Po čemu su isto ovo i Mclarenovo krilo?F1NAC je napisao/la:prednje krilo ala mclaren
Formula 1 team - BWT Alpine F1 Team [A522]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Kenny
- Legenda
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Williams i MS
Re: Formula 1 team - Lotus F1 Team

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Ma naravno. Ovdje ima razlika između dva seta ovih studijskih slika... Vidit ćemo kad dotaknu stazu koja će verzija biti.Alonso-champ je napisao/la:nije ovo ni blizu onoga Lotusa sto cemo ga vidjeti u Australiji...

-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Ted Kravitz
Lotus launch car mostly 2012 spec with one big exception: it's got a Red Bull style exhaust & back end

Alonsista hasta la muerte..
- gringo73
Nismo komentirali novu postavu "igrača na klupi": Davide Valsecchi - treći vozač, Jerome D'Ambrosio - rezervni vozač, Nicolas Prost - razvojni vozač.

- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
po ovim vertikalnim usmjerivacima zraka na to sam mislioKenny je napisao/la:Po čemu su isto ovo i Mclarenovo krilo?F1NAC je napisao/la:prednje krilo ala mclaren
edit
sick izgled sidepoda

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
ne mogu na mobitelu detaljno proučiti bolid...a i nema smisla kad će se do testova i do prve utrke još temeljito promijeniti, ali grafički dizajn je fenomenalan
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- Kenny
- Legenda
F1NAC: jel misliš na flapove?, sa strane koliko vidim po slikama nemaju neku sličnost

- gringo73
http://www.f1fanatic.co.uk/2013/01/28/l ... -pictures/" onclick="window.open(this.href);return false; - oznake na volanu su zasigurno revolucionarne.
KLIK

- Cuky
- Moderator
vidim da nitko nije stavio do sada...Lotusova kompletna vozačka postava za 2013:
#7 Kimi Raikkonen
#8 Romain Grosjean
reserve - Jerome D'Ambrosio
3rd - Davide Valsecchi
development - Nicolas Prost
D'Ambrosio je tu bio i prošle godine, Valsecchi je promoviran iz GP2 serije koju je i osvojio 2012. Prost je sin Alaina, a 2012. je sa svojom ekipom (tj. dakle on i još 2 vozača) osvojio FIA World Endurance Championship.
I grupna fotkica:
KLIKNI ME
#7 Kimi Raikkonen
#8 Romain Grosjean
reserve - Jerome D'Ambrosio
3rd - Davide Valsecchi
development - Nicolas Prost
D'Ambrosio je tu bio i prošle godine, Valsecchi je promoviran iz GP2 serije koju je i osvojio 2012. Prost je sin Alaina, a 2012. je sa svojom ekipom (tj. dakle on i još 2 vozača) osvojio FIA World Endurance Championship.
I grupna fotkica:
KLIKNI ME

- K1M1
- HNL kladionica majstor
- Navijam za: Kimi i Frijns
koja je razlika između 3. i rezervnog vozača? tko je prva zamjena ako je jedan od vozača u nemogućnosti nastupiti?

- Cuky
- Moderator
moj najiskreniji odgovor: Pojma nemam 
na lotusovoj stranici stoji takav opis ispod imena vozača pa sam napisao. Prvo sam za sva 3 napisao "test", onda otišao vidjeti što im je opis posla na stranicama i onda to prepisao. Pretpostavljam da bi prva zamjena trebao biti D'Ambrosio, kao "rezerva u slučaju da ovi ne mogu"...ali neznam zašto je onda ovaj kao 3. vozač

na lotusovoj stranici stoji takav opis ispod imena vozača pa sam napisao. Prvo sam za sva 3 napisao "test", onda otišao vidjeti što im je opis posla na stranicama i onda to prepisao. Pretpostavljam da bi prva zamjena trebao biti D'Ambrosio, kao "rezerva u slučaju da ovi ne mogu"...ali neznam zašto je onda ovaj kao 3. vozač

- Vuksa_KC
- Veteran
- Caldor
- Profesionalni vozač
Mnogi sumnjaju da ovo nije pravi auto. Ono što je zanimljivo je da je sam tim uz ove sliek auta izdao i kompjuterski generirane slike - http://www.formula1onlive.com/2013/01/l ... otuss.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Na njima se vidi prekrita stepenica i različita rješenja ispuha. Pregledajte malo
Na njima se vidi prekrita stepenica i različita rješenja ispuha. Pregledajte malo

- Matt_77
- Početnik
Ja ne vidim da je stepenica pokrivena, a i oni sami su rekli da će poklopac staviti kad ga naprave takvog da im donosi određenu aerodinamičku prednostCaldor je napisao/la:Mnogi sumnjaju da ovo nije pravi auto. Ono što je zanimljivo je da je sam tim uz ove sliek auta izdao i kompjuterski generirane slike - http://www.formula1onlive.com/2013/01/l ... otuss.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Cuky
- Moderator
Caldor je napisao/la:Mnogi sumnjaju da ovo nije pravi auto. Ono što je zanimljivo je da je sam tim uz ove sliek auta izdao i kompjuterski generirane slike - http://www.formula1onlive.com/2013/01/l ... otuss.html" onclick="window.open(this.href);return false;
niti je stepenica pokrivena niti je ispuh drukčiji od onog pokazanog...
a prije nego je bolid otkriven rekli su da stepenicu neće stavit ako ne pronađu dizajn koji donosi downforce jer dodavati masu, pa makar i tako malu, tako visoko na bolid samo zbog estetike nije poželjno

- Kenny
- Legenda
Koliko ja znam da tu stepenicu moraju stavit

- F1NAC
- Moderator
ne moraju .. to timovi odlucuju dali hoce ili nece ... hm također mi je upalo u oko iz ovih slika iz studija oni otvori iznad glave , osim za hlađenje je i otvor za pasivni drs zar ne ?Kenny je napisao/la:Koliko ja znam da tu stepenicu moraju stavit

- Kenny
- Legenda
Mislim da je Boulier, ili James Key rekao da i dalje razvijaju DDRSF1NAC je napisao/la:ne moraju .. to timovi odlucuju dali hoce ili nece ... hm također mi je upalo u oko iz ovih slika iz studija oni otvori iznad glave , osim za hlađenje je i otvor za pasivni drs zar ne ?Kenny je napisao/la:Koliko ja znam da tu stepenicu moraju stavit

- F1NAC
- Moderator
vjerovatno svi timovi rade na ddrsu , al na prezentaciji nije bilo tih otvora pa govorimKenny je napisao/la:Mislim da je Boulier, ili James Key rekao da i dalje razvijaju DDRSF1NAC je napisao/la:ne moraju .. to timovi odlucuju dali hoce ili nece ... hm također mi je upalo u oko iz ovih slika iz studija oni otvori iznad glave , osim za hlađenje je i otvor za pasivni drs zar ne ?Kenny je napisao/la:Koliko ja znam da tu stepenicu moraju stavit

- Caldor
- Profesionalni vozač
Prvo već je i na slici koja je gore stavljena u kojoj se uspoređuju bolidi bok uz bok stepenica prekrivena. A ako je društvo na f1technicalu našlo različitosti u ispuhu onda one i postoje. Na jednome je mclarenov sistem ispuha a na drugome je Rb-ov "tunel sa "rampom".
EDIT: Ja sam samo prenosio stvari od tamo pošto je ono ipak forum koji se primarno bavi tehničkom stranu i znaju što pričaju. Sad kad gledam, među ovim slikama nema niti jedne sa prekritim nosom, ali sam siguran da je na f1technicalu bila. Uglavnom svi se slažu da bolid na predstavljanju nije novi bolid. Čak nema niti one tri rupe koje su bili prikazane u teaseru.
EDIT: Ja sam samo prenosio stvari od tamo pošto je ono ipak forum koji se primarno bavi tehničkom stranu i znaju što pričaju. Sad kad gledam, među ovim slikama nema niti jedne sa prekritim nosom, ali sam siguran da je na f1technicalu bila. Uglavnom svi se slažu da bolid na predstavljanju nije novi bolid. Čak nema niti one tri rupe koje su bili prikazane u teaseru.
- Cuky
- Moderator
Caldor je napisao/la:Uglavnom svi se slažu da bolid na predstavljanju nije novi bolid. Čak nema niti one tri rupe koje su bili prikazane u teaseru.
Kakve veze ima što je u teaseru pokazano? Pa Ferrarijev teaser, tj. sličica kojom se najavilo predstavljanje F138 je samo prebojana slika koju je prošle godine koristio McLaren...teaser je tu da zagolica maštu i u 90+% slučajeva nema nikakve veze sa stvarnim izgledom onog na što se odnosi.
Što se toga ako je ovo novi bolid pokazan ili ne, ja sam siguran da je. Druga stvar je što su ga pokazali sa nekim djelovima koji neodoljivo podsjećaju ili su identični prošlogodišnjem, kao npr. nos. Ali, to je uobičajena praksa da se novi djelovi taje do zadnjeg časa. Pa Ferrari zadnje 2 godine bolid uredno predstavlja sa krilima sa kojima su završili prethodnu sezonu, a ne vidimo nove ni odmah na početku testiranja. To je uobičajeno i ništa čudno.

- Caldor
- Profesionalni vozač
Ima veze jer je njihov teaser bila slika

- Cuky
- Moderator
ali teaser može biti i slika prošlogodišnjeg bolida, zatamnjena da se ne vide detalji...već sam dao primjer Ferrarija ove sezone čiji je teaser slika koju je McLaren koristio kao teaser prošle godine. Razlika je u tome što ga je Ferrari okrenuo da gleda u drugu stranu i srebrnu boju zamijenio crvenom. Teaser baš nema nikakve veze sa konačnim proizvodom, u ovom slučaju bolidom...

- Caldor
- Profesionalni vozač
Ajd ćemo ovako. Ako se na prvom testu pojave te rupe ja sam bio u pravu, a ako ne ti 

- Cuky
- Moderator
nije pošteno baš, već smo ustanovili da bolidi koji se predstave nisu identični onima na testiranjima i u utrci. Ne otkrivaju se sve karte kod skidanja plahte. Također, te rupe su vjerojatno tu za hlađenje i ako se pojave vjerojatno će biti samo na toplijim utrkama