prvo veliš da su imali traction control pa na kraju da su imali nešto što je imalo efekat traction controla. ispravka je bila neophodna... mada bih ja volio pročitat tko je i kako otkrio da oni uopće imaju i to mapiranje motora...The Greatest je napisao/la:O čemu pričaš ti? Kakvo rezanje nogu? Mapiranje motora koje je imao Red Bull prošle godine je toliko ispolirano da je imalo efekat traction controla, pa kako god to zvali.vidc je napisao/la:možda da vozačima odrežu noge?doziranje gasa na izlazu iz zavoja oponaša traction control...
Formula 1 team - Oracle Red Bull Racing [RB18]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- vidc
- Veteran
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Scuderia Ferrari
Re: Formula 1 team - Red Bull Racing
-
- Legenda
Vettel mi je uvijek djelovao da je zavoje prolazio skoro pa u - brzini više. Više je sjekao a manje mjenjao brzine ono "niža gas". Uvijek mi se to činilo po onim snimkama sa svim parametrima. Kao da je puno bolje od webbera koristio odličnu trakciju red bulla.
Ako je tako, ovi motori će totalno odgovarati tom stilu vožnje.
Ako je tako, ovi motori će totalno odgovarati tom stilu vožnje.
Samo neka se trkaju.
- Cuky
- Moderator
- Navijam za: Ferrari
@vidc
i dalje sam sa tobom na ovoj temi...ljudi su po forumima kao dokaz postavljali klip kod izlaska iz hairpina u Montrealu gdje su ostajali tragovi...ti tragovi bi po meni trebali sugerirati na proklizavanje kotača, a ne da su spriječeni...čak je i scarbs bio objašnjavao da je do takvih isprekidanih tragova došlo zbog kretanja ovjesa i kotača i rezonancije između ta dva kretanja...ili nešto tako, uglavnom fizikom je objasnio taj efekt...
@dmarijon
normalno kad su imali najjače razrađen EBD sa onom svojom rampom...Vettel je ranije dodavao gas jer što više ispušnih plinova izbaciš iz motora kad se bolid sporije kreće to je veći efekt koji ti ispušni plinovi imaju na downforce u tim sporijim zavojima. 2011. je to radio ECU paljenjem goriva i dok vozač nije na papučici gasa, 2012. i 2013. je to radio vozač ranijim dodavanjem gasa.
i dalje sam sa tobom na ovoj temi...ljudi su po forumima kao dokaz postavljali klip kod izlaska iz hairpina u Montrealu gdje su ostajali tragovi...ti tragovi bi po meni trebali sugerirati na proklizavanje kotača, a ne da su spriječeni...čak je i scarbs bio objašnjavao da je do takvih isprekidanih tragova došlo zbog kretanja ovjesa i kotača i rezonancije između ta dva kretanja...ili nešto tako, uglavnom fizikom je objasnio taj efekt...
@dmarijon
normalno kad su imali najjače razrađen EBD sa onom svojom rampom...Vettel je ranije dodavao gas jer što više ispušnih plinova izbaciš iz motora kad se bolid sporije kreće to je veći efekt koji ti ispušni plinovi imaju na downforce u tim sporijim zavojima. 2011. je to radio ECU paljenjem goriva i dok vozač nije na papučici gasa, 2012. i 2013. je to radio vozač ranijim dodavanjem gasa.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

- F1NAC
- Moderator
će dadmarijon je napisao/la: Ako je tako, ovi motori će totalno odgovarati tom stilu vožnje.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
-
- Legenda
If you missed last night’s edition of Ask Crofty, here’s what the Red Bull boss Christian Horner had to tell Sky Sports F1:
"Obviously the first test was difficult for us and Wednesday was difficult for us here, but we still learnt a lot. We were late getting out on Day One as we had some last-minute parts coming out to rectify some issues that we had on our side from Jerez, but they made it on to the car and they appear to be working – and Renault are making progress as well.
"We were getting a bit warm in some areas in Jerez, but we’ve managed to tidy that up and that’s not an issue here in Bahrain where the temperatures are higher.
"We are on the backfoot, we would have liked more miles under our belts, but the collaboration we have with Renault is extremely strong. All of our grand prix wins have come with Renault power and there’s a great working relationship between the teams.
"It’s obviously not where we wanted to be, but it’s where we are and it’s a question of just getting on with it. I’m confident that as we move in the second-half of testing that we will start to catch up quite quickly.
"Today, you’d have to say that Mercedes are the favourites, or that Mercedes-powered teams are absolutely the favourites. We are on the backfoot, but it’s a long year, a tough championship and it’s not all won in winter testing."
"Obviously the first test was difficult for us and Wednesday was difficult for us here, but we still learnt a lot. We were late getting out on Day One as we had some last-minute parts coming out to rectify some issues that we had on our side from Jerez, but they made it on to the car and they appear to be working – and Renault are making progress as well.
"We were getting a bit warm in some areas in Jerez, but we’ve managed to tidy that up and that’s not an issue here in Bahrain where the temperatures are higher.
"We are on the backfoot, we would have liked more miles under our belts, but the collaboration we have with Renault is extremely strong. All of our grand prix wins have come with Renault power and there’s a great working relationship between the teams.
"It’s obviously not where we wanted to be, but it’s where we are and it’s a question of just getting on with it. I’m confident that as we move in the second-half of testing that we will start to catch up quite quickly.
"Today, you’d have to say that Mercedes are the favourites, or that Mercedes-powered teams are absolutely the favourites. We are on the backfoot, but it’s a long year, a tough championship and it’s not all won in winter testing."
Samo neka se trkaju.
- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Problemima nema kraja:
RBR: "We came across a mechanical issue that we hadn’t encountered before & because of its nature it means we have to take the car apart"

- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
http://www.grandprix.com/ns/ns26427.html" onclick="window.open(this.href);return false;vidc je napisao/la:prvo veliš da su imali traction control pa na kraju da su imali nešto što je imalo efekat traction controla. ispravka je bila neophodna... mada bih ja volio pročitat tko je i kako otkrio da oni uopće imaju i to mapiranje motora...The Greatest je napisao/la:O čemu pričaš ti? Kakvo rezanje nogu? Mapiranje motora koje je imao Red Bull prošle godine je toliko ispolirano da je imalo efekat traction controla, pa kako god to zvali.vidc je napisao/la:možda da vozačima odrežu noge?doziranje gasa na izlazu iz zavoja oponaša traction control...
Avanti FER, Avanti!!!
- The Greatest
- Profesionalni vozač
Ta tvoja ispravka i ovaj post se svodi na onu: "nije govno nego se pas posr'o." Jasno je na šta sam mislio kada sam spomenuo restrikcije na motoru. Hoćeš još linkova?prvo veliš da su imali traction control pa na kraju da su imali nešto što je imalo efekat traction controla. ispravka je bila neophodna... mada bih ja volio pročitat tko je i kako otkrio da oni uopće imaju i to mapiranje motora...
http://www.grandprix.com/ns/ns26427.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Avanti FER, Avanti!!!
- F1NAC
- Moderator
sve u svemu nista ilegalno, sve pametnoThe Greatest je napisao/la:http://www.grandprix.com/ns/ns26427.html" onclick="window.open(this.href);return false;vidc je napisao/la:prvo veliš da su imali traction control pa na kraju da su imali nešto što je imalo efekat traction controla. ispravka je bila neophodna... mada bih ja volio pročitat tko je i kako otkrio da oni uopće imaju i to mapiranje motora...The Greatest je napisao/la:
O čemu pričaš ti? Kakvo rezanje nogu? Mapiranje motora koje je imao Red Bull prošle godine je toliko ispolirano da je imalo efekat traction controla, pa kako god to zvali.

rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
- vidc
- Veteran
sve u svemu-puka nagađanja. nitko to nije potvrdio niti dokazima potkrijepio.
- King iCool
- Veteran
- Kontakt:
Izgleda da je RBR u ogromnim problemima. Ovo je sad već previše...izgleda da se konačno desilo ono što sam govorio. Newy će prije ili poslije opet napraviti neki krastavac od bolida (kao 2004. ili 2002 npr.)
- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
ja sam malo postao oprezan glede RB.
odlučio sam malo pripaziti sa izjavama dok ne pođe sezona u melbourneu odnosno tek kad završi prva utrka.
sve mi je to nekako sumljivo kod njih.
evidentno je da imaju problema ali kad je u pitanju adrian n. onda valja još malo pričekati sa podsmijavanjem i izrugivanjem.
odlučio sam malo pripaziti sa izjavama dok ne pođe sezona u melbourneu odnosno tek kad završi prva utrka.
sve mi je to nekako sumljivo kod njih.
evidentno je da imaju problema ali kad je u pitanju adrian n. onda valja još malo pričekati sa podsmijavanjem i izrugivanjem.

-
- Legenda
http://bbs.hupu.com/8311553.html" onclick="window.open(this.href);return false;
+
As Ted Kravitz noted last night on Sky Sports News, "There's no question that Red Bull are in deep, deep trouble. We are looking at an uphill struggle for them to retain their World Championship this year. They are finding that the more laps they do, the more problems they have."
+
As Ted Kravitz noted last night on Sky Sports News, "There's no question that Red Bull are in deep, deep trouble. We are looking at an uphill struggle for them to retain their World Championship this year. They are finding that the more laps they do, the more problems they have."
Samo neka se trkaju.
- The Greatest
- Profesionalni vozač
Bit će tako do zadnjeg testa, gdje će odjedanput pojuriti 2 sekunde brže od ostalih.dmarijon je napisao/la:http://bbs.hupu.com/8311553.html
+
Avanti FER, Avanti!!!
- Cuky
- Moderator
Svaka čast njima, ali Newey nije Dumbledore pa da mahne rukom i odjednom sve radi kako treba. Nije da je bolid nestabilan pa premještanje ispuha može donijeti poboljšanje (kao prošle godine na početku) nego je bolid ne može izdržati vožnju...nešto kao McLaren 2001. samo još gore...MP4-16 je bar bio sposoban voditi do zadnjeg kruga i onda predati pobjedu Schumacheru u oblaku dima...The Greatest je napisao/la:Bit će tako do zadnjeg testa, gdje će odjedanput pojuriti 2 sekunde brže od ostalih.

- senamozart
- Rezervni vozač
- Navijam za: F1 McLaren Team
https://twitter.com/piusgasso" onclick="window.open(this.href);return false;
ovaj novinar je inače otkrio mercedes gp kako su tajno testirali svoj bolid
sad je otkrio da je to isto učinio i red bull prije testiranja u bahreinu.
znao sam ja da oni (čitaj red bull) varaju.drugačije i ne mogu pobijediti.
ovaj novinar je inače otkrio mercedes gp kako su tajno testirali svoj bolid
sad je otkrio da je to isto učinio i red bull prije testiranja u bahreinu.
znao sam ja da oni (čitaj red bull) varaju.drugačije i ne mogu pobijediti.

- Caldor
- Profesionalni vozač
Red Bull sve porice. Sto bi znacilo da je cijela stvar ilegalna i nije promotivno snimanje. jos ako se nadje koja slika i to je to.
- Ricxpa
- Test vozač
- Navijam za: [Alonso] [Ferrari]
Mislim da je njima dovoljna kazna to sto kraj s krajem ne mogu spojiti. Nije se lijepo radovati tudjoj nesreci, ali definitivno mi nadu ulijeva cinjenica da bi ove sezone njihova dominacija mogla se privesti kraju.
Btw, it's good to be back here
Btw, it's good to be back here

- vidc
- Veteran
džaba što će završit njihova dominacija kad bi ovakva promjena pravila mogla donijeti još brutalniju dominaciju nekog drugog, u ovom slučaju mercedesa
- Cuky
- Moderator
Čitam da postoji mogućnost da je to Renault testirao neke preinake na pogonskoj jedinici montiranoj u Formula Renault 3.5 bolidu.

-
- Legenda
...and
Riccardo drži ritam. Je li to bilo to? Početak kraja (problema).
Samo neka se trkaju.
- Caldor
- Profesionalni vozač
Prosli tjedan isto nisu lose krenuli pa se sve raspalo kad su krenuli malo jace.dmarijon je napisao/la:...and
- Caldor
- Profesionalni vozač
Opet nesto rwU u garazi. al ovaj put bar ide auto.
EDIT: Nope:
EDIT: Nope:
AMuS reports Smoke and the Noise of Fire Extinguishers from the RedBull Box. Not too promising given Ric was only out for a few laps.
- F1NAC
- Moderator
-
- Legenda
Dok se oni žale da ima fali Ricciardo vozi finih 1:35.743, 44. S takvim navodno hedikepiranim bolidom.
Samo neka se trkaju.