Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Dani
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hamiltona

Re: Formula 1 team - Mercedes Grand Prix

Post Postao/la Dani »

Brawn: Aero changes caused slump
Zanimljivo, čovjek iz Lotusa je postavljen na čelo aero odjela. Možda i bude nešto.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

By Mercedes :
:biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Eto kakav je bolid imao !! Nikakav bolje da je vozio cestovni auto imao bi vise bodova
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

F1NAC je napisao/la:By Mercedes :
:biggrin:
#-o #-o #-o i još #-o #-o #-o
i jedan =D> za Mercedes
Tak im i treba da ne mogu u Q3 ući.
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Mercedes-Benz has unveiled the first images of the 2014 Formula 1 power unit that it believes will put the 'motor back in motorsport'.

As dyno testing of its new V6 1.6-litre turbo charged unit continues at its Brixworth facility, Mercedes says early indications from its work are pointing towards an exciting era for grand prix racing once the 2014 rules come into force.

Andy Cowell, managing director of Mercedes-Benz High Performance Engines, dismissed fears that the new power units would not deliver as exciting a sound as the current V8 engines, and predicted thrills for fans and challenges for drivers.

"The engines are going to be loud, but I think sweet sounding," he said on Friday. "The frequency will be higher and, with the turbocharger running at 125,000rpm, they will be loud. When you are stood next to it on the dyno it is not quiet and you need ear defenders.

"There will be a new quality to the racing too. It will edge towards a thinking drivers' formula to get the most from the car and the available fuel energy.

"The engines will also deliver much more torque - especially on the exit of the corners. Cars with more power than grip coming out of the corners - that is something that we all enjoy.

"They will also put F1 back at the cutting edge of new technology - which is what the fans want."

Red Bull chief technical officer Adrian Newey suggested last year that the power units would become the critical factor in deciding the outcome of the 2014 championship.

Cowell believed it was too early to be specific about the impact the engines will have, but was confident that the importance of the engine manufacturer would be greater than it was now, a move he welcomed.

"We are putting the motor back in motorsport, but to what extent we will only know in 2014," he said. "It will definitely have more of an influence."

The new power units will produce the same 750hp figure of the current engines but a larger percentage of that will come from Energy Recovery Systems.

The current KERS currently produces 80hp for 6.7 seconds per lap, while the new ERS will deliver 161 hp for 33.3 seconds per lap.

Cowell said: "Today it is difficult to be quick without KERS - for 2014 it will be impossible to go racing without ERS."
http://www.autosport.com/news/report.php/id/105080" onclick="window.open(this.href);return false;
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

da da, zanimljivo..

ovih 125,000 rpm, nekuzim sto je? sto se na ovom svijetu moze tako brzo vrtit? :)

al 5 motora za sezone u prvoj sezoni sa novim motorima.. :/ pa nek racunaju da je motor duplo trajniji nego sad, al to ce morat bit kvarova kos i jos..

btw, u textu pise za bengu..
100kg of fuel (equal to 140 litres)

Cars currently start a race with around 150kg
ako sad startaju sa 210 litara, utrka 300 km, znaci da sad trose nekih 70l na 100km? jesam ja to dobro izracunao? :)
rFactor F1 HR server Info
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

125,000rpm je maksimalno koliko se smije turbina vrtit...motor vjerojatno (zapravo sigurno) nebi to izdržao, ali turbina nije velika i sigurno može podnijeti veće okretaje nego sam motor.

Što se tiče benge...100kg goriva je maksimalni dopušteni protok goriva u motor u roku od 1h...tako sam bar ja shvatio pravila. A računica...ne želim u matematiku sada, dosta mi je za ovaj tjedan :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

zadnjih 5, 6 godina znam da se govori upravo to - da je potrošnja oko 70 litara na 100 km. to se lagano smanjuje. Renault, ako se ne varam, troši 62, 63 .. cca.
A sad, ovo za 100 kila/sat, to će skroz varirati od staze do staze.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nemoj me za 100kg/h uzeti za sigurno...negdje čitam da im je protok goriva ograničen na toliko, a negdje sad čitam da je veličina tanka ograničena na 100kg goriva...morat ću proučit malo tehnički pravilnik kad budem na kompu :D
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

ako se ne varam ovo sam procitao sad u nekom razgovoru sa hamiltonom?
tko god da je, sumnjam da nezna il da laze :)

sto se tice protoka, moze bit, to je negdje onda taman..

i ja sam mislio da voze oko 100kg jer komentatori uvijek kazu kako startaju sa nekih 100 -120 kila goriva..

al hah - 24 auta na gridu da toce eurosuper95 samo za utrku na ini bi platili 50k kn :)
rFactor F1 HR server Info
slika
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

Armanini je napisao/la:
ako se ne varam ovo sam procitao sad u nekom razgovoru sa hamiltonom?
tko god da je, sumnjam da nezna il da laze :)

sto se tice protoka, moze bit, to je negdje onda taman..

i ja sam mislio da voze oko 100kg jer komentatori uvijek kazu kako startaju sa nekih 100 -120 kila goriva..

al hah - 24 auta na gridu da toce eurosuper95 samo za utrku na ini bi platili 50k kn :)
mislim ja da idu oni u utrku sa puno vise od 120 kg goriva.... mislim da je riječ o nekih 200-tinjak litara... jer se prica da trosi oko cca 70l/100km...
McLaren u <3
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ako je netko zainteresiran ;)
http://www.mercedes-amg-f1.com/en/#/cat ... ecruitment" onclick="window.open(this.href);return false;
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

vidc je napisao/la:ako je netko zainteresiran ;)
http://www.mercedes-amg-f1.com/en/#/cat ... ecruitment" onclick="window.open(this.href);return false;
Po ovom se ne bi baš reklo da imaju kadrova :shock: :shock: .
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Pa kada su otpustili bili skoro polovicu osoblja 2009.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

4.2 predstavljanje bolida
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Formula 1: Ross Brawn role at Mercedes under threat
Eddie Jordan kaže da Paddy Lowe dolazi u Mercedes a da Brawn i Fry, Nick Fry a ne Ferrarijev Pat, odlaze iz Mercedesa.
Vidjet ćemo je li i ovog puta bio u pravu. ;)
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Ross Brawn role at Mercedes under threat - sve je još uvijek u fazi nagađanja. Toto Wolff govori da on želi da Ross ostane u MGP. Neki čak pucaju tako daleko da AKO Ross dobije otpusno pismo iz Merca, ide u Williams.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ako Lowe dođe u Mercedes ja mislim da će neko morati otići iz Mercedesa.
Takođe Lowe ne može odmah početi raditi za Mercedes. ;)
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

nedavno sam čitao da bi brawn mogao nazad u ferrari... uglavnom, nešto se tu događa...činjenica je da je se ross brawn nešto ušutio
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Formula 1: Ross Brawn role at Mercedes under threat
Eddie Jordan kaže da Paddy Lowe dolazi u Mercedes a da Brawn i Fry, Nick Fry a ne Ferrarijev Pat, odlaze iz Mercedesa.
Vidjet ćemo je li i ovog puta bio u pravu. ;)
ako je Eddie Jordan to rekao onda to sigurno stoji,on je cini mi se i prvi iznio da Hamilton napusta McL,i desilo se upravo to...
Alonsista hasta la muerte..
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Ma samo neka Nick Fry ode. On se dobro uguzio nakon prodaje tima Mercedesu. Niškoristi.

slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

gringo73 je napisao/la:Ross Brawn role at Mercedes under threat - sve je još uvijek u fazi nagađanja. Toto Wolff govori da on želi da Ross ostane u MGP. Neki čak pucaju tako daleko da AKO Ross dobije otpusno pismo iz Merca, ide u Williams.
Zar ovdje nije rječ o Loweu?
BBC Sport understands Lowe has agreed to join Mercedes but has not yet signed a contract - so there is a possibility, however small, that he will stay at McLaren.

However, it seems he is keen to move on from his role as technical director as he had previously accepted a position as team principal at Williams, which was offered to him by Wolff, before the Mercedes offer came up.
Kako god bila bi dobra stvar za Williams da neko od njih dvoje dođe u tim, a ako dođe Ross mislim da bi mogao nasljedit i Francka u timu. Sada sam se sjetio da je Brawn prije par sezona pričao da ide uskoro u penziju ako se ja dobro sjećam
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Gledam sad ovu situaciju u/oko Mercedesa, tu se uložilo poprilično: od imena u tehn. dijelu do vozača. A u međuvremenu su uspili ostvarit samo jednu pobjedu. Ukoliko ne budu JAKO konkurentni ovih par godina s Hamiltonom, ne bih se uopće čudio da vidimo reprizu Toyotinog boravka u F1. Oni su ulupali hrpu love, a nisu napravili ništa. Doduše nisu imali top vozača, ali ipak. Ne znam hoće li Mercedesu ovo biti opet (ciljano) srednježalosna sezona s tim da bacaju sve karte na 2014 i dalje.
slika
Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

gringo73 je napisao/la:Gledam sad ovu situaciju u/oko Mercedesa, tu se uložilo poprilično: od imena u tehn. dijelu do vozača. A u međuvremenu su uspili ostvarit samo jednu pobjedu. Ukoliko ne budu JAKO konkurentni ovih par godina s Hamiltonom, ne bih se uopće čudio da vidimo reprizu Toyotinog boravka u F1. Oni su ulupali hrpu love, a nisu napravili ništa. Doduše nisu imali top vozača, ali ipak. Ne znam hoće li Mercedesu ovo biti opet (ciljano) srednježalosna sezona s tim da bacaju sve karte na 2014 i dalje.
Ma ko ih hebe..meni je bila muka gledat '12 sezonu kak se Michael mucio ko idiot zbog njihovih debilana, amaterizma, kretenizma... i jos ko vrhunski politicari u kameru stalno pricajli kao kak ce oni nesta slozit, rjesit, bla bla bla a na kraju kifla...ogadili mi sve, to su uspjeli - mislim oni su Mercedes covjece, imaju sve, zasto su dosli opce u F1, blamirat se... ugl ja ih necu vise gledat ni da mi daju C63 black series.
slika
FerrariF1
Početnik
Početnik
Navijam za: Ferrari - RAI - HAM

Post Postao/la FerrariF1 »

Jednostavno MSC nije mogao nista uraditi + onakav setup koji je stalno imao nije za njegov stil vec za test vozace
Hvala MSC i RAI sto su Ferrari F1 Team drzali u vrhu
Odgovori