Utrke 2015 - Arhiva-Komentari
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi
-
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferari
Re: VN Italije - Monza 04/05/06 rujan 2015
Ali su vozili po 2 kompleta, znači kod oba bi trebalo biti manji tlak. Ako je samo na jednoj gumi u jedan komplet, Mercedes se možei izvući samo mahanjem fingerom
- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
0,3 psi je navodno 0,02 bara.
E sad ekipa inžinjeri koliko je to puno?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Barry
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
Hemberi je tokom Grid walka rekao da ukoliko slučajno budu ispod ili iznad ograničenja da će timovi biti kažnjeni. Sky je čak vratio taj mini intervju sa Martinom maloprije
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- KimiF@n
- Navijam za: Kimi Raikkonen
- Kontakt:
Eto sad je Ferrari kriv što je Pirelli iz Italije. Da postoji takva veza između Ferrarija i Pirellija, ne bi dva vozača Mercedesa bila dva vodeća vozača Prvenstva. I to uvjerljivo vodeća dok ovom danas motor eksplodirao. Ili je Pirelli kriv i što motori Mercedesa pucaju?

“Leave me alone, I know what I'm doing”
- Dani
- Legenda
Postavilo se zanimljivo pitanje da li ti pirelli vraća bodove iz Spa Vettelu.
@kimi nije mercedes kriv što kimi ne zna startati.

- Dani
- Legenda
Postavilo se zanimljivo pitanje da li ti pirelli vraća bodove iz Spa Vettelu.
Draže bi mi bilo da su ih kaznili ili diskvalificirali na startu nego ovako. Ponovo mrlja na formulu1.
Draže bi mi bilo da su ih kaznili ili diskvalificirali na startu nego ovako. Ponovo mrlja na formulu1.

-
- Navijam za: McLaren
Tlak na dubini od 20 cm ispod vodene površine, odnosno 2000 N po metru kvadratnom ili 200 kg po istom.Dani je napisao/la:0,3 psi je navodno 0,02 bara.
- Dani
- Legenda
Zanimljivo.karabaja je napisao/la:Tlak na dubini od 20 cm ispod vodene površine, odnosno 2000 N po metru kvadratnom ili 200 kg po istom.Dani je napisao/la:0,3 psi je navodno 0,02 bara.

- KimiF@n
- Navijam za: Kimi Raikkonen
- Kontakt:
Dani je napisao/la:Postavilo se zanimljivo pitanje da li ti pirelli vraća bodove iz Spa Vettelu.
I sad su se Ferrari i Pirelli udružili da bi ispravili taj los start.
Uostalom, kakve veze Kimijev start i Mercedesovo nepoštivanje pravila ima jedno sa drugim.
Kad već braniš tu tezu o tome da Ferrari i Pirelli kuju urotu, daj neke argumente koje idu i prilog tome, a ne nešto što nema veze sa ičim.

“Leave me alone, I know what I'm doing”
- Dani
- Legenda
Kaj si se zapjenio tako? Zar ti u današnjoj f1 trebaju dokazi?

- Cuky
- Moderator
moguće da bude i diskvalifikacija
Također i ovo:
Mitch Evans and Sergio Canamasas were both excluded from GP2 qualifying for having tyres under the minimum pressure. Surely the same penalty would apply to Rosberg and Hamilton.
Također i ovo:
Mercedes has been informed that both its cars were found to have illegal rear tyre pressures, and are hence under investigation by the stewards. A team representative has been asked to explain.
Document 48 of FIA technical delegate Jo Bauer outlines that 4 cars were tested, and for both Mercedes cars, the left rear tyre pressures were found to be below the minimum required value of 19.5 PSI, a requirement set by Pirelli on Friday after publishing its findings on the tyre failures at Spa-Francorchamps.
The report reads: "On the grid and after the 5-Minutes signal the tyre starting pressure and tread surface temperature of the left hand side rear tyre were checked on car numbers 44, 06, 05 and 07 and were compared with the specifications of the official Formula One tyre supplier. The specification for the minimum starting pressure is 19.5 PSI for the dry weather rear tyres and the maximum tyre blanket temperature is 110 °C for all dry weather tyres."
"The tread surface temperature of the left hand side rear tyre of car numbers 44, 06, 05 and 07 was within the specification of the official Formula One tyre supplier.
The measured minimum tyre starting pressure of the left hand side rear tyre of car numbers 05 and 07 was above the specified minimum tyre starting pressure. The measured minimum tyre starting pressure of the left hand side rear tyre of car number 44 was 0.3 PSI below the specified minimum tyre starting pressure and the measured minimum tyre starting pressure of car number 06 was 1.1 PSI below the specified minimum tyre starting pressure.
"The tyre pressures were checked with the calibrated tyre pressure gauge of the official Formula One tyre supplier on all four cars."
A team representative was subsequently called to the stewards at 15:04. As soon as Mercedes knew it was facing a possibly penalty, Hamilton's race engineer asked the Brit to push and extend his lead over second placed man Vettel, hoping to cover a possible post-race time penalty.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferari
nema kazne
- Cuky
- Moderator
sad kad počnu uredno svi voziti sa nižim pritiskom

- Slash
- Veteran
- Navijam za: utrkivanje
Bili su s legalnim pritiskom kad su gume stavljene na bolid.
"Having heard from the Technical Delegate, the Team Representatives and the Pirelli Team Tyre engineer, the Stewards have determined that the pressure in the tyres concerned were at the minimum start pressure recommended by Pirelli when they were fitted to the car," the full statement from the FIA read.
"In making this determination regarding the pressures, the Stewards noted that the tyre warming blankets had been disconnected from their power source, as is normal procedure, and the tyres were significantly below the maximum permitted tyre blanket temperature at the time of the FIA’s measurement on the grid, and at significantly different temperatures from other cars measured on the grid.
"Further, the Stewards are satisfied that the team followed the currently specified procedure, supervised by the Tyre Manufacturer, for the safe operation of the tyres. Therefore the Stewards decide to take no further action.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
- Cuky
- Moderator
znači sve je bilo od početka u redu, bezveze dignuta buka...valjda je trebalo malo da se priča o utrci jer nije bila prezanimljiva

- Dani
- Legenda
Ne znam kaj bi rekao na sve ovo. Toliki milijuni i najmodernija oprema, a oni ne mogu izmjeriti tlak u gumaka kako treba.

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
- F1NAC
- Moderator
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Debilana. Nijedna trka nemoze proc bez kontroverzi. I zasto taj hebeni FOM ne prikazuje te sudare u prvom krugu. Nije da je bila napetost neka..
Ma nije problem oprema. Problem je da su bile gume unutar granica kad su bile zagrije tj kad se skinuo pokrivac. Al koliko su stajale vaninsunse ohladile i onda je pao i tlak u gumi na razinu koju su ocitaliDani je napisao/la:Ne znam kaj bi rekao na sve ovo. Toliki milijuni i najmodernija oprema, a oni ne mogu izmjeriti tlak u gumaka kako treba.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Dani
- Legenda
@finac
Ma sve 5, ali oni kao to ne znaju, a sve sami stručnjaci jedan do drugoga.
Ma sve 5, ali oni kao to ne znaju, a sve sami stručnjaci jedan do drugoga.

-
- Legenda
Umjesto teorije pirelli ferrari meni je zanimljivija rosberg hamilton. Izgleda da su se urotničke glave u mercu okrenule urotama protiv rosberga! 
Ozbiljno - super da nema kazne. Čak i da su je zaslužili prema pravilniku, to bi više naštetilo ferrariju nego mercedesu. Na kraju sezone bi mercedes pobijedio, samo s malo manjom prednošću, a o tome bi se pričalo godinama. - na štetu ferrarija i f1.

Ozbiljno - super da nema kazne. Čak i da su je zaslužili prema pravilniku, to bi više naštetilo ferrariju nego mercedesu. Na kraju sezone bi mercedes pobijedio, samo s malo manjom prednošću, a o tome bi se pričalo godinama. - na štetu ferrarija i f1.
Samo neka se trkaju.
- vidc
- Veteran
ma sve i da su imali na sve 4 gume niži tlak i na ugrijanim gumama bilo kakva kazna bi bila besmislena jer bi prekršili preporuku a ne tehničko pravilo
-
- Legenda
Aha. Zato je onaj tehnički direktor williamsa (nisam ubra šta je, mislim da je tehnički direktor - stariji debeli) ionzistirao kako je kazna za to isključivo DISKVALIFIKACIJA. Da je ferrari galamio, ispalo bi da oni imaju prste u tome, williams je zato galamio sve u 16.
Samo neka se trkaju.
- F1NAC
- Moderator
A bas se on nasao govorit. XDdmarijon je napisao/la:Aha. Zato je onaj tehnički direktor williamsa (nisam ubra šta je, mislim da je tehnički direktor - stariji debeli) ionzistirao kako je kazna za to isključivo DISKVALIFIKACIJA. Da je ferrari galamio, ispalo bi da oni imaju prste u tome, williams je zato galamio sve u 16.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- Kenny
- Legenda
- Navijam za: Williams i MS
Jel neko zna di mogu skinit kvale od Skya, uspio sam nać samo utrku. Ako neko ima neka napiše PP nedolazim tu dok nepogledam utrku

Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja

- speedy56
- Legenda
- Navijam za: FAlonso ALotterer
Dali je FOM u prijenosu pokazao Ricciardo prolaz Ericssona u zadnjemu krugu?