Michael Schumacher

Povijesne utrke, vozači, timovi, bolidi...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Re: Michael Schumacher

Post Postao/la One and only »

klima je napisao/la:
Vleki je napisao/la:Ne treba se previše paliti na to što alonso uzdiže schumyja u "nebesa", mislim da on zapravo duboko u sebi ne vjeruje u to što priča za javnost i da je to sve ovako malo teatralnost i udaranje na ego hamiltona i vettela koje kao ne doživljava tako visoko kao schumachera, nego oni su kao prvaci koji će biti konkurenti ali schumacher je najbolji!! No što se mene tiće, baš iz tog razloga jer mu ni najmanje ne vjerujem, neka mu se riječi pozlate :lol:

Uvijek je sebe bolje porediti sa legendom nego sa vjecitim talentima..
Vettel i Hamilton su vječiti talenti? Šta reče i osta živ.

Alonso to ne priča bez veze. Mercedes jako dugo već radi na W02. Brawn i Schumacher skupa mogu napraviti space shuttle bez problema i Alonso to jako dobro zna. Uz Mercov odlični motor i KERS itekako će biti konkurentni. O Schumijevim vozačkim sposobnostima ne treba ni trošiti riječi. Jedina enigma u svemu tome su gume. Ako dobro bolid "nalegne" na gume i ne budu imali problema s balansom bolida kao ove godine radi guma ne sumnjam da će se boriti za pobjede.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
senamozart
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: F1 McLaren Team

Post Postao/la senamozart »

moram priznati nisam šumijev fan niti ga imalo respektiram ali ta osoba je označila ovaj sport za vjeke vjekova.gledao sam gore video i (bez imalo mržnje kao što je kolega napisao) malo me je dirnuo u srce kako kažu.
za ovu sezonu ne znam baš kako će funkcionirati jer ne bi volio da bude onaj stari ali sa druge strane čitajući izjavu od plačljivka 0.600 koji kaže da se boji schumachera onda se mislim koliki im je strah utjerao schumacher pa da ga se boji jedan alonso.
hamilton,vettel pa eto i rosberg koje smatram najboljim vozačima nemaju takvo mišljenje (čak je hamilton izjavio da ga ne zanima schumacher jer ga je dvaput poslao po pivu u kini) o schumacheru i nadam se da će se i zadržati na tome i da ne strahuju u novoj sezoni koja ih čeka.
slika
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

Možda Alonso i pili naopako iako ne vidim razloga za to. On je tamo na licu mjesta, zna kakva je situacija. Zna kakav je vozač Schumacher, zna da je ove sezone Schumi imao problem sa bolidom ali itekako je svjestan da schumi nije zaboravio voziti. Svjestan je da na novom bolidu Brown i Schumacher rade od početka, i ako sve sjedne na svoje mjesto, ako bolid prihvati gume ili gume bolid kak hoćete Mercedes sa Michaelom Schumacherom biti će ozbiljan kandidat za naslov.
Taktička genijalnost Browna, Schumacher u "odgovarajućem" bolidu koji je konkurentan za pobjede...znamo svi kako je to izgledalo. Još pored toga, Schumacher koji je neopterećen, koji uživa u utrkivanju pa makar prošle sezone i za 10 mjesto-1 bod.
Svi će gledati Vettela, Hamiltona, Alonsa, šta oni rade...tu bi Mercedes sa Brownom i Schumacherom (i rosbergom ne zaboravljam njega) mogao uletiti i pokvariti im planove.
Uostalom, Brown kad je došao u Hondu, prva sezona bila je katastrofa, a za iduću je složio šampionski auto. :) Možda je to recept, prva sezona slabija pa onda :D
Tako da, uvjeren sam da će Mercedes biti veliki faktor u novoj sezoni.
Michael is faster than you!!
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Lord of the Ring
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: sebe_i_MS

Post Postao/la Lord of the Ring »

Igor18 je napisao/la:<span>[url=<a href="http://www.autosport.com/news/report.ph ... d/88942</a>]Schumacher's critics 'too judgemental'[/url]</span>

<span>[youtube]<a href="http://www.youtube.com/watch?v=GMLSohvR ... mbedded</a>[/youtube]</span>
....yeah I would've banned him for couple of races...(STFU and GTFO) reko ajde da cujem jos
....he had allot of awful races...Canada where he chopped off Massa's front wing.
Tu sam ugasio..LOL! What a bunch of nincompoop clowns!
slika
zagor
Početnik
Početnik
Navijam za: Iceman

Post Postao/la zagor »

pa dosta su objektivni, imal je losih utrka ove sezone (tj. prosle) ali dobro su rekli, mozda je ljudima malo previse podigel ocekivanja, al jbg to je Michael Schumacher, tko nebi imal velika ocekivanja od njega... Nek covjek uziva i vozi, ak osvoji osvoji ak ne ne...
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

zagor je napisao/la:Nek covjek uziva i vozi, ak osvoji osvoji ak ne ne...
Baš tako, ja mislim da je njemu dobro. Vozi, uživa, bori se, razvija.

Uglavnom, sigurno se zabavlja, ima više borbi u ovoj sezoni (makar i sa 'slabijima') nego u par sezona u Ferrariju! :)
slika
Morgan Freeman
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Morgan Freeman »

Mislim da je taj Martin Brundle najmanje mjerodovan da uopće komentira bilo kojeg drugog vozača pa nije li on poznat kao najgori vozač ikad?
Tko je 39ˇ igrao centra za Yenkije?
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

Morgan Freeman je napisao/la:Mislim da je taj Martin Brundle najmanje mjerodovan da uopće komentira bilo kojeg drugog vozača pa nije li on poznat kao najgori vozač ikad?
ne da mislim, nego znam da je on bio poprilično dobar vozač i da se snašao nešto bolje od recimo herberta u benettonu protiv schumachera koji je ruku na srce bio još relativno neiskusan - govorimo o 92. zapravo jedini koji su ga nadjačali u njegovoj karijeri govorim o momčadskim kolegama, su bili vjerojatno najbolji vozači u novijoj formuli 1 hakkinen i schumacher! tako da jednostavno nije po tom pitanju imal sreće. ali jedan pristojno dobar vozač koji je konstantan i brz u utrci i skuplja bodove. i vrlo rado će se sjećati svojih duela baš sa sennom u svijetskom prvenstvu f3, ali ne u istom timu i izgubivši ga u zadnjoj utrci!
Znači njegova riječ i mišljenje se treba cijeniti još više jer tu i tamo isproba koji noviji bolid iz ove novije ere velikog downforce-a i velikih brzina u zavoijima. ono što mene smeta i zbog čega sam sumljičav na njegovo pozitivno mišljenje u schumacher za 2011, je to da je on ove godine glavni komentator prijenosa na bbc za f1! pa bi moglo ispasti d a zapravo želi imati što veću gledanost, pa malo raši rulju za sam početak sezone ;)
Zadnja izmjena: Vleki, dana/u 18 sij 2011, 11:45, ukupno mijenjano 1 put.
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

47 je napisao/la:
zagor je napisao/la:Nek covjek uziva i vozi, ak osvoji osvoji ak ne ne...
Baš tako, ja mislim da je njemu dobro. Vozi, uživa, bori se, razvija.

Uglavnom, sigurno se zabavlja, ima više borbi u ovoj sezoni (makar i sa 'slabijima') nego u par sezona u Ferrariju! :)
A to je i + za gledatelje ispred malih ekrana 8)
Ferrari-BiH
Veteran
Veteran
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Ferrari-BiH »

Vleki je napisao/la:
Morgan Freeman je napisao/la:Mislim da je taj Martin Brundle najmanje mjerodovan da uopće komentira bilo kojeg drugog vozača pa nije li on poznat kao najgori vozač ikad?
ne da mislim, nego znam da je on bio poprilično dobar vozač i da se snašao nešto bolje od recimo herberta u benettonu protiv schumachera koji je ruku na srce bio još relativno neiskusan - govorimo o 92. zapravo jedini koji su ga nadjačali u njegovoj karijeri govorim o momčadskim kolegama, su bili vjerojatno najbolji vozači u novijoj formuli 1 hakkinen i schumacher! tako da jednostavno nije po tom pitanju imal sreće. ali jedan pristojno dobar vozač koji je konstantan i brz u utrci i skuplja bodove. i vrlo rado će se sjećati svojih duela baš sa sennom u svijetskom prvenstvu f3, ali ne u istom timu i izgubivši ga u zadnjoj utrci!
Znači njegova riječ i mišljenje se treba cijeniti još više jer tu i tamo isproba koji noviji bolid iz ove novije ere velikog downforce-a i velikih brzina u zavoijima. ono što mene smeta i zbog čega sam sumljičav na njegovo pozitivno mišljenje u schumacher za 2011, je to da je on ove godine glavni komentator prijenosa na bbc za f1! pa bi moglo ispasti d a zapravo želi imati što veću gledanost, pa malo raši rulju za sam početak sezone ;)
Jedna od njegovih najboljih utrka
¡oʞɐdoɐu ǝɾ ǝʌs ˙oןıq ǝɾ oʇs oɐʞ ǝɾıu ǝsıʌ ɐʇsıu
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

jedan po meni jako zanimljiv interview između willi webera i bergera
Ist es das Problem von Michael Schumacher, dass es so viele Kopien von ihm gibt?

Weber: Das Problem von Michael ist, dass er der Formel 1 gezeigt hat, wie man es richtig machen muss. Mit seinem harten Training, mit seinem unwahrscheinlichen Ehrgeiz. Er war der Erste, der am Morgen ins Fahrerlager kam und der Letzte, der ging. Er war nie zufrieden mit sich selbst, er hat sich bis an die Grenzen gequält. Und er hat alles hinterfragt. Das hat alles Spuren hinterlassen. Bei den Fahrern und den Teams. Michael hat Zeichen gesetzt. Damals zum Positiven für ihn. Heute schlägt das zurück. Weil es viele Fahrer gibt, die die gleiche Arbeitsweise an den Tag legen und in der Gesamtheit genauso gut sind. Talent hat sowieso jeder, der in der Formel 1 fährt. Die Abrundung dieses Talents ist die Kunst. Das ist wie eine Kugel. Wenn du da ein Stück rausschlägst, läuft sie nicht mehr rund. Dieses Rundlaufen hat Michael in die Formel 1 gebracht.

Berger: Da muss ich dich korrigieren Willi. Reingebracht hat dieses System und die Härte Ayrton Senna. Er hat uns allen die Augen geöffnet. Wir alle waren Lehrbuben im Vergleich zu ihm. Wer hat zur damaligen Zeit im Training eine Boxeneinfahrt trainiert? Niemand, außer Senna. Wer hat sich im Winter bei 40 Grad Hitze auf die neue Saison vorbereitet? Nur der Senna. Der ist jeden Tag 30 Kilometer bei der Hitze gejoggt. Wir sind ein bisschen im Winter rumgeturnt, und als wir zum Saisonauftakt nach Brasilien gekommen sind, haben wir keine Luft mehr gekriegt, weil es uns zu heiß war.

Weber: Stimmt. Senna war vom Typ her der Erfinder. Deshalb waren sich er und Michael auch so spinnefeind. Die habe sich gesehen und sofort ineinander verliebt.

Berger: Senna hat nach zwei, drei Rennen genau gemerkt: Da kommt einer, der macht es genauso wie ich.

Ist es aus Schumachers Sicht eine unmögliche Mission zu glauben, dass er mit jetzt schon 42 Jahren gegen seine ganzen Kopien bestehen kann?

Berger: Ich würde ganz klar sagen: Das ist eine "Mission Impossible". Der Fahrer, der genauso trainiert, genauso hart arbeitet, auch seit seiner Kindheit Rennen fährt, aber 20 Jahre jünger ist, muss einfach überlegen sein. Schumachers Chance besteht nur darin, so nahe wie möglich dran zu sein und dann seine Erfahrung auszuspielen.

Was spielt das Alter heute noch für eine Rolle? Der Risikofaktor wird ja immer mehr zurückgedrängt.

Berger: Da spielt sich das gleiche ab wie bei jedem normalen Autofahrer, natürlich auf einer anderen Ebene. Man sieht nicht mehr so gut, die Reflexe sind anders, die Einstellung ändert sich. Du gehst bei Dingen vom Gas, da hast du früher gar nicht überlegt. Ich merke es beim Skifahren. Früher bin ich über eine Kante gesprungen, ohne zu wissen was dahinter kommt. Da habe ich mir in der Luft überlegt, was ich mache, wenn da etwas Unerwartetes auftaucht. Wenn du älter wirst, schaust du dir die Stelle erstmal an, bevor du mit Vollgas drüberspringst. Als Rennfahrer denkst du genauso. Ich habe beim GP Italien in Monza früher immer im Hotel Fossati ganz oben unter dem Dach gewohnt. Als ich noch jung war und am Morgen gehört habe, dass der Regen aufs Dach trommelt, da habe ich mich gefreut. Das ist meine Chance, habe ich gedacht. Am Ende meiner Karriere habe ich bei dem Regengeräusch auf dem Dach schon nicht mehr richtig schlafen können. Das letzte was ich wollte, war Regen in Monza.
ukratko radi se naravno o schumacheru i njegovim mogučnostima u 42. godini sa mladim lavovima.

Oni na sve to gledaju puno pesimističnije, recimo weber ima teoriju da danas puno mladih trenira na jednakom nivou kao schumacher i onda zbog svojeg talenta i brzine mogu se danas nositi s njime i zapravo biti još i brži zbog godina. on kaže da su jedostavno pobreli schumacherove metode i radnu etiku "prvi na stazu zadnji sa staze" i stoga ih schumacher nema više nićim iznenaditi!
Berger onda počinje sa sennom koji je ipak prvi krenul sa takvim režimom rada, ali se slaže da u prošlosti u prve devije tri utrke kad je senna vozil sa schumacherom, mogel je primjetiti da netko radi iste stvari kao i on ( usmislu treninga i fizičke pripreme)

Onda slijedi drugi dio teksta gdje pitaju bergera da li je zapravo nemoguća misija za schumachera, da u 42. godini se može nositi sa mladim kopijama.

na to će austrijanac kratko i jasno izreći da, to je za njega nemoguća misija! mladići (hamilton, vettel, alonso i ekipa) koji jednako jako treniraju i od malena su prešli sve kategorije jednosjeda i još k tome su 20 godina mlađi jednostavno moraju bti brži. schumacher ima jedino šanse biti i mblizu i na temelju svojeg iskustva napraviti nešto.

Zatim je još u zadnjem djelu teksta dodal da kad je on bio mlađi i spavao blizu piste prije utrke u monzi, jedva je čekal da padne kiša, ali kako je vrijeme prolazilo i on bivao sve stariji, svaki put kad bi se vraćal na tu stazu i ponovno bi čul da po krovu škraplje prije utrke više mu baš i nije bilo svejedno kao u mlađim danima!

Eto da se zna da ima i drugačijih razmišljanja od primjerice brundla i njemu sličnih.

Samo da se zna ja se ne slažem sa njihovim mišljenjima, ali ih jako respektiram- pogotovo bergera!
Buba
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Mclaren i Mercedes

Post Postao/la Buba »

On je nevjerovatan atleta za svoje godine mora mu se priznati...Mislim da niko u njegovim godinama ne bi uspio ni blizu voziti kao on...
Ali je cinjenica da on moze samo postajati sporiji a ne brzi jer vrijeme radi svoje
ali ako mu Mercedes pruzi dobar bolid to se nece osjetiti mnogo i moguce je da se bori za pobjede
samo isto tako male su mogucnosti da Mercedes napravi najbrzi bolid ali opet nikad ne reci nikad :)
"Jebes pijanstvo ako te sutra nije sramota"
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Vidim da kolege pišu o njihovim očekivanjima što se tiče Schumachera u novoj sezoni, pa da i ja napišem koju ;) , mada sam ja ferarista i Schumacher je sada konkurent na stazi Ferrariju, ja i dalje imam ogromno poštovanje prema Schumacheru i kojim slučajem kada bi bio u prilici da tražim autograme vozača F1 prvi vozač od koga bi zatražio autogram bi bio Schumacher iako više ne vozi za Ferrari. Kada je na stazi Schumacher je za mene isti kao Hamilton ili bilo koji drugi vozač, vozač koga Ferrari-jevi vozači trebaju pobjedit tako da ja ne navijam sada za njega i nema tu nikakvih emocija bez obzira na godine koje je proveo u Ferrari-ju i bez obzira što je dosta toga dao Ferrari-ju. ;)
Što se tiče trenutnih vozačkih sposobnosti Schumachera ja ga neću porediti sa Hamiltonom, Alonsom, Vettelom .... ali ću poredit ovog Schumachera sa 42 godine i Schumachera prije 10 godina znači Schumachera od 30-35 godina, ja sam siguran da bi Schumacher od 30-35 godina pobjedio ovog današnjeg Schumachera u suprotno me niko ne može uvjeriti. ;)
Da li je ovaj Schumaher spreman za pobjede i borbu za naslov ja mislim da je spreman ali samo ako mu Mercedes da bolid kao Ferrari 2002 i 2004, međutim tada bi morao da pobjedi Rosberga ja vjerujm da to Schumacher može da uradi, naravno ne tako lako i dominantno kao što je radio sa Barrichellom, bilo bi teško i napeto ali malo i uz pomoć Brawna :biggrin: mislim da bi uspio pobjediti Rosberga.
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

nebih se složio da su male šanse da mercedes napravi najbrži bolid, naprotiv zašto ne?
Mercedes nikada ne treba otpisivat.. Mercedes nije došao u F1 da bi popunjavao grid.
Dugo rade na ovom bolidu, vrača se i KERS i treba ove godine pozorno gledati bolide koje pogoni mercedesov motor.
Istina, Schumi vjerovatno neće postajati sve brži sa godinama, ali čisto sumnjam da će postajati drastično sporiji.
Svi znamo da u F1 ključnu ulogu igra bolid, a ne toliko vozač (kao nekada). S pravim bolidom u rukama ne vidim razlog zašto bi bio u podređenom položaju u odnosu na ostale bez obzira kaj imaju 22, 23, 24 godine. Fizički on je na razini svih tih mladih vozača.
Recimo da je i nešto sporiji u odnosu na prvu dionicu koju je odradio u formuli (makar to se ne može usporediti, tad je u rukama imao perfektan bolid) iskustvom koje ima anulira taj "nedostatak". Makar, Brown je jednom izjavio da sva telemetrija pokazuje da Schumacher brzinu nije izgubio u ove 3 godine odsutstva jedino je problem u prednjim gumama zbog kojih određene zavoje ne može odvoziti na onaj način kako bi htio i u njima gubi vrijeme.
Vidjet ćemo za koji dan dali je taj problem riješen novim gumama i novim bolidom, neke najave govore da bi se situacija mogla promijeniti, da je Pirelli napravio nešto jače prednje gume
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

evo konačno jedne malo novije snimke schumachera u akciji!! točnije u njegovom mjestu kerpenu u njemačkoj. 15 i 16 siječnja 2011.
vozi se karting utrka i schumacher starta sa 2. mjesta, malo pada u poretku i na koncu lijep dvoboj za treće mjesto prije neko ošo motor. :x ......... ha, nadam se da mu se ovo neće događati sa mercedeovim motorom.

oprez: film je u hd tehnici pa mu malo duže treba da se louda
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Igor18 je napisao/la:nebih se složio da su male šanse da mercedes napravi najbrži bolid, naprotiv zašto ne?
Mercedes nikada ne treba otpisivat.. Mercedes nije došao u F1 da bi popunjavao grid.
Dugo rade na ovom bolidu, vrača se i KERS i treba ove godine pozorno gledati bolide koje pogoni mercedesov motor.
Istina, Schumi vjerovatno neće postajati sve brži sa godinama, ali čisto sumnjam da će postajati drastično sporiji.
Svi znamo da u F1 ključnu ulogu igra bolid, a ne toliko vozač (kao nekada). S pravim bolidom u rukama ne vidim razlog zašto bi bio u podređenom položaju u odnosu na ostale bez obzira kaj imaju 22, 23, 24 godine. Fizički on je na razini svih tih mladih vozača.
Recimo da je i nešto sporiji u odnosu na prvu dionicu koju je odradio u formuli (makar to se ne može usporediti, tad je u rukama imao perfektan bolid) iskustvom koje ima anulira taj "nedostatak". Makar, Brown je jednom izjavio da sva telemetrija pokazuje da Schumacher brzinu nije izgubio u ove 3 godine odsutstva jedino je problem u prednjim gumama zbog kojih određene zavoje ne može odvoziti na onaj način kako bi htio i u njima gubi vrijeme.
Vidjet ćemo za koji dan dali je taj problem riješen novim gumama i novim bolidom, neke najave govore da bi se situacija mogla promijeniti, da je Pirelli napravio nešto jače prednje gume
Pisalo se da je Brawn na radu na bolidu za 2010 krenuo čak ranije i od Ferrari-ja i da su se čak i kockali sa unapređenjem bolida u 2009, jer su smatrali da ih niko ne može prestići, kako bi što više vremena imali za razvoj bolida za 2010, ako pogledamo rezultate u 2010 to im nije donijelo koristi.
KERS, tačno je da je Mercedesov KERS bio bolji od Ferrari-jevog na kraju 2009 ali ne puno, u međuvremenu svi su radili na KERS-u vidjet ćemo čiji je najbolji.
Motor, to je jedina sigurna prednost za Mercedes i sve ostale ekipe u 2011 koji koriste njihov motor.
Takođe, ja mogu sad i za Ferrari, Red Bull i McLaren da nabrojim razloge i neke špekulacije zašto će njihovi bolidi biti najbolji u 2011 a isto tako mogu da i navedem razloge zašto neće. ;)
Ja u ovom trenutku Ferrari-ju, McLaren-u, Mercedes-u i Red Bull-u dajem jednake šanse, znači po 25%, da će imati najbolji bolid u 2011 a ti procenti će se već tokom testiranje mjenjati, rasti ili opadati u zavisnosti od ostvarenih rezultata na testiranjima i prvim utrkama. ;)
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

Apsolutno,
ne kažem ja da će Mercedes imat najbolji bolid u ovoj sezoni. Nego sam replicirao na post od Buba koji kaže da su vrlo male šanse da Mercedes napravi najbolji bolid, jer osobno mislim da imaju mogućnosti i vjerujem tehnićko znanje kojim mogu napraviti "najbolji" bolid. I da su šanse podjednake u usporedbi sa RB, McLarenom i Ferrarijem. Tu su i nova pravila i uvijek treba imati i sreće u svemu tome.
Forza
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari - F1

Post Postao/la Forza »

Mika Hakkinen about Michael on 21/1/2011

Mika Hakkinen: “Michael is definitely a driver who I have experienced in the past, he’s an amazing individual who can work very hard and not give up even when thing are not going so well. He keeps going until he gets the result. And he has shown that in his career when he was racing in any category.

I talked with Michael, we talked about last year and the future. It was good, I could see he has this incredible commitment now he has decided to go back to Formula 1.”
slikaslikaslika
V3GI
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: VETTEL I SCHUMI

Post Postao/la V3GI »

Malo akcije u ovo sušno razdoblje
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YFoSBxn2 ... re=related[/youtube]
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Vleki »

inače, prije par postova stavil sam filmić gdje schumy vozi kart u njemačkoj ove godine. A ovdje na njemačkom jeziku imate link sa malim njegovim citatom na kraju teksta, gdje govori kako je imal prilike testirati novu kart šasiju i da je zadovoljan rezultatima, može se pronaći brže set up karta i balans te naćin sijedenja je bolji. Inaće mala napomena: rezultati su bili dobri - u prvooj vožnji nakon drugog mjesta u kvalama osvojil je i drugo mjesto u utrci, dok u sljedećem nastupu - nakon ranog vodstva polako gubi prvu poziciju i pada u poretku da bi na kraju odustao zbog kvara na klipu u motoru.

P.S. schumacher ima malo redizajniranu kacigu, ništa posebno samo malo bolje istaknuti ovi zmajevi, koji su sada u srebrnoj boji!

slika
zvjerko
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Pirelli i DRS

Post Postao/la zvjerko »

F2004_the_best_ever je napisao/la: Pisalo se da je Brawn na radu na bolidu za 2010 krenuo čak ranije i od Ferrari-ja i da su se čak i kockali sa unapređenjem bolida u 2009, jer su smatrali da ih niko ne može prestići, kako bi što više vremena imali za razvoj bolida za 2010, ako pogledamo rezultate u 2010 to im nije donijelo koristi.
...
Ova opaska baš i nema smisla jer ako se sjetiš malo situacije sa početka 2009 kada je honda objavila povlačenje, Ross Brawn je trčao za budžetom kako bi uopće mogao odvesti sezonu jer je bio siguran da je napravio pobjednički bolid ... sa koliko je uopće novaca raspolagao za rad na novom bolidu?

Upravo to i je razlog forme bolida prošle sezone ... imaš ideje ali nemaš sredstava za izbrusit ih pošto su novci od mercedesa, petronasa... stigli prekasno. Sad je tim osiguran i mogli su se potpuno posvetiti izradi novog bolida tako da ću se ipak složiti sa Igorom ...
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

mislim da čak jest brawn počeo s bolidom za 2010. već u 6. mjesecu 2009.godine,ali koliko se sjećam jednog njegovog intervjua inženjeri u njegovoj ekipi su imali zavezane ruke.u tom intervju-u je naveo primjer zadnjeg ovjesa gdje je jedan inženjer predložio da se za bolid za 2010. dizajnira zadnji ovjes kao kod red bulla međutim brawn mu je rekao da se nema para za nove stvari i da ovjes ostane isti(vjerojatno je bilo još dosta sličnih slučajeva,npr,prednje krilo->na kraju 2010. je u biti varijacija onog iz 2009. itd.) ...također,u vrijeme kad se počelo još uvijek je važilo da je KERS od 2010. obvezan za sve,a poslije kad se promijenilo to pravilo i KERS odgođen je bilo kasno i falilo je resursa za ikakve radikalne promjene...bolid je imao lošu koncepciju i sve što su radili je bio kompromis.ove godine su počeli radit novi bolid,imali su vremena,novce i resurse mercedesa,dva vozača koja znaju šta žele i koji očito imaju sličan stil vožnje,dakle bez ikakvih kompromisa u dizajnu.na kraju krajeva,ta ekipa i nije toliko loša, 2004.,2006.,2009. su imali vrlo dobre bolide,nisu za odbaciti to je sigurno i mislim da se svi moraju paziti njih jer itekako mogu iznenaditi
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

zvjerko je napisao/la: Ova opaska baš i nema smisla jer ako se sjetiš malo situacije sa početka 2009 kada je honda objavila povlačenje, Ross Brawn je trčao za budžetom kako bi uopće mogao odvesti sezonu jer je bio siguran da je napravio pobjednički bolid ... sa koliko je uopće novaca raspolagao za rad na novom bolidu?

Upravo to i je razlog forme bolida prošle sezone ... imaš ideje ali nemaš sredstava za izbrusit ih pošto su novci od mercedesa, petronasa... stigli prekasno. Sad je tim osiguran i mogli su se potpuno posvetiti izradi novog bolida tako da ću se ipak složiti sa Igorom ...
Vjerovatno na početku rada na bolida za 2010 nisu imali novca ali vjerujem da se to posle promjenilo, naravno da Brawn nije imao novca za rad na bolida za 2010 kao što je imao Ferrari. Mislim da je Mercedes imao najveći budžet u 2010 posle Ferrari-ja. ;)
Nije sve i u novcu, Ferrari je prošle godine imao najveći budžet a nije imao najbolji bolid, primjer je i Toyota. ;)
Igor18
Veteran
Veteran

Post Postao/la Igor18 »

F2004_the_best_ever je napisao/la:
zvjerko je napisao/la: Ova opaska baš i nema smisla jer ako se sjetiš malo situacije sa početka 2009 kada je honda objavila povlačenje, Ross Brawn je trčao za budžetom kako bi uopće mogao odvesti sezonu jer je bio siguran da je napravio pobjednički bolid ... sa koliko je uopće novaca raspolagao za rad na novom bolidu?

Vjerovatno na početku rada na bolida za 2010 nisu imali novca ali vjerujem da se to posle promjenilo, naravno da Brawn nije imao novca za rad na bolida za 2010 kao što je imao Ferrari. Mislim da je Mercedes imao najveći budžet u 2010 posle Ferrari-ja. ;)
Nije sve i u novcu, Ferrari je prošle godine imao najveći budžet a nije imao najbolji bolid, primjer je i Toyota. ;)
Kad su počeli rad na bolidu sigurno nisu imali novca (kolko bi trebalo), sudbina ekipe bila je neizvjesna. Mercedes je ušao tek krajem prosinca a tada je bolid praktički bio završen. Baza ili možda čak 80-90 % bolida bili su završeni budući da je se na bolidu počelo radilti već prije kraja sezone. I to bez sredstava Mercedesa, a siguran sam da Brown GP nije imao niti približna sredstva kao Ferrari, RB ili McLaren. Mislim da tu leži dosta odgovora na pitanje "slabe" predstave u 2010. Tokom sezone uz sredstva Mercedesa pokušalo se spasiti što se spasiti da, neko kompenzacije, dodatci, pretakanje iz šupljeg u prazno. Jednostavno na bazu koja nije bila dobra, odnosno bila je onakva kakva su sredstva u tom trenutku bila na raspolaganju nije se moglo pokrpat da bi se konkuriralo najboljim momčadima.

Ne znam koliki buđet ima Mercedes (u odnosu na ostale 3 ekipe) ali sigurno će imati više sredstava na raspolaganju u odnosu na prošlu sezonu.
Odgovori