ja ne bih rekao da je "ostao bez mjesta" već da je sam lagano otfikario BMW, to 90% znači da ostaje u renaultu i da vjerojatno ima nekog asića u rukavu - bilo ferrari u 2010. ili renault već sljedeće sezone....tko zna, vidjeti ćemo sve, vrijeme će pokazati dali je pogodioMP4don je napisao/la:Alosno sad više nema baš što previše za izgubit, ostao je bez mjesta u trećoj momčadi... sad jedino može birati između onog lošijeg i goreg tima... tko je tko dajem vam da sami prosudite...
Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: F1
Re: ON - fernando alonso
-
ALONSO RENAULT napisao/la:
Htio bi Alonsa vidjet u konkurentnom autu ,a fight protiv hamiltona bi bio pravi, pravo rivalstvo na stazi, mislim da ne bi jedan drugoga mogli vidjeti ispred sebe,pravi kompetetivni vozači.Pozlatile ti se riječi.

Pa i ja mislim da je Renult nešto već počeo radit na motoru , oni moraju izjednačit snagu s vodečima jer borba onda nema smisla, mislim da sam o tome pisao na stranici 10 čini mi se.Izgleda da je Renault počeo nešto dirati po motoru i ja ga sljedeće sezone vidim uz bok Mclarena i Ferrarija.
Htio bi Alonsa vidjet u konkurentnom autu ,a fight protiv hamiltona bi bio pravi, pravo rivalstvo na stazi, mislim da ne bi jedan drugoga mogli vidjeti ispred sebe,pravi kompetetivni vozači.Pozlatile ti se riječi.

-
Ija sam tog mišljenja da je Alonso prekinuo pregovore s BMW-om ,a ne BMW s Fernandom, nadam se da je dobro odlučio, momčad je u uzletu nakon singapurske noći,treba vidjeti kakvo će biti triježnjenje na Fujiu, Renault je poznat kao inovativna momčad i uz Alonsa bi se mogli boriti za naslov slijedeće godine, sve je moguće.sunseeker je napisao/la:ja ne bih rekao da je "ostao bez mjesta" već da je sam lagano otfikario BMW, to 90% znači da ostaje u renaultu i da vjerojatno ima nekog asića u rukavu - bilo ferrari u 2010. ili renault već sljedeće sezone....tko zna, vidjeti ćemo sve, vrijeme će pokazati dali je pogodioMP4don je napisao/la:Alosno sad više nema baš što previše za izgubit, ostao je bez mjesta u trećoj momčadi... sad jedino može birati između onog lošijeg i goreg tima... tko je tko dajem vam da sami prosudite...
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Da Homda je sigurno s tim dobra, a mora se uzeti u obzir i da Alonso sigurno zna neke stvari u razvoju Renaulta.gringo73 je napisao/la:Ne bih baš izletao s takvim izjavama...2009. će biti podosta noviteta (tehničke promjene) i tko zna kako će koja momčad prilagoditi tim promjenama... Ne znam kako Renault stoji s KERS-om, ali čini mi se da na tom područuju Honda prednjači. Naravno, treba i ostale stvari posložit...Kenny je napisao/la:Sada mi se čini da je Alonsu najbolje da ostane u Renaultu jer je ipak Honda jako slaba.

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- MP4don
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren - Mercedes
Nadamo se da nije pogriješio i da će Renault biti bolji nego ove godine, jer nam to jamči da ćemo gledati zanimljive utrke... 

...::: // Hamilton United \\ :::...
Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!
DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:
http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;
LOL
http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;
LOL
- ALONSO RENAULT
- Rezervni vozač
- Navijam za: Nikoga
E ovo što si napisao:kao da sebe slušam.f1 champs je napisao/la:ALONSO RENAULT napisao/la:
Pa i ja mislim da je Renult nešto već počeo radit na motoru , oni moraju izjednačit snagu s vodečima jer borba onda nema smisla, mislim da sam o tome pisao na stranici 10 čini mi se.Izgleda da je Renault počeo nešto dirati po motoru i ja ga sljedeće sezone vidim uz bok Mclarena i Ferrarija.
Htio bi Alonsa vidjet u konkurentnom autu ,a fight protiv hamiltona bi bio pravi, pravo rivalstvo na stazi, mislim da ne bi jedan drugoga mogli vidjeti ispred sebe,pravi kompetetivni vozači.Pozlatile ti se riječi.![]()

zborzic@htnet-dsl-MAN UTD osvaja Premiership-DOBIVENO
zborzic@htnet-dsl-Chelsea u finalu-DOBIVENO
Dani- MAN UTD osvaja Ligu prvaka-DOBIVENO
gattuso87- MAN UTD osvaja premiership-DOBIVENO
Night Rider-MAN UTD prolazi u finale-DOBIVENO
Svaka oklada je 10 rep. bodova
- don_vicenzo
- Test vozač
- Navijam za: Renault_Alonso
- Kontakt:
ja san siguran da će renault dogodine imati konkurentan bolid a šta se tiče kersa-a ne virujen baš da su sve momčadi toliko naivne pa da nemaju kers ili ga ne razvijaju, to su priče sigurno ga i ostali razvijaju samo ne blebeću ka šta Honda blebeće jer moraju nekako zadovoljiti šefove iz Japana....
RENAULT F1 EQUIPE
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: M.Schumachera
Ma smisli ce nešto onaj jebač sad kad ima Alonsa 

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Da, to je rekao i kad raskinut ugovor između njega i McLarena... Ali isto tako ne zna ni kako Honda stoji s razvojem. Osobno, volio bih da bude u konkurentnijem bolidu. Honda se rano počela usmjeravati ka 2009., a mislim da ono šta njima fali je jak vozač. Ovaj sad dvojac (JB & RB) djeluje poprilično beskrvno i umrtvljeno. Mislim da bi im Alonso bio izvrsno pojačanje, i kao vozač/trkač, i kao vozač koji bi im puno pomogao pri daljnjem razvoju bolida. Ali logično je da se neće ni on zaletit na nekih 5-10 mil eura veći ugovor i uletit u zonu sumraka (Honda).Kenny je napisao/la:Da Homda je sigurno s tim dobra, a mora se uzeti u obzir i da Alonso sigurno zna neke stvari u razvoju Renaulta.gringo73 je napisao/la:Ne bih baš izletao s takvim izjavama...2009. će biti podosta noviteta (tehničke promjene) i tko zna kako će koja momčad prilagoditi tim promjenama... Ne znam kako Renault stoji s KERS-om, ali čini mi se da na tom područuju Honda prednjači. Naravno, treba i ostale stvari posložit...Kenny je napisao/la:Sada mi se čini da je Alonsu najbolje da ostane u Renaultu jer je ipak Honda jako slaba.

- sunseeker
- Profesionalni vozač
svašta je moguće i sasvim je realno da honda sljedeće sezone bude jaka, prilično jaka, ali renault momentalno ipak ima jaču bazu za napredak, imaju manjak konja, lošu aerodinamiku i loše iskorištenje guma, dakle sve ono što će se sljedeće sezone dramatično promijeniti......honda pak sve radi "from sketch" i tko zna, možda naprave pun pogodak...gringo73 je napisao/la: Da, to je rekao i kad raskinut ugovor između njega i McLarena... Ali isto tako ne zna ni kako Honda stoji s razvojem. Osobno, volio bih da bude u konkurentnijem bolidu. Honda se rano počela usmjeravati ka 2009., a mislim da ono šta njima fali je jak vozač. Ovaj sad dvojac (JB & RB) djeluje poprilično beskrvno i umrtvljeno. Mislim da bi im Alonso bio izvrsno pojačanje, i kao vozač/trkač, i kao vozač koji bi im puno pomogao pri daljnjem razvoju bolida. Ali logično je da se neće ni on zaletit na nekih 5-10 mil eura veći ugovor i uletit u zonu sumraka (Honda).
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Sto se tice pravila za 2009-tu godinu nije toliko kriticno uvodjenje KERS-a.Neki ce biti normalno u startu u prednosti ako su uspjesnije razvili KERS ali ce se to polovinom sezone sve sveti na isti nivo.Jer KERS nece imati velike evaluacijske granice,vec ce se mozda neki detalji dotjerivati ali nista radikalno.
Nesto sto ce stvarati vece probleme je uvodjenje slick guma(bez grijaca)sto ce dovesti do ogromnih oscilacija u performansama poslije pit-stopa u trci,ili izlaskom na stazu u kvalifikacijama.Gume ce biti hladne i dok se ne zagriju pruzati ce jako mali nivo gripa,a ako npr.u zaru borbe neki vozac zeli izaci prije konkurenta na stazu moze doci i do sigurnosnih problema,jer ce bolidi biti sporiji i do 5 sec. u odnosu na one koji imaju tople gume.
Jos kad pridodamo i ukidanje aerodinamickih povrsina,jednostavno nemate gripa sa hladnim slick-ovima te se vozate po stazi k'o po jajima,jos ako ne zelite dopustiti da vas pretekne ovaj iza dolazi do sudara.
2009 ce biti puna glavobolja za konstruktore,inzinjere,aerodinamicare.....Ali ce biti vise spektakla u to sam siguran.A i bice manja razlika medju timovima jer sve ide od pocetka...
Nesto sto ce stvarati vece probleme je uvodjenje slick guma(bez grijaca)sto ce dovesti do ogromnih oscilacija u performansama poslije pit-stopa u trci,ili izlaskom na stazu u kvalifikacijama.Gume ce biti hladne i dok se ne zagriju pruzati ce jako mali nivo gripa,a ako npr.u zaru borbe neki vozac zeli izaci prije konkurenta na stazu moze doci i do sigurnosnih problema,jer ce bolidi biti sporiji i do 5 sec. u odnosu na one koji imaju tople gume.
Jos kad pridodamo i ukidanje aerodinamickih povrsina,jednostavno nemate gripa sa hladnim slick-ovima te se vozate po stazi k'o po jajima,jos ako ne zelite dopustiti da vas pretekne ovaj iza dolazi do sudara.
2009 ce biti puna glavobolja za konstruktore,inzinjere,aerodinamicare.....Ali ce biti vise spektakla u to sam siguran.A i bice manja razlika medju timovima jer sve ide od pocetka...
FORZA FERRARI!!!
- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
nikolaa je napisao/la:Sto se tice pravila za 2009-tu godinu nije toliko kriticno uvodjenje KERS-a.Neki ce biti normalno u startu u prednosti ako su uspjesnije razvili KERS ali ce se to polovinom sezone sve sveti na isti nivo.Jer KERS nece imati velike evaluacijske granice,vec ce se mozda neki detalji dotjerivati ali nista radikalno.
gle,za KERS se procjenjuje da bi mogao donijet prednost od čak 40 konja,sa tim bi i Super Aguri bio konkurentan tako da nisam siguran da neće bit od velike važnosti,samo zamisli da Renault napravi predobar KERS a Ferrai I McM nikakav,pa se za pobjede bore oni i Honda,ovo je jedno od najvećih preokreta u povijesti i moglo bi biti velikih razlika,pogotovo jer nije obavezan za narednu godinu

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Vjerovatno nisam bio dovoljno jasan.Mislio sam da nece biti isuvise KRITICAN za timove jer nece imati ogromne razvojne granice poput aerodinamike.Razvice se do odredjenog stepena jer je to u sustini vrlo jednostavan sistem sto je nedavno govorio Luca Marmorini(Toyota).Tako nece biti problema timovima stici tu razliku kroz pola sezone koju naprave timovi koji su vec napravili dobar KERS(Honda)Tih dodatnih 40 KS se nece moci koristiti stalno vec samo nekoliko puta tokom utrke zavisno kako to preciziraju pravila.schuey je napisao/la:nikolaa je napisao/la:Sto se tice pravila za 2009-tu godinu nije toliko kriticno uvodjenje KERS-a.Neki ce biti normalno u startu u prednosti ako su uspjesnije razvili KERS ali ce se to polovinom sezone sve sveti na isti nivo.Jer KERS nece imati velike evaluacijske granice,vec ce se mozda neki detalji dotjerivati ali nista radikalno.
gle,za KERS se procjenjuje da bi mogao donijet prednost od čak 40 konja,sa tim bi i Super Aguri bio konkurentan tako da nisam siguran da neće bit od velike važnosti,samo zamisli da Renault napravi predobar KERS a Ferrai I McM nikakav,pa se za pobjede bore oni i Honda,ovo je jedno od najvećih preokreta u povijesti i moglo bi biti velikih razlika,pogotovo jer nije
obavezan za narednu godinu
FORZA FERRARI!!!
-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Kao prvo nije 40 KS nego 40 kg je težak, a KERS bi trebao davati 80 KS. E sad ja ništa neću govoriti jer tko zna šta može biti sljedeće godine...
kakav potpis staviti???
- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
moj bed,pomješali mi se podaci,istina je,i ima da je Wurzov test KERS već navukao 82 KS-a tako da nije mala stvarMaestro je napisao/la:Kao prvo nije 40 KS nego 40 kg je težak, a KERS bi trebao davati 80 KS. E sad ja ništa neću govoriti jer tko zna šta može biti sljedeće godine...

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Ma ja sam se malo zaje*o,zato sto sam gledao tvoj post gdje si rekao "40 konja"..Izmedju 60 i 80 KS bi trebao davati.Ali ponavljam nema konstantnog priliva te snage.Maestro je napisao/la:Kao prvo nije 40 KS nego 40 kg je težak, a KERS bi trebao davati 80 KS. E sad ja ništa neću govoriti jer tko zna šta može biti sljedeće godine...
FORZA FERRARI!!!
- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
moj post je bio,ja sam fulo konjažu,al gle,on se može napravit da raspodjeli,jer on čuva snagu jer tak,znači prilikom kočenja recimo u spa,on nakon startne spremi snagu,i da dodatni uzgon prem eau rougeu,pa ako netko ima bolji kers za 20 konja budi ziher da će prestić svaki bolid ako pogodi putanjunikolaa je napisao/la: Ma ja sam se malo zaje*o,zato sto sam gledao tvoj post gdje si rekao "40 konja"..Izmedju 60 i 80 KS bi trebao davati.Ali ponavljam nema konstantnog priliva te snage.

- nikolaa
- Profesionalni vozač
da....zeznuo sam se.Sad sam vidio.Ako je Honda za 3 mjeseca uspjela razviti 82KS iz KERS-a zasto bi to bio problem stici za 3 mjeseca zimske pauze.Ako se kolicina snage bude vrtoglavo penjala kao sad(60KS,76KS,82KS) mislim da ce ih FIA zamrznuti zbog "prevelikih troskova" i zbog prekonkurentnosti jednog bolida nad drugim.schuey je napisao/la:moj post je bio,ja sam fulo konjažu,al gle,on se može napravit da raspodjeli,jer on čuva snagu jer tak,znači prilikom kočenja recimo u spa,on nakon startne spremi snagu,i da dodatni uzgon prem eau rougeu,pa ako netko ima bolji kers za 20 konja budi ziher da će prestić svaki bolid ako pogodi putanjunikolaa je napisao/la: Ma ja sam se malo zaje*o,zato sto sam gledao tvoj post gdje si rekao "40 konja"..Izmedju 60 i 80 KS bi trebao davati.Ali ponavljam nema konstantnog priliva te snage.iako mislim,da ima mogućnosti napretka,na svakom ima,osim ako se zamrzne
kao motori recimo,sve ima svoje moguće poboljšanje,možda ne ko aerodinamika ali sigurno će bit
Ne bih zelio vise ici offtopick jer je ovo tema o Fernandu.I povodom toka mu jos jednom cestitam na pobjedi u Singapuru,jer je to zasluzio zbog patnji sa R28 tokom sezone.Mislim da bi mu bilo najbolje da ostane u Renault-u(sto ce vjerovatno i biti) jer su izgleda krenuli u dobrom pravcu.Valjda ce uspjeti te probleme sa Bridgestonkama sljedece sezone.
FORZA FERRARI!!!
- Vettel fan
- Rezervni vozač
Ako se ne varam, jednog mehaničara BMW "pogodio" je strujni udar novog sustava za očuvanje kinetičke energije, " KERS ". U red Bullovoj tvornici u Keynesu pozvali su vatrogasce nakon što je jedna baterija otkazala.don_vicenzo je napisao/la:ja san siguran da će renault dogodine imati konkurentan bolid a šta se tiče kersa-a ne virujen baš da su sve momčadi toliko naivne pa da nemaju kers ili ga ne razvijaju, to su priče sigurno ga i ostali razvijaju samo ne blebeću ka šta Honda blebeće jer moraju nekako zadovoljiti šefove iz Japana....
U momčadima planiraju u jedan bolid ugraditi KERS, a u drugi ne, jer bi se tek 2010 trebao primjenjivati u svim bolidima, ali nakon ovih događaja, uvođenje KERS-a je pod velikim upitnikom.
MONZA 14. RUJNA 2008. ZVIJEZDA JE ROĐENA.
Zvijezda je u mirovini.
Zvijezda je u mirovini.
- Toyota fan-girl
- Rezervni vozač
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Toyotu
da , ako alonso ostane u renaultuALONSO RENAULT je napisao/la:
Izgleda da je Renault počeo nešto dirati po motoru i ja ga sljedeće sezone vidim uz bok Mclarena i Ferrarija.
Timo Glock
ten o clock!
"Još smo jednom bili brzi, ali ne i onda kada je to stvarno bilo potrebno. Najbrži krugovi ništa ne vrijede ako ih ne kombinirate sa situacijom koja je stvarno relevantna." - Kimi Raikkonnen
ten o clock!

"Još smo jednom bili brzi, ali ne i onda kada je to stvarno bilo potrebno. Najbrži krugovi ništa ne vrijede ako ih ne kombinirate sa situacijom koja je stvarno relevantna." - Kimi Raikkonnen
- ALONSO RENAULT
- Rezervni vozač
Pa to se podrazumijevaToyota fan-girl je napisao/la:da , ako alonso ostane u renaultuALONSO RENAULT je napisao/la:
Izgleda da je Renault počeo nešto dirati po motoru i ja ga sljedeće sezone vidim uz bok Mclarena i Ferrarija.

- schuey
- Počasni član
- Kontakt:
a kak su mogli nekaj dirat kad je uvedeno zamrzavanje motora?ALONSO RENAULT je napisao/la:

- MP4don
- Profesionalni vozač
Što se tiče performansi, čini mi se da je Renualt imao neku novu pumpu goriva prošlu utrku... To bi mogao biti razlog nešto boljim performansama motora... koja je u kvalifikacijama zakazala, ali je zato utrku perfektno izdržala... no prije ishitrenih zaključaka pametnije bi bilo sačekati Fuji, jer u Singapuru nije bila najvažnija snaga... 

LOL
LOL
- ALONSO RENAULT
- Rezervni vozač
Bilo je govora da su Briatore i Ecclestone razgovarali i da je Ecclestone dopustio Renaultu da nešto napravi s motorom. Bar se sjećam da sam to negdje pročitao kad nađem stavit ću.schuey je napisao/la:a kak su mogli nekaj dirat kad je uvedeno zamrzavanje motora?ALONSO RENAULT je napisao/la:
- MP4don
- Profesionalni vozač
Ako se ovo desilo onda stvarno KATASTROFA!!!ALONSO RENAULT je napisao/la: Bilo je govora da su Briatore i Ecclestone razgovarali i da je Ecclestone dopustio Renaultu da nešto napravi s motorom. Bar se sjećam da sam to negdje pročitao kad nađem stavit ću.

Znači da se tako preko veze može još oko dosta toga dogovoriti...

LOL
LOL