MotoGP/WSBK/MotoE

Forum za ostale auto-moto sportove

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: MotoGP/WSBK

Post Postao/la speedy56 »

Marquez je osvojio pole.
Lorenzo je 2., Pedrosa 3., a Rossi 4.

Na početku kvalifikacija je Lorenzo izgledao ubojito. Prvi izašao na stazu i odmah postavio nabolje vrijeme kojeg Marquez (niti nitko drugi) nije uspio skinuti u 3 kruga (!). Na kraju 2 brzog kruga je lika a boss otišao u boks i napustio krug.
U drugoj turi je Marquez ipak bio brži. Taj krug je bio tz. turbo-krug. Lorenzo je u tom dijelu prvo izašao na stazu s jednim, i onda se na kraju inst. kruga vratio u boks po drugi motor. Nije baš bio zadovoljan s tim.

Sutra očekujem masovno pritiskanje Lorenza (preuzimanje vodstva u 1. zavoju podrazumijevam) i Marquezovo uzimanje naslova.
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Kakva završnica bravo za Vinalesa,izvrsna vožnja danas
...put u raj nije posut ružama...
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Odlična trka, da. Malo sam se radovao :oops: kad je Salom ispao, jer budućnost je na mladosti :)
Baš sam bio za Vinalesa. Toliko dugo je u vrhu. Sad vidim da nije više u timu Paris Hilton? Jel to bio samo 2011.?
I čini mi se kao da njegov motor nije bio u klasi prve dvojice. Kroz cijelu sezonu, Njegova druga mjesta kroz sezonu su bila možda realni maksimum.
Mislim da ju je ovo baš trebalo. Nova zvijezda.
Samo neka se trkaju.
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Čestitke za Marqeza,bio je ovu trku pod strašnim pritiskom pametno odradio izbjegavajući dvoboje =D>
...put u raj nije posut ružama...
speedy56
Legenda
Legenda

Čestitke Marquezu, zalužio je, čovjek je atrakcija =D>

Lorenzo... a, budimo realni, nikad to ne bi napravio...
Napravio je sve što je mogao, a kad je skužio da to nigdje ne vodi otišao po pobjedu.
Žao mi je, mislim da je ovu (i prošlu) sezonu odvezao najbolje. Faktor sreće (izlijetanja, odustajanja) je na kraju došao na nulu (Lorenzo je imao onu operaciju, a Marquez pad i crnu zastavu) i s lošijom Yamahom na kraju došao na 4 bodova.

Od Rossija sam ove sezone očekivao više. Neznam dali se nije snašao, dali mu današnji motori ne odgovaraju ili su mu ovi tri jednostavno prebrzi. Neznam, možda i nije bio toliko loš koliko je Lorenzo bio dobar.

Mali hint: skoro se ponovila završnica prošle sezone F1.
Vettel je ušao u Brazil s 13 bodova prednosti, osvojio je naslov s 3.
Marquez je ima 13 bodova prednosti, osvojio je naslov s 4.
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Cijeli dan sam bio nabrijan, a trka je ispunila moja očekivanja. Kasnie se razvukla u standardnu, ali ono na početku mi je bilo..uhhh. Tako sam i mislio, Lorenzo mora sabit 5-6 vozača u mali razmak i čekat da se tu nešto dogodi. I sam je rekao da je gledao šta se događa iza, ali ništa. Rossi i Bautista se nisu mogli priključit iako su ovi vozili kao procesija. MM se nije dao ulovit na to da poludi i počne fajtat kao u uobičajenoj trci. S time je JL izgubio šansu za osvajanje prvenstva, i onda je odmaglio i pokazao da je stvarno u top formi. Kao što speedy kaže, padovi, lomovi, crne zastave...možemo poništit te stvari. Da je Yamaha ranije sredila seamless mjenjač, bilo bi još uzbudljivije do samog kraja, ali ne mogu bit tako nezahvalan. Ovo je jedna od najjačih sezona koju sam gledao!
Inače, sutra već počinje predsezona, standardna prva testiranja za 2014. Crutchlow s Ducatijem, P.Espargaro s Tech3, Hayden Asparova Honda, Redding Gresini Honda.
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Ja očekujem dosta od Pola jer je vidljivo da su današnji klinci već naučeni na 4-taktne motore i ustvari lakše im je uskočiti sada u višu klasu nego što je bilo prije u dvotaktnim modelima. Rossijem sam razočaran. Da je Cal bio na tvorničkoj yamahi tko zna kako bi sezona završila. I jako me interesira Pedrosin ulazak u sezonu 2014. . Kako će reagirati na naslov mlađeg kolege?
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

slika
popeye
Veteran
Veteran
Navijam za: Mad Max

Post Postao/la popeye »

Mislim da su Rosijevi najbolji dani prosli. Treba da se povuce.
slika
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

slika
Po meni je njegova najbolja sezona bila prva godina na yamahi.

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Nova Yamaha
slika
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Danas su počela prva ovogodišnja testiranja u Sepangu, vremena:
1. Marc Marquez Honda 2m00.286s 62
2. Valentino Rossi Yamaha 2m00.804s +0.518s 61
3. Dani Pedrosa Honda 2m00.906s +0.620s 75
4. Jorge Lorenzo Yamaha 2m01.082s +0.796s 47
5. Alvaro Bautista Gresini Honda 2m01.240s +0.954s 52
6. Stefan Bradl LCR Honda 2m01.320s +1.034s 61
7. Aleix Espargaro Forward FTR-Yamaha 2m01.419s +1.133s 26
8. Andrea Iannone Pramac Ducati 2m01.538s +1.252s 44
9. Pol Espargaro Tech 3 Yamaha 2m01.634s +1.348s 48
10. Bradley Smith Tech 3 Yamaha 2m01.876s +1.590s 55
11. Colin Edwards Forward FTR-Yamaha 2m02.483s +2.197s 26
12. Andrea Dovizioso Ducati 2m02.497s +2.211s 27
13. Michele Pirro Ducati 2m02.552s +2.266s 48
14. Cal Crutchlow Ducati 2m02.860s +2.574s 38
15. Yonny Hernandez Pramac Ducati 2m02.891s +2.605s 49
16. Katsuyuki Nakasuga Yamaha 2m03.126s +2.840s 35
17. Nicky Hayden Aspar Honda 2m03.319s +3.033s 56
18. Hiroshi Aoyama Aspar Honda 2m03.328s +3.042s 51
19. Randy de Puniet Suzuki 2m03.893s +3.607s 75
20. Kosuke Akiyoshi Honda 2m04.267s +3.981s 64
21. Scott Redding Gresini Honda 2m04.431s +4.145s 48
22. Hector Barbera Avintia-FTR Kawasaki 2m04.922s +4.636s 44
23. Mike di Meglio Avintia-FTR Kawasaki 2m05.825s +5.539s 51
24. Broc Parkes PBM Aprilia 2m05.889s +5.603s 40
25. Michael Laverty PBM Aprilia 2m06.070s +5.784s 14
26. Karel Abraham Cardion Honda 2m06.755s +6.469s 41

Honda je bila na malo preinačenoj verziji 2014 motora kojeg su vozili u Valenciji prošle godine. Stvari na kojima su radili: stabilnost na kočenju, grip zadnjeg kraja na kočenju i ulazak u zavoj. I MM i DP su relativno zadovoljni prvim danom.
Yamaha je malo dotjerala (seamless) mjenjač, promjene na kvačilu, općenita stabilnost na kočenju je popravljena. Rossi je djelovao i bolje i zadovoljnije nego prošle godine. Lorenzo i nije bio baš ushićen, a izgleda da njemu najviše problema radi elektronika. Ove godine je potrošnja spuštena s 21 na 20 litara i tu se elektronika bitnije mjenjala koja čini motor nervoznijim, a njegov stil s velikim kutom nagiba i nježnijim stilom čini teže kontroliranim, tj. ne osjeća se komforno. Stvar koju Yamaha mora što prije riješiti.
Ducati je prijepodne vozio stariji model, a popodne noviji, radi usporedbe. GP14 je potpuno nov motor i ovo danas je bilo baš početno uhodavanje. Dovi govori da je osjetan pomak na bolje (prednji dio naročito), dok Cal i nije baš siguran u neko veliko poboljšanje. Inače, Ducati još nije odlučio hoće li ostati kao "factory" ili će se prebacit u "open" kategoriju (CRT je ugašen). To im ostaje do 28.02.
Od ostatka, vrijedno napomene je A.Espargaro koji je vrtio dobra vremena, i bio najbrži od "open" motora, s ne baš velikim zaostatkom. Na testiranju je bio i Suzuki, vozio ga de Puniet. Oni su najavili da možda i nastupe na kojoj utrci kao wild card.

Inače, ulazna lista za ovu sezonu je ovdje - LINK
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Gringo,jeli moze ukratko sta je razlika u fabrickoj i otvorenoj verziji motora?Ove zime sam kompletno preusmeren na F1,i motore nekako zapostavljam
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

gjoko-mkd je napisao/la:Gringo,jeli moze ukratko sta je razlika u fabrickoj i otvorenoj verziji motora?Ove zime sam kompletno preusmeren na F1,i motore nekako zapostavljam
Ajd, lako ćeš se trznit kad i ovdje krene sezona. ;)
Od ove godine svi koriste jedinstveni ECU, Magneti Marelli. Otvorena verzija je obavezna koristiti software M.Marelli za koji je Dorna odredila specifikaciju, dok tvornički imaju slobodu upotrebe svog software. Sloboda softvera poteže oštrija ograničenja na drugim područjima. Tako otvoreni imaju pravo na 12 motora (po vozaču) za sezonu, a tvornički samo 5 po vozaču. I treća razlika koja je dosta bitna je potrošnja goriva: otvorena ostaje kao i CRT prošle godine, 24 litre po trci, dok je za tvorničke smanjeno s 21 na 20 litara za trku. To smanjenje od litre ne djeluje kao velika stvar, ali u biti je, i najviše će pogodit Yamahu. Kod tvorničkih momčadi zabranjene su ikakve modifikacije motora (engine), dok open ima tu slobodu. To je stvar zbog koje se Ducati još uvijek dvoumi kako će ući u sezonu. Ako si bacio oko na listu, mogao si vidit da su i Gresini Honda i Pramac Ducati "podijeli" momčad. U Gresiniju je Bautista na factory, Redding na open. Pramac je dao Iannoneu factory, Hernandezu open. Iako te liste nisu zaključne.
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

znaci opet dvije lige u jednu .hvala za obrazlozenju
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

HRC Press Release:
MotoGP World Champion, Marc Marquez, has broken his fibula during a dirt-track training session in Lleida, west of Barcelona, yesterday afternoon.
Marc was immediately taken to the Universitario Quirón Dexeus Hospital where Dr. Xavier Mir treated the spiral fracture of the distal third of his right fibula. After carrying out a CT scan and X-ray, Dr. Mir confirmed, “The results showed no ligament damage or dislocation and no need to proceed with surgery. I expect he will need 3-4 weeks to fully recover”
Marc has already started rehabilitation with magnetic therapy. He will remain non-weight bearing for two weeks, meaning he will certainly miss next week’s Sepang test and possibly the following week in Phillip Island, Australia. Full recovery is expected for the Qatar MotoGP race on 23 March.
As soon as there is more information on his condition and expected recovery, it will be shared with the media.
Dobra stvar što neće morat na operaciju, što bi rekli "čisti lom".

Za one koji su još u zimskom snu, ovaj vikend je prva, tj. prve dvije trke WSBK - Philip Island. Uživo je u rano jutro, ali Eurosport daje snimke prijepodne i Eurosport2 popodne.
slika
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

Ducati potvrdio da će nastupati u open klasi
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Lorenzo leads Phillip Island testing
Bridgestone has brought six new varieties of tyres to the test, which is being attended by the factory Yamaha, Honda and Ducati teams.
Žalopojke su imale učinka?

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Žao mi je da ovako dobru temu samo Dani komentira. Koliko pratim i kužim (?), Bridgestone je napravio tvrđe gume da se ne bi dogodilo raspadanje na pola trke kao prošle sezone. Vozači nisu bili zadovoljni (pogotovo Lorenzo) s time. Sada pokušavaju naći neku zlatnu sredinu.
Što se sezone tiče, nadam se da sam u krivu ali bojim se da neće biti prevelikih iznenađenja: Marquez, Lorenzo, Pedrosa, Rossi... etc.
Samo neka se trkaju.
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Bridgestone je donio hrpu guma, različitih konstrukcija i različite tvrdoće. Vozači su testirali "naslijepo" i davali svoje mišljenje od kojih je BS trebao složiti sliku koja će biti nabolja. Osim Lorenza slični (žestoki) stav je imao i Crutchlow koji je rekao da je u 5 krugova 12 puta skoro pao.
Inače, zbrka je i u MotoGP-u što se pravilnika tiče: upravo je oformljena i treća kategorija pod nazivom "Factory2". U tu kategoriju će upast oni iz "open" kategorije ako budu imali jednu pobjedu ili 2 druga mjesta, ili 3 treća. Razlog uvođenja kategorije je Ducatijevo sudjelovanje u "Open", vjerojatno pritisak Honde na Dornu. LINK
A danas počinje zadnje testiranje pred početak sezone, u Kataru. Satnica je približna onoj koja će biti za trkaći vikend, 16.00-23.00 po lokalnom vremenu.
slika
Dani
Legenda
Legenda

Post Postao/la Dani »

Po meni je to bezveze kažnjavanje ducatija. Pa i honda je mogla slobodno u open klasu.

slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Dani je napisao/la:Po meni je to bezveze kažnjavanje ducatija. Pa i honda je mogla slobodno u open klasu.
Pratio sam malo šta se tu događa, i uzrok svemu je - software! Open koristi standardni MM (Magneti Marelli) software, a najnoviji update je napravljen prema Ducatijevom inputu, tj. ugrubo rečeno software je Ducatijev tvornički. Nitko od ostalih Open momčadi nema mogućnosti koristiti novi upgrade , razlozi su kompleksnost koju sve te manje momčadi jednostavno ne mogu "savladat", potrebno i vremena, i ljudi/tehnike. A Ducati s tim nema problema jer je software "njegov", i to im daje prednost pred ostalim iz Open kategorije. Stvar djeluje kao Ducatijev zajeb, a nije ni to baš tako. MM je tražio od svih tvorničkih momčadi da im pomognu sa svojim inputom u stvaranju tog novog update, međutim i Honda i Yamaha su se tu malo napravili gluhi, za razliku od Ducatija. I eto, zbog toga je nastala nova situacija, tj. kategorija.
slika
Odgovori