Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la The Greatest »

srdjan je napisao/la:Meni izgleda kao da Ferrari gubi performanse u odnos na prvu trku u Bahrein.
Umesto da unapredjuju bolid oni su sve losi i losi.
Evo Mclaren ih prestigao a cini mi se da je i Mercedes.Negde su u ravniste Renoa.
Sramota.
To su malo preteške riječi. Utrka je ipak nešto drugo. Koliko sam vidio na f1.com, Ferrari i Mclaren sada imaju istu brzinu na ravnini, tako da će pretjecanja možda biti. A tu je i start sutra, duga ravnina, nikad neznaš šta će bit'. Možda Alonso napravi neki kamikaza potez i zaobiđe i Mclaren i Red Bull.
Avanti FER, Avanti!!!
dady16
Navijam za: Felipe Massa

Post Postao/la dady16 »

Chuck Norris je napisao/la:Razočaran sam današnjom izvedbom Ferraria,očekivao sam puno više od bolida,i sami su najavljivali znatna poboljšanja ovdje u Barceloni, a izgleda da su od 4 vodeće ekipe od Bahreina oni najmanje napredovali
U potpunosti se slažem,Massa danas blago rečeno teška katastrofa, a Fernando je nekako uspio odvoziti taj jedan dobar krug,stvarno izvlači maximum iz bolida,svaka čast..Samo mi se čini da je i Red Bull i Mclaren dosta brži od Ferraria a Mercedes je tu poravnat s njima pa i Renault. Očekivao sam više.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Ne, Alonso nije uspio odvoziti taj jedan krug.
Mnoge čudne stvari su se danas događale, i to ne samo sa Alosnom.

Kao prvo, mislim da je Ferrarijev F-duct zasad promašaj. Čini mi se da kroz FP i Q sesije Alonso nikad, ali baš nikad nije imao tako nemiran bolid i radio toliko greškica.
Ono zatvaranje rukom mi se čini pre-nespretno i dovodi do tih grešaka.
Nadalje, Alonso se prilično usporio u kvalifikacijama u odnosu na FP2.
S2 i S3 su danas za njegov Ferrari bili teški i sporiji no što su trebali biti. Morao je biti najmanje 3-4 desetinke brži no što je bio (kvragu, vremena S2 i S3 iz FP2 govore tako). Mislim da je morao do 1:20:4xx (ili 5xx) što je ustvari nikakav pomak u odnosu Red Bull - Ferrari u odnosu na to kako je bilo dosad)

Tako da imam jedan od 2 moguća zaključka.
1 - Ferrari ima problema ili je nešto zeznuo u odnosu na jučer
2 -Sigurni su da će sutra kiša

I kako se kaže, izaberi jedan broj,.... :)
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

Kazna za Ferrari.
KLIK
slika
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

sa strahom sam otvorio link, al sam odahnuo cim sam vidio brojke :)

kako je lijepo kad suci postupaju razumno.. predivno :)

sto se tice fducta, i ja sam misljenja da je ovo vrlo nespretno i nezgrapno.. a sto se tice nemirnog bolida, bas sam to pitao gore negdje..

ali opet s druge strane.. 1 dionica utrke je najbrza jel tako? i tu sam primjetio u fp da alonso dosta nemirno prolazi, al je on redom imao najbrza ili vrlo brza vremena u 1. sektoru.. pa tako i danas u kvalifikacijama.. tako da mozda je ta nemirnost uzrokovana time da se vozi vrlo brzo sto je +..
rFactor F1 HR server Info
slika
Vleki
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la Vleki »

To je slična greška ko i kod lolipop mana, tu vozač malo toga može ako vjeruje onome tko ga pušta van - novčana kazna i ništa više od toga (moje mišljenje)
Od početka do kraja, u dobru i u zlu, uvjek vjeran Schumy-ju.
srdjan
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la srdjan »

To su malo preteške riječi. Utrka je ipak nešto drugo. Koliko sam vidio na f1.com, Ferrari i Mclaren sada imaju istu brzinu na ravnini, tako da će pretjecanja možda biti. A tu je i start sutra, duga ravnina, nikad neznaš šta će bit'. Možda Alonso napravi neki kamikaza potez i zaobiđe i Mclaren i Red Bull.[/quote]

Da kao na proslu trku u Kinu =D>
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

p@rtibrejker je napisao/la:Ne, Alonso nije uspio odvoziti taj jedan krug.

Kao prvo, mislim da je Ferrarijev F-duct zasad promašaj. Čini mi se da kroz FP i Q sesije Alonso nikad, ali baš nikad nije imao tako nemiran bolid i radio toliko greškica.
S2 i S3 su danas za njegov Ferrari bili teški i sporiji no što su trebali biti. Morao je biti najmanje 3-4 desetinke brži no što je bio (kvragu, vremena S2 i S3 iz FP2 govore tako). Mislim da je morao do 1:20:4xx (ili 5xx) što je ustvari nikakav pomak u odnosu Red Bull - Ferrari u odnosu na to kako je bilo dosad)

Da. Ali isto tako je zaniimljivo da sada imaju gotovo isti straight line speed kao i Mclaren. Dakle, možda nije promašaj, samo trebaju sredit' još neke sitnice.
Avanti FER, Avanti!!!
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

srdjan je napisao/la: Da kao na proslu trku u Kinu =D>
Eto, uvijek ima specijalaca koji nalaze dlaku u jajetu. Očigledno je da nisam mislio na jump start.
Avanti FER, Avanti!!!
BigBoss
Navijam za: Hakiranje f1-hr foruma

Post Postao/la BigBoss »

blago sam razočaran ferrarijevom formom..očekivao sam više ..pogotovo od masse..makar 5. ili 6. startnu poziciju
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

The Greatest je napisao/la:Da. Ali isto tako je zaniimljivo da sada imaju gotovo isti straight line speed kao i Mclaren. Dakle, možda nije promašaj, samo trebaju sredit' još neke sitnice.
Krajnja brzina nije toliko bitna. Nikad nije niti bila, osim pri pretjecanju.
Ferrari je u kvalifikacijama imao daleko veću brzinu na speed trapu i od Red Bulla, ali i od McLarena :!:
Iza njih je Renault koji uopće niti ne koristi taj F-duct.

Očigledno su u S2 i S3 gubili vrijeme, i na druge i u odnosu na treninge.
Red Bullovi su vozili brže u kvalifikacijama no na treningu.
McLareni također.
Ferrari se usporio.
Mercedes se usporio.

Red Bull je toliko naprijed da je to nevjerovatno pomalo. Posebno u odnosu na Ferrari.
Ferrari je u kvalama bio 2, max 3 desetinke iza Red Bulla, i sad su kao pali još 7 desetinki?
Hm, rekoh, ili su nešto gadno napravili vezano uz F-duct / promjene na motoru / setup ili čekaju kišu.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Alonso

Post Postao/la _dreamer_ »

p@rtibrejker je napisao/la:Ne, Alonso nije uspio odvoziti taj jedan krug.

da, i meni je to odmah zapalo za oci, zbog cega je ovako nemiran Ferrari jer to do sada nikada nije bio slucaj... Moguce je da lezi na karakteristici staze, a moguce je i da je uzdrok F-duct... Takodjer se slazem da je koncept predebilno uradjen... mislim da je mclarenova verzija sa koljenom one noge koja koci mnogo prakticnija i manje stresna za vozaca... teoretski gledano, nema vozac potrebe razmisljati o f-ductu, cim krene nogom na kocnicu, pomjera je tako da se sistem "deaktivira". ovo sa rukama je stvarno cirkus, i oduzima koncentraciju vozacu te povecava stres kad je u pitanju kocenje pred krivinu i njen obilazak... Ono sto sam jos primjetio u kvalama je to da je Mclaren mozda malo zrtvovao topspeed kako bi dobio na gripu... ferrari to ocigledno nije zelio, i imaju daleko bolji topspeed ali gube vise u 2om i trecem sektoru. Mislim da nisu napravili dovoljno dobar kompromis, ali vidjet cemo...

Iskreno se nadam da ce ovaj ovakav F-duct biti modifikovan da makar malo olaksa vozacima jer je ovo stvarno cirkusarija...

sto se tice trke sutra, nadam se samo da ce dobro startati, da ga nece zeznuti prljava strana staze... mislim da bi mogao uzeti vettela na startu, dok za istog mislim da ce biti veliki gubitnik na startu... ako hamilton dobro krene, i uzme prvo mjesto (sto je moguce), ceka nas nesto neizvjesnija utrka
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
BigBoss

Post Postao/la BigBoss »

p@rtibrejker je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:Da. Ali isto tako je zaniimljivo da sada imaju gotovo isti straight line speed kao i Mclaren. Dakle, možda nije promašaj, samo trebaju sredit' još neke sitnice.
Krajnja brzina nije toliko bitna. Nikad nije niti bila, osim pri pretjecanju.
Ferrari je u kvalifikacijama imao daleko veću brzinu na speed trapu i od Red Bulla, ali i od McLarena :!:
Iza njih je Renault koji uopće niti ne koristi taj F-duct.

Očigledno su u S2 i S3 gubili vrijeme, i na druge i u odnosu na treninge.
Red Bullovi su vozili brže u kvalifikacijama no na treningu.
McLareni također.
Ferrari se usporio.
Mercedes se usporio.

Red Bull je toliko naprijed da je to nevjerovatno pomalo. Posebno u odnosu na Ferrari.
Ferrari je u kvalama bio 2, max 3 desetinke iza Red Bulla, i sad su kao pali još 7 desetinki?
Hm, rekoh, ili su nešto gadno napravili vezano uz F-duct / promjene na motoru / setup ili čekaju kišu.
previše gube novaca, vremena i živaca na KOPIRANJE
renault je čini mi se odabrao najbolju soluciju, a to je da će razviti sam svoj sistem sličan, ali drukčiji i kompletno uklopljen u bolid
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

Jako loše kvale za Ferrari nažalost....A ovaj F-duct...Tj upravljanje njime?! WTF ?! U koja smo se mi to vremena vratili...Rukavicom u vrijeme vožnje zatvarati "rupu"....Strašno...
1982 UCV 1919
gradski
Početnik
Početnik
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la gradski »

pa ja još gledam zake mu ta lijeva ruka ne drži čvrsto volan...
Senna Lotus Renault 1985 i jedan kišni Portugal. Bila je to ljubav na prvi pogled.
Prva pobjeda, a svi ostali jedan ili vise krugova zaostali!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Nažalost nisam bio u mogućnosti da pogledam kvalifikacije. :(
Na osnovu ovih vremena vidi se da Ferrari dosta gubi u 2 i 3 sektoru, a to nije dobar znak ni za Monako :( . Ne znam zašto su sve karte bacili na taj prvi sektor i na najveću brzinu na pravcu na starno ciljnu ravninu.
Ono čega se ja bojim da su se malo pogubili sa ovim poboljšanjima, naročito sa tim famoznim f-duct, i da su možda u nekim segmentima unazadili bolid :( , nadam se da sam u krivu.
Sutra će biti teško doći do postolja, Alonso starta četvrti sa prljavije strane , ove godine starta očajno i biće teško da zadrži svoju poziciju mada opet ako Luis napravi pometnju na startu sa Red Bull-om moguće je da i Alonso iz toga profitira :biggrin: .
Marlboro
Početnik
Početnik

Post Postao/la Marlboro »

Schumy.d je napisao/la:A od sve silne tehnike, ispada najvrijednija ona u kojoj se mora nešto ručno raditi (old school). :D

hahaha na palentu :biggrin: :biggrin: :biggrin: :biggrin:
slika
slika
BigBoss

Post Postao/la BigBoss »

šta sve jadni vozači moraju trpjeti..još uz užasnu g silu pri 300km/h moraju jedom rukom začipati rupe..katastrofa
anteprimorac

Post Postao/la anteprimorac »

Mislim da je Ferrari odusto u natjecanju u kvalama, a da su bolid potpuno pripremili za trku. Na ovoj stazi je gotovo ne moguće pretjecat osim na pravcu pa možda zbog toga je ovakav setup bolida. A što se tiče F-ducta , brate ja ga nebi ni stavljo potrošili su previše vremena na njega. Cijela taktika ferrarija je po meni potpuno kriva tj. kopiraju ostale umjesto da razvijaju aerodinamiku jer je Red Bull znatno bolji
srdjan
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la srdjan »

Pa ja sam rekao i opret cu reci da Ferrari sa ovaj F-duct vise je izgubio nego sta je dobio.
Bili su dobri na pocetku i trbali su ici u taj pravac ali evo opet nesto izigravaju sto nije im donelo nista dobro.
Ovaj zaostatak je poprilicno velik,jedino sto mi pada na pamet da im je bolid poslozen za kisu, a ako nije to onda bog nam pomogo.
A dali je tako videtcemo za negde 18 casova.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

anteprimorac je napisao/la:Mislim da je Ferrari odusto u natjecanju u kvalama, a da su bolid potpuno pripremili za trku. Na ovoj stazi je gotovo ne moguće pretjecat osim na pravcu pa možda zbog toga je ovakav setup bolida. A što se tiče F-ducta , brate ja ga nebi ni stavljo potrošili su previše vremena na njega. Cijela taktika ferrarija je po meni potpuno kriva tj. kopiraju ostale umjesto da razvijaju aerodinamiku jer je Red Bull znatno bolji

Ne bih se složio s tobom, jer da bi Ferrari iskoristo tu svoju brzinu na pravcu oni moraju biti na izlasku iz poslednjeg zavoja na startno cilju ravninu na repu bolida kojeg žele da prestignu ali se to neće desiti u slučaju Ferrarija jer imaju katastrofalan 2 i 3 sektor tako da neće biti blizu bolida ispred sebe i neće biti u prilici da ga napadnu i iskoriste svoju brzinu na pracu. Čak se može dogoditi da neki bolid koji je sporiji od Ferrarija na pravcu ali zato ima brz 2 i 3 sektor bude na repu Ferrarija na izlasku na startno ciljnu ravninu iskoristi to što se vozi iza Ferrarija i napadne ga i prestigne iako je sporiji na pravcu, nešto slično što je Petrov uradio Hamiltonu u Maleziji.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Armanini »

jebo ja te koji su dopustili ta sranja od rupa i zatvaranja extremitetima.. totalan cirkus i sprdnja..

bilo kako bilo, alonso je imao odlicna vremena u s1, vidjet cemo kako to ide kroz cijelu utrku..

osobno mislim da ce im teze bit ocuvat 4. mjesto nego li napast 3..
al budemo vidjeli.. mozda (vjerojatno) bude igralo veliku ulogu alonsovo cuvanje guma u odnosu na hamiltonovo trosenje..
rFactor F1 HR server Info
slika
BigBoss

Post Postao/la BigBoss »

Armanini je napisao/la:jebo ja te koji su dopustili ta sranja od rupa i zatvaranja extremitetima.. totalan cirkus i sprdnja..

bilo kako bilo, alonso je imao odlicna vremena u s1, vidjet cemo kako to ide kroz cijelu utrku..

al budemo vidjeli.. mozda (vjerojatno) bude igralo veliku ulogu alonsovo cuvanje guma u odnosu na hamiltonovo trosenje..
ja također mislim da će braniti poziciju..hamlton će vjerojatno napasti red bull pa bi eventualno tu mogao pronaći dobar izlaz iz troboja
_dreamer_
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la _dreamer_ »

http://www.youtube.com/watch?v=oMC6DfTF ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

zna Alonso potegnuti dobro i sa prljave strane... mislim da je gore vettelu nego Alonsu, jerpostoji mogucnost da ga uzme hamilton na startu... vettel ce morati braniti stranu od hamiltona a iza njega dolazi alonso koji bi trebao imati brzi start... u toj frci vidim alonsovu sansu... od masse takodjer ocekujem da na startu uzme makar jednu poziciju
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
zizi
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la zizi »

Armanini je napisao/la:jebo ja te koji su dopustili ta sranja od rupa i zatvaranja extremitetima.. totalan cirkus i sprdnja..

neka rade malo. nekad su imali u autu i pravi mjenjač. monaco, na primjer, zahtijeva preko 3000 promjena brzine tijekom utrke. koliko su tad radili ekstremiteti (i gornji i donji)?
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
Odgovori