Ok,ok, probat ću ja valjda koji put tu tvoju alfu, pa ćemo vidjet.
Naravno, probat ću biti objektivan, hahaha
A sad gledaj i placi....47 je napisao/la:ti se ne javljaj...Sony nije ni do koljenaScorpyo je napisao/la: Nisi valjda lud da preplatis Nikona, uzmi si ti lijepo Sonya ;o)
Ne izgeda lose, ali Canon je poznat po tome da uz entry level DSLR aparate isporucuje smece od kit objektiva....Zweki je napisao/la:Vjerujem da još niste vidjeli ovaj novi model Canon EOS 1000D. Trebao bi biti najjeftiniji dslr od Canona i u Europi bi trebao koštati oko 650€.
Više info: http://www.dpreview.com/previews/Canon_1000D/
Totalno si u pravu47 je napisao/la:Ma bezveze su mi ti novi entry-level dSLRovi, sve su manji. još malo bit će mali ko mobiteli, koma!
I to je tocno, ali Canon je po tom pitanju na posebno losem glasu. Zato se i preporucuje da ako se ide na Canon da se uzme samo tijelo....Zweki je napisao/la:Svi oni manje više daju smeće od kit objektiva.
Je, cijena mu jako ide dolje. A ja sam ga kupio kad je bio najskuplji. GRRRRRRRRred_devil je napisao/la:Ali gledam i ne vjerujem da ovaj Scorpyov bez objektiva dođe 3000 kn
Bolje je ne uzeti ni jednog, ima puno boljih fotica u ponudi od tih...red_devil je napisao/la:Ja ću puknutJučer cijeli dan promatran Nikone i nikako se odlučiti što ubost
![]()
Gledam D40 i D40X. X je skuplji 1100 kn od ovog bez X![]()
Čitam rivjue i nikako se odlučiti koji od ova dva. Ugl. najveća razlika je 8 naspram 6 MP, što je za kvalitetu slike nevažno.
Jeli možda bolje ubost ovaj bez Xpa pare čuvat za neki bolji objektiv od ovoga koji dođe sa njim?
Pa ne znam baš. Cjenovno su tu tvoj za 3k kuna bez objektiva što je odlično, ima EOS 400d i Olympus E510 sa dva objetiva.Scorpyo je napisao/la: Bolje je ne uzeti ni jednog, ima puno boljih fotica u ponudi od tih...
Ne bi htio da se ovo pretvori u raspravu, ali ako ides na entry level onda definitivno izbaci Nikona iz razmatranja jer nudi premalo za svoju cijenu....Zweki je napisao/la:Razlika je u 6 i 10 a ne 8M.
Nikon D40 kit je 3.627,15kn
Nikon D40x kit je 4.458,08kn
Nikon D60 kit je 5.031,84kn
(cijene su iz Nitela)
Uglavnom razlika između D40 i D40x je u broju mpixela što je i glavna razlika, no još jedna razlika je u broju fotografija u sekundi 40 ima 2,5, a 40x ima 3. Mislim da je neka mala razlika u rasponu ISO-a i možda još koji sitni detaljčić no ništa značajno.
Razmisli o D60 jer ima dosta novotarija i ukoliko si se dvojio o D40x vidi koliko si spreman i koliko ti treba da odvojiš još više love.
No pošto si pobornik Canona, pričekaj 1000D pa uzmi njega ako ti se sviđa a i cijenom je pristupačan.
Oprosti na mojem nestručnom uspoređivanjuZweki je napisao/la:Kako ti je uopće palo uspoređivati 40D sa ostalom dvojicom. Naravno da postoji bolji samo reci koliko love si spremna izdvojiti. Naravno D300, D2x, D3 i Canon EOS 1D Mark III. Samo je pitanje jel imaš 40 000kn.
Nikon ne nudi ni stabilizaciju slike (osim u objektivu), ni sistem protiv prasine na senzoru (D60 iam nekakav ali po testovima bas i ne funkcionira), ni autofokus bez objektiva sa motorom....47 je napisao/la:
A argument za ovu izjavu?
To je istina, i Scorpyo to priznaje. Ali bilo bi vrijeme da ti i tvoj kompa priznate da se u entry level segmentu pojavio novi igrac koji opasno prijeti Nikonu i Canonu.Zweki je napisao/la:Nikon D300 i budi sigurna da ni Sony A700 ni Canon 40D neće nikako bi u kojem slučaju moći parirati Nikonu. I to je istina htio to Scorpyo priznati ili ne.
OK hvalaZweki je napisao/la:Razlika je u 6 i 10 a ne 8M.
Nikon D40 kit je 3.627,15kn
Nikon D40x kit je 4.458,08kn
Nikon D60 kit je 5.031,84kn
(cijene su iz Nitela)
Uglavnom razlika između D40 i D40x je u broju mpixela što je i glavna razlika, no još jedna razlika je u broju fotografija u sekundi 40 ima 2,5, a 40x ima 3. Mislim da je neka mala razlika u rasponu ISO-a i možda još koji sitni detaljčić no ništa značajno.
Razmisli o D60 jer ima dosta novotarija i ukoliko si se dvojio o D40x vidi koliko si spreman i koliko ti treba da odvojiš još više love.
No pošto si pobornik Canona, pričekaj 1000D pa uzmi njega ako ti se sviđa a i cijenom je pristupačan.