Fernando Alonso [#14]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
mkomlj38
Početnik
Početnik
Ja sam: Vozač
Navijam za: Mclaren i Lewis Hamilton
Kontakt:

Re: ON - fernando alonso

Post Postao/la mkomlj38 »

f1 champs je napisao/la:Michelin je za Renault bio kao Bridgestone za Ferrari,oni su najbliže surađivali i oni su znali izvuči maksimum iz guma svojeg dobavljača, pa zamisli onda šok Renaulta kada je trebao graditi auto na Bridgestone gumama, auto je bio razvijen u potpuno drugu stranu, sa težišta koje je bilo više iza (kod Michelinki) trebali su prebacivat težište naprijed(za Bridgestone),znači potpuno drugi raspored težine, drugačija geometrija auta ....
evo ti si lijepo objasnio ono što ja pokušavam reć
slika

slika
don_vicenzo
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Renault_Alonso
Kontakt:

Post Postao/la don_vicenzo »

je, al ija san ljudima pokušava objasnit da nije toliki problem u renaultovom motoru koliki je u Bridgestone gumama zato san postao ovo i zato ne trbate bez razloga kolutat očima.... :D
RENAULT F1 EQUIPE
mkomlj38
Početnik
Početnik
Kontakt:

don_vicenzo je napisao/la:je, al ija san ljudima pokušava objasnit da nije toliki problem u renaultovom motoru koliki je u Bridgestone gumama zato san postao ovo i zato ne trbate bez razloga kolutat očima.... :D
al što je je,renaultov motor je jedan od najslabijih
slika

slika
f1 champs

Post Postao/la f1 champs »

mkomlj38 je napisao/la:
don_vicenzo je napisao/la:je, al ija san ljudima pokušava objasnit da nije toliki problem u renaultovom motoru koliki je u Bridgestone gumama zato san postao ovo i zato ne trbate bez razloga kolutat očima.... :D
al što je je,renaultov motor je jedan od najslabijih
Jedna od karata koju Renault ima u igri za zadržavanje Alonsa je mogućnost razvijanja motora kako bi bio jednak vodećima, ne znam kada bi se to točno trebalo desiti ali vjerojatno za početak slijedeće sezone Renault bi trebao imat motor jednak(u najmanju ruku) vodečima,to bi im bila naknada za to što su bili pošteni i nisu razvijali motore za razliku od ostalih momčadi.Ja sam mišljenja da se taj proces odvija već sada, recimo u Spa nije bilo takve drastične razlike između Ferrarijevih i renaultovih motora(za razliku od Valencije,vjerojatno zbog kvarova Ferarri je odlučio vratit neke stvari na staro da se ne događaju kvarovi).U singapuru renault je imao prilično dobru krajnju brzinu ,čini mi se da je alonso bio drugi na listi za top speed,a onaj čudni kvar na pumpi za gorivo bi mogao značiti da renault nekako nabija snagu motoru vjerojatno povečavajući kompresiju pumpe, naravno ovo je moje razmišljanje.Renault definitivno razvojem motora može riješiti svoje dvije velike boljke a to su snaga i trakcija,aerodinamika je slijedeće godine drukčija i svi idu na slick gume te mislim da renault ako sve dobro posloži(a mislim da mogu) i da Alonso ostane,mogu biti konkurentni, pa čak i za naslov svj. prvaka.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

pa da, zato i alonso nije prihvatio bmw i hondu (bar koliko znamo) jer vjeroatno ima detaljnije informacije i saznanja o razvoju renaulta, ja puno očekujem od novih pravila, te iako će bolidi biti ružni nadam se da će biti od koristi, volio bih vidjeti novu momčad na vrhu, a mclaren i ferrari kako se koprcaju u sredini poretka, zbilja bi to volio
mkomlj38
Početnik
Početnik
Kontakt:

sunseeker je napisao/la:pa da, zato i alonso nije prihvatio bmw i hondu (bar koliko znamo) jer vjeroatno ima detaljnije informacije i saznanja o razvoju renaulta, ja puno očekujem od novih pravila, te iako će bolidi biti ružni nadam se da će biti od koristi, volio bih vidjeti novu momčad na vrhu, a mclaren i ferrari kako se koprcaju u sredini poretka, zbilja bi to volio
teško ćeš to vidjet
slika

slika
f1 champs

mkomlj38 je napisao/la:
sunseeker je napisao/la:pa da, zato i alonso nije prihvatio bmw i hondu (bar koliko znamo) jer vjeroatno ima detaljnije informacije i saznanja o razvoju renaulta, ja puno očekujem od novih pravila, te iako će bolidi biti ružni nadam se da će biti od koristi, volio bih vidjeti novu momčad na vrhu, a mclaren i ferrari kako se koprcaju u sredini poretka, zbilja bi to volio
teško ćeš to vidjet
Znam da to sad nerealno izgleda ali nerealno je izgledala i 2005 kada je Ferrari bio loš(2004 je bio izuzetno dominanatan) odnosno kada mu pravila nisu išla na ruku.Mislim da karte mogu biti zanimljivo podjeljene jer pravila su tolko drugčija da mogu omogučiti nekim drugim momčadima konkurentnost.Mnogo puta su se u f1 pravila radikalno mjenjala ali u konačnici su se gotovo uvijek 2 momčadi iskristalizirale te se borile za naslov,tako će po mojoj procjeni biti i slijedeće godine, mislim da neće biti nikakvog troboja ili četveroboja momčadi.
mkomlj38
Početnik
Početnik
Kontakt:

f1 champs je napisao/la:
mkomlj38 je napisao/la:
teško ćeš to vidjet
Znam da to sad nerealno izgleda ali nerealno je izgledala i 2005 kada je Ferrari bio loš(2004 je bio izuzetno dominanatan) odnosno kada mu pravila nisu išla na ruku.Mislim da karte mogu biti zanimljivo podjeljene jer pravila su tolko drugčija da mogu omogučiti nekim drugim momčadima konkurentnost.Mnogo puta su se u f1 pravila radikalno mjenjala ali u konačnici su se gotovo uvijek 2 momčadi iskristalizirale te se borile za naslov,tako će po mojoj procjeni biti i slijedeće godine, mislim da neće biti nikakvog troboja ili četveroboja momčadi.
da u pravu si-renault je u početku bio loš pa najbolji pa reći ću opet loš, al će mcm i ferr najvjerojatnije bit u vrhu.
slika

slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ferrari je bio loš zbog loših guma. Kada su bile dobre bili su jako brzi( Imola ). :idea:
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
f1 champs

da u pravu si-renault je u početku bio loš pa najbolji pa reći ću opet loš, al će mcm i ferr najvjerojatnije bit u vrhu.
Što se ovih "dobri-loši" tiče,Ferrari i Mclaren imaju već povjest pobjeđivanja i uspjeha u F1 te se oni nakon loše sezone u slijedećoj mogu uzdići i boriti za naslov.To su u mogućnosti napraviti zbog tehničkog znanja,sredstava, velikog budžeta i dovoljnog broja adekvatnih ljudi....
Renault je recimo momčad koja ima povijest pobjeđivanja i smatram je jednom od većih f1 momčadi, oni su se u f1 ponovo vratili 2002 te pokazali kroz vrijeme da su momčad za vrh ali oni za razliku od spomenutog dvojca nisu imali taj budžet, dovoljan broj adekvatnih ljudi(kako bi recimo mogli razvijat ovogodišnji auto cijele sezone i počet usporedno gradit auto za slijedću sezonu) ali su unatoč tome uzeli 2 naslova.
Renault bi mogao postati momčad kao Mcm i Ferrari i mislim da su na dobrom putu, povećat će budžet(navodno) za 30-40% pa će bit blizu vodećih , povećali su broj inženjera(mislim da broj treba biti veći radi mogućnost razvijanja dva auta odjednom) i uz osvojenih nekoliko naslova(naravno ako to uspiju) steći status kakav imaju Mcm i Ferrari.
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

mkomlj38 je napisao/la:
teško ćeš to vidjet
zašto misliš da teško? misliš da mclaren ne može propasti? misliš da mu se ne može dogoditi ista stvar kao i willamsu? williams je pogriješio kad se odrekao BMW-a, da nije, možda bi zajedničim snagama harali prvenstvom......ništa u ovome svijetu nije sigurno.....tko kaže da će i sutra mercedes biti uz mclaren?

lotus je do '79. bio neprikosnoven, gdje je danas?
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

sunseeker je napisao/la:zašto misliš da teško? misliš da mclaren ne može propasti? misliš da mu se ne može dogoditi ista stvar kao i willamsu? williams je pogriješio kad se odrekao BMW-a, da nije, možda bi zajedničim snagama harali prvenstvom......ništa u ovome svijetu nije sigurno.....tko kaže da će i sutra mercedes biti uz mclaren?...
Ali BMW nije bio dionicama, tj. vlasništvom vezan kao što je Mercedes u Vodafone McLaren Mercedes timu. Mercedes drži 40% (po meni je to malo i previše), ali vjerujem da je to neki garant dugoročne sigurnosti/stabilnosti...barem što se tog polja tiče.
slika
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la ALONSO RENAULT »

Baš sad malo gledam rezultate u zadnje tri trke i vidim nešto ZANIMLJIVO:

Od mogućih 30 bodova najviše je osvojio:
Alonso:20
Vettel:18
Heidfeld:15
Hamilton:14
Massa:13

Velika pohvala Alonsu(bravo majstore :thumbup:) ali također i Vettelu. Dosta je razlike između Mclarena i Ferrarija i ostalih momčadi. Tako da svaka čast njima na konstantnim rezultatima. Čak su bolji i od Masse i od Hamiltona.
zborzic@htnet-dsl-MAN UTD osvaja Premiership-DOBIVENO
zborzic@htnet-dsl-Chelsea u finalu-DOBIVENO
Dani- MAN UTD osvaja Ligu prvaka-DOBIVENO
gattuso87- MAN UTD osvaja premiership-DOBIVENO
Night Rider-MAN UTD prolazi u finale-DOBIVENO

Svaka oklada je 10 rep. bodova
Vettel fan
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Vettel fan »

ALONSO RENAULT je napisao/la:Baš sad malo gledam rezultate u zadnje tri trke i vidim nešto ZANIMLJIVO:

Velika pohvala Alonsu(bravo majstore :thumbup:) ali također i Vettelu. Dosta je razlike između Mclarena i Ferrarija i ostalih momčadi. Tako da svaka čast njima na konstantnim rezultatima. Čak su bolji i od Masse i od Hamiltona.
Primi sve pohvale od mene na ovim rezultatima koje si primjetio i nadam se da će se sada Renault nakon ove pobjede malo trgnuti i s Alonsom i Piquetom ostvarivati bolje rezultate.
MONZA 14. RUJNA 2008. ZVIJEZDA JE ROĐENA.
Zvijezda je u mirovini.
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Vettel fun je napisao/la:
ALONSO RENAULT je napisao/la:Baš sad malo gledam rezultate u zadnje tri trke i vidim nešto ZANIMLJIVO:

Primi sve pohvale od mene na ovim rezultatima koje si primjetio i nadam se da će se sada Renault nakon ove pobjede malo trgnuti i s Alonsom i Piquetom ostvarivati bolje rezultate.
Hvala ti i ja želim da Vettel dođe u konkurentan bolid jer je on odličan vozač. A to se vidi po njegovim vožnjama.
;)

sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Vettel fun je napisao/la: Primi sve pohvale od mene na ovim rezultatima koje si primjetio i nadam se da će se sada Renault nakon ove pobjede malo trgnuti i s Alonsom i Piquetom ostvarivati bolje rezultate.
ALONSO RENAULT je napisao/la:
Hvala ti i ja želim da Vettel dođe u konkurentan bolid jer je on odličan vozač. A to se vidi po njegovim vožnjama.
;)

kako smo samo svi postali prijateljski raspoloženi pojavom ovog novog foruma :D =D>
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

Ma ne sumljam ja da će Alonso iskoristit svaku kockicu koja mu se posloži da ubere rezultat , ipak je on kompletan prvak i pohvale ALONSO RENAULT - u trebalo se sjetit ove usporedbe između ostalog pokazuje greške Ferrarija i MCM-a , a na tome se gube vrijedni bodovi #-o
... Forza Massa ...
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

Lijepo, lijepo... :D Ja sretan puno, puno...
kakav potpis staviti???
bmw_sauber_f1
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: BMW - Heidfeld

Post Postao/la bmw_sauber_f1 »

Heidfeld dobar :D
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Sada mi se čini da je Alonsu najbolje da ostane u Renaultu jer je ipak Honda jako slaba.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren - Mercedes

Post Postao/la MP4don »

Alosno sad više nema baš što previše za izgubit, ostao je bez mjesta u trećoj momčadi... sad jedino može birati između onog lošijeg i goreg tima... tko je tko dajem vam da sami prosudite... :)
...::: // Hamilton United \\ :::...

Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!

DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Kenny je napisao/la:Sada mi se čini da je Alonsu najbolje da ostane u Renaultu jer je ipak Honda jako slaba.
Ne bih baš izletao s takvim izjavama...2009. će biti podosta noviteta (tehničke promjene) i tko zna kako će koja momčad prilagoditi tim promjenama... Ne znam kako Renault stoji s KERS-om, ali čini mi se da na tom područuju Honda prednjači. Naravno, treba i ostale stvari posložit...
slika
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

valjda je sada jasno da Alonso ostaje u Renaultu što je najbolja opcija. Znamo da je Renault uvijek bio u vrhu kada su tehničke inovacije u pitanju tako da i to uzmete u obzir
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
f1 champs

gringo73 je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Sada mi se čini da je Alonsu najbolje da ostane u Renaultu jer je ipak Honda jako slaba.
Ne bih baš izletao s takvim izjavama...2009. će biti podosta noviteta (tehničke promjene) i tko zna kako će koja momčad prilagoditi tim promjenama... Ne znam kako Renault stoji s KERS-om, ali čini mi se da na tom područuju Honda prednjači. Naravno, treba i ostale stvari posložit...

Apsolutno se slažem s tobom da Honda prednjači sa KERS-om trenutno ali će po mom mišljenju sve momčadi imati spreman KERS za slijedeću sezonu, neke jači a neke slabiji,također su tu i druge stvari bitne od guma, aerodinamike...,mislim da neka prava inovacija ili neko odlično rješenje može donijeti veliku prednost, mislim da će slijedeće godine bitnije biti kvaliteta od kvantitete.
ALONSO RENAULT
Rezervni vozač
Rezervni vozač

f1 champs je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:

Apsolutno se slažem s tobom da Honda prednjači sa KERS-om trenutno ali će po mom mišljenju sve momčadi imati spreman KERS za slijedeću sezonu, neke jači a neke slabiji,također su tu i druge stvari bitne od guma, aerodinamike...,mislim da neka prava inovacija ili neko odlično rješenje može donijeti veliku prednost, mislim da će slijedeće godine bitnije biti kvaliteta od kvantitete.
Izgleda da je Renault počeo nešto dirati po motoru i ja ga sljedeće sezone vidim uz bok Mclarena i Ferrarija. :D

Odgovori