Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
natural
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la natural »

natural je napisao/la:Hi. Res fotke sa prvog dana testiranja u Jerezu /Španjolska/ (10.02.2010.)

>>> Megaupload Download <<<

>>> RapidShare Download <<<
nema se baš puno vremena, pa evo da zaključimo ona prošla testiranja s paketom slika visoke razlučivosti...

11.02.2010. - >>> Megaupload Download <<<

12.02.2010. - >>> Megaupload Download <<<

13.02.2010. - >>> Megaupload Download <<<

po kraju testova u tijeku objaviti ću vam nove...

do tada uživajte u "starim"...
slika
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Dugmičak nas hvali:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/81607

Misli da je Ferrari trenutno najjači.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

U Ferrariju su napravili su nekakvu maticu koja bi mogla ubrzat pit-stop za nekoliko desetinki. Dobra stvar pogotovo sad kad više nema nadolijevanja goriva pa je promjena guma izrazito bitna..očito u Maranellu paze na svaku stotinku :D

slika

LINK, a ovo kaže google translater: LINK-hr
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

http://www.autosport.com/news/report.php/id/81607

Dobar pokusaj..!!! Jenson ocito malo i skida pritisak sa svoje momcadi ciji je bolid Geoff Willis proglasio najboljim prije nekoliko dana..Svi samo nesto komentarisu,ali nista tu jos nije jasno niti sto se tice brzine,konzistentnosti i ostalog.Button govori za W01 kako je nervozan na kocenjima,ali ako voze teski onda je to normalno,dok za Ferrari kaze samo da je izgledao dobro.A sto recimo ako je Ferrari vozio laksi od Mercedesa i onda je mirniji..Zaista ove njegove izjave bas nisu mjerodavne iako je on vozio iza Michaela i Fernanda..
Sve su prilike da mi nista necemo znati prije Bahrein-a..Kad ne znaju oni koji se nalaze u Jerezu,onda je sasvim normalno da mi ne znamo..Samo mozemo nagadjati..
A evo kad se pogledaju najbrza vremena dana tokom dosadasnjih testiranja da se zakljuciti da gotovo nema onoga ko nije imao prvo vrijeme.Alonso,Massa,Vettel,Weber,Barichello,Kobayashi,Buemi,Alguersuari...eto i Toro Rosso je bio prvi..ja zaista ne vjerujem nista u vezi ovih testiranja i samo cekam taj daleki Bahrein i da vidim konacno kakvo je stanje...

@Icy
Da...zanimljivo rjesenje.Inace na testiranjima je bas upadljiva ta matica i dosta sam je posmatrao na slikama,dosta je izbacena van.Svaka stotinka je dragocjena.Pazi se na detalje.Svi tako rade.Evo i pit light sistem se vraca,jer je kod Ferrari-ja pokazao u 2008 da je brzi od konvencionalnog lolipop-a,ali je i predoceno u Singapuru da je prilicno riskantan..

Evo i onoga o cemu se uveliko prica od prvih testiranja.Sada preciznije,jasnije,jednostavnije objasnjeno od strane oficijelnog F1 postala..Ferrari-jev "nagnuti" motor..

http://www.formula1.com/news/technical/2010/0/719.html
FORZA FERRARI!!!
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

Evo još par linkova sa slikama tog šarafa:
LINK1, LINK2

Prema procjenama, promjena guma bi mogla trajati svega 4 sekunde :!:
(Rekord drži McLaren sa 3,9 sec iz 1989.)
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
Dani
Legenda
Legenda
Navijam za: Hamiltona

Post Postao/la Dani »

Da kada ih je Senna istrenirao. =D>
Biti drugi znači biti prvi među gubitnicima. Ayrton Senna.

slika
sunseeker
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: F1

Post Postao/la sunseeker »

Icy je napisao/la:Evo još par linkova sa slikama tog šarafa:
LINK1, LINK2

Prema procjenama, promjena guma bi mogla trajati svega 4 sekunde :!:
(Rekord drži McLaren sa 3,9 sec iz 1989.)
priča se da će ići i ispod 3.......
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la jaki »

Ratkape su zabranjene, ali Ferrari smislja nova rješenja. Jučer su testirali s ovakvim felgama:
slika
47
Moderator
Moderator
Navijam za: Crveno
Kontakt:

Post Postao/la 47 »

jao, izgledaju kao čelične obične felge :D

Ali ako dobiju što na vremenu i performansama, samo daj!
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

jaki je napisao/la:Ratkape su zabranjene, ali Ferrari smislja nova rješenja. Jučer su testirali s ovakvim felgama:
[ http://www.terra.es/addon/img/deportes/ ... eara2p.jpg ]
Ne bi to bio Ferrari,kada se ne bi trudio da maksimalizira granice pravila.Ovo je potpuno legalno,jer je to felga,samo sto vise nije duboko unutar gume,vec je pomjerena prema vani tako da na neki nacin imitira poklopac kotaca.Ovi koncentricni krugovi sluze,vjerojatno za manipulisanje prljavim zrakom koji se oslobadja usljed kocenja ( karbonska prasina ).Mislim da danas sa ovim nisu izlazili na stazu.Nzm da li ce se naci ovo rjesenje u Bahreinu,posto ga danas nije bilo na bolidu.Mada teoretski ovo bi moglo biti dobro rjesenje,a Ferrari vjerojatno malo ispipava situaciju sa i bez ovakvig felgi..

Danas su izlazili sa drugacijom desnom bocnom stranicom (dodatkom koji je dodat kako bi simulirao drugaciji oblik bocne stranice) na F10.Radi se o potpuno drugacijem obliku,koji je bio bez retrovizora jer je retrovizor na F10 napravljen na aerodinamickom vertikalnom elemntu,koji je skinut kako bi se implementirao drugaciji desni bodywork.Razlika je sto je ova bocna stranica nekako uzvisenija od izvorne.Vjerojatno analiziraju struje zraka.Sta je bolje,a sta ne..Inace na lijevoj strani je bila konvencionalna F10 bocna stranica sa retrovizorom..Testiraju razne solucije u ova dva dana,pocevsi od felgi..

http://cdn.gallery.autosport.com/pictur ... 020fe173-2
FORZA FERRARI!!!
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Kako stvari stoje, izgleda da je Ferrari proizveo pravu zvijer na stazi:

"Fernando Alonso's pace stood out to his rivals and the fans. His best lap time of 1m20.115s was achieved in the first flying lap of a 17 laps run, meaning the car is capable of going comfortably into the 1m18s. But more than his speed on fresh tyres it was the fact he managed the entire run - with the exception of one single lap - inside the 1m20s bracket that impressed everyone, showing the Ferrari F10 is not only competitive but also kind on Bridgestone tyres, as there was not much drop off. On his last lap of that run Alonso lapped in 1m20.246s, barely one tenth away from his previous best."
Avanti FER, Avanti!!!
natural

Post Postao/la natural »

slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

The Greatest je napisao/la:Kako stvari stoje, izgleda da je Ferrari proizveo pravu zvijer na stazi:

"Fernando Alonso's pace stood out to his rivals and the fans. His best lap time of 1m20.115s was achieved in the first flying lap of a 17 laps run, meaning the car is capable of going comfortably into the 1m18s. But more than his speed on fresh tyres it was the fact he managed the entire run - with the exception of one single lap - inside the 1m20s bracket that impressed everyone, showing the Ferrari F10 is not only competitive but also kind on Bridgestone tyres, as there was not much drop off. On his last lap of that run Alonso lapped in 1m20.246s, barely one tenth away from his previous best."
Prica se o ovome jos od prvih testiranja u Valenciji.Prilicno konzistentna vremena rade tokom cijelih testiranja.Ali tko ce ga znati.Sigurno je da niske temperature dosta vise "cuvaju gume" na bolidima,dok ce u Bahreinu biti 25-28 stepeni,a mozda i vise (mislim na temp. vazduha)..Dakle,tamo ce se vise trositi..A sad kolika je potrosnja u usporedbi sa ostalima,to se ne zna..Ali da rade nevjerojatno konzistentna vremena tokom long run distanci to je evidentno i prilicno dobro..
Ako je ovo i malo istina,onda Ferrari izgleda 10x sofisticiranije ispod body work-a,odnosno da se u osnovi F10 kriju slozeni koncepti mehanike koji bolidu omogucavaju ovakvo nesto.Jer zaista dosta jednostavno bolid izgleda na prvi pogled (jedan od najjednostavnijih) ,ali izgleda da je na bolidu ono sto je potrebno i da je maksimalno iskoristeno u skladu sa cijelim konceptom.Licno smatram,da F10 ima prilicno agresivan difuzor ( ono sto ne vidimo na straznjem kraju bolida ),jako dobro podesen ovjes ( cim je na jednom setu guma ovako konzistentan ),a i taj motor sto je nagnut za nekoliko stepeni sve mi vise smrdi da nije samo svrha povecanje difuzora.Izgleda da se tu i sa rasporedom tezine igralo...Ali opet,tko zna sta Mercedes,McLaren i Red Bull kriju..Zaista,nikad nemjerodavnija testiranja nisam pratio..

http://www.autosport.com/news/report.php/id/81623

Alonsito bas onako hvali F10,pa ga je cak proglasio najboljim bolidom kojeg je ikada vozio.Kad se sracuna da su bolidi 2007 i 2008 imali vise downforce-a usljed brojnih aero elemenata,ali bez ikakvih restrikcija oko difuzora,a vozio je i R25,R26,MP4/23...Nando je natuknuo i moguci tradicionalni Ferrari-jev deficit brzine u jednom brzom krugu gdje navodi Red Bull i McLaren kao brze,ali naglasava kako ce na sljedecem testu u Barceloni pokusati unaprijediti bolid u tom polju,a tu ce im referenca biti upravo ove dvije momcadi.Inace Merc niko ozbiljnije ne spominje,mada mislim da ce Ross odraditi posao sa aerodinamikom koji se ocekuje od njih na sljedecim testovima te dobiti nekoliko desetinki koje im navodno fale u usporedbi sa Ferrari-jem,McLaren-om i RedBull-om.Neko je prilicno optimistican,mada mu ja ipak u ove izjave nesto posebno ne vjerujem..Sve ce se znati u Bahreinu,ovako samo nagadjanja.. ;)

Ali se nesto mora priznati,a to je da su tokom testiranja nekako isplivale cetiri momcadi Ferrari,McLaren,Mercedes i Red Bull kao momcadi koje su u formi i koje bi se trebale boriti za vrh.Moze se ustvrditi da bi ove 4 momcadi mogle kolo voditi.Odmah iz njih Renault i Sauber...
FORZA FERRARI!!!
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

merc iza renaulta i saubera? hmm. a ne znam, sve je moguće. ali nikad nemjerodavnija testiranja- to je 100%!
također, da je alonso zadovoljan i da hvali - a ne kritizira. to je tako netipično :)
i, ako je istina da su red bull i mclaren brzi prazni (pole p.), a ferrari dok je pun, to će biti savršeni scenariji za samu utrku
Samo neka se trkaju.
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

Nove felge u testirane i na zadnjim kotačima
slika
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

dmarijon je napisao/la:merc iza renaulta i saubera? hmm. a ne znam, sve je moguće. ali nikad nemjerodavnija testiranja- to je 100%!
također, da je alonso zadovoljan i da hvali - a ne kritizira. to je tako netipično :)
i, ako je istina da su red bull i mclaren brzi prazni (pole p.), a ferrari dok je pun, to će biti savršeni scenariji za samu utrku
Nije baš netipično da je Alonso zadovoljan autom. 2006. je hvalio Renault.
Avanti FER, Avanti!!!
bugatti1001
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Safety Car

Post Postao/la bugatti1001 »

Još nešto manje od mjesec dana do početka sezone i već s nestrpljenjem očekujem vidjet kako Ferrari radi. Nadam se da će Massa imat što bolje rezultate! S ovakvim bolidom može.

Btw, nedostajali ste mi. :)
slika
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Kontakt:

Post Postao/la Walter »

Ferrari se obrušio na nove timove čiji nastup je još uvijek upitan, kao i na Bernija Ecclestonea i Stefan GP.

KLIK

Potpuno opravdano po mom mišljenju, ako ti nesretnici uopšte i počnu da voze ove sezone samo će smetati po stazi, ako do sad nisu napravili bolide šta se od njih može očekivati.

Žalosno je samo što je bodovni sistem promijenjen kao zato što će biti mnogo timova i vozača.
slika
FICHO
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Kontakt:

Post Postao/la FICHO »

17. - 20.02.2010. Testing @Jerez

Day 1 of testing - Jerez - 17th February

Circuit: Circuito Permanente de Velocidad, Jerez de la Frontera – 4.428 km
Driver: Felipe Massa
Car: Ferrari F10
Weather: Air temperature 12/17 °C, track temperature 11/21 °C. Alternating between rain showers and bursts of sunshine. The track was never in an ideal condition.

Scuderia Ferrari Marlboro resumed testing this morning at Jerez de la Frontera, alongside ten other teams, in preparation for the Formula 1 World Championship.

Felipe Massa was at the wheel of the F10, on a day affected by changeable weather conditions: rainy downpours and bursts of sunshine alternating throughout the session, making it difficult to manage the work schedule.
In addition, there were further interruptions caused by cars being stuck out on track. By the end of the day, Felipe had completed 72 laps, the quickest in a time of 1.23.204.

Testing continues at this track tomorrow, again with Massa driving.

DAY 1 TIMES:
1. S. Vettel - Red Bull-Renault - 1:22.593 - 99 laps
2. L. Hamilton - McLaren-Mercedes - 1:23.017 - 72 laps
3. F. Massa - Ferrari - 1:23.204 - 72 laps
4. S. Buemi - STR-Ferrari - 1:23.322 - 79 laps
5. P. de la Rosa - BMW Sauber - 1:23.367 - 76 laps
6. M. Schumacher - Mercedes - 1:23.803 - 111 laps
7. A. Sutil - Force India-Mercedes - 1:24.272 - 28 laps
8. P. di Resta - Force India-Mercedes - 1:25.088 - 74 kruga
9. V. Petrov - Renault - 1:26.237 55 laps
10. R. Barrichello - Williams-Cosworth - 1:27.320 - 109 laps
11. F. Fauzy - Lotus-Cosworth - 1:31.848 - 76 laps
12. T. Glock - Virgin-Cosworth - 1:32.417 - 10 laps

Day 2 of testing - Jerez - 18th February

Driver: Felipe Massa
Weather: Air temperature 10/14 °C, track temperature 11/14 °C. Overcast, rain in the first hour of the morning and at the end of the afternoon, very windy, track never completely dry.

Second day of testing this week for Scuderia Ferrari Marlboro and ten other teams at the Jerez de la Frontera circuit in Andalusia.

Once again, the day was affected by bad weather, with rain and gusts of wind making it difficult to get through Felipe Massa’s planned programme, as he continued at the wheel of the F10. Furthermore, a mechanical fault meant the Brazilian had to spend a couple of hours in the pits. In the afternoon, the team also worked on various procedural aspects of a race weekend, including pit stops.
In total, Massa completed 92 laps, the quickest in a time of 1.28.879.

Testing continues at this track tomorrow, with Fernando Alonso driving.

DAY 2 TIMES:
1. R. Barrichello - Williams-Cosworth - 1:27.145 - 98 laps
2. V. Petrov - Renault - 1:27.828 - 56 laps
3. S. Vettel - Red Bull-Renault - 1:28.162 - 70 laps
4. N. Rosberg - Mercedes - 1:28.515 - 71 laps
5. F. Massa - Ferrari - 1:28.879 - 92 laps
6. P. de la Rosa - BMW Sauber-Ferrari - 1:29.691 - 8 laps
7. P. di Resta - Force India-Mercedes - 1:30.344 - 33 laps
8. T. Glock - Virgin-Cosworth - 1:30.476 - 72 laps
9. V. Liuzzi - Force India-Mercedes - 1:30.666 - 24 laps
10. L. Hamilton - McLaren-Mercedes - 1:31.633 - 57 laps
11. S. Buemi - STR-Ferrari - 1:32.678 - 57 laps
12. H. Kovalainen - Lotus-Cosworth - 1:33.554 - 30 laps

Day 3 of testing - Jerez - 19th February

Driver: Fernando Alonso
Weather: Air temperature 9/16 °C, track temperature 9/25 °C.

Slightly cloudy, track still damp in the morning, but always dry from then on. Third day of testing this week for Scuderia Ferrari Marlboro and ten other teams at the Jerez de la Frontera circuit in Andalusia.
Finally, the weather was fine and the teams were able to run almost all day long on dry weather tyres. Fernando Alonso was back on track, having his fourth day of testing with the team. The Spanish driver’s programme involved testing set-up and comparing car and tyre behaviour in a variety of race situations. The full work schedule was completed before the chequered flag was waved.

In total, Alonso completed 132 laps, the quickest in a time of 1.20.115. Tomorrow is the final day of testing for the Scuderia at this circuit, when once again Fernando Alonso will be on track.

DAY 3 TIMES:
1. M. Webber - Red Bull-Renault - 1:19.299 - 115 laps
2. F. Alonso - Ferrari - 1:20.115 - 132 laps
3. J. Button - McLaren-Mercedes - 1:20.394 - 101 laps
4. N. Hulkenberg - Williams-Cosworth - 1:21.432 - 138 laps
5. M. Schumacher - Mercedes GP - 1:21.437 - 79 laps
6. R. Kubica - Renault - 1:21.916 - 100 laps
7. A. Sutil - Force India-Mercedes - 1:21.939 - 69 laps
8. K. Kobayashi - BMW Sauber - 1:22.228 - 28 laps
9. J. Alguersuari - STR-Ferrari - 1:22.564 - 120 laps
10. L. di Grassi - Virgin-Cosworth - 1:23.504 - 34 laps
11. H. Kovalainen - Lotus-Cosworth - 1:23.521 - 68 laps

Day 4 of testing - Jerez - 20th February

Driver: Fernando Alonso
Weather: Air temperature 9/16 °C, track temperature 9/23 °C. Slightly cloudy, track dry throughout.

Fourth and final day of testing this week for Scuderia Ferrari Marlboro and ten other teams at the Jerez de la Frontera circuit in Andalusia.

Once again today, Fernando Alonso was on track. The Spanish driver worked mainly on trying out different set-up options on the car and, at the end of the afternoon, he completed a race simulation.
In total, Alonso did 137 laps, the quickest in a time of 1.20.436.

The fourth and final test session prior to the start of the 2010 World Championship takes place at the Catalunya Circuit, near Barcelona, from 25th to 28th February. The Scuderia’s timetable sees Alonso driving on the first two days, with Massa doing the final two.

DAY 4 TIMES:
1. J. Button - McLaren-Mercedes - 1:18.871 - 108 laps
2. R. Kubica - Renault - 1:19.114 - 117 laps
3. K. Kobayashi - BMW Sauber-Ferrari - 1:19.188 - 117 laps
4. T Liuzzi - Force India-Mercedes - 1:19.650 - 80 laps
5. N. Rosberg - Mercedes - 1:20.061 - 130 laps
6. F. Alonso - Ferrari - 1:20.436 - 137 laps
7. J. Alguersuari - STR-Ferrari - 1:21.053 - 139 laps
8. M. Webber - Red Bull-Renault - 1:21.194 - 87 laps
9. N. Hulkenberg - Williams-Cosworth - 1:21.919 - 137 laps
10. T. Glock - Virgin-Cosworth - 1:22.433 - 28 laps
11. J. Trulli - Lotus-Cosworth - 1:23.470 - 141 laps
slika
>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

I Ferrari isprobava shark fin.

slika
slika
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

gringo73 je napisao/la:I Ferrari isprobava shark fin.

[ http://i206.photobucket.com/albums/bb10 ... 113678.jpg ]
idu dio po dio pa je došla i ta peraja na red
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

gringo73 je napisao/la:I Ferrari isprobava shark fin.

[ http://i206.photobucket.com/albums/bb10 ... 113678.jpg ]
Mislim da oni idu dio po dio sa tim aero komponentama.Tako da ce bolid u Bahreinu vjerojatno imati i shark fin i one neobicne felge,a mislim i novo krilo te straznje krilo optimizirano uz shark fin..
Malo me je zabrinuo taj kvar koji se danas dogodio,te je Alonso odradio svega 22 kruga.Medjutim ovo je tek prvi kvar od pocetka testiranja i vjerojatno je to komponenta bolida koja je od proizvodnje na bolidu,koja je izazvala taj kvar.Nadam se da znaju sta rade i da se ovo nece dogadjati na utrkama..
FORZA FERRARI!!!
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Uprkost izgubljenom prijepodnevu,Alonso zadovoljan poslom koji je obavljen sa F10.Neke su nove komponente (citaj:mehanicke) stavili na bolid i stekli iskustvo kako ih eksploatisati na stazi.Ono od vidljivog sto su radili bilo je testiranje od jednog stinta sa shark fin-om..

http://www.autosport.com/news/report.php/id/81702
FORZA FERRARI!!!
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Re: TESTIRANJA: rezultati i komentari

Post Postao/la nikolaa »

3 novosti na aero paketu na F10:
1. Implementiran shark fin pokrov motora u prilicno neobicnom obliku
2.Usmjerivaci zraka pomjereni sa vertikalnih drzaca nosa,na bocne stranice nosa bolida ( nesto poput F60 samo postavljeni vise prema straznjem kraju )
3.Odmah iza vertikalnih drzaca nosa sada postoje 2 ploce,kao pregrade koje grade tunel ispod nosa.Vjerojatno su zato usmjerivaci zraka i pomjereni na sam nos bolida.

slika
FORZA FERRARI!!!
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Post Postao/la Scuderia »

nikolaa je napisao/la:
Mislim da oni idu dio po dio sa tim aero komponentama.Tako da ce bolid u Bahreinu vjerojatno imati i shark fin i one neobicne felge,a mislim i novo krilo te straznje krilo optimizirano uz shark fin..
Malo me je zabrinuo taj kvar koji se danas dogodio,te je Alonso odradio svega 22 kruga.Medjutim ovo je tek prvi kvar od pocetka testiranja i vjerojatno je to komponenta bolida koja je od proizvodnje na bolidu,koja je izazvala taj kvar.Nadam se da znaju sta rade i da se ovo nece dogadjati na utrkama..
Nije tocno kolega. Massa je stao u Jerezu. ;)
slika
Odgovori