolanda Ratzenbergera Dr.Watkins mu je rekao da se povuce da jos nije kasno,svasta se moze dogodit,kao da mu je pokusavao rec da se nesto sprema protiv njega.Zatim se Ayrton Senna grcevito borio da se poboljsa sigurnost vozaca u formuli 1,sjetite se onog sastanka u nedjelju ujutro,on je prvi inicirao to,nekom to nije pasalo pa je Ayrton Senna "izletio" i poginio na utrci.Njegov slucaj je zavjera,uopce nema sumnje u to.Ja cu i dalje nastavit istrazivat sve dok se doticni Frank Williams i ekipa ne smjeste iza resetaka.