Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: McLaren

Re: Formula 1 team - Red Bull Racing

Post Postao/la mrd »

izgleda da nisu, i force india je ima.
slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

U aoto-motor-und-sport se pitaju: Postoji li negdje kakav špijun? :roll:
http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 85477.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Zbog sidepodova, što su im isto tako mali? Sigurno je da svi sve u F1 špijuniraju
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

Kenny je napisao/la:Zbog sidepodova, što su im isto tako mali? Sigurno je da svi sve u F1 špijuniraju
Manji sidepodovi -> lošiji sustav hlađenja -> više kvarova.

Nije bezveze Ferrarijev bolid najpouzdaniji. Kroz njihove sidepodove možeš nuklearni reaktor ohladiti
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Dero je napisao/la:
Kenny je napisao/la:Zbog sidepodova, što su im isto tako mali? Sigurno je da svi sve u F1 špijuniraju
Manji sidepodovi -> lošiji sustav hlađenja -> više kvarova.

Nije bezveze Ferrarijev bolid najpouzdaniji. Kroz njihove sidepodove možeš nuklearni reaktor ohladiti
Ima nešto u tome, ali pogledaj da Sauber nije imao prošlu sezonu puno kvarova FI Mercedes, a svima je onaj dio di ulazi zrak bio manji od većine
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Dero je napisao/la:Manji sidepodovi -> lošiji sustav hlađenja -> više kvarova
Ne nužno...veličina sidepoda kao i otvora na njihovom prednjem dijelu samo utječe na to koliko zraka protječe kroz njih. Ako se radijatori unutar tih sidepodova postave da efektivno hlade rashladnu tekućinu sa tom manjom količinom svježeg zraka onda problema nema...kao i u dosta stvari u F1 nije sve u veličini, ima nešto i u tome koliko efikasno taj dio radi ono što treba.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

opet frustracije... tko kaže da su dužni napraviti spektakularno predstavljanje bolida i da moraju dozvoliti slikanje. formula 1 je natjecanje a ne naslikavanje bolida. dok se drugi zamaraju i troše pare na spektakularne predstave, red bull očito sve preusmjeri na bolid i na stjecanje prednosti.
pa ti sad vidi tko je ozbiljna a tko neozbiljna ekipa u formuli 1
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

sve to stoji...ali meni nema smisla predstavljat bolid i onda na tom predstavljanju taj isti bolid skrivat...zašto onda, ako ne žele da ga itko vidi kako treba prije nego krenu testrianja jednostavno ne dovezu bolid u Jerez, kao što će npr. Caterham, i tamo ga ispred garaže pokažu novinarima...oni su sigurni da nitko neće prije vremena vidjeti što nebi trebali, a mi smo zadovoljni jer je prezentacija odrađena prirodno, bez skrivanja i raznih igrica

slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

možda zbog sponzora? ovako će privuć veliku pažnju, sponzori će dobit svoje a oni nikome neće prikazati detalje s bolida. predstavljanje na testiranju jest praktično, ali ipak nije to to gledano s aspekta marketinga.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

Cuky je napisao/la:sve to stoji...ali meni nema smisla predstavljat bolid i onda na tom predstavljanju taj isti bolid skrivat...zašto onda, ako ne žele da ga itko vidi kako treba prije nego krenu testrianja jednostavno ne dovezu bolid u Jerez, kao što će npr. Caterham, i tamo ga ispred garaže pokažu novinarima...oni su sigurni da nitko neće prije vremena vidjeti što nebi trebali, a mi smo zadovoljni jer je prezentacija odrađena prirodno, bez skrivanja i raznih igrica
Svi oni nešto skrivaju, jel na i jednom bolidu pokazan difizor? Lotus je prošle sezone na predstavljanje doveo prošlogodišnji bolid i niko se nije bunio. Meni je isto bezveze ovakva prezentacija i bolje mi je da su ga u Jerezu predstavili nego ovako
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

vidc je napisao/la:opet frustracije... tko kaže da su dužni napraviti spektakularno predstavljanje bolida i da moraju dozvoliti slikanje. formula 1 je natjecanje a ne naslikavanje bolida. dok se drugi zamaraju i troše pare na spektakularne predstave, red bull očito sve preusmjeri na bolid i na stjecanje prednosti.
pa ti sad vidi tko je ozbiljna a tko neozbiljna ekipa u formuli 1
Mislim da Cuky i ja imamo sličan stav. Ne moraju imat spektakularno predstavljanje, ali sumnjam da to mora izgledat kao peep show. Scarbs nije jedini koji se požalio na ono što je doživio tamo. Ako već nisu htjeli omogućit da to bude live (blago njihovim pravim navijačima), onda su to mogli tamo odradit fer. Sumnjam da bi bilo tektonskih pomaka da su novinari mogli iskoristi svoje 5MP aparate integrirane u iphone ili galaxy. Pogotovo što će njihovi bolidi izaći pred hrpu profi aparata dva dana nakon toga. Možda je to iritantnije da se oni toliko ne trude predstavljat kao cool, fun, party i ostali srać epiteti. McLaren, iako slovi kao konzervativna momčad, je prema navijačima otvoreniji deset puta od njih. Ne krijem da mi RBR kao momčad nije simpatična, ali s ovom "prezentacijom" kod mene su osigurali status antipatičnosti.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

bas ste hejteri :)
sto ste nasli za zamjerit i to toliko.. pa who cares.. to da ne predstave bolid vasi timovi pa da se ljutite na njih, to bi shvatio, al vama smeta prezentacija upravo tima kojeg ne volite.. sry, to bas nikakvog smisla nema.. nit ce bolid bit vizualno puno drukciji, osim valjda ove glavnog mjesta reklame na koji dolazi infiniti, nit taj bolid ima puno veze sa bolidom koji ce bit na prvoj utrci, nit volite tim da jedva cekate vidjet kako izgleda bolid..
cisti je to pokazatelj da ce se nekom tko ti je antipatican, svaka glupost i sitnica uzet za zlo.. cisti hejt.. ne kuzim cemu je to potreba, al svakom svoje :)
btw, mcm je sve samo ne konzervativna momcad ;)

a kad ste vec toliko osjetljivi na nekakvu prezentaciju bolida, evo vam prezentacije, neznam koji tim je napravio bolju!

rFactor F1 HR server Info
slika
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

ja se u potpunosti slažem sa kolegom gringom i meni je prezentacija i to njihovo skrivanje,prikrivanje apsolutno bezveze a glede ove prezentacije koju je stavio kolega armanini odnosno red bull ista me podsijeća na one STOMP video clipove i muzika je donekle ista pa evo usporedbe jer su tako jeftino prošli.toliko o bikovima :biggrin:
http://www.youtube.com/watch?v=XXD76CSpfc0" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

wtf sad?
pa video je odlican.. ciklus bolida od fkng papira i neweya do decki koji rade na makinama do gotovog bolida..
da je video mcma siguran sam da bi vam se svidjao..

jos cu jednom probat pitat sto vam ta prezentacija znaci, i zasto vam toliko smeta, a tim kojeg ne volite i za kojeg vas bas briga, pa cu se potiho odmaknut od teme jer vidim da sam se nasao okruzen samo vrlo objektivnim mclarenovcima :)

nemojmo se lagat, to je cist hejt i malo mi je to bedasto vidjet kod pravih f1 fanova.. kao da ste neke tinejdjerice pa je fora hejtat nesto..

nisu pokazali bolid na suncu da ga netko moze slikat mobitelom? ono wtf.. koja je meni razlika vidjet neku prezentaciju sa streamom koji je toliko los da ne znas jel predstavljaju bolid ili novu biciklu.. pa drugi dan cu ionako vidjet slike i sto me zanima.. a zanima me zapravo samo vizaulni grubi dojam, jer razmatrat krila i sitnice na bolidu nema nikakve veze jer na prvim testriranjima bolid nece imat puno toga zajednickog, kamo li na prvoj utrci..
slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Apsolutno se slazem sa senamozart-om i gringom. Ne radi se o frustracijama. Jednostavno ako su vec pozvali ljude da potrose jedbo popodne za nesto onda neka im se barem i isplati. Jer se tu ne radi samo o slikanju vec i o cinjenici da pola ljudi tamo nije nista vidjelo. Pogledajte prezentacije drugih bolida. Ljudi secu oko auta, slikaju, i intervjuiraju clanove tima. Ovo je gubitak vremena svima. A video koji je stavljen je vise ko neki making off za djecu. Vidimo kako se proizvodi jedan djelic bolida a osim toga vidimo hrpu nasmijanih ljudi u red bullu. Uglavnom, mogli su bolje i kao svjetski prvaci trebali su bolje. Da Armanini video je zanimljiv. Ali nema veze sa prezentacijom bolida.
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

@armanini
nisam ja ni rekao da je prezentacija loša.....samo sam je usporedio sa jeftinom STOMP muzikom i videom koji sam stavio.
biti će im je ta kuhinja dala ideju kako se pravi bolid ...nemam pojma ali da kupe antipatije smatram da je to sasvim normalno kad netko uzastopce osvaja 3 naslova prvaka.....i da to jedanput mora stati
i još jedna napomena.ovaj forum mi je draži samo zato što nema indijanaca sa GP1 portala koji svršavaju i padaju u trans sa riječima na njihovom forumu kad je u pitanju vettel i općenito red bull.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

@Armanini: Ma slušaj, isto "oduševljenje" bi bilo i da je McLaren napravio sranje identično onom. Ja prezentaciju doživljavam kao nešto svečano, u stilu: ovo je moj proizvod i s ponosom ga predstavljam svima! Kao rođenje novog djeteta. :D Eto to volim, pa taman to bilo i ispred garaže u Jerezu, na pisti...pa čak i ono kao što se Lotusu dogodilo (splet nesretnih okolnosti), ne možeš zamjerit. Uvijek više volim pogledat nešto što je snimano kamerom (a uživo da ne spominjem), nego gledat fotku 6 sati kasnije. To mi je kao da naručim pivu, a konobar mi je donese sutra, i to mlaku! :P A smeta mi jer je dio F1, a nju volim. Gledao sam sve prezentacije jer jedva čekam da vidim kakvi će biti svi bolidi, a ne samo McLaren. Iz istog razloga sam išao i na trke, i na testiranja - zbog F1, a ne samo zbog Mclarena. ;) Možda sam prezahtijevan, ali šta mogu kad sam takav. Ima ljudi koji su govorili; "koji će nam Q prijenosi treninga petkom, tko to gleda?" Eto, ja ne znam koliko sam i njih (i MotoGP) propustio, osim ako nisu bili neki nepremostivi razlozi. Ali trening u 3 ili 4 ujutro, a ne probudit se i ne gledat...teeeeško. :)
Klip je OK, ali preopćenit (mogao je bit snimljen i prije 3 godine), kao reklama za neku ozbiljniju emisiju o F1 bolidu.
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ne radi se o frustracijama. Jednostavno ako su vec pozvali ljude da potrose jedbo popodne za nesto onda neka im se barem i isplati. Jer se tu ne radi samo o slikanju vec i o cinjenici da pola ljudi tamo nije nista vidjelo.
ma sve je to meni jasno naravno, al nisi ti bio tamo da te smeta, nit gringo, nit senamozart, nit cuky.. ja rbr ne fermam kao ni ostali.. ne da mi je svejedno kakvu su prezentaciju bolida imali, nego mi ne moze manje znacit.. dal su pozvali ljude u tvornicu i sa njima radili, il da su im pokazali samo komad carbona.. meni je isti k.. da sam se kojim slucajem nasao na prezentaciji i ostao "praznih djepova", onda bi se ljutio na takvu njihovu ideju, ovako, kao tim koji me "ne zanima" ma tako mi svejedno..
a najmanje ce me toliko naljutit da cu imat potrebu zbog toga pljuvat tim kojeg ionako ne volim.. to nema niskakvog smisla.. zato kazem - to je cisti hejt..

i još jedna napomena.ovaj forum mi je draži samo zato što nema indijanaca sa GP1 portala koji svršavaju i padaju u trans sa riječima na njihovom forumu kad je u pitanju vettel i općenito red bull.
pa nije valjda da se to odnosi na mene :) ja cu od sada bit branitelj rbra, i svako neosnovano blacenje cu kritizirati i obraniti :) iako ja ne volim nis marketinsko i rbr mi ne moze nikako lec, (zato "ne volim" ni taj vas mcm btw, a nazalost i moj ferr je djelom konzum masina, jbga jedno bez drugog ne ide)

kuzim sto mislis rec, iako ne citam takve forume, mogu pretpostavit kako mladja populacija koja je tek nedavno pocela pratit f1 ima drukciji dojam i okus f1..
al isto tako, meni je malo hm.. bedasto, da se konstantno pljuje po rbru, a bez pokrica.. s jedne strane se uzdize (zasluzeno) neweya u nebesa, a s druge se strane njegov rad nimalo ne cijeni.. pa nije sve bas tako za pljuvanje, a nije ni taj crni vettel tako za pljuvanje..
previse je to stvar valjda osobne preference, i uvijek su 2 strane, al pretjerano je pretjerano..
alonsa mnogi ne vole, cak dapace mnogi ga smatraju djubretom, dok drugi neoptereceni imaju drukciji dojam i njima je lik as i cooler.. mnogi nevole lewisa jer je dosadni blacky celeb, drugi ga vole cak i samo zbog toga.. skoro svi nevole vettla :) jer je mulac koji je dobio famozan bolid i rasturio gore navedene (someone said lewis i mcm? al toje naravno potpuno drukcije.. :/

ugl, da ne otidjem sa teme, iako vec jesam :)

Pogledajte prezentacije drugih bolida. Ljudi secu oko auta, slikaju, i intervjuiraju clanove tima. Ovo je gubitak vremena svima.
koju prezentaciju da pogledam? onu od ferrarija? ako kazes da ljudi secu oko auta vjerovat cu ti na rijec, jer po onome sto sam mogao vidjet to su mogli bit i neki alieni.. ili neke srne..
ljudi koji su bili na prezentaciji su naravno mogli vidjet bolid iz prve ruke, al ti il ja ne..
neznam ako shvacate sto ja uopce zelim rec.. nismo tamo, al svejedno cemo njurgat zasto? za one koji su bili tamo? hah..
Ma slušaj, isto "oduševljenje" bi bilo i da je McLaren napravio sranje identično onom.
valjda ne.. vec bi te upravo u tom slucaju to trebalo nanervirat jer je tvoj tim napravio blesavu prezentaciju.. a ne tim kojeg ne volis..
Ja prezentaciju doživljavam kao nešto svečano, u stilu: ovo je moj proizvod i s ponosom ga predstavljam svima!
ok, to stoji svakako.. i gledajuci na sitauciju tako, onda ima smisla nekoliko..

ustvari ne, jer takav stav bi trebao imat samo rbr fan.. njemu je prezentacija rbra svecana i on jedva ceka da vidi sto to oni ponosno predstavljaju.. tebi bi posebna trebala bit samo prezentacija mcma i jos kojeg tima koji ti je drag.. ja prezentaciju mcma necu iz principa nikad gledat.. to je kao da gledam predstavljanje novih dresova recimo dinama..
To mi je kao da naručim pivu, a konobar mi je donese sutra, i to mlaku!
hh :) ok, al je malo kriva paralela.. u ovom slucaju bi ti konobar donio samo prekrivenu bocu da vidis shape i zlicom ti stavio malo pjene da imas neki dojam :)
Klip je OK, ali preopćenit (mogao je bit snimljen i prije 3 godine),

ma ajd ne fantazirajte sad :)
gdje su kakvi novi zanimljiviji klipovi od ferra il mcma?
video je preopcenit.. pa kakav bi trebao bit? da pokazuju kako rade samo nove djelove? il kako lijepe novi logo na mjesto starog?
pa naravno da je opci, al je lijepo slozen, barem meni, koji mogu neke stvari koji put i neutralno gledat :)
kao reklama za neku ozbiljniju emisiju o F1 bolidu.
sve je to reklama ;)
slika
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

@Armanini: u pretposljednjem postu pišeš o pravim f1 fanovima (i impliciraš da neki ovdje to nisu, nego da su hejteri), a u ovom zadnjem napišeš da nećeš gledat predstavljanje mclarena iz principa...ja sam na primjer, s nestrpljenjem čekao prezentacije i mclarena i ferrarija i red bulla i saubera itd. jer sam htio biti u toku i vidjeti kako timovi dočekuju novu sezonu koja je pred njima...upravo na tim predstavljanjima vidimo novinare koji razgovaraju s inženjerima, analiziraju bolide, postavljaju pitanja vozačima...naravno, svi nešto i skrivanju, ali ipak određenu količinu informacija podijele s f1 svijetom...neki ne žele da se išta sazna pa predstave bolid na prvi dan testiranja i odmah potom idu s njim na stazu, i to je sasvim u redu...jedino red bull drugu godinu zaredom najavljuje prezentaciju, a pokazuje filmić iz mraka i svi bi trebali bit sretni!? mogli su jednostavno doći na testiranja i nikom ništa, e ali bi onda patio marketing...
za kraj, ne vidim zašto jedan ferrarist ima toiku želju braniti red bull i njihove postupke, kad se svi novinari i ostali ljubitelji f1 po tko zna koji put osjećaj izigrano i glupo...
nhf, pozdrav
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

opet ne kuzis sto ja pricam..

ko prvo ne impliciram da neki ovdje nisu pravi fanovi, dapace, vec da mi je bedasto sto kenjate zbog neke stvari koja nema veze s nicim.. a samo je jedan razlog, a to je sto ne volite rbr..

gringo prica kako voli vise vidjet filmic (naravno) i sve odmah, a ne drugi dan.. pa si ja mislim, kakva mi je razlika gledat neki los stream u kojem jedva raspoznajem boju bolida i gledat kako se domenicali i drustvo slikaju? il vidjet drugi dan uploadan filmici u normalnoj kvaliteti..?

predstavljanje bolida nema veze s ovim sto pricas.. razgovori novinara s vozacima? isti kao i svi do tada.. sa inzinjerima? jesi nesto saznao novo sto nisi do predstavljanja znao?

predstavlljanje bolida je kako je gringo gore rekao - svecana priredba za novinare i sponzore.. nis vise ni nis manje.. kakvo sad otrkivanje nekih novina i informacija?

ja ne gledam prezentaciju mcma jer ne znam zasto bi morao gledat nesto sto me ne zanima.. razgovor sa vozacima? sto moze perez pametnoga i novog rec? sto mogu inzinjeri otkrit il rec koliko je bolid brz (jedina stvar koja bi nas trebala valjda zanimat).. bolid ni nema pretjerane veze sa konacnim bolidom i on je tu samo za tu promociju koja ne znaci bas nis..
mogli su jednostavno doći na testiranja i nikom ništa, e ali bi onda patio marketing...
eto sam si pogodio jedinu poantu prezentacije.. ona je samo to.. nis vise.. da te prezentacije ukljucuju test voznju po stazi onda bismo mogli pricat o nekoj vaznosti iste..

ja bome ne cekam nestrpljivo prezentaciju nekog hrta, il force indije.. cisto me zaboli za slikanje i pokazivanje novih sponzora na bolidu i pohvale svima..
kazem, ista mi je stvar da gledam prezentaciju novih dresova dinama ili reala i naklapanja za novu sezonu, ocekivanja i procjene..
za kraj, ne vidim zašto jedan ferrarist ima toiku želju braniti red bull i njihove postupke, kad se svi novinari i ostali ljubitelji f1 po tko zna koji put osjećaj izigrano i glupo...

iako je misljenje drukcije, a nazalost formirano je zbog velike vecine navijaca koji su upravo to - navijaci i kao takvi nisu objektivni ni neutralni za ista drugo osim svog tima/vozaca, cinjenica da ja navijam za ferrari ne znaci da gledam f1 zbog ferrarija.. valjda je tesko to shvatit neznam, al me to tvoje pitanje osamarilo kao da me pitas neznam.. zasto gledam recimo utakmice lige prvaka, a hrvat sam ?

reagiram na ono sto meni osobno nije razumljivo i cemu se ja cudim, jos pogotovo kad je bez pokrica..

kakve sad pak veze imaju novinari kojima je posao flame, a pogotovo kakve veze imaju drugi ljubitelji f1?
pa necu se valjda vodit necim procitanim, hodam kroz svijet gledajuci svojim ocima i osjecajuci svojim osjetilima..

ja se ne osjecam izigrano ni u kakvom pogledu.. ne kuzim kakvu to odgovornost ima rbr prema tebi, meni, ostalima ovdje, il prema novinarima?
imaju odgovornost samo prema svojim sponzorima koje su zadovoljili jer su pokazali veliki novi logo infinitija i takve pizdarije.. valjda si to htio vidjet iz prve ruke i zadovoljna smjeskanja hornera i ekipe? mene to ne privalci uopce, i ta strana f1 me ne zanima bas.. ne zanima recimo ni kimija pa ces mi onda rec da ni kimi nije neki f1 fan (pravi kimi, ne nas kimi :)
predstave bolid na prvi dan testiranja i odmah potom idu s njim na stazu, i to je sasvim u redu.
ne da je u redu, vec je to najbolji nacin i to bi bilo istinsko predstavljanje auta, ovo sad je samo promocija sto nema nekog znacaja.. osim eto pravim f1 fanovima .. :/
slika
Matt_77
Početnik
Početnik

Post Postao/la Matt_77 »

iako je misljenje drukcije, a nazalost formirano je zbog velike vecine navijaca koji su upravo to - navijaci i kao takvi nisu objektivni ni neutralni za ista drugo osim svog tima/vozaca, cinjenica da ja navijam za ferrari ne znaci da gledam f1 zbog ferrarija.. valjda je tesko to shvatit neznam, al me to tvoje pitanje osamarilo kao da me pitas neznam.. zasto gledam recimo utakmice lige prvaka, a hrvat sam ?
upravo zbog toga mene zanimaju sve prezentacije (jer se i na njima može vidjet nešto vezano uz f1 koja nam tijekom zime fali i lijepo je vidjeti neku novost i nešto o čemu se može pričati) i momčadi, pa tako i ferrari, a ti si rekao da tebe mclaren ne zanima...ipak, mislim da raspravljamo bespotrebno, jer vjerojatno na kraju slično mislimo al smo se malo ovdje razišli i ne uspjevamo se usuglasit, bilo bi lakše vjerojatno uživo :)
i da, ja ne mrzim red bull, čak ga se trudim donekle ˝zavolit˝, ali me neke ovakve sitnice i njihovo ponašanje generalno udaljavaju od toga...jbg, nikako ne mogu na isti način gledat njih i ferrari kojeg izuzetno cijenim i respektiram jer mi bikovi stalno odaju dojam da se drže iznad svih ostalih..
to je (otprilike i ukratko) moje mišljenje i s moje strane rasprava završena jer bi mogli do prekosutra, a kao što sam reko nebi se usuglasili
peace :D
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

@Armanini - kada bi uspio još malo bolje povezati ove svoje misli i manje skakati s jedne na drugu vjerojatno bi te i ljudi "bolje shvatili"...ovako moram stvarno ponekad "napregnuti vijuge" ili se vratiti na nešto ranije napisano kako bih "shvatio"...no da ne duljim - stojim uz tebe i mislim da su ljudi postali previše kritični prema RB i njihovoj prezentaciji...
...ja ove godine nisam "uživo" pogledao niti jednu, a niti imam namjeru i to samo iz jednog razloga - ovo što smo vidjeli (neki "uživo" a ja naknadno i letimično) nema gotovo nikakve veze s onim što će se pojaviti na prvoj trci sezone...ovi igrokazi imaju definitivno sve manje smisla...i zato ne zamjeram RB niti najmanje jer se u ovom cirkusu ponašaju u skladu s tim - poput klaunova...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

ipak, mislim da raspravljamo bespotrebno
ma jok, svaka bespotrebna rasprava u vrijeme kad se ceka start sezone nije bespotrebna :)
a da bi rasprave uopce bilo, moraju bit bar dvije suprotstavljene strane.. nema to cak ni toliko veze sa misljenjem, vec je vise stvar tko jace zeli opravdat svoje argumente :)

nesto kao ona parlaonica.. dobijes temu s kojom se il slazes il ne, nije vazno, bitno je da uspijes "nadglasat" suprotnu stranu :)
sjecam se na kraju osnovne skole smo imali medjurazrednu tako neku parlaonicu, tema je bila pusenje.. mi smo bili za pusenje, ovi su pak imali lagano protiv.. i guess what - mi smo pobjedili lol :)
najjaci nam je argument bio u vidu kao nekog skeca, kao.. - jedna grupica na odmoru, svi pricaju, zajebancija, pa se pridruzi neka ekipica i iz drugog razreda i svi se skupa sale, pricaju.. i na kraju se upoznaju tip i cura i zaljube se lol.. zbog toga jer su svi pusili zajedno i to je kao drustvena aktivnost #-o a na drugoj je strani stajao neki lik sam, jadan tuzan, bez drustva jer on jadan ne pusi i nema se s kim zabavljat na odmoru i nemoze nekog novog upoznat.. i mislim da je na kraju kao to drustvo pozvalo tog "jadnika" da dodje s njima i ponudilo mu cigaru, on zapalio i svi bili sretni.. ono - ne retardirano, nego maximalno..
naravno, druga strana je stalno tlacila sa nekim zdravljem ovo ono, dakle lake stvari..
glasala je cijela skola i mi pobjedili :roll: cesto se sjetim toga kad je u pitanju neko dokazivanje teze..
jer mi bikovi stalno odaju dojam da se drže iznad svih ostalih..
a vidis meni je skoro suprotno.. ja pak nemam takav dojam, nego mi smeta sto su uvijek nekako prizemljeni i uvijek komentari u stilu - idemo utrku po utrku, blabla, respektiramo ostale.. i ostali su brzi.. a svi znamo da su qrac isto brzi i da nemaj nikakve opasnosti od ostalih i da brisu pod sa cijelim gridom..

imaju se razloga drzat iznad svih ostalih, jer sve ostale deru vec par godina..
ja bi prvi nabijao na nos nekom ferrariju i nekom mcmu kako me ne mogu 4 godine ulovit po brzini i trljao bi im nakon svakog njihovog pozitivnog vikenda kad misle da ce im neki updateovi upalit i te fore, kao da je to ikad slucaj..
ono - dosao bi ispred njihovih boxeva i clarskon style - stavio L na celo kao looser :)

kada bi uspio još malo bolje povezati ove svoje misli i manje skakati s jedne na drugu vjerojatno bi te i ljudi "bolje shvatili"
eh da.. svjestan sam i ja toga.. al cesto kad odem odgovarat imam neku uoblicenu misao i pocnem pisat i onda iskoci neki prozor na stemu netko nes tlaci, il iskoci prozor od mail notifikatora i takve gluposti i onda dok odgovorim prodje misao i onda kad se vratim bude neka druga, a ni prvu nisam zavrsio i tako to :)
trudit cu se bit jasniji :)
ovo što smo vidjeli (neki "uživo" a ja naknadno i letimično) nema gotovo nikakve veze s onim što će se pojaviti na prvoj trci sezone...ovi igrokazi imaju definitivno sve manje smisla...
da, zato mi se to toliko pljuvanje cini nekako nepotrebno jer nema s nicim veze.. nije da su neke odrednice kako se mora prezentacija napravit il da su duzni pokazat bolid il neznam sto.. da je to slucaj onda svakako.. al pljuvat zato jer su napravili nesto s cim ljudi koji su dosli pogledat prezentaciju i bili nazocni nisu bili zadovoljni (a ne mi ovdje kojima je tako svejedno, ta ne vidimo bolid u zivo) mi izgleda kao da je samo docekana situacija da se moze pljuvat po rbru..

aha morao i editirat jer stalno zaboravljam napisat zapravo i jedinu poantu.. jos od prvog posta :)
taj potez rbra je sve samo ne pametno osmisljen.. skrivali ili ne skrivali, najmanje je bitno, vec je jedino bitno da se zbog toga pise i raspravlja o red bullu.. i to je cilj i uspjesno obavljena prezentacija.. nije vazno sto mislis ti il ja, a jos je manje vazno sto misle novinari, jer ce oni pisat o tome i to je poanta.. dakle skola marketinga gdje se iz bezvezne situacije moze napraviti 3x jaci odjek.. da su pokazali bolid kao ostali, nikom nista, vijest kao i svaka druga, vi neki biste valjda uzivali u prezentaciji i to je to, zalijepilo bi se par slika i par linkova i idemo dalje.. al ovako evo jos nastavljamo i tema je rbr.. i to od kog? od nas koji nitko nema ispod avatara napisano da navija za iste.. dakle, mi sami nastavljamo promidzbu..

doduse, nije ni cudno toliko jer su valjda u toj konzervi najjaci marketinski strucnjaci..

kazem, meni osobno predstavljanja ne znace puno, jedva cekam vidjet bolide kako izgledaju, a to vidim na slikama, jos ovdje neki postaju i zalijepe sve predstavljene bolide, pa one slike gdje vuces sa starijeg na novi bolid mi je super.. tu vidim bolid i to je to.. predstavljanje ferrarija cu pogledat (takodjer letimicno i ja ) skoro pa reda radi.. al da me zanima rukovanje domenicalija i ostale cete, massino mahanje, zahvale sponzorima i ostali dio programa.. bas i ne..

a najmanje me zanima pokazivanje novih logoa na nekom rbru i njihov program..

i naravno, to je samo moje misljenje za kojeg ne drzim da je ispravno (ustvari pisem glupost- naravno da mislim da je ispravno :) pa moje je.. )
slika
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Caldor »

Ajd da sad završimo raspravu o njihovim marketinškim potezima i vratimo se na bolid. Da li mi netko može reči čemu služi ona rupa(urez) na vrhu nosa. I primjetio sam da imaju i rupu iznad stepenice. To sam pročitao na drugom forumu da bi mogla služiti za spajanje dijela zraka ispod bolida s ovim gore ali ne vidim nikakve dobitke u tome. Prosvjetlite me :D
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

možeš nabaciti sliku jer ja nisam nikakve rupe vidio...valjda nisam gledao dobro...

slika
Odgovori