Ajd da samo ne pisem, evo jedna od prije neki tjedan:

Možda tebi, meni bi se više sviđala kako sam napisao.Zweki je napisao/la:E pa baš ne, apstrakcija u arhitekturi je poželjna (pogotovo na ovakvoj fotki gdje je isključivo vidljiva arhitektura), a ne neka sterilnost i striktna pravila. Jedino što se nebo ukomiralo u boji, ništa više (ali to je nj. greška, naučit će - manje saturation i korištenje wb-a).
Za prvi put nije loše. Prvo bih stavija ISO na 100(imaš tu opciju na D7000),drugo obavezno stalak.Ekspoziciju produži na 30 sekundi ako nemaš daljinski.Ako imaš idi na BULB opciju i opali brale par snimaka s različitim trajanjima ekspozicije.Za ovakav kadar s malo svitla moga bi pustit dvi,tri minute.Jedna od mojih prvih s dugom eks,trajanje 12 minuta.Pozzred_devil je napisao/la:
Posto nakon obrade nisu ostali podaci, evo osnovnih (ako koga zanima): f3.5, ISO 200, WB auto, eksp. 3 sekunde, 18 mm (Nikkor 18-105 mm).
Laku noć
Nemam ih tu, sinoć te nije bilo, dobiješ danasZweki je napisao/la:Smarade, a da mi pošalješ koju behind the scenes fotku sa FotoIzazova?
Zbunila me ova slija na forumu i tek sad vidin da ti je cili u kadru.Mene iskreno 105 ne zanima.Radija san sa canonovim objektivom 70-200 f 2.8 IS, ponekad san koristija extender 2x za neke slije.Meni je 105 premali objektiv i dajen prednost 70 ili 80 -200.Radija san u Zagrebu na par revija i tamo si bez pravog topa jadnik.Ovo ti je slikano na 175 mm.Ako te zanimaju manekenke ili neki od selebritija javi, nešto ćemo nać.47 je napisao/la:Nemam ju kuda okrenuti, to je orginal i nema se što cropati. A i malo je teže kadrirati kad proleti par metara od tebe
Lijepu artiljeriju spremaš. Moj d50 mi je stvarno već prestar/prespor. Možda jednog dana
Igrao sam se u subotu sa Zwekijevim mrcinama i sad sanjam 105mm
Kad je govorio za 105mm mislio je na micro objektiv.The Best je napisao/la:Zbunila me ova slija na forumu i tek sad vidin da ti je cili u kadru.Mene iskreno 105 ne zanima.Radija san sa canonovim objektivom 70-200 f 2.8 IS, ponekad san koristija extender 2x za neke slije.Meni je 105 premali objektiv i dajen prednost 70 ili 80 -200.Radija san u Zagrebu na par revija i tamo si bez pravog topa jadnik.Ovo ti je slikano na 175 mm.Ako te zanimaju manekenke ili neki od selebritija javi, nešto ćemo nać.![]()
[ [url=http://img716.imageshack.us/img716/6885 ... ght.th.jpg] ][/url]
Uploaded with ImageShack.us
Zweki je napisao/la: Kad je govorio za 105mm mislio je na micro objektiv.
Super je bilo. Ja sam prilično zadovoljan, ma da uvijek može bolje ali neću sad pretjerivati. A čini mi se da je Brojčani opet pokisao kao što to inače biva na kraju kada fotke trebaju zasjati u punom sjaju (daj stvarno prodaj opremu, fakat bi uzeo onaj tvoj fleš za pozadinsko osvjetljenje jer za drugo nije kad se mora brzo luftati - ali nek ti to bude misao vodilja kada budeš odredio cijenu).Kenny je napisao/la:Kako je bilo na tom foto izazovu? kako to izgleda?
Zweki je napisao/la:Super je bilo. Ja sam prilično zadovoljan, ma da uvijek može bolje ali neću sad pretjerivati. A čini mi se da je Brojčani opet pokisao kao što to inače biva na kraju kada fotke trebaju zasjati u punom sjaju (daj stvarno prodaj opremu, fakat bi uzeo onaj tvoj fleš za pozadinsko osvjetljenje jer za drugo nije kad se mora brzo luftati - ali nek ti to bude misao vodilja kada budeš odredio cijenu).Kenny je napisao/la:Kako je bilo na tom foto izazovu? kako to izgleda?
Uglavnom 8 tema, motivi zadani pa tko napravi bolju fotku (najjednostavnije opisano).
btw. Kenny zašto ti nisi išao u OS na fotoizazov?
Ma kome da je prodam? Dobio bi neku siću, a ovak bar imam dobar fotić, u svakom slučaju bolji od idiota.Zweki je napisao/la:Super je bilo. Ja sam prilično zadovoljan, ma da uvijek može bolje ali neću sad pretjerivati. A čini mi se da je Brojčani opet pokisao kao što to inače biva na kraju kada fotke trebaju zasjati u punom sjaju (daj stvarno prodaj opremu, fakat bi uzeo onaj tvoj fleš za pozadinsko osvjetljenje jer za drugo nije kad se mora brzo luftati - ali nek ti to bude misao vodilja kada budeš odredio cijenu).Kenny je napisao/la:Kako je bilo na tom foto izazovu? kako to izgleda?
Uglavnom 8 tema, motivi zadani pa tko napravi bolju fotku (najjednostavnije opisano).
btw. Kenny zašto ti nisi išao u OS na fotoizazov?