Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Alonso

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la _dreamer_ »

@7Times
srednja Bosna ako se ne varam :)

evo izjava Alonsa, doduse nista sto nismo vec culi, ali jedna stvar me cini optimisticnim, a to je njegova tvrdnja da auto ima potencijala:

"Es war toll, als WM-Führender nach China zu kommen und es ist gut, jetzt immerhin noch Dritter zu sein. Es steht aber außer Frage, dass wir derzeit kein wettbewerbsfähiges Auto haben." Dennoch hat der Spanier Hoffnung. "Das Potenzial des Autos ist nicht so schlecht, wie es unsere Platzierung vermuten lässt", sagt er mit Blick auf Platz neun in Schanghai und bezeichnet Rang sechs als ein realistisches Ziel, das erreichbar gewesen wäre.

Bilo je sjajno doci u Kinu kao vodeci u plasmanu, a jos uvijek je odlicno to sto smo treci. No jasno je kao dan da trenutno nemamo konkurentan bolid. Ipak, plasman u Kini ne pokazuje realan potencijal auta.

dalje je pricao o tome kako je mogao voziti brze od Williamsa i Lotusa, ali ih nije mogao obici itd.
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

Kranje neprovjerena glasina: Sergio Perez bi mogao (uz Alonsa i Massu) testirati F2012 u Mugellu.
slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

gringo73 je napisao/la:Kranje neprovjerena glasina: Sergio Perez bi mogao (uz Alonsa i Massu) testirati F2012 u Mugellu.
imaju samo 4 dana testiranja to bi bio tako glup potez da sad negdje trpaju Pereza ako ne namjerava vozit za Ferrari ove sezone .
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

a možda žele usporediti njega i Massu...makar bio bi to stvarno glup potez
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Nema teorije da troše ograničene resurse i vrijeme na doslovno ništa. Em Perez bi se pokazao puno sporiji od Masse da ga strpaš u nepoznati bolid em nikakav tehnički feedback ne bi dobili. Massa možda ne služi trenutno ničem u prvenstvu ali barem znamo da kada njemu bolid bude odgovarao da ce u tom trenutku F2012 biti bolid za pobjediti.

Možda revijalno dobi krug dva u sklopu nekog sponzorskog dogovora. Sve ostalo nema nikavog smisla.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

At Mugello it's expected that Ferrari gains a minimal of 0.5 of a second against it's rivals, regardless if the other teams have made gains of their own.
Side pods are overhauled in designed to change the position of the radiators which has been identified as one of the flaws slowing down the cars.
Pullrod in the front will most likely remain as it's proving to be effective.
Original exhaust design aimed low will be further tested.
Alonso is showing signs of impateince.
Fry's comment of changing design method wasn't digested as it was his responsibility since his appointment.
Ferrari presently in a worse position now than when identifying the scapegoat Costa, who Sunday wouldn't stop laughing.
If 2012 continues as presently, Fry and Tombazis severely risk their positions.

http://sport.virgilio.it/motori/formula ... listi.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A šta je sa Domenicalijem, ima li on ikakvu odgovornost. :?:
Mislim da Bodoer vozi Ferrari umjesto Masse da ga talijaniski mediji nebi toliko kritikovali kao što trenutno kritikuju Massu.
Ako bi se sada pravila lista za "odstrijel" u Ferrariju po talijanskim medijima Alosno bi se vjerovatno našao ispred Domenicalija.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ako otpuste opet nekog a da nije ovaj put i Domenicalli s njima nisu niš napravili ... opet ce bit ista filozofija . Ja bi radije počekao taj update pa onda sudio nekom . Mora funkcionirat :biggrin:
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

pa ferariju je najbolje da otpuste alonsa :vragolan:
dok alonso nije bio kod njih, bili su nepobjedivi, sad kad je on sa s njima su kanta za napucavanje :badgrin:
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

veliš, došo alonso i sve sjebo haha
Michael is faster than you!!
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

darky je napisao/la:pa ferariju je najbolje da otpuste alonsa :vragolan:
dok alonso nije bio kod njih, bili su nepobjedivi, sad kad je on sa s njima su kanta za napucavanje :badgrin:
Tebi je izgleda hobi zajebavanje Alonsovih i Ferrari navijaca..
Alonsista hasta la muerte..
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

i uzmu all italian team - fisico i truli.. i badoer testni :)
rFactor F1 HR server Info
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Ovo treba ući u anale.
Avanti FER, Avanti!!!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

lol lik se samo za*ebava . jest da mu je smisao za humor loš al ajd ..
slika
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

čuj, ja mislim da je šala na mjestu, za sve van ferarija :biggrin:

a da li je stvarno smiješna treba pitati santandera koji financira alonso projekt sad već treću godinu, a kako se čini i ova će biti suha..
(sa time da je santander napustio McL koji im je donio fantastičan reklamni uspjeh prošlih godina - kako su sami rekli)
Maestro
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Fernando Alonso
Kontakt:

Post Postao/la Maestro »

darky je napisao/la:čuj, ja mislim da je šala na mjestu, za sve van ferarija :biggrin:

a da li je stvarno smiješna treba pitati santandera koji financira alonso projekt sad već treću godinu, a kako se čini i ova će biti suha..
(sa time da je santander napustio McL koji im je donio fantastičan reklamni uspjeh prošlih godina - kako su sami rekli)

Santader nije napustio McLaren . Jos uvijek im je sponzor.
kakav potpis staviti???
darky
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la darky »

ahm, previdio #-o sam da su produžili opet ugovor znam da je bilo nešto prošle godine da ističe ugovor...
no ferari ih i dalje previše košta za premalo učinka... (pod premalo mislim na naslov)
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.

Post Postao/la gringo73 »

Ben Agathangelou je novo ime u Ferrariju. Bit će zadužen za aerodinamiku, prvenstveno zračni tunel i CFD, simulator...tj. smanjit razlike između podataka koje dobiju "kući" i podataka koji su uživo na stazi. Tip je bio već u F1, a zadnjih 2-3 godine radio je za Dallaru. Link na talijanskom
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

darky je napisao/la:ahm, previdio #-o sam da su produžili opet ugovor znam da je bilo nešto prošle godine da ističe ugovor...
no ferari ih i dalje previše košta za premalo učinka... (pod premalo mislim na naslov)
Ti stvarno misliš da su sponzori u Ferrariju radi naslova? Pa da i ništa ne osvoje sljedecih pet godina i dalje bi bili isplativiji za sponzoriranje od svih ostalih momčadi. Boli briga sponzore tko koliko naslova ima, njih zanimaju samo koliko tko medijske pažnje stvara. A Ferrari u problemima a ne na vrhu stvara puno više pažnje.

Španjolska banka Santander je tu samo zbog milijuna ljudi koji gledaju F1. Sponzor je Ferrariju zbog Alonsa i milijuna španjolaca ( koji ce pratiti Ferrari sve dok je Alonso tu bez obzira na naslov ) a sponzor je Mclarenu jer im je glavna podružnica banke ona u Engleskoj ( opet bez obzira na pobjede i naslov Englezi ce pratiti Mclaren ).
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Dero je napisao/la:
darky je napisao/la:ahm, previdio #-o sam da su produžili opet ugovor znam da je bilo nešto prošle godine da ističe ugovor...
Ti stvarno misliš da su sponzori u Ferrariju radi naslova? Pa da i ništa ne osvoje sljedecih pet godina i dalje bi bili isplativiji za sponzoriranje od svih ostalih momčadi..
Mislim da tu slobodno možeš izostaviti McLaren.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Kako god okreneš bitan je brend. Ferrari je sigurno najjači brand u F1 (ljudi koji nikad nisu pogledali utrku F1 su sigurno čuli za Ferrari). I naravno svima je u interesu da ih se veže za što jači brend.
@ Dani: McLaren je brand među ljubiteljima automobila i utrkivanja. Van toga McLaren je skoro pa nepoznat brand. Recimo Mercedes je puno jači brand.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Znam, ali tko gleda onda te reklame na bolidu? Ava Karabatić ili Grdićka? Ne nego zaljubljenici u brzine. Bedaci kao ti i ja, koji se dižemo u 3 ujutro gledati trening koji odvozi 5 bolida.
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Dani je napisao/la:Znam, ali tko gleda onda te reklame na bolidu? Ava Karabatić ili Grdićka? Ne nego zaljubljenici u brzine. Bedaci kao ti i ja, koji se dižemo u 3 ujutro gledati trening koji odvozi 5 bolida.
Istina, reklame na bolidima su namjenjeni tebi i meni (i ostatku F1 fan armije). Doduše te reklame budu posvuda i vidljive su i van F1 fan zajednice, mada ne u prevelikoj mjeri. Međutim postoji tu druga strana medalje. Sam sponzor kada se reklamira može koristiti tvoj brend i izreklamirati se do mile volje. Sigurno si nekad čuo na reklamama za energetska pića na HRT-u "Ponosni sponzor hrvatske xxxxxxxx reprezentacije". Ne reklamira on tu reprezentaciju, nego sebe, ali koristi brend repke. Tako i Santander može koristiti Ferrarijev brend do mile volje.
A iskreno jesi ikada čuo za Santander prije nego je postao sponzor McM-a?
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

F1 fanovi će kupiti ili probati proizvod ili uslugu ako bude reklama za to nakeljena na bilo kojem bolidu F1 ili pored staze, bio to šampon ili tamponi. Nadalje, za nekog tko i ne prati F1, zna da je to najskuplji i najprestižniji sport na svijetu. Dosta da se vidi reklama za neki proizvod na bolidu F1 (čisto samo u vijestima ili na tren dok netko vrti kanale) i odmah se poveže da je taj proizvod također jedan od najboljih jer je reklamiranje u tako skupom i prestižnom sportu. Psiha proradi da i ta kompanija koja se reklamira očito ima dobre proizvode i usluge pošto se reklamira u tako vrhunskom i skupom sportu. Treba nadodati još da se broj gledatelja F1 vrti u 9 ili više znamenaka.

I ja sam probal Kasperskya nakon reklame na Ferrariju, ali se vratil NOD-u :D, ali eto, to je reklama.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

jesi li probao i sad ove sampone protiv peruti sto su na svakom drugom bolidu? :)

meni osobno reklamiranje ne znaci nit utjece nis, osim duhanskih proizvoda :)
sto je zapravo i pokrenulo ovaj cirkus..

imao sam davno jednu curu koja je bila strastvena navijacica ferrarija i ta je kurila crvenog marlbora vise nego kauboji iz davnih reklama..
rFactor F1 HR server Info
slika
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Armanini je napisao/la:jesi li probao i sad ove sampone protiv peruti sto su na svakom drugom bolidu? :)
jesi zato i ti počeo purnjat, jer si bio u zabludi da Schumaher i Barichello purnjaju iza boksa ono što sponzoriraju? :)
slika
Odgovori