Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
-
- Navijam za: Nikoga
Re: Formula 1 team - Ferrari
Nije ovo prvi put da se Ferrari a i McL ovako zeznu. Setimo se, recimo, trke u Monci pre dve godine. Kimi i Hamilton startuju jako nisko jer nisu izasli u prvim krugovima kvalifikacija a kisa je sve vise i vise padala. Sebastijan Fetel je tada, na tim kvalifikacijama osvojio svoj prvi polu, a sutradan u trci prvi put pobedio.
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: F1
ne razumijem tu logiku kockanja s vremenom.....lijepo izađeš na početku postaviš najbolje vrijeme koje ide i onda ponovo van......koja je logika kockanja s kišom?
- vidc
- Veteran
- Navijam za: Scuderia Ferrari
jedino objašnjenje je da nisu htjeli riskirati izlijetanjesunseeker je napisao/la:ne razumijem tu logiku kockanja s vremenom.....lijepo izađeš na početku postaviš najbolje vrijeme koje ide i onda ponovo van......koja je logika kockanja s kišom?
- Ferrari-F60
- Navijam za: Ferrari
Lijepo izađeš, malo se prokockaš sa kišom tipa Buton i ...sunseeker je napisao/la:ne razumijem tu logiku kockanja s vremenom.....lijepo izađeš na početku postaviš najbolje vrijeme koje ide i onda ponovo van......koja je logika kockanja s kišom?

- 130R
- Svjetski prvak
- Navijam za: sve i nikog
Vjerojatno zbog ograničene količine guma. Mislim da imaju samo 4 seta full weta po vikendu, a čini mi se da im nakon treninga jedan uzmu. Pa su možda mislili štediti gume.sunseeker je napisao/la:ne razumijem tu logiku kockanja s vremenom.....lijepo izađeš na početku postaviš najbolje vrijeme koje ide i onda ponovo van......koja je logika kockanja s kišom?

"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
U tom slučaju vozači Ferarija su jedne velike.......neću da kažem štavidc je napisao/la:jedino objašnjenje je da nisu htjeli riskirati izlijetanjesunseeker je napisao/la:ne razumijem tu logiku kockanja s vremenom.....lijepo izađeš na početku postaviš najbolje vrijeme koje ide i onda ponovo van......koja je logika kockanja s kišom?

Pa kako su ostali vozači izašli odmah na stazu. Dobro neko može kazat to su vozači iz lošijih timova i oni ništa nisu imali izgubiti ali odmah posle njih je izašao i Kubica a malo kasnije i vozači Red Bull-a, to znači da vozači Red Bulla smiju da rizikuju da znaju da voze po kiši i da nisu kukavice

- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
ma i sad je kimi kriv 

-
Jedino sto mogu reci da je Ferrari napravio kobnu pogresku.Sramota.
- darky
- Profesionalni vozač
- Navijam za: McLaren
joj kak se nemogu prestati smijati
zašto, zato jer čitam ove komentare ferarista koji najavljuju smak svijeta jer u kvalifikacijama nisu na poziciji 1 i 2
Zar vi ne vjerujete da su Alonso i Massa dovoljno dobri da dođu do pobjede i sa začelja?
Meni samo nije jasno kako tako velika momčad kao ferari može imati tako užasne navijače, sram vas može bit.
Nikome od vas očito nije jasno što se dogodilo?
1. očito su i ferari i McM bili na polu-suhom setingu a ne na mokrom, pa su samim time i plivali po stazi i imali manju brzinu (kockali se jesu i danas nisu pogodili)
2. očito je i da su dobili instrukcije da u ovakvim uvjetima čuvaju aute, a ne da ih suludo slupaju pa da sutra ne mogu ništa na utrci

zašto, zato jer čitam ove komentare ferarista koji najavljuju smak svijeta jer u kvalifikacijama nisu na poziciji 1 i 2
Zar vi ne vjerujete da su Alonso i Massa dovoljno dobri da dođu do pobjede i sa začelja?

Meni samo nije jasno kako tako velika momčad kao ferari može imati tako užasne navijače, sram vas može bit.

1. očito su i ferari i McM bili na polu-suhom setingu a ne na mokrom, pa su samim time i plivali po stazi i imali manju brzinu (kockali se jesu i danas nisu pogodili)
2. očito je i da su dobili instrukcije da u ovakvim uvjetima čuvaju aute, a ne da ih suludo slupaju pa da sutra ne mogu ništa na utrci
- kimi&pablo.u.bmw
- Početnik
aj procitaj sta si napisao i edituj pre nego ti se pocnu smejat ovde na forumudarky je napisao/la:joj kak se nemogu prestati smijati![]()
Zar vi ne vjerujete da su Alonso i Massa dovoljno dobri da dođu do pobjede i sa začelja?![]()
Meni samo nije jasno kako tako velika momčad kao ferari može imati tako užasne navijače, sram vas može bit.![]()
-
darky je napisao/la:joj kak se nemogu prestati smijati![]()
Zar vi ne vjerujete da su Alonso i Massa dovoljno dobri da dođu do pobjede i sa začelja?![]()
Meni samo nije jasno kako tako velika momčad kao ferari može imati tako užasne navijače, sram vas može bit.![]()
Ma sta pricas.Niko ne kuka sta nisu na prve pozicije nego kako su mogle ovakvu pocetnicku gresku da urade.
A ti sigurno imas neki insajder u Farrari ili McM sto nam dajes informacije iz prve ruke za strategiju

- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Navodni je Alonso izjavio za Marcu da je najviše njegova pogreška što su tako kasno izašli u Q1.
100% neprovjereno
100% neprovjereno

- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- _dreamer_
- Rezervni vozač
- Navijam za: Alonso
evo sad sam procitao:p@rtibrejker je napisao/la:Navodni je Alonso izjavio za Marcu da je najviše njegova pogreška što su tako kasno izašli u Q1.
100% neprovjereno
"Tenía previsión de no lluvia para la Q1 y por eso esperamos unos minutos para salir pero no fue así"
"Yo he tenido la culpa al 70%"
"Predvidjanja su bila da nece padati kisa u Q1 i zbog toga smo cekali par minuta na izlazak, ali nije bilo tako"
"moja krivica je 70%"
ma htio je vjerovatno da kaze da je to bila zajednicka odluka... ne moze alonso bas biti glavni odgovorni kad on sjedi u autu u garazi dok gore ovi imaju em bolji pogled na nebo em ove stvarcice za prognozu vremena.. no naravno, on je mogao reci da izadju odmah, ali se ocigledno slozio sa timom da sacekaju, na osnovu informacija koje je dobio...
wer die Augen schließt, sucht das Unendliche...
-
- Navijam za: Nikoga
E ovo zasluzuje repliku.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:ma i sad je kimi kriv
Ferari je, bas kao i neku drugi, veci timovi vec gresio u ovakvim situacijama.
Kimi je, bez sumnje, jedan od najbrzih pilota F1. Medjutim, njegova, otprilike svima nepoznata narav, dovela je do toga da je, bar kako se nekad videlo, bio potpuno nezainteresovan za takmicenje. Prosle godine, sad ne znam na kojoj trci bukvalno ga je mrzelo da ponovo, u toku Q1 izadje na stazu te odveze jos jedan krug. Ostao je zarobljen u Q1 a Ferrari, koji inace uvek stane u stranu vozaca, nije se oglasio, ostavljajuci krivicu potpuno u njegovu stranu.
Oprostite mi Kimijevi navijaci, ali ovo je cinjenica...
- Barry
- Test vozač
ima ima istine u ovome.. definitvno traccenje jednog velikog i to dokazanog talenta.. zaboga na kraju ode u wrc... to je dokaz koliko je ccovjek pustolovnog duhatomicko je napisao/la:E ovo zasluzuje repliku.kimi&pablo.u.bmw je napisao/la:ma i sad je kimi kriv
Ferari je, bas kao i neku drugi, veci timovi vec gresio u ovakvim situacijama.
Kimi je, bez sumnje, jedan od najbrzih pilota F1. Medjutim, njegova, otprilike svima nepoznata narav, dovela je do toga da je, bar kako se nekad videlo, bio potpuno nezainteresovan za takmicenje. Prosle godine, sad ne znam na kojoj trci bukvalno ga je mrzelo da ponovo, u toku Q1 izadje na stazu te odveze jos jedan krug. Ostao je zarobljen u Q1 a Ferrari, koji inace uvek stane u stranu vozaca, nije se oglasio, ostavljajuci krivicu potpuno u njegovu stranu.
Oprostite mi Kimijevi navijaci, ali ovo je cinjenica...

Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- Schumy.d
- Legenda
Loša utrka za Ferrari... Nadam se da će riješiti ovaj problem sa mjenjačem.
- GT-R
- Početnik
- Navijam za: Schumacher i Massa
Dobra utrka za Ferrari danas, jedino šteta za Alonsa, otišao motor, iako je tijekom cijele utrke imao problema s mjenjačem.
-
- Svjetski prvak
- Navijam za: Felipe Massa-Ferrari
Jedino dobro u ovoj danas utrci je da su ostali prvi i u vozackom i u konstrukorskom poretku.

Ayrtone nek ti je vječna slava i hvala.Bio si moj poslednji junak i idol.
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Katastrofalna utrka za Ferrari.
S obzirom na kukavički pristup kvalifikacijama ovih 7 bodova što je osvojio Massa je i previše za Ferrari.
F10 sve više počinje da liči na F60 a bojim se da u Ferrariju i nisu svjesni toga.

S obzirom na kukavički pristup kvalifikacijama ovih 7 bodova što je osvojio Massa je i previše za Ferrari.

F10 sve više počinje da liči na F60 a bojim se da u Ferrariju i nisu svjesni toga.

- Schumy.d
- Legenda
Jedan kvar i već ne valjaju...F2004_the_best_ever je napisao/la:

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
- Kontakt:
Red Bullova brzina je već postala zabrinjavajuća... Mislim da im u Kini nećemo moći parirati, dok u Španjolskoj se očekuje b-sec sa novim (famoznim) difuzorom koji daje puno...
kakav potpis staviti???
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Nije to zbog kvara, već zbog toga što nisu uspjeli ni priprjetiti Toro Rosu, samo su se vozikali iza njih i čekali da ovi odu u box, tako su se i prošle godine vozikali u sredini poretka sa F60.Schumy.d je napisao/la:Jedan kvar i već ne valjaju...F2004_the_best_ever je napisao/la:
- Schumy.d
- Legenda
Mislim da to nije toliko do auta.F2004_the_best_ever je napisao/la: Nije to zbog kvara, već zbog toga što nisu uspjeli ni priprjetiti Toro Rosu, samo su se vozikali iza njih i čekali da ovi odu u box, tako su se i prošle godine vozikali u sredini poretka sa F60.

-
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
- Kontakt:
To je zbog Masse bilo. Da je Alonso bio iza TR-a sigurno bi ga još taj krug prešao. Massa vozi kao neka pič... a ne F1 vozač... Sorry svim njegovim navijačima...F2004_the_best_ever je napisao/la: Nije to zbog kvara, već zbog toga što nisu uspjeli ni priprjetiti Toro Rosu, samo su se vozikali iza njih i čekali da ovi odu u box, tako su se i prošle godine vozikali u sredini poretka sa F60.

kakav potpis staviti???
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Red Bull je novi F2004.Maestro je napisao/la:Red Bullova brzina je već postala zabrinjavajuća... Mislim da im u Kini nećemo moći parirati, dok u Španjolskoj se očekuje b-sec sa novim (famoznim) difuzorom koji daje puno...
Nećemo mi u Kini moći parirati ni McLarenu, Mercedesu a ni Renou a Red Bull je svejtlosnu godinu ispred Ferrarija.

Od toga famoznog difuzora nema ništa za Barselonu, očekujem neka sitna poboljašnja ali zato očekujem velika poboljšanja kod Red Bulla, McLarena, Mercedesa i ostalih tako da me ne bi čudilo da nas u Barseloni ne prestignu i Force Indija i Toro Roso ako već nisu.