Ostali sportovi...

Rasprave o sportovima koji nemaju veze s auto-moto utrkama

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Odgovori

Zgodnija je...

Julia Mancuso
5
14%
Lindsey Vonn
21
57%
Ne volim žene
2
5%
Zgodnija mi je neka treća
9
24%

Ukupno glasova: 37

Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Europsko rukometno prvenstvo EURO 2010

Post Postao/la Schumy.d »

Chuck Norris je napisao/la: Njemačka je katastrofa,i ne bi ni došla u priliku da pobjedi da im suci pred kraj nisu progledali kroz prste kada nisu isključili golmana Bittera,nakon što je urlao na njih lupao u stativu,sramota da takvo ponašanje suci nisu kaznili.Ja i dalje mislim da Njemci neće proć grupu,al svejedno nemaju nikakve šanse za polufinale sa 3 izgubljena boda a tek bi ih čekali eventualni susreti sa Španjolcima i Francuzima
Ma nećemo više o Njemačkoj, više me zanima naša repka koja može komotno do polufinala po meni, a onda je dalje lutrija. Križamo se sa po meni lakšom skupinom i mislim da nam tu Danci jedino mogu ozbiljno zaprijetiti.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Nemoj podcjeniti Island a pogotovo Srbe koji imaju odličnu reprezentaciju,iako puno osciliraju,ali ako im potrefi njihov dan u stanju su pobjediti svaku reprezentaciju.Istina da imamo lakšu skupinu,također očekujem nas i Dance u polufinalu,dok u drugom djelu očekujem Španjolce(koji igraju fantastično) i Francuze(bez obzira na loš početak prvi favoriti)
...put u raj nije posut ružama...
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dobro je, na kraju ipak pobjeda!! =D>
Malo opušten pristup, ali bitni su novi bodovi i sad dobro stojimo uoči zadnje tekme u grupi.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

bravo buntic, bravo mirko!

bunticu sve ulazilo.. samo tako treba, hrabro sutirat..

ne izgledamo bas najbolje i najspremnije..

vidi se koliko nam fale iskusni igraci, nadajmo se da ce se barem jedan uspjeti oporaviti i biti potpuno spreman za vazne utakmice..

kopljar sve sanse propusta, cini se kao da ovo jednostavno nije za njega..

balic vrlo dobar, vori takodjer..

kao i inace, premalo igre na krilo..
rFactor F1 HR server Info
slika
luka_kimi
Moderator
Moderator
Navijam za: Kimi

Post Postao/la luka_kimi »

Jedan tekst jednog našeg novinara. Ukoliko ste raspoloženi, savjetujem ga da ga pročitate cijelog. Govori općenito o- Lini Ćervaru.
Kako utakmica protiv Ukrajine nije puno toga novoga otkrila, vrijeme je za obradu najkompleksnije teme koja se iz natjecanja u natjecanje ponavlja kada je riječ o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji - da li je Lino Červar genijalan trener ili čovjek koji se u pravo vrijeme našao na pravom mjestu?

Priznajem, to je tema koja mi godinama čini neugodan problem. Niti mogu napisati ono što mislim, niti mogu napisati ono što ne mislim.

Naime, kontra svake Sportnetove vrijednosti bilo bi napisati da je Červar "neznalica ili srećković". Uvijek pozivamo na realnost, štitimo trenere i izbornike čak i u slučajevima rezultatskih neuspjeha (Bilić, Kranjčar...), a od standardnog hrvatskog jala i napada na uspješne bježimo kao vrag od tamjana.

Iz te perspektive, bilo bi nekorektno baš za Červara izabrati drugačiji pristup, jer je reprezentaciju Hrvatske preuzeo na samom dnu - kada je zaista nitko nije htio - i u prvom je natjecanju odveo na svjetski vrh, kasnije se popeo i na Olimp te nanizao niz odličnih, vrlo dobrih i dobrih rezultata, s niti jednim pravim neuspjehom. I kako god "spinali" ovaj ili onaj rezultat, neporeciva je ta niska svjetskih rezultata koji su ostvareni s Červarom na čelu.

Pa ipak, bio bih licemjeran kada bih u ovoj kolumni tvrdio da smatram kako je Červar svjetski vrh što se rukometnih trenera tiče. Previše je sumnjivih odluka pri izboru igrača, previše je primjera loših strateških odluka - poput one da s maksimalnim pristupom igramo protiv Španjolske na SP-u u Njemačkoj, na previše smo natjecanja umorni dolazili u završnicu, previše je natjecanja gdje smo gubili važne utakmice od istih protivnika koje smo dobivali u nevažnima.

Previše je time-outova u kojima napade slaže Balić, a ne izbornik. I previše utakmica u kojima vam jednostavno neki potezi nisu jasni, primjerice - zašto Zlatko Horvat igra desnog vanjskoj u finalu svjetskog prvenstva u rukometu.

Koja je prava istina Line Červara? Postoji dovoljan broj argumenata da je Lino uistinu - genijalac. Činjenica da neke njegove odluke i poteze prije ili tijekom utakmice ne možemo shvatiti mogu se objasniti i time da je on genijalac, a mi nismo. Činjenica je da je Hrvatska od dna Europe do vrha svijeta došla pod njegovim vodstvom, i činjenica je da smo na nekoliko natjecanja u nizu igrali najljepši rukomet na svijetu, s visokom razinom imaginacije i kreativnosti koju je trener morao znati osloboditi iz briljantnih igrača poput Ivana Balića. I činjenica je da to ne bi znao i mogao bilo koji trener, posebno ne "control freakovi" koji sve vide kroz svoje šablone.

Ideja da s igračem manje igramo s još jednim igračem u polju umjesto vratara se većini činila bedastom, no u praksi se pokazala vrlo uspješnom. Možda smo imali sreće, ali za sada na taj način nismo primili niti jedan gol, a u napadu smo igrali puno lakše i efikasnije. To su stvari koje su spremni uvesti samo treneri koji razmišljaju "out-of-the-box", koji imaju hrabrosti i vizije. Červar je, očito, jedan od tih.

Nadalje, ne mogu se dovoditi u pitanje ni njegove motivacijske metode, jer kakav god bio prema van - preosjetljiv, čudan, ponekada agresivan ili patetičan - Červar u svlačionici uvijek, ali baš uvijek ima sretnu, homogenu, borbenu družinu. Lino je sposoban uvjeriti momčad da "u njih nitko ne vjeruje", a to je u sportu fantastičan motivacijski alat. Kada čujete da Alilović nakon prve utakmice govori da su "neki govorili kako će ova momčad ispasti u prvom krugu", nije vam baš jasno o čemu priča - jer nitko ozbiljan to nije najavio niti rekao - ali to nije važno. Najvažnije je da je Červar u to uspio uvjeriti igrače i da njih to tjera da dokažu svima suprotno, bez obzira što "svi" uopće ne postoje.

Činjenica da o Lini kritičnije govore samo igrači koji više nisu dio reprezentacije ipak više govori o njima, nego o Červaru i definitivno se mogu smatrati izrazom razočaranja što više nisu dio reprezentacije. Za Červarov posao nije toliko bitno što bivši igrači, mediji ili javnost misle o odbacivanju Petra Metličića, bitno je tek što misli aktualna svlačionica. A koliko smo mogli vidjeti po odnosima u prve dvije utakmice, dojam je kako nikakvih problema nema, jer opet svi dišu kao jedan, opet svi daju podršku svima i vesele se bilo čijem pogotku "kao mala djeca". S obzirom da je dobar dio reprezentacije promijenjen, da je sada to spoj mladih i starijih - a to ne funkcionira uvijek dobro - Červar za autobiografiju može i to zapisati kao značajan uspjeh.

No, s Červarom uvijek postoji i druga strana medalje.

Na ljeto će biti šest godina od posljednjeg zlata, a u rukometu je to šest natjecanja. Osvojili smo u tom razdoblju tri srebra, iako smo imali generaciju igrača koja je i sama u nekoliko navrata priznala da je mogla i trebala osvojiti više. Činjenica je da niti jednom do kraja nismo otišli bez Irfana Smajlagića kao pomoćnika Červaru. Slučajnost ili ne? Realno, nitko ne može znati.

Červar je po mnogo toga sličan još jednom treneru koji polarizira javnost - Miroslavu Blaževiću. Primjerice, niti jedan od njih ne barata imenima tuđih igrača kao što biste možda od vodećeg rukometnog/nogometnog uma očekivali. Kao što Ćiro realno ne zna nabrojiti 20 portugalskih igrača, tako Lino nije siguran kako se zove norveško krilo koje nam je utrpalo devet golova. Je li realno očekivati onda da može dobro pripremiti taktiku za sljedećeg protivnika?

Međutim, je li to uopće ključno? Savršenog trenera sigurno nema, a lako je moguće da je za ovu momčad - kao i primjerice za Šukerovu generaciju nogometaša - važnije bilo imati pedagoga, motivatora, nekoga tko zna dobro posložiti obranu (što je sigurno Červarov forte kao rukometnog trenera), nekoga tko zna zaštititi svlačionicu od utjecaja izvana i, kako bi Ćiro rekao, galvanizirati momčad na temelju raznih stvarnih i izmišljenih razloga, nego imati nekog briljantnog taktičara koji zna sve o rukometu, ali ne zna o ljudima.

Možda su Balić i momci jednostavno bili dovoljno sposobni sami dogovoriti određene napadačke finese, te im je Červarov laissez-faire pristup omogućio da odigraju na gornjoj granici svojih mogućnosti. Primjerice, jedan Balić nikada nije igrao u klubovima, kod drugih trenera, tako dobro kao što je igrao za Hrvatsku.

Gledajući tako, možda se Červar zaista našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. I možda je ova generacija u njemu pronašla idealnog trenera.

Možda bi neki Serdarušić postigao još više. Možda manje.

Ali s takvim konstrukcijama Sportnet ne koketira. Neću ni ja, Červar je olimpijski i svjetski pobjednik, a od Sportneta ima punu podršku da postane i - europski. Iako ne zna kako se zove Tvedten.

Očito to nije bitno.
Izvor: _sportnet

Tekst je napisan odlično, po meni.

Ja bih ga napisao i kritičnije, jer me određene Linine odluke nevjerojatno nerviraju, posebno ova sa Perom Metličićem. Njegovu bih odluku razumio da imamo nekog boljeg mladog igrača na Perinoj poziciji, ali ovako, to je, po meni, nadasve glupa i debilna odluka, jer ne pozvati čovjeka koji je vođa ove ekipe od njenih početaka, čovjeka koji je kapetan te iste ekipe, čovjeka koji je uvijek bio tu, i na kraju, čovjeka koji je još uvijek najbolji hrvatski desni vanjski igrač, to je meni neprihvatljiva i krajnje nelogična odluka.

Špoljarića, kao jednog od najboljih hrvatskih obrambenih igrača, a igrača koji nije tu, u ovu priču neću niti stavljati. Samo ću je dodati pod rubriku: "Linine debilne odluke".

Cilj EP-a je da ekipe dođu u najboljem sastavu, a ne u najmlađem. Kvalifikacijske utakmice su tu da ti mladići stasaju, a ne EP. :roll:
slika
I don't know driving in another way which isn't risky. Each one has to improve himself. Each driver has its limit. My limit is a little bit further than other's. Kimi Raikkonen... :)
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

tocno tako, ovo je skroz debilna ideja sa najmladjom momcadi, a sve radi toga da se cokolino ima kako izvlacit kad dodju velike utakmice..

oke je izvlacit mlade igrace, ali forsirat debilne gobceve namjere prezentacije pojedinih majmunskih igraca poput kopljara da ga europa vidi i da ga dobro proda su za svaku osudu..

al nazalost dok je tih kretena radit ce se ovakve stvari..
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Armanini je napisao/la:tocno tako, ovo je skroz debilna ideja sa najmladjom momcadi, a sve radi toga da se cokolino ima kako izvlacit kad dodju velike utakmice..

oke je izvlacit mlade igrace, ali forsirat debilne gobceve namjere prezentacije pojedinih majmunskih igraca poput kopljara da ga europa vidi i da ga dobro proda su za svaku osudu..

al nazalost dok je tih kretena radit ce se ovakve stvari..
Nisam siguran ali ja koliko sam upoznat Pero je tražio da ga se ne zove u reprezentaciju i onda je logično rješenje zvati Kopljara(a taj atribut za Kopljara nije baš primjeren),i ne znam ko se može protiviti pomlađenju reprezentacije.Da ne ispada da ja branim Lina,ima on grešaka,ali kritizirat ga za pomlađivanje reprezentacije je besmisleno(pogotovo dok još traje prvenstvo),istina tu je možda trebao bit Špoljarić,ali Lino je se odlučio za mlađe igrače i za igrače koji igraju u oba smjera a svi znamo da je Špoljarić kao i Dominiković u napadu nula.

Pa zato pričekajmo da završi prvenstvo pa ako rezultat ne bude zadovoljavajući tek onda imamo pravo kritizirat
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kopljar je potrosio sve sanse za pokazat se, to je cinjenica.. cinjenica je da mu nije mjesto u reprezentaciji..

naravno da je oke pomladjivat reprezentaciju, to sam i spomenuo, ali ne na ovakav nacin.. igraci se uvode postepeno, a ne odjednom..

a kopljar je do sada imao cijeli jedan sut na gol..

i debilna linova izjava da nece zvat metlicica jer bi to posjelo buntica na klupu, a on je sad u uzletu..

mislim ono.. wtf?

sta ce buntic igrat ovako i u ostalim utakmicama? u vaznim utakmicama? protiv islandjana koji svi znamo kako mlate i kako sprjecavaju sutiranje..

igraci koji su toliko dali za reprezentaciju, igraci koji zaista toliko vrijede, koliko igrom toliko i pojavom, ozbiljnosti, iskustvom i hrabrosti, sad odjednom su stara roba.. mah..
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Danas se moderni rukomet igra bez zamjena obrana-napad. ;)
To je našoj reprezentaciji bila dosta slaba strana jer se uvijek mijenjalo 2-3 igrača. Danas vidimo kako naši igraju eventualno sa 1 takvom zamjenom, a u napadu se pokušava igrati "brzi centar" koji je također popularan kod modernih momčadi.
Vjerojatno iz tih razloga Špoljarić i Dominiković nisu pozvani.

@Armanini, tako se i sumnjalo u Vukovića pa je čovjek bio naš najbolji igrač protiv poprilično jake Norveške. ;)
Chuck Norris
Veteran
Veteran

http://www.jutarnji.hr/cervar-za-dvoboj ... a-/508110/

Lino za večerašnju utakmicu prijavio Lackovića.Odlično napokon ćemo imati pravog pucača koji može razbiti 6-0 obranu,mada bi više volio da se oporavi Valčić jer on osim što je također odličan šuter fali nam jako u obrani jer je naš najbolji obrambeni igrač,i s njim bi češće koristili našu najjaču obranu 3-2-1
Schumy.d
Legenda
Legenda

Chuck Norris je napisao/la:i s njim bi češće koristili našu najjaču obranu 3-2-1
Slažem se, ali nije ni ova 6-0 obrana toliko loša. Vidi se da 6-0 jako odgovara Aliloviću koji je ovo prvenstvo puno bolji nego prije. Zasada je svaku tekmu imao preko 10 obrana u susretu a to je jako bitno. S te strane je 6-0 dobra, međutim još uvijek tada imamo problema sa dobrim vanjskim pucačima jer obrana ne izlazi na njih dovoljno visoko i onda oni sa svojim odrazom pucaju prema golu sa 7 metara, a to je skoro nemoguće obraniti.
To se kod obrane 3-2-1 nebi događalo jer bi bekovi stajali malo višlje u obrani. Sve u svemu, mislim da i ova 6-0 može uspjeti, samo morao paziti više na vanjske pucače i ne smije protok lopte prema pivotu biti tako dopušten.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Re: Ostali sportovi...

Ivica 7.,Natko 10. u spustu u Kitzbuhelu,na najtežoj stazi na svijetu.Svaka čast majstori =D> =D> .
Plus ovaj spust se računa za kombinaciju i vrlo lako moguće(ako ne odustanu) da budu na prva dva mjesta
Krscho
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1HR TMNF Team

Post Postao/la Krscho »

Kako najlakše dobit srčani?

Gledat utakmicu hrvatske rukometne repke.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Krscho je napisao/la:Kako najlakše dobit srčani?

Gledat utakmicu hrvatske rukometne repke.
Slično kao što je bilo gledati mečeve Gorana u Wimbledonu :biggrin:
Schumy.d
Legenda
Legenda

Dok Vuković funkcionira kako treba, nema zime. :)
Bibi
HNL kladionica velemajstor
HNL kladionica velemajstor
Navijam za: Marc Marquez
Kontakt:

Re: Ostali sportovi...

Post Postao/la Bibi »

Bravo Cilicu =D>
U osmini finala pobijedio Del Potra 3-2 u setovima i zasluzeno prolazi dalje.Tamo ga vjerovatno Roddick ceka
Bilo je lijepo dok je trajalo...

24.7.2009-5.5.2013
Schumy.d
Legenda
Legenda

Današnji rezultati:
Njemačka : Francuska 22:24
Poljska : Španjolska 32:26
Slovenija : Češka 35:37

Poljska je razbila Španjolce u svim segmentima igre. ;)
Francuzi su se borili za pobjedu do zadnje minute, a Češka je razbila Sloveniju. Možda se čini 2 gola razlike malo, ali Češka je vodila cijeli susret, čak većinu vremena 7,8 razlike. Na kraju su se izgleda opustili. Filip Jicha je jako opasan igrač, mislim da je najbolji strijelac turnira i 2. najbolji asistent, a i ukrao je najviše lopti na turniru. Ali, mislim da Česi nemaju puno šansi za prolazak dalje.

Stanje u toj skupini je sljedeće:
1. Poljska 5
2. Francuska 5

3. Španjolska 3
4. Slovenija 2
5. Češka 2
6. Njemačka 1

Francuzi i Poljaci vrlo blizu polufinala.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ja vise nemam rijeci..

Bog nam pomogao za dalje..
slika
lux007
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la lux007 »

nekako uvijek dobijemo pozitivan rezultat ali mi se cini kao da nema igre... krila danas primila loptu prakticki 3 puta...
THERE IS ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE CRISTIANO
ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE RONALDO
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

jel mi moremo jednu utakmicu odigrati normalno,ne da ja moran ispizditi zadnjih 15 minuta,jednostavno dobro smo i prošli,da smo igrali protiv francuza,završili bismo u debelom minusu,obrana prestatićna,u napadu loše,bez ideje,balić prevše carini loptu,protok lopte užasan,nije mi jasno što kopljar radi u ekipi,ono u zadru druga liga ne može igrat,lac i valćić su još nezaljećeni,tonći se jedva kreće,onaj lino je debil,gubi se u svojim zamjenama,musa odaklen je sad taj,mada je odigra solidno,lino odlazi,ja moram šlagove dobijati svaki dan kad igramo,i duvnjak je ajme majko,pozabija ono i sada on vridi milijun eura,ma daj sinko napravi nešto,lino i goluža odlazite,da nam je izbornik ala onesta,a ne ova linolada,biti bi 10 godina vladari svita,a ne se mućimo sa islandom :roll:

EDIT
lux007 je napisao/la:nekako uvijek dobijemo pozitivan rezultat ali mi se cini kao da nema igre... krila danas primila loptu prakticki 3 puta...

štrelk dobije loptu i napravi probijanje,desno ne koristimo ništa,a tamo zrna i ćupić dva najbolja desna krila svita,štrelk je umoran,opet lino rauba igraće,a mali matalija zasija na klupi,što ga vodiš,ako neće igrat :roll:
Zadnja izmjena: Scuderia, dana/u 31 srp 2010, 16:17, ukupno mijenjano 1 put.
Razlog: Postovi u nizu
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

slazem se naravno sa svime, osim za balica, jer skoro sve ove utakmice smo se izvukli zahvaljujuci njemu..

samo problem je u tome sto on napravi pol napada.. odvuce i povuce po 3 igraca i okrene se da doda nekome za sut, a ono svi "debili" ostali na istim mjestima, nisu se ni metra pomakli, a kamo li da bi netko utrcao na skok..

musa je bio i na svjetskom i imao je odlicnih reakcija. jako je dobro sto ga malo stavlja, ne mozemo igrati europsko prvenstvo bez zamjene za vorija koji mora sa svojih 110 kg trcat i borit se 60 min, u obrani i napadu..
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

Bod ko kuća. Igrali smo dosta loše, a opet i sa takvom igrom smo mogli pobijediti jaki Island. Sve u svemu, moramo biti zadovoljni bodom danas.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

island jak? pa bili su skoro losiji nego mi..
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Armanini je napisao/la:island jak? pa bili su skoro losiji nego mi..
A ko je onda jak?Ja na ovom prvenstvu ne vidim nijednu ekipu koja nešto odskače,svi se muče,jedino Poljaci a i oni su se izvukli protiv Slovenije

A što se tiče današnje utakmice,mislim da velike kritike trebaju bit upućene Lini za vođenje utakmice,nije znao prilagoditi obranu suparniku,Stefanson je imao previše slobode u igri,a i zadnji napad je trebao bit aktivniji a ne čuvanje boda.Jer ukoliko sutra dobijemo,a Danci i Islanđani dobiju Ruse i Norvežane onda će odlučivati naša zadnja utakmica protiv Danaca gdje bi trebali uzeti bod.Zato nadam se da će Rusi dobiti il večeras dance ili sutra Island
Schumy.d
Legenda
Legenda

Da, Island jak! ;)
Nisu igrali najbolje, ali su sigurno bili dosta bolji od nas.
Nisu oni bezveze pobijedili Dance 5 razlike, a protiv Srbije i Austrije su neriješeno odigrali zahvaljujući svojoj šeprtljavosti. ;)
I oni su nam trenutno (uz Dance) glavni protivnik za prolaz dalje. Bili su i prvi u svojoj skupini.

@Chuck, dobar je bio zadnji napad. Balić je išao u namjerne faulove da suci ne podignu ruku jer da su ju digli 10-ak sekundi prije kraja, a islandski golman (koji je bio raspoložen) obrani, mogli smo i izgubiti utakmicu. Ovako smo uputili udarac na gol 2 sek prije kraja, ali je to golman obranio.
Nama je bod ko kuća s obzirom da smo gubili 4 razlike, a bolje i bod nego da smo izgubili. Tek tada bi bili u deep shit. ;)
Odgovori