Fernando Alonso [#14]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- zonelsk
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: FA
Re: Fernando Alonso
Svako ima naravno pravo na svoje misljenje, ali mi je tvoje malo subjektivno.
To kaj alonso ima 34 godine, mu je samo prednost, a ako znamo da je to Alonso onda je jos veca prednost, pogotvo ako uzmemo u obzir da je on bil taj koji je zadnje 4 godine (ove malo manje) istical da treba vise raditi na bolidu...
kobminacija Alo-Vetel, ili bilo tko umjesto vettela sljedece dvije god bila idealna za Ferrari, ako zele nesto pokrenuti. Za dvije god bi taj drugi vozac (mladi) mogel doci do izrazaja i napraviti mozda neku dulju berbu naslova.
Ovak, rebootati vozacku postavku za 2015 i to sa dva vozaca koja su najosjetljivija po pitanju gripa mi se cini bezveze i preriskantno..Ali gle..to je Ferrari,...ocito znaju najbolje.
Meni je jedino zao kaj je vjerojatno McLrn-Honda biti jos gora, a moral budem za njih navijati.
To kaj alonso ima 34 godine, mu je samo prednost, a ako znamo da je to Alonso onda je jos veca prednost, pogotvo ako uzmemo u obzir da je on bil taj koji je zadnje 4 godine (ove malo manje) istical da treba vise raditi na bolidu...
kobminacija Alo-Vetel, ili bilo tko umjesto vettela sljedece dvije god bila idealna za Ferrari, ako zele nesto pokrenuti. Za dvije god bi taj drugi vozac (mladi) mogel doci do izrazaja i napraviti mozda neku dulju berbu naslova.
Ovak, rebootati vozacku postavku za 2015 i to sa dva vozaca koja su najosjetljivija po pitanju gripa mi se cini bezveze i preriskantno..Ali gle..to je Ferrari,...ocito znaju najbolje.
Meni je jedino zao kaj je vjerojatno McLrn-Honda biti jos gora, a moral budem za njih navijati.
I like to race, not to do laps alone.
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
ja ne razumijem tu vettelovu i raikkonenovu "osjetljivost" na grip, odnosno nedostatak istog.
evo vidjeli smo sad u brazilu da raikkonenu nije problem generalni grip nego setup. nešto su promijenili što nije ubrzalo bolid ali je odgovaralo raikkonenu i završio je utrku odmah do alonsa koji vozi isti auto s isto "malo" grip-a.
vjerujem da je kod vettela sličan problem...a priča se da obojica imaju slične preferencije i ferrari bi trebao znat u kojem smjeru ići s bolidom
evo vidjeli smo sad u brazilu da raikkonenu nije problem generalni grip nego setup. nešto su promijenili što nije ubrzalo bolid ali je odgovaralo raikkonenu i završio je utrku odmah do alonsa koji vozi isti auto s isto "malo" grip-a.
vjerujem da je kod vettela sličan problem...a priča se da obojica imaju slične preferencije i ferrari bi trebao znat u kojem smjeru ići s bolidom
-
- Veteran
- Navijam za: Fernando Alonso
Evo,izgleda da i Stella ide sa Alonsom
It has emerged that Fernando Alonso could take his long time race engineer Andrea Stella from Ferrari to McLaren-Honda for the 2015 F1 season.”
Speed Week reports that, with the Spaniard said to have now definitely agreed his return to Woking, he wants to take Stella with him.
It is also reported that with Sam Michael stepping down as McLaren’s sporting director, the team might replace him with Massimo Rivola, who has a similar position at Ferrari currently.
The reports suggest Stella and Rivola – and perhaps other names at Ferrari – were among Alonso’s demands as he negotiated his McLaren contract, which could explain the long delay in the announcement of the deal. (GMM
Alonsista hasta la muerte..
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari
Prema Gazzetti, osim Stelle u McLaren zajedno sa Alonsom ide i Salvi, na zahtjev Vettela Rivola ostaje u Ferrari-ju. Često smo mogli u padoku u "ćaskanju" da vidimo zajedno Vettela i Rivolu, tako da to što je Vettel insistirao da Rivola ostane u Ferrari-ju ne treba da iznenađuje.
#Gazzetta "Stella and Salvi, current #Raikkonen car engineer, will follow #Alonso at #Mclaren. #Rivola will remain ,as requested by #Vettel"
- zonelsk
- Veteran
- Navijam za: FA
pa jos ljepse da jednu cijelu sezonu traze setup...dobri vozaci / inzinjeri nema kaj,,vidc je napisao/la:ja ne razumijem tu vettelovu i raikkonenovu "osjetljivost" na grip, odnosno nedostatak istog.
Mozda mekse gume nego su trebale biti i novi asfalt na stazi.???
I like to race, not to do laps alone.
- vidc
- Veteran
Nisam ni sumnjao da ce ga uvrijedit Mattiaccijevi komentari. Spominje nekakve mailove, poruke...lik je stvarno problematican karakter cim misli da je sve upuceno protiv njega osobno
-
- Veteran
O cemu ti covjece? Pa jesili procitao Alonsovu izjavu??vidc je napisao/la:Nisam ni sumnjao da ce ga uvrijedit Mattiaccijevi komentari. Spominje nekakve mailove, poruke...lik je stvarno problematican karakter cim misli da je sve upuceno protiv njega osobno
Odjenput starAlonso believes the comments were a dig at him following his decision to leave the team after Mattiacci said it decided to sign Vettel because it wanted a driver with the "utmost motivation and commitment".
He added: "I'm sure he [Vettel] will bring the phenomenal experience and the enthusiasm needed to go through certain difficult moments that are waiting for us."
Alonso however revealed that Mattiacci tried on numerous occasions to re-sign the Spaniard, but gave up and signed Vettel when he realised Alonso was committed to leaving the team at the end of the year.
"I heard the comments and I don't think they were very good," Alonso said. "If he tried to mean that I was not motivated, he arrived at Ferrari too late.
"He's only been here for a few months and has not seen the five years that I've spent here and how I've fought every single race.
"Probably I was too old when he tried to renew me [at the] Monza race, and he kept pushing, and pushing and having talks, and even in the last moment we had a lot of phone calls and e-mails that I still have in my computer.
"Probably at that time I was not so old, but when I took my decision I guess he had to find another driver."

- Domi
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Schumacher - Kimi
and e-mails that I still have in my computer.

"Life is about passions. Thank you for sharing mine" - Michael Schumacher, Brazil GP 2012
- vidc
- Veteran
Naravno da sam pročitao... na tren sam i pomislio da će dostojanstveno otić iz ferrarija, ali sam se izgleda gadno prevario.Alonso-champ je napisao/la:O cemu ti covjece? Pa jesili procitao Alonsovu izjavu??vidc je napisao/la:Nisam ni sumnjao da ce ga uvrijedit Mattiaccijevi komentari. Spominje nekakve mailove, poruke...lik je stvarno problematican karakter cim misli da je sve upuceno protiv njega osobno
Odjenput starAlonso believes the comments were a dig at him following his decision to leave the team after Mattiacci said it decided to sign Vettel because it wanted a driver with the "utmost motivation and commitment".
He added: "I'm sure he [Vettel] will bring the phenomenal experience and the enthusiasm needed to go through certain difficult moments that are waiting for us."
Alonso however revealed that Mattiacci tried on numerous occasions to re-sign the Spaniard, but gave up and signed Vettel when he realised Alonso was committed to leaving the team at the end of the year.
"I heard the comments and I don't think they were very good," Alonso said. "If he tried to mean that I was not motivated, he arrived at Ferrari too late.
"He's only been here for a few months and has not seen the five years that I've spent here and how I've fought every single race.
"Probably I was too old when he tried to renew me [at the] Monza race, and he kept pushing, and pushing and having talks, and even in the last moment we had a lot of phone calls and e-mails that I still have in my computer.
"Probably at that time I was not so old, but when I took my decision I guess he had to find another driver."
i nikako mi nije jasno na osnovu čega je Alonso zaključio da Mattiacci tvrdi da ga smatra starim i nemotiviranim?
Alonso želi otić, ferrari ga pusti i na kraju kad skontaju da ga ne mogu zadržat, dovodi Vettela. i sad ferrari više ne smije reć za svog novog vozača da je mlad, motiviran i posvećen uspjehu?možda bi trebali izjavljivat nešto ovakvo:
"S obzirom na to da zbog svoje nesposobnosti i gluposti, na veliku žalost nas i svih članova porodice pokojnog Enza Ferrarija, gubimo najvećeg vozača ikada, magičnog, predivnog, supermotiviranog i vječito mladog njegovog veličanstva Fernanda Alonsa, morali smo potražit neku zamjenu. Vettel nam se učinio kao netko tko bi možda mogao biti solidan vozač, i mi smo ga doveli zato i samo zato što nismo mogli nagovorit Alonsa da ostane s nama, ne zato što ga mi stvarno želimo...mada nikad nitko neće uspjeti zamijeniti našeg dragog, savršenog Fernanda"
-
- Veteran
uopšte nije tako,po meni je Alonsa povrijedilo sto je Matiacci izjavio da Alonso nije bio motiviran i na to mu Alonso lijepo odgovara:
Matiacci kenja,dosao je juce u F1 i prica price i znaci dok ga je nagovaro da ostane u Ferrariju nije bio star a kad je Alonso odlucio da nece,e onda je star..daj molim te"I heard the comments and I don't think they were very good," Alonso said. "If he tried to mean that I was not motivated, he arrived at Ferrari too late.
- vidc
- Veteran
Mattiacci nigdje nije rekao da Alonso nije motiviran, to alonso umislja. Ali ako cemo posteno, sam alonso tvrdi da je on taj koji nije htio ostat u ferrariju i da je njega Mattiacci molio i nagovarao da ostane, tako da i nije daleko od istine da covjek nije motiviran, iako Mattiacci to nije izjavio. Tako da stvarno ne znam zasto se Alonso uvrijedio...
- vidc
- Veteran
Mattiacci nigdje nije rekao da Alonso nije motiviran, to alonso umislja. Ali ako cemo posteno, sam alonso tvrdi da je on taj koji nije htio ostat u ferrariju i da je njega Mattiacci molio i nagovarao da ostane, tako da i nije daleko od istine da covjek nije motiviran, iako Mattiacci to nije izjavio. Tako da stvarno ne znam zasto se Alonso uvrijedio...
-
- Veteran
- vidc
- Veteran
Naravno da umislja... ili mozda negdje stvarno postoji izjava mattiaccija u kojoj tvrdi da alonso nije motiviran
-
- Legenda
Mogli su se strpiti mjesec dana prije nego se službeno posvađaju.
Samo neka se trkaju.
-
- Veteran
vidc je napisao/la:Naravno da umislja... ili mozda negdje stvarno postoji izjava mattiaccija u kojoj tvrdi da alonso nije motiviran
sta mu ovo znaci??Alonso believes the comments were a dig at him following his decision to leave the team after Mattiacci said it decided to sign Vettel because it wanted a driver with the "utmost motivation and commitment".
- Cuky
- Moderator
to znači da nakon što je Alonso odlučio da odlazi iz Ferrarija momčad je tražila vozača koji je dovoljno motiviran...pa nećeš zaposlit na upražnjeno mjesto nekog tko nema motivacije
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

-
- Veteran
ok Cuky naravno da neces zaposliti nekog takvog koji nema motivacije ali ja uzimam Matiaccijovu izjavu kao u fazonu Alonso nije bio motiviran i sad on odlazi i mi cemo uzeti nekog ko je..i to je Alonsa povrijedilo,moje misljenje
- vidc
- Veteran
Naravno da umislja... ili mozda negdje stvarno postoji izjava mattiaccija u kojoj tvrdi da alonso nije motiviran
- Cuky
- Moderator
pa možeš gledat i ovako...Možda je Mattiacci primjetio da je Alonso odlučio otići jer nakon 5 godina neuspjeha jednostavno više nema motivacije za pokušaje i promašaje i treba novi izazov. Ali čak ni ta izjava nije uvredljiva, pa svatko ostane bez motivacije ako dulje vrijeme daje sve od sebe, a pomaka na bolje nema na vidiku
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- vidc
- Veteran
Pa to znaci to sto pise, tj. da Alonso umislja da se sve zivo odnosi na njega i da je on centar svegaAlonso-champ je napisao/la:vidc je napisao/la:Naravno da umislja... ili mozda negdje stvarno postoji izjava mattiaccija u kojoj tvrdi da alonso nije motiviransta mu ovo znaci??Alonso believes the comments were a dig at him following his decision to leave the team after Mattiacci said it decided to sign Vettel because it wanted a driver with the "utmost motivation and commitment".
-
- Veteran
Cuky...Ne moze Matiacci primjetiti,on je dosao kad,u 5 mjesecu cini mi si,on ga ni ne poznaje,aj da je to izjavio LDM ili Domenicali,oni ga znajju toliko dugo da bi mogli to primjetiti,al on..ne znam...
Cjeli svjet zna sta je Alonso radio za Ferrari i onda dodje jedan Matiacci iz Amerike i nakon tri mjeseca on zakljuci da Alonso nije motiviran..meni je to smjesno
Cjeli svjet zna sta je Alonso radio za Ferrari i onda dodje jedan Matiacci iz Amerike i nakon tri mjeseca on zakljuci da Alonso nije motiviran..meni je to smjesno
- vidc
- Veteran
Pa ni nije motiviran, stvarno ne vidim problem. I da je covjek izjavio da alonso nije motiviran, nigdje nije receno da prije nije bio motiviran. Cinjenica da sam iznosi u javnost da je on taj koi je htio otic i da ga je ferrari nagovarao da ostane je dokaz da on vise nije motiviran da za nastavak suradnje...al nadje se uvrijedjen ako netko drugi to spomene
-
- Veteran
Pogotovo kad to Matiacci primjeti i spomene...lol..koji ga zna taman toliko koliko i ja...jos price da je star..ma daj
- vidc
- Veteran
jebote, pa gori ste od Alonsa, a to je teško postić.
Mattiacci je pokušavao nagovorit Alonsa da ostane (sam Alonso tvrdi da ima e-mailove, valjda čovjek voli držat te arhive negdje, za svaki slučaj-poučen iskustvom) ali Alonso jednostavno nije htio, odlučio čovjek drugačije. Možda je Alonso bio jako motiviran da nastavi suradnju s ferrarijem... pa zašto onda nije ostao ako je imao ponudu da ostane?
a ovo da je star, otkud sad to?
Mattiacci je pokušavao nagovorit Alonsa da ostane (sam Alonso tvrdi da ima e-mailove, valjda čovjek voli držat te arhive negdje, za svaki slučaj-poučen iskustvom) ali Alonso jednostavno nije htio, odlučio čovjek drugačije. Možda je Alonso bio jako motiviran da nastavi suradnju s ferrarijem... pa zašto onda nije ostao ako je imao ponudu da ostane?
a ovo da je star, otkud sad to?