Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Slash
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: utrkivanje
Re: Formula 1 team - Mercedes Grand Prix
Eh, stvarno ne znam.
Ali, kako su dobro i točno rekli na Sky-u: good old f1 mess.
Ali, kako su dobro i točno rekli na Sky-u: good old f1 mess.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
za mene sada ostaju 2 solucije:
1. Dati svima 1000km testiranja sa ovosezonskim bolidom
2. Diskvalificirati Mercedes do kraja ove sezone. Ako hoće neka voze, ali njihovi vozači kao ni oni kao momčad, ne dobivaju bodove i ne sudjeluju u prvenstvu
1. Dati svima 1000km testiranja sa ovosezonskim bolidom
2. Diskvalificirati Mercedes do kraja ove sezone. Ako hoće neka voze, ali njihovi vozači kao ni oni kao momčad, ne dobivaju bodove i ne sudjeluju u prvenstvu
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Slash
- Veteran
Ne vidim tvoju logiku Cuky.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/107697" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako se nekoga treba kazniti, to je Pirelli. Oni su organizirali test, to je bio NJIHOV test, ne Mercedesov, samim time oni su odgovorni što nisu obavijestili druge ekipa. Zašto bi Brawn zvao Domenikalija i reko: e buraz, mi ostajemo tu testirat ovaj šit od guma, ono, čisto da znaš.
http://www.autosport.com/news/report.php/id/107697" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako se nekoga treba kazniti, to je Pirelli. Oni su organizirali test, to je bio NJIHOV test, ne Mercedesov, samim time oni su odgovorni što nisu obavijestili druge ekipa. Zašto bi Brawn zvao Domenikalija i reko: e buraz, mi ostajemo tu testirat ovaj šit od guma, ono, čisto da znaš.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Schumy.d
- Legenda
Pm... izgubio sam. Falilo mi sreće kod SC-a, a i nisam očekivao ovako dosadnu utrku...Chuck Norris je napisao/la:Očekujem osvrt na ovo?Schumy.d je napisao/la:Tko će se sa mnom kladiti da sutra nijedan Mercedes neće biti na postolju?
Naravno sa novim avatarom

Uglavnom, čestitke Rosbergu i napokon mogu biti zadovoljni u Mercedesu, iako meni osobno baš ne blistaju.
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
ma to ti je to, ferrari i rb se boje da bi merc možda mogao poboljšati potrošnju guma. A to znači više posla za njih.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Dero
- Profesionalni vozač
Biti ce tu još svašta.
"After hearing and collecting information the stewards will write a report to the FIA who may bring the matter before the International Tribunal,"
http://www.autosport.com/news/report.php/id/107705" onclick="window.open(this.href);return false;
"After hearing and collecting information the stewards will write a report to the FIA who may bring the matter before the International Tribunal,"
http://www.autosport.com/news/report.php/id/107705" onclick="window.open(this.href);return false;
- Cuky
- Moderator
Slash, Mercedes je kriv jer su koristili aktualni bolid na testu. Pravilnikom je zabranjeno testiranje unutar sezone, a ukoliko je potrebna kakva vožnja (vozač koji zadnjih x godina (neznam točan broj) nije vozio F1, a vozit će kao zamjena za nekog od vozača, snimanje neke reklame i sl...) onda to mogu raditi, ali sa bolidom koji nije korišten u prošloj ili tekućoj sezoni

- Slash
- Veteran
Kolko sam ja shvatio Pirelli je tražio 'reprezentativan' bolid, upravo zato što su ih novi bolidi iznenadili s brzinom i potrošnjom, jer navodno baš zbog toga što su s krivim autom testirali i imamo ovakvu situaciju...Cuky je napisao/la:Slash, Mercedes je kriv jer su koristili aktualni bolid na testu. Pravilnikom je zabranjeno testiranje unutar sezone, a ukoliko je potrebna kakva vožnja (vozač koji zadnjih x godina (neznam točan broj) nije vozio F1, a vozit će kao zamjena za nekog od vozača, snimanje neke reklame i sl...) onda to mogu raditi, ali sa bolidom koji nije korišten u prošloj ili tekućoj sezoni
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Pa što nisu uzeli Marussiju.Slash je napisao/la:Kolko sam ja shvatio Pirelli je tražio 'reprezentativan' bolid, upravo zato što su ih novi bolidi iznenadili s brzinom i potrošnjom, jer navodno baš zbog toga što su s krivim autom testirali i imamo ovakvu situaciju...Cuky je napisao/la:Slash, Mercedes je kriv jer su koristili aktualni bolid na testu. Pravilnikom je zabranjeno testiranje unutar sezone, a ukoliko je potrebna kakva vožnja (vozač koji zadnjih x godina (neznam točan broj) nije vozio F1, a vozit će kao zamjena za nekog od vozača, snimanje neke reklame i sl...) onda to mogu raditi, ali sa bolidom koji nije korišten u prošloj ili tekućoj sezoni

- Slash
- Veteran
Nije se Marussija javila. Hembery je rekao da su uputili poziv SVIM timovima koji žele pomoć u testiranju da se riješe problemi delaminacije etc.
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ma smrdi ovo malo puno. Pa nisu ti ostali timovi toliko glupi da odbiju testiranje guma na njihovom bolidu :SSlash je napisao/la:Nije se Marussija javila. Hembery je rekao da su uputili poziv SVIM timovima koji žele pomoć u testiranju da se riješe problemi delaminacije etc.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Slash
- Veteran
Slažem se, smrdi jako
. Ali ne vidim motiv Pirellija da mulja u tome
.

- King iCool
- Veteran
- Navijam za: McLaren
- Kontakt:
- Cuky
- Moderator
Znači iz cijele priče se može ovako nešto zaključiti (barem po do sada poznatim pričama)
1. Iz slike koju je King stavio vidljivo je da je Pirelli pitao FIA-u za test, dobio i naputke što moraju napraviti da sve bude čisto, ali nakon toga FIA nije obaviještena ni kada će biti održan test ni tko će ga odraditi
2. Paul Hemrey kaže da su sve momčadi dobile upit o tome žele li ustupiti bolid za testiranje
3. Iz Ferrarija kažu da bi oni vrlo rado iskoristili priliku za takav test da im je data mogućnost
4. I Horner ima sličan stav kao ovi iz Ferrarija
5. Ako bi oni rado iskoristili priliku za takav test onda se nebi oglušili na Pirellijev upit
6. S obzirom da se nebi oglušili na upit onda je vrlo vjerojatno da ga nisu ni dobili
7. Ako nisu dobili upit onda su Pirelli i Mercedes napravili sra*e jer nisu napravili ono što im je FIA naredila - omogućiti svima iste uvjete
1. Iz slike koju je King stavio vidljivo je da je Pirelli pitao FIA-u za test, dobio i naputke što moraju napraviti da sve bude čisto, ali nakon toga FIA nije obaviještena ni kada će biti održan test ni tko će ga odraditi
2. Paul Hemrey kaže da su sve momčadi dobile upit o tome žele li ustupiti bolid za testiranje
3. Iz Ferrarija kažu da bi oni vrlo rado iskoristili priliku za takav test da im je data mogućnost
4. I Horner ima sličan stav kao ovi iz Ferrarija
5. Ako bi oni rado iskoristili priliku za takav test onda se nebi oglušili na Pirellijev upit
6. S obzirom da se nebi oglušili na upit onda je vrlo vjerojatno da ga nisu ni dobili
7. Ako nisu dobili upit onda su Pirelli i Mercedes napravili sra*e jer nisu napravili ono što im je FIA naredila - omogućiti svima iste uvjete

- Dani
- Legenda
Osim ako Ferrari i RB ne lažu, što ne bi bilo prvi puta.

- Barry
- Test vozač
cisto sumnjam. koji tim bi propustio gratis 1000 km testiranja u danasnjoj f1.
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Dani
- Legenda
Možda onaj koji savršeno koristi pirelli kao da su već prije testirali? Koliko je rečeno mercedes nije dobio podatke sa testiranja, niti su znali koje gume su koje komponente. Sve mi ovo smrdi na još jednu ferrarijevu namještaljku mercedesu.
Zadnja izmjena: Dani, dana/u 26 svi 2013, 22:16, ukupno mijenjano 1 put.

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
gledajući današnju utrku izgleda da je Merceds dobro iskoristio te kilometre i podatke koje su prikupili
Michael is faster than you!!
- Dero
- Profesionalni vozač
Toliko od Pirellija u F1, dogodine definitivno gledamo drugog gumara.
Mercedesu je bolje da se vrati u sredinu poretka već u Kanadi ak planiraju izvuci živu glavu iz ovog nereda.
Mercedesu je bolje da se vrati u sredinu poretka već u Kanadi ak planiraju izvuci živu glavu iz ovog nereda.
- Dani
- Legenda
Samo što nisu testirane te gume.Igor18 je napisao/la:gledajući današnju utrku izgleda da je Merceds dobro iskoristio te kilometre i podatke koje su prikupili

- Cuky
- Moderator
nije toliko čak ni fora u tome što su gume testirane...oni su tih 1000km sigurno iskoristili i za testiranje svojeg bolida...1000km to je cca. 3 i pol utrke...neke promjene na setupu, možda novo krilo...a kako nije bilo reportera ni FIA-e na testu, tko zna što je sve isprobano

- vidc
- Veteran
nego koje?Dani je napisao/la:Samo što nisu testirane te gume.Igor18 je napisao/la:gledajući današnju utrku izgleda da je Merceds dobro iskoristio te kilometre i podatke koje su prikupili
- Dani
- Legenda
Sa gumama za koje ne znaju koje su komponente niti kada će biti korištene. Niti su dobili informacije od pirellija. baš me zanima što će biti ako se pokaže da je samo pirelli imao mjerne instrumente.

- vidc
- Veteran
tko to može tvrditi i dokazati kad nikoga osim pirellija i mercedesa nije bilo na tom testu? ukratko, mogu se dogovorit da kažu šta god hoće...
i vrlo lako su mogli utvrditi koje gume su na bolidu jer su u barceloni već testirali s pirelli gumama i imali su utrku par dana prije na pirelli gumama...
ovo je definitivno čudno od strane pirellija, ne znam koja je njihova korist od ovoga... jedino da im je mercedes masno platio da ovo bude tajno
i vrlo lako su mogli utvrditi koje gume su na bolidu jer su u barceloni već testirali s pirelli gumama i imali su utrku par dana prije na pirelli gumama...
ovo je definitivno čudno od strane pirellija, ne znam koja je njihova korist od ovoga... jedino da im je mercedes masno platio da ovo bude tajno
- Dero
- Profesionalni vozač
Bez brige, da je sve bilo regularno ova cijela stvar bi se vec riješila i FIA bi maknila sve sumnje što se zapravo dogodilo. 3 sata ispitivanja nakon utrke i onda ova izjava napisana na slici ne mirišu na dobro ni za Pirelli a ni za Mercedes.Dani je napisao/la:Sa gumama za koje ne znaju koje su komponente niti kada će biti korištene. Niti su dobili informacije od pirellija. baš me zanima što će biti ako se pokaže da je samo pirelli imao mjerne instrumente.