Formula 1 team - Mercedes-AMG Petronas Formula One Team [F1 W13]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Formula 1 team-Mercedes Grand Prix

Post Postao/la Alonso-champ »

Nesto "gadno"spremaju ili bolje receno vec imaju spremljeno...
Alonsista hasta la muerte..
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la darky »

Alonso-champ je napisao/la:Nesto "gadno"spremaju ili bolje receno vec imaju spremljeno...
ili je totalna blamaža.... :roll:
sve su to špekulacije
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Mansell je napisao/la:
Over 300 kms completed for our testing programme with the new car...
Dosta su oni to krugova odvozili
Pa i nije baš nešto puno; 100km sa demo gumama (Silverstone) i 200km (40ak krugova) danas...naspram 1200-1400km Ferari/RBR/McLaren ili skoro 1800km Lotusa.
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

tih 300km je danas samo. Na shakedownu se teško to može računat pošto se ne vozi sa gumama za utrke, a i mislim da imaju ograničenja u max brzini...
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

damjan.cule je napisao/la:tih 300km je danas samo. Na shakedownu se teško to može računat pošto se ne vozi sa gumama za utrke, a i mislim da imaju ograničenja u max brzini...
"Because Mercedes only used three of the four days of the opening test at Jerez, it was able to complete 200 kilometres of private running today." - kažu iz Autosporta ;) ...plus onih 100 iz Silverstona znači da je novi bolid napravio 300km, kao što i nihov twitter reče.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

isprike na pogrešci :)

slika
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la mrd »

evo kaže Cooper da su u mercedesu napravili dobre strateške poteze što se tiče testiranja do sada i da su potpuno spremni za barcelonu:
Mercedes has conducted a full day of ‘proper’ testing in private at Barcelona with the new W03 today.

Between them Nico Rosberg and Michael Schumacher logged over 300kms of running.

It follows a filming or shakedown day at Silverstone last Thursday. But while that was conducted on Pirelli’s demo tyres, today’s test was a pukka test day on race rubber, and there were no mileage restrictions.

In effect the team has gone some way to catching up with rival teams who finished their cars on a normal schedule, and ran at Jerez earlier this month.

Mercedes planned some time ago to use the old car in Jerez, giving itself almost two weeks of extra R&D time before key elements of the W03 were finalised. It also allowed the team to make extra use of ex-Ferrari designer Aldo Costa, who only joined on December 1.

It’s also been suggested that the team wanted to keep a few secrets under wraps for as long as possible.

Although the reduced running with the new car is obviously a handicap – with only the two four day tests at Barcelona still to come – Mercedes won back an extra day with the W03 by using only three of the four available days at Jerez with the old car.

Under the testing agreement, missing that day earned the team a private test, which it utilised today – with no prying eyes and no red flags caused by others to disrupt running.

The team now has all of Monday to work on the car and crunch the data collected today before running again on Tuesday with the rest of the teams – which means it should be in pretty good shape when it joins its rivals…
cjeli tekst ovdje
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Under the testing agreement, missing that day earned the team a private test, which it utilised today – with no prying eyes and no red flags caused by others to disrupt running.
Nije mi baš ovo jasno, ako za propušteno testiranje dobiš privatno cijelodnevno solo testiranje to mi baš i nije fer prema ostatku grida

FIA #-o
popidipupi
Navijam za: SCH

Post Postao/la popidipupi »

Norbert Haug has warned that the new Mercedes MGP W03, which will break cover tomorrow, will not feature any dramatic innovations.

Glimpses seen of the car so far show that it features a stepped nose, in common with eight of the other teams to have launched 2012 machinery. But despite speculation that Mercedes' decision to skip the first test might be motivated by a desire to hide an as-yet unseen technical innovation, Haug insists that the priority has been to come up with a well-packaged car rather than pursing any eye-catching new concepts.

"I don't think that your eye will be caught by any big surprises when you see the car during the unveiling," Haug told AUTOSPORT. "But I certainly hope that we have some clever solutions and we have some good ideas incorporated on the car.

"It's a good base to work from and certainly we will not turn the world upside down, but we do need to make a good step [with this car]."

The new car has already taken to the track twice, once during a filming day at Silverstone last Thursday and in a private test at Barcelona yesterday. Haug is hopeful that the W03 will prove the effectiveness of the changes that have been made at the team over the past year, but stopped short of saying it marked a new beginning for Mercedes.

He is determined for Mercedes take on the top three teams, but admitted that this has to be viewed as a long-term project given the intensity of competition.

"I wouldn't say that it's a new start," said Haug. "This car is the product of what we have learned in the last two years.

"We had three podium finishes in the first year, but last year we did not head in the right direction. We had some highs, like the Chinese Grand Prix when the track was front-tyre limited and the performance was a little better. But over the course of the year it wasn't good enough.

"To be a regular contender with Red Bull, Ferrari and McLaren is quite a task. We need to learn, we need to develop our team in that direction and I'm sure that we can do that."

The new Mercedes will break cover at Barcelona on Tuesday morning ahead of the start of the second pre-season Formula 1 test.

Eto kazu da nemaju ništa revolucionarno....
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Dero je napisao/la:
Nije mi baš ovo jasno, ako za propušteno testiranje dobiš privatno cijelodnevno solo testiranje to mi baš i nije fer prema ostatku grida

FIA #-o
Pa za sve je isto ako bi i druge ekipe htjele ovo izkoristit.. Ako se sječam je lani Caterham isto napravio i ostao jedan dan više na privatnom testu.

Evo i danas je Merceds na stazi.
@F1PaddockPass
We've already seen some track action today! Mercedes have been out filming some promotional material for the early part of the day. #F1
slikaslikaslika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Pa onda je najbolje odradit sve testove sam na stazi
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

pa ne znam baš da je najbolje.. jer ako je limit 200 km to ispadne nekih 50 krugova (recimo) dok na testiranju može se odradit i 120 krugova u jednom danu..
Što je velika razlika
Michael is faster than you!!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Očito je bilo neko promotivno snimanje u Barceloni...

slika

slika

slika

slika
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Kad vidim kako su spakovali bočne stranice i stražnji kraj mislim da smo dobili još jednog ozbiljnog konkurenta za najviše stepenice podiuma ove sezone. Ovo mi do sad izgleda najbolje. Samo se nadam da su uspjeli riješiti svoje probleme s gumama.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

One and only je napisao/la:Kad vidim kako su spakovali bočne stranice i stražnji kraj mislim da smo dobili još jednog ozbiljnog konkurenta za najviše stepenice podiuma ove sezone. Ovo mi do sad izgleda najbolje. Samo se nadam da su uspjeli riješiti svoje probleme s gumama.
Da, da, i meni se čini da se ovdje puno truda uložilo (to ne znači da prije nije)...vidit ćemo kako će to funkcionirat kad bude trebalo.

slika

slika

Prednje krilo je ludilo! :)
slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

I meni se svidja prednje krilo,neka bude brz ali ne od F2012 :)
Alonsista hasta la muerte..
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Mogla bi biti lijepa ova sezona. Kad bi se po izgledu utvrđivala brzina onda bi bila lijepa borba za vrh: McLaren, Ferrari, RB, Mercedes, Caterham, Lotus...a nebi trebalo zaboraviti ni Saubera, Toro Rosso i Williams...ali nije sve u izgledu nažalost...

slika
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

Mercedes prema ovim fotkama izgleda pre*ebeno dobro! Gotovo zastrašujuće!! Pravo se bojim, još je tu i Michael Schumacher. Ne vjerujem da će baš od prve utrke ( ali tko može znati ) biti jaki, prejaki..... al' eto, još nešto manje od četiri tjedna.....iiiiiiiiii ......... :driver:
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Nije ništa u izgledu :D

Treba vidjet to čudo na stazi.
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Tko je odrezao zadnji kraj bolida :P?

Samo za usporedbu

slika
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

kakva razlika..
sofer
Navijam za: MERCEDES AMG PETRONAS

Post Postao/la sofer »

Nadam se da kada je Haug rekao da nemaju Velika iznanadjenja,ustvari mislio na to da imaju manja iznanadjenja,da nebude samo "tresla se gora,rodio se mis".A na sledecoj slici se vide naka vrsta otvora oko izduva,a svakako dominira ova velika povrsina podnice.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

oni su isli malo dalje s ispuhima, ovaj DTM mi je ljepsi :biggrin:
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

oce taj bolid imat dovoljno velik rezervar za izdrzat utrku???????? gdje su oni to sve strpali svaka im cast....
McLaren u <3
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Zanimljivo da je ispuh na šasiji ubiti jako daleko od stražnjeg kraja i da je prilično fiksno prema gore napravljen.
Ako se pokaže da usmjeravanje ispuha kao što smo vidjeli razne varijacije u Ferrarija u Jerezu ili kod Red Bulla donose neku prednost bez potpuno nove šasije W03 je u banani.
Odgovori