Meni izgleda odlično, prednji spojler je neobičan za razliku od prošlogodišnjih.
Kako sam očekivao ovo je još odlično.
Kimi Raikkonen kaže da je razočaravajuću 2008. ostavo daleko iza sebe i u novoj se sezoni ponovno želi boriti na samoj oštrici poretka.
"Prošla godina nije ispala onako kako sam želio, ali to je sada prošlost i ove ću godine pokušati ponovno." rekao je Raikkonen na prezentaciji Ferrarijevog F60. "Naravno, veliko je pitanje kakav ćemo automobil imati jer su se pravila ove godine značajno promijenila."
"No mi smo vrlo sigurni da bi auto trebao biti dobar, a u narednim ćemo tjednima vidjeti koliko je dobar u odnosu na druge."
Njemu se, kao i Massi, novi F60 sviđa, ali kaže da mu je trebalo dugo da se navikne na novi izgled.
"Izgleda drugačije zbog novih pravila, ali nakon nekog se vremena naviknete. Neobičan je, ali izgleda jako dobro. Veselim se vožnji u njemu i baš me zanima kako ide."
Na predstavljanju novog Ferrarija F60, svjetski viceprvak Felipe Massa je izjavio da se osjeća jače nego ikad prije.
"Svake sam godine sve jači i jači, tako sam i sada, nakon šest godina iskustva, jači. Osjećam se iskusnijim, posebno nakon prošle godine i zahtjevnog prvenstva kroz kojeg smo prošli." rekao je Massa.
"To me čini spremnijim i iskusnijim za nadolazeću sezonu." dodao je.
Na pitanje koje će momčadi ove godine biti najkonkurentnije, Massa je dao odgovor:
"Vrlo je teško odgovoriti koji će bolid biti najteže pobijediti. Očekujemo da McLaren bude vrlo konkurentan, možda i BMW, koji mnogo radi i raste iz godine u godinu."
"Možda to bude Renault, a možda budemo imali i neku drugu momčad koja također može pokazati sjajne performanse. Vrlo je teško odgovoriti na to pitanje, ali sigurno je da i mi puno radimo i nadam se da ćemo baš mi biti najkonkurentniji."
S obzirom na prošlogodišnje rezultate, Massa će imati čas prvi isprobati novog F60. Kaže da ga to čini vrlo ponosnim.
"Uvijek je emotivan i važan onaj dan kada vozite Ferrari, a posebno kada prvi put vozite novog Ferrarija na stazi. Vrlo sam sretan i ponosan zbog toga i mislim da je svakom vozaču važno da baš on prvi vozi novi automobil."
Rekao je i da je iznenađen dimenzijama i kompaktnošću novog F60.
"Prilično sam iznenađen jer sam očekivao veliki automobil, poput onih od prije 10 godina. Ali, ovaj je vrlo, vrlo malen i kompaktan, što posebno vrijedi za stražnji kraj. Prilično je lijep i izgleda dobro, nadam se da će biti i podjednako brz."