Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Schumy.d
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Schumy.d »

keexx je napisao/la: Za one koje ne razumiju talijanski, kad ulazi u box komentatori govore kako mehaničari moraju pričekat neko vrijeme prije nego smiju dirati bolid (da ih ne bi stresla struja zbog KERS-a...)... Zanimljivo... ;)
Mislim da bi moglo bit svega sa tim KERS-om u sezoni. :?
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Meni izgleda odlično, prednji spojler je neobičan za razliku od prošlogodišnjih.
Kako sam očekivao ovo je još odlično.
Kimi Raikkonen kaže da je razočaravajuću 2008. ostavo daleko iza sebe i u novoj se sezoni ponovno želi boriti na samoj oštrici poretka.

"Prošla godina nije ispala onako kako sam želio, ali to je sada prošlost i ove ću godine pokušati ponovno." rekao je Raikkonen na prezentaciji Ferrarijevog F60. "Naravno, veliko je pitanje kakav ćemo automobil imati jer su se pravila ove godine značajno promijenila."

"No mi smo vrlo sigurni da bi auto trebao biti dobar, a u narednim ćemo tjednima vidjeti koliko je dobar u odnosu na druge."

Njemu se, kao i Massi, novi F60 sviđa, ali kaže da mu je trebalo dugo da se navikne na novi izgled.

"Izgleda drugačije zbog novih pravila, ali nakon nekog se vremena naviknete. Neobičan je, ali izgleda jako dobro. Veselim se vožnji u njemu i baš me zanima kako ide."
Na predstavljanju novog Ferrarija F60, svjetski viceprvak Felipe Massa je izjavio da se osjeća jače nego ikad prije.

"Svake sam godine sve jači i jači, tako sam i sada, nakon šest godina iskustva, jači. Osjećam se iskusnijim, posebno nakon prošle godine i zahtjevnog prvenstva kroz kojeg smo prošli." rekao je Massa.

"To me čini spremnijim i iskusnijim za nadolazeću sezonu." dodao je.

Na pitanje koje će momčadi ove godine biti najkonkurentnije, Massa je dao odgovor:

"Vrlo je teško odgovoriti koji će bolid biti najteže pobijediti. Očekujemo da McLaren bude vrlo konkurentan, možda i BMW, koji mnogo radi i raste iz godine u godinu."

"Možda to bude Renault, a možda budemo imali i neku drugu momčad koja također može pokazati sjajne performanse. Vrlo je teško odgovoriti na to pitanje, ali sigurno je da i mi puno radimo i nadam se da ćemo baš mi biti najkonkurentniji."

S obzirom na prošlogodišnje rezultate, Massa će imati čas prvi isprobati novog F60. Kaže da ga to čini vrlo ponosnim.

"Uvijek je emotivan i važan onaj dan kada vozite Ferrari, a posebno kada prvi put vozite novog Ferrarija na stazi. Vrlo sam sretan i ponosan zbog toga i mislim da je svakom vozaču važno da baš on prvi vozi novi automobil."

Rekao je i da je iznenađen dimenzijama i kompaktnošću novog F60.

"Prilično sam iznenađen jer sam očekivao veliki automobil, poput onih od prije 10 godina. Ali, ovaj je vrlo, vrlo malen i kompaktan, što posebno vrijedi za stražnji kraj. Prilično je lijep i izgleda dobro, nadam se da će biti i podjednako brz."
slika
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Drago mi je da su nasi vozaci zadovoljni s autom, te da su izuzentno motivirani za ovu sezonu. =D>
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Već sam se zapitao... :)

slika
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

gringo73 je napisao/la:Već sam se zapitao... :)
Slika
Hehe, i ja! :biggrin: Ma morao je on malo doći da raspuše taj novi Ferrari! 8)
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ferrari još bez odluke o KERS-u

Ferrarijev šef Stefano Domenicali je izjavio da još uvijek nisu sigurni hoće li F60 od početka sezone voziti s KERS-om ili će sustav naknadno instalirati.

Ključno je pitanje na koje u Ferrariju traže odgovor prednost koju KERS po krugu donosi. "Kada utvrdimo da performanse koje nam garantira KERS ispunjavaju očekivanja, onda je naš zadatak da koristimo sistem. To mora biti naš cilj ako želimo osvojiti naslov prvaka." rekao je Domenicali.

"Današnja je prezentacija bila vrlo važna za nas jer je ovo bio prvi test našeg KERS-a na trkaćoj stazi. Mislim da ćemo imati probleme, koji će biti tipični problemi vezani uz samo trkalište, i da ćemo ih riješavati na različite načine."

"Testovi su reducirani do 15 000 kilometara i ne smijemo testirati tijekom sezone, tako da moramo biti što učinkovitiji. Sada ćemo se, više nego ikad prije, morati oslanjati na dinamometre. Očekujem probleme i poteškoće."

"Prvi zadatak je imati super pouzdan bolid jer nam je baš to prošle godine bilo veliko opterećenje. Najprije moramo razumjeti potencijale KERS-a i zatim riješiti sva pitanja oko pouzdanosti."

Novinari su Domenicalija pitali i je li postoji mogućnost da Ferrari, s obzirom na zabranu testiranja, i tijekom cijele 2009. ne koristi KERS- "Sada vam ne mogu odgovoriti da ili ne jer trebamo vidjeti kakve su performanse, no nastojat ćemo da sistem bude spreman što prije."
slika
natural
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro

Post Postao/la natural »

Nažalost zbog određenih ( tehničkih ) problema nisam bio na prezentaciji bolida, kao što sam mislio...no evo da Tifosima malo uljepšam ovaj iščekivani dan.
Uglavnom ste slike već vidjeli, no ovo su Hi. Res. slike, bez ikakvih natpisa, potpisa, i koječega...

Ferrari_F60

slika slika

>>> DOWNLOAD <<<
slika
FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
Kontakt:

Post Postao/la FICHO »

Hvala na fotkama natural, namjerno nisam komentirao bolid dok ga nisam vidio u visokoj rezoluciji.

Drugačiji od onih nakićenih na kakve smo navikli posljednjih godina, ali lijep kao i svaki iz Maranella...barem meni. F60 FTW!
slika
>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
Sanel
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Nikoga
Kontakt:

Post Postao/la Sanel »

Schumy.d je napisao/la:
keexx je napisao/la: Za one koje ne razumiju talijanski, kad ulazi u box komentatori govore kako mehaničari moraju pričekat neko vrijeme prije nego smiju dirati bolid (da ih ne bi stresla struja zbog KERS-a...)... Zanimljivo... ;)
Mislim da bi moglo bit svega sa tim KERS-om u sezoni. :?
Ja već vidim sliku kako u Ferrariju Massa ulazi u boks i mehaničari brže bolje krenu obrađivati bolid i jednog strese struja, padne, Massa se preplaši i doda gas te iščupa crijevo za dovod goriva, a čovjek koji je držao crijevo ostaje zakačen za njega i Massa ga provoza jedan krug po stazi tako viseći na zakačenom crijevu. Kako je zbog toga "priključka" vrlo spor dostiže ga do tada smiješno spori Hamilton i udara ga odostraga pritom gazeći preko noge jadnom mehaničaru ali Massa nastavlja utrku i dolazi do osmog mjesta i jednog boda. Hamilton je u medjuvremenu odustao, a na posljednjoj utrci u posljednjih sto metara prestiže ga Glock i otima mu naslov prvaka :D
...kažu čekanje se isplati, vjeruj meni lažu ti,
želiš vidjet kako ne treba, dođi ja pokažem ti...
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

@natural. Hvala na slikama. =D>
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

A slušaj, ovo je Ferrariju prvo testiranje s KERS-om, tako da...razumljiv oprez.
slika
f1 champs

Post Postao/la f1 champs »

Meni se bolid čini ok, morat ćemo se malo naviknut na njega odnosno na sve bolide
Ferrarijevi bolidi su uvjek po meni bili jedni od najljepših na gridu ,a ako je F60 jedan od najljepših onda se svakako "bojim"izgleda novog BMW-a. :D
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Schumachera

Post Postao/la majstor iz maranella »

Dobar je bolid, tako nekako sam i zamišljao. Malo je sav očerupan što se tiče krilaca, al ćemo se naviknuti na to, valjda. Jedva čekam petak da vidimo odgovor iz Wokinga ;)
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

A kad su brojevi bolida u pitanju (na Ferrari mislim), jel Massa slučajno sjeo u bolid s brojem 3 ili...?!

slika
slika
Schumy.d
Legenda
Legenda

gringo73 je napisao/la:A kad su brojevi bolida u pitanju (na Ferrari mislim), jel Massa slučajno sjeo u bolid s brojem 3 ili...?!
SLIKA
Čovječe, pa ti to nas za*ebavaš!? :biggrin:
gringo73 je napisao/la:2009 entry list
3 Kimi RAIKKONEN (FIN) SCUDERIA FERRARI MARLBORO FERRARI
4 Felipe MASSA (BR) SCUDERIA FERRARI MARLBORO FERRARI
Ono što je mene zanimalo je tko će biti broj 3, a tko 4...
A onda je valjda 3 definitivno!
Felipe Massa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Felipe Massa-Ferrari

Post Postao/la Felipe Massa »

gringo73 je napisao/la:A kad su brojevi bolida u pitanju (na Ferrari mislim), jel Massa slučajno sjeo u bolid s brojem 3 ili...?!

[ http://www.motorsport-total.com/bilder/ ... 776099.jpg ]
eto vam sad
slika

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
lux007
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la lux007 »

pa massa ima 3 bio je ispred kimmija prošle sezone
THERE IS ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE CRISTIANO
ONE ONLY ONE ONLY ONE ONLY ONE RONALDO
MP4don
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren - Mercedes

Post Postao/la MP4don »

Hm, stvarno zanimljiva stvar s ovim brojevima... baš gledam i na F1 stranici i Massa je 4... :?:

http://f1.com/news/headlines/2009/1/8829.html" onclick="window.open(this.href);return false;
...::: // Hamilton United \\ :::...

Ti koji ovo čitaš, odi zuri u sunce ili tako nešto!!!

DOKAZ DA JE SCHUMY LEGENDA:

http://www.youtube.com/watch?v=Y2J_zxn6Sts" onclick="window.open(this.href);return false;

LOL
Schumy.d
Legenda
Legenda

Jednostavno riješenje: Kimi je posudio Massi svoj auto za danas! :D
Magic Alonso
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Fernanda

Post Postao/la Magic Alonso »

Super izgleda bolid!
"Together, we have made a dream come true." Fernando Alonso
LEWIS HAMILTON McM
Početnik
Početnik
Navijam za: Lewis Hamilton McLaren

Post Postao/la LEWIS HAMILTON McM »

majstor iz maranella je napisao/la:Dobar je bolid, tako nekako sam i zamišljao. Malo je sav očerupan što se tiče krilaca, al ćemo se naviknuti na to, valjda. Jedva čekam petak da vidimo odgovor iz Wokinga ;)
sve mi se čini da če Ferarriji i McLareni osim kaj če bit najbrži bit i najljepši bolidi na stazi,a po onim fotkama od McLarena kaj sam ja vidiio na netu McLaren mi izgleda bolje,al vidjet čemo u petak
schuey
Počasni član
Počasni član
Navijam za: odlazak Montezemola
Kontakt:

Post Postao/la schuey »

MP4don je napisao/la:Hm, stvarno zanimljiva stvar s ovim brojevima... baš gledam i na F1 stranici i Massa je 4... :?:

http://f1.com/news/headlines/2009/1/8829.html" onclick="window.open(this.href);return false;

da,da viš to mi neide u glavu,i Vettel iza Webbera,pa brojevi idu po redosljedu vozača zar ne? Mislim,nakon pobjednika brojevi se djele momčadima koji su u konstruktorskom poretku završile a onda vozači "zadužuju" brojeve prema redosljedu koji je bio ispred u prvenstvu ili ak je rookie onda dobiva niži broj. Meni se čini da je ovo sam bezveze napravljeno,nema nikakve logike,osim ak postoji neka klauzula pak nova da osobe koje imaju više bodova u karijeri imaju bolji broj,druge logike nema
Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

LEWIS HAMILTON McM je napisao/la:
majstor iz maranella je napisao/la:Dobar je bolid, tako nekako sam i zamišljao. Malo je sav očerupan što se tiče krilaca, al ćemo se naviknuti na to, valjda. Jedva čekam petak da vidimo odgovor iz Wokinga ;)
sve mi se čini da če Ferarriji i McLareni osim kaj če bit najbrži bit i najljepši bolidi na stazi,a po onim fotkama od McLarena kaj sam ja vidiio na netu McLaren mi izgleda bolje,al vidjet čemo u petak
izgčeda ti bolje zato kaj nisu imali novo stražnje krilo ;)
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

MP4don je napisao/la:Hm, stvarno zanimljiva stvar s ovim brojevima... baš gledam i na F1 stranici i Massa je 4... :?:

Vozač može izabrati da li će imati broj po stvarnom plasmanu u protekloj sezoni, ili si ostavlja neki svoj zauvijek (prepoznatljiv...). Npr. Valetino Rossi 46 (46 me odmah asocira na Rossija)
Samo neka se trkaju.
majstor iz maranella
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

dmarijon je napisao/la:

Vozač može izabrati da li će imati broj po stvarnom plasmanu u protekloj sezoni, ili si ostavlja neki svoj zauvijek (prepoznatljiv...). Npr. Valetino Rossi 46 (46 me odmah asocira na Rossija)
U formuli 1 nema takvih odabiranja brojeva ;)
Zadnja izmjena: majstor iz maranella, dana/u 13 sij 2009, 10:20, ukupno mijenjano 1 put.
Odgovori