Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- Bibi
- HNL kladionica velemajstor
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Marc Marquez
- Kontakt:
Re: Formula 1 team - Ferrari
Alonso potvrdio da ce Ferrari kopirati Mclarenovom dovodu zraka i stražnjem krilu
http://en.espnf1.com/bahrain/motorsport ... MP=OTC-RSS" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.espnf1.com/bahrain/motorsport ... MP=OTC-RSS" onclick="window.open(this.href);return false;
Bilo je lijepo dok je trajalo...
24.7.2009-5.5.2013
24.7.2009-5.5.2013
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
To se ocekuje od svih momcadi na gridu,koje imaju malo pristojniji proracun za nepredvidjene solucije na dizajnu bolida..Jer,cini se,radi se o vrlo djelotvornoj ideji..bibi_Alonso 4ever je napisao/la:Alonso potvrdio da ce Ferrari kopirati Mclarenovom dovodu zraka i stražnjem krilu
FORZA FERRARI!!!
-
- Navijam za: ferrari
Znao sam, znao sam. Juhu.
FORZA FERRARI predvidjam dvostruku pobjedu
FORZA FERRARI predvidjam dvostruku pobjedu
Forza FERRARI
- Barry
- Test vozač
- Navijam za: Ferrari
ferrari bi mogao biti izuzetno izuzetno jak nakon ovih preinaka.. definitvno zaledivanje F60 je dalo rezultata... naprijed nassi xDnikolaa je napisao/la:To se ocekuje od svih momcadi na gridu,koje imaju malo pristojniji proracun za nepredvidjene solucije na dizajnu bolida..Jer,cini se,radi se o vrlo djelotvornoj ideji..bibi_Alonso 4ever je napisao/la:Alonso potvrdio da ce Ferrari kopirati Mclarenovom dovodu zraka i stražnjem krilu
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- p@rtibrejker
- Veteran
- Navijam za: Hrvatsku Kunu
Nisam siguran koliko djelotvornoj. Zašto misliš da je djelotvorna?nikolaa je napisao/la:To se ocekuje od svih momcadi na gridu,koje imaju malo pristojniji proracun za nepredvidjene solucije na dizajnu bolida..Jer,cini se,radi se o vrlo djelotvornoj ideji..bibi_Alonso 4ever je napisao/la:Alonso potvrdio da ce Ferrari kopirati Mclarenovom dovodu zraka i stražnjem krilu
McLaren je pokazao najveći top speed. Ali ni Force Indija nije daleko. A o tome bi se trebalo raditi, top speedu na ravnici, zar ne?
Nažalost nema nikakvih referentnih točaka za usporedbu. A i sama razlika u top speedu po meni nije ogromna. Malo blaži nagib krilaca može dati tih 3km/h na ravnici.
Ono što mi je palo na pamet je, da li takav sistem ima manu radi koje downforce na MP4-25 pati (izjava Hamiltona da im nedostaje potiska).
Ili je taj bolid zaista kopija prošlogodišnjeg po svojstvima?
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
- kimi#1
- Početnik
- Navijam za: Kimi MS
Da samo što je Schumi 92',93',96',97',98' i 99' gradio i razvijao svoju momčad a ne kao današnji vozači,sve na gotovo.....Chuck Norris je napisao/la:Pa i Schumacher je osvojio prva 2 naslova pa onda dugo vremena ništa![]()
A to da su Alonso i Hakinen osvojili naslove sa kako ti kažeš "znamo kakvim bolidima",onda reci kad Schumacher nije imao nadmoćan bolid od svojih 7 naslova i plus su mu se timske kolege izmicale![]()
A ja sam uvjeren da Alonso neće ostati na samo 2 naslova,pa živi bili pa vidjeli
Na njegovog zamjenika....a čuj znam ja da Alonso voli ići tamo odakle Kimi ode,Mclaren pa Ferrari,možda WRC dogodine?The Greatest je napisao/la:To je on samo ljut što više nema KR pa iskaljuje bijes na njegovog zamjenika.
Ja ne negiram ništa o toga što si rekao,dapače,ti potvrđuješ to što sam ja rekao za Alonsa.Ricxpa je napisao/la:Oh gle, pa to je troll.![]()
Moderatori bi trebali sankcionirati ovakve provokacijske postove ASAP. Nije stvar subjektivnosti, ali nitko nema pravo zapoceti provokativnu raspravu. HINT - recimo ja sam ustao danas na lijevu nogu i odem u temu Kimi Raikkonen i napisem post tipa - ''joj kako je onaj finski alkoholicar isuxao na danasnjem rallyu''. Ima li to smisla? Mislim da ne, stoga moderatori i admini pocnite malo brigu voditi o ovim padobrancima koji postaju na odredjene ontopic teme s ciljem provociranja.
Hvala!
I nisam ti ja padobranac,pratio sam svaku trku MS-a otkad je došao u F1 i znam da mu Alonso sigurno nije nikakav rival.
Hvala Lewis Hamilton! Dao si mi najveći dar za rođendan te užitak da doživim što znači biti ispod podija Monze kad je Kimi gore!!!

- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
'Ajd ne dipr majke ti više! Samo bi pisali neke postove da se svađate...
Avanti FER, Avanti!!!
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Za top speed vrlo djelotvornoj.A cim trce da to iskopiraju,znaci da to nije samo 3 km/h vec mnogo vise ili ima jos prednosti.Inace i 3 km/h je vrlo velika stvar u F1.p@rtibrejker je napisao/la:Nisam siguran koliko djelotvornoj. Zašto misliš da je djelotvorna?nikolaa je napisao/la:To se ocekuje od svih momcadi na gridu,koje imaju malo pristojniji proracun za nepredvidjene solucije na dizajnu bolida..Jer,cini se,radi se o vrlo djelotvornoj ideji..bibi_Alonso 4ever je napisao/la:Alonso potvrdio da ce Ferrari kopirati Mclarenovom dovodu zraka i stražnjem krilu
McLaren je pokazao najveći top speed. Ali ni Force Indija nije daleko. A o tome bi se trebalo raditi, top speedu na ravnici, zar ne?
Nažalost nema nikakvih referentnih točaka za usporedbu. A i sama razlika u top speedu po meni nije ogromna. Malo blaži nagib krilaca može dati tih 3km/h na ravnici.
Ono što mi je palo na pamet je, da li takav sistem ima manu radi koje downforce na MP4-25 pati (izjava Hamiltona da im nedostaje potiska).
Ili je taj bolid zaista kopija prošlogodišnjeg po svojstvima?
Dalje,fazon je bas u tom nagibu krila.Ovako se mora ublaziti nagib krila kako bi se dobilo dodatnog top speed dok sa ovim konceptom nagib ostaje isti,a top speed dobija na kolicini.Sto znaci da na downforceu nista ne gubis,a na top speed dobijas..Vrlo logicna i inteligentna solucija...
Trece,mislim da iz McLarena salju rijeci koje su mnogo crnije nego sto situacija uopce jeste.Njima je trenutno najveca mana preveliki medjuosovinski razmak,te na novom dijelu staze gubo gotovo 0.8 sec po krugu ( vrlo spori dio ).Drugo,moguce da nije aerodinamika idealno poslozena.Mozda imaju previse draga,te turbulencija usljed prenatrpanosti koncepta mnogobrojim usmjerivacima i drugim elementima aerodinamike kojih primjerice kod Ferrari-ja nema u tolikoj mjeri...
FORZA FERRARI!!!
- p@rtibrejker
- Veteran
Hm, srednji dio staze je i jako grbav. Problematičan ovjes?
Htio sam reći da nema neke referentne točke za usporedbu.
McLaren jeste imao top speed, ali je i strašno gubio u dijelovima gdje je potreban aero potisak ali i dobar ovjes.
U teoriji je ideja jako djelotvorna. Mislio sam reći, što ako njihov sistem ima manu. Nije utvrđeno kakav je to sistem i kako djeluje. Što ako "pušta" negdje?
I time se prednost pokaže kao manja pred manama.
BTW, McLaren se dosad pokazivao kao jako dobar na grbavim terenima (pasicama) i zavojima kakvi su baš u S2 na Bahreinu.
Ferrariju je Bahrein uvijek odgovarao, ali dok nije bilo promjena na stazi.
Iskreno, volim tehničke novotarije, ali ovaj sistem mi dođe nekako jadno...
McLaren jeste imao top speed, ali je i strašno gubio u dijelovima gdje je potreban aero potisak ali i dobar ovjes.
U teoriji je ideja jako djelotvorna. Mislio sam reći, što ako njihov sistem ima manu. Nije utvrđeno kakav je to sistem i kako djeluje. Što ako "pušta" negdje?

BTW, McLaren se dosad pokazivao kao jako dobar na grbavim terenima (pasicama) i zavojima kakvi su baš u S2 na Bahreinu.
- Oviedon Ihmisohjus -
- nikolaa
- Profesionalni vozač
Vrlo moguce sto se tice ovjesa.Jer su imali problema sa degradacijom guma.Mozda je bolid preagresivno postavljen na podlogu,tako da to stvara probleme.p@rtibrejker je napisao/la:Hm, srednji dio staze je i jako grbav. Problematičan ovjes?
U teoriji je ideja jako djelotvorna. Mislio sam reći, što ako njihov sistem ima manu. Nije utvrđeno kakav je to sistem i kako djeluje. Što ako "pušta" negdje?I time se prednost pokaže kao manja pred manama.
McLaren je dosada gotovo redovito imao manji medjuosovinski razmak od Ferrari-ja,kao posljedica ljudi koji su u obje momcadi radili (Newey voli kraci razmak,a Brawn duzi).Medjutim ove sezone je McLaren zaista izduzio svoj bolid izmedju osovina te to predstavlja veliki problem na pasicama,u sikanama,sporim zavojima.Prednost velikog medjuosovinskog razmaka je u brzim zavojima ( sto ce mozda McLaren dovesti u bolju poziciju u Barceloni u prva 2 sektora,dok ce treci biti malo sporiji usljed implementirane sikane pred pred zadnji zavoj od 2008).
Dakle,moguce je da imaju probleme sa ovjesom i probleme sa aerodinamikom (tu se ne zna sta je u pitanju),te probleme koji prate bolide sa velikim medjuosovinskim razmacima.
Po meni sistem nije nimalo jadan ako pravilno funkcionise.Svaki 0.001 sec je vazan i korak unaprijed.Medjutim problem kod MP4-25 je ocito u drugim stvarima,a ne u tom sistemu.Paket ocito nije slozen kako su zeljeli...Ali opet treba jos vidjeti racepace ovdje.Vjerojatno ce na drugim stazama i snage medju momcadima varirati tako da ce na brzim stazama McLaren biti bolji..Mada i dalje ocekujem odnosno svrstavam McLaren u top 4,i to ne suvise daleko od Red Bull-a i Ferrari-ja.
Sto se tice Ferrari-ja,F10 je prilicno jednostavan bolid,ali ocito konceptualno pogodjen te ima sve elemente razvijene do velikih limita.Navodno nageti motor stvara prostor za ogromni difuzor,a taj dio nije vidljiv.Jos nageti motor vjerojatno i teuinu bolida vise tjera prema naprijed sto se trazi usljed tezine izazvane velikim kolicinama goriva ove sezone u bolidima.Dakle,ako se paket slozi sistemi mogu funkcionisati fantasticno,medjutim ako mala sitnica krene po zlu,onda nazalost cijeli bolid pati sto je slucaj kod McLarena.Negdje su fulali i sada pokusavaju to ispraviti.
FORZA FERRARI!!!
-
- Mlada nada
Svaka čast danas za Ferrari. Očito su napravili odličan posao sa bolidom ove sezone. Čim su Massa i Alonso tako brzi vidi se da je sve u redu i može se krenuti u nove pobjede. Samo naprijed! 

- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
@Nikola:
Mislim da je McLaren pretjerao s nekim konceptima. Bolid im slijedi neke koncepte koje niko drugi ne slijedi, a recimo ne slijedi koncept V-nosa. Ne kažem da neke njihove stvari nisu inovativne, ali očito su odličili slijediti neki svoj koncept koji je u principu dobar, ali su drugi slijedili koncept koji je bolji. Mislim da je baš tako jednostavno.
Mislim da je McLaren pretjerao s nekim konceptima. Bolid im slijedi neke koncepte koje niko drugi ne slijedi, a recimo ne slijedi koncept V-nosa. Ne kažem da neke njihove stvari nisu inovativne, ali očito su odličili slijediti neki svoj koncept koji je u principu dobar, ali su drugi slijedili koncept koji je bolji. Mislim da je baš tako jednostavno.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- schuey
- Počasni član
- Navijam za: odlazak Montezemola
- Kontakt:
prva utrka ništa ne znači,a kamoli prve kvaleLorenzo cro je napisao/la:Svaka čast danas za Ferrari. Očito su napravili odličan posao sa bolidom ove sezone. Čim su Massa i Alonso tako brzi vidi se da je sve u redu i može se krenuti u nove pobjede. Samo naprijed!

Ukoliko ste bannani,opomenuti ili Vam je post izbrisan,prekršili ste (najmanje) jedno od ovih pravila ponašanja!
- T0MI5L4V
- Navijam za: Fernando Alonso
ali moze biti vrlo indikativnoschuey je napisao/la:prva utrka ništa ne znači,a kamoli prve kvaleLorenzo cro je napisao/la:Svaka čast danas za Ferrari. Očito su napravili odličan posao sa bolidom ove sezone. Čim su Massa i Alonso tako brzi vidi se da je sve u redu i može se krenuti u nove pobjede. Samo naprijed!
- Icy
- Svjetski prvak
- Ja sam: Vozačica
- Navijam za: Crvenog Baruna
Ferrari mijenja Massin motor. Hm, hm 

F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre

- Schumy.d
- Legenda
Ne mora značiti ništa zabrinjavajuće.Icy je napisao/la:Ferrari mijenja Massin motor. Hm, hm

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Nije stvar samo u brzini već i potrošnji goriva.
http://uk.eurosport.yahoo.com/formula-1 ... icle/2062/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://uk.eurosport.yahoo.com/formula-1 ... icle/2062/" onclick="window.open(this.href);return false;
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- gringo73
- Naj F1 član foruma 2010.
- Navijam za: McLaren
Evo i Alonsov...http://www.autosport.com/news/report.php/id/82119" onclick="window.open(this.href);return false;Icy je napisao/la:Ferrari mijenja Massin motor. Hm, hm

- Dani
- Legenda
- Navijam za: Hamiltona
Piše baš da je pokazivao zabrinjavajuće parametre. Možda da ga isprave?Schumy.d je napisao/la:Ne mora značiti ništa zabrinjavajuće.Icy je napisao/la:Ferrari mijenja Massin motor. Hm, hm
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

- Schumy.d
- Legenda
S obzirom da se nije kvario nikako tokom testiranja, ja ne mislim da je situacija zabrinjavajuća. Isto tako piše da je motor upotrebljiv još uvijek.Dani je napisao/la: Piše baš da je pokazivao zabrinjavajuće parametre. Možda da ga isprave?
Oprezni su, mislim da ne žele ništa riskirati na prvoj utrci.gringo73 je napisao/la: Evo i Alonsov...http://www.autosport.com/news/report.php/id/82119" onclick="window.open(this.href);return false;
- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Čudno, jako čudno. Cijelo vrijeme skoro bez kvara kroz testiranja, a sad, oba motora mijenjaju? Što li se krije iza ovoga 

- Barry
- Test vozač
samo je oprez u pitanju.. ko zna u kakvom je stanju staza danas.. temperatura.. jutros na gp2 je bilo pakleno.. mijenjali su pojedinci u bosku samo jedan toccak.. ccak su zaccuddeno posmatrali i ljudi iz bridgestonea... vjerujem da ljudi u ferrariju znaju sta rade.. vrlo je mogucce da su nassli pojedine ccestice pjessccane prassine koje ima obilje na i oko staze... pa bolje sprijecciti nego lijecciti ha ja .Schumy.d je napisao/la:S obzirom da se nije kvario nikako tokom testiranja, ja ne mislim da je situacija zabrinjavajuća. Isto tako piše da je motor upotrebljiv još uvijek.Dani je napisao/la: Piše baš da je pokazivao zabrinjavajuće parametre. Možda da ga isprave?
Oprezni su, mislim da ne žele ništa riskirati na prvoj utrci.gringo73 je napisao/la: Evo i Alonsov...http://www.autosport.com/news/report.php/id/82119" onclick="window.open(this.href);return false;
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
- p@rtibrejker
- Veteran
Slažem se.
Kritično bi bilo da je otišao motor u vječna lovišta.
Ovako se radi sigurnosti, ili radi "čudnih parametara" prešlo na zamjenu koja nije kažnjiva.
Nova taktika za sezonu?
Recimo jedan motor da vrti FP i Q sesije, a svježa/druga jedinica za utrke?
Kritično bi bilo da je otišao motor u vječna lovišta.
Ovako se radi sigurnosti, ili radi "čudnih parametara" prešlo na zamjenu koja nije kažnjiva.
Nova taktika za sezonu?
Recimo jedan motor da vrti FP i Q sesije, a svježa/druga jedinica za utrke?
- Oviedon Ihmisohjus -
- Schumy.d
- Legenda
Vjerojatno su kod Masse našli nešto što je moglo dovesti do toga da motor ne izdrži utrku, pa su se odlučćili promijeniti motor. Samim time, promijenili su i Alonsov da ne dođe do istog slučaja.Bernardinac je napisao/la:Čudno, jako čudno. Cijelo vrijeme skoro bez kvara kroz testiranja, a sad, oba motora mijenjaju? Što li se krije iza ovoga

- GT-R
- Početnik
- Navijam za: Schumacher i Massa
Dvostruka pobjeda za Ferrari!!!
Kako mi je drago da je Ferrari opet u formi!
Još samo da je Massa bio prvi a Alonso drugi..
Kako mi je drago da je Ferrari opet u formi!
Još samo da je Massa bio prvi a Alonso drugi..