Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]
Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73
- The Greatest
- Profesionalni vozač
- Ja sam: Vozač
- Navijam za: Ferrari i Alonsa
Re: Formula 1 team - Ferrari
Novi Ferrari u najmanju ruku izgleda dobro. Mada bolje da sačekamo još koji test pa da vidimo.
Avanti FER, Avanti!!!
- GT-R
- Početnik
- Navijam za: Schumacher i Massa
Odlična vremena na sva tri testiranja za Ferrari.
Na prva dva testiranja Massa prvi, na trećem Alonso.
Svaka čast dečki! Nadam se da će ovakvi rezultati biti i na utrkama..
Na prva dva testiranja Massa prvi, na trećem Alonso.
Svaka čast dečki! Nadam se da će ovakvi rezultati biti i na utrkama..
- Bernardinac
- Rezervni vozač
- Navijam za: Fernando Alonso
Za sada jako OBEĆAVA
.
Međutim, još je rano. Sačekajmo Red Bull i Jerez. Mislim da će se Mercedes i McM približiti a možda Sauber ponovo potvrdi svoju brzinu. Biću oprezan sve dok ne pobjede u Bahreinu

Međutim, još je rano. Sačekajmo Red Bull i Jerez. Mislim da će se Mercedes i McM približiti a možda Sauber ponovo potvrdi svoju brzinu. Biću oprezan sve dok ne pobjede u Bahreinu

- T0MI5L4V
- Navijam za: Fernando Alonso
ovaj ferrijev bolid je pravi bomboncic
- One and only
- Svjetski prvak
- Navijam za: Ferrari- M. Schumacher
Ono što do sad znamo o bolidu:
Bolid je lagan za podesiti i lagan za voziti. Osim toga svi su se složili da je F10 brz. Da li je najbrži to se ne može reći.
Alonso je oprezan s izjavama, ali je rekao da nisu radili na performansama nego na upoznavanju bolida i setupa. Misli da će još mnogo napredovati kako bude upoznavao momčad i auto.
Bolid je lagan za podesiti i lagan za voziti. Osim toga svi su se složili da je F10 brz. Da li je najbrži to se ne može reći.
Alonso je oprezan s izjavama, ali je rekao da nisu radili na performansama nego na upoznavanju bolida i setupa. Misli da će još mnogo napredovati kako bude upoznavao momčad i auto.

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu

- sp33d
- Početnik
- Navijam za: Ferrari
fino je vidit ove rezultate prvih testiranja. izgleda da F10 stvarno ima brzine.
samo nek bude tak brz i pouzdan na utrkama i biće ovo jedna fina sezona za ferrari.
a mogu reć da mi i bolid izgleda baš lijepo na stazi.

a mogu reć da mi i bolid izgleda baš lijepo na stazi.

- Krscho
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1HR TMNF Team
Pitanje je za mene kako novi ferrari troši gorivo, kazali su da nije bas stedljiv prema njemu pa da nebi u utrkama bilo zadnjih 10 krugova da ferrariji ostaju bez goriva...
- sunseeker
- Profesionalni vozač
- Navijam za: F1
priča se da ovaj problem nije baš sasvim riješen......odnosno, bolid je brz kad je prazan ili polu-prazan, ali obzirom da nosi više goriva na početku (nagađanje je da im je tank veći od ostalih) onda je i sporiji kad je skroz pun....ali i brži od ostalih kad je praznijiKrscho je napisao/la:Pitanje je za mene kako novi ferrari troši gorivo, kazali su da nije bas stedljiv prema njemu pa da nebi u utrkama bilo zadnjih 10 krugova da ferrariji ostaju bez goriva...
vidjeti ćemo....
- natural
- Navijam za: Scuderia Ferrari Marlboro
Hi. Res. slike sa testiranja u Ricardo Tormu...
1. dan - 01.02.2010.
>>> Megaupload Download <<<
>>> RapidShare Download <<<
2. dan - 02.02.2010.
3. dan - 03.02.2010.
uživajte...
1. dan - 01.02.2010.
2. dan - 02.02.2010.
3. dan - 03.02.2010.
uživajte...

- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
Navodno su potegli jako radikalne poteze po pitanju smanjenja potrosnje goriva i sef odjela za motore Luca Marmorini je izjavio da je zadovoljan poslom koji su odradili na tom polju..e sad..nista se ne zna..sve ce se vidjeti u Bahreinu..sunseeker je napisao/la:priča se da ovaj problem nije baš sasvim riješen......odnosno, bolid je brz kad je prazan ili polu-prazan, ali obzirom da nosi više goriva na početku (nagađanje je da im je tank veći od ostalih) onda je i sporiji kad je skroz pun....ali i brži od ostalih kad je praznijiKrscho je napisao/la:Pitanje je za mene kako novi ferrari troši gorivo, kazali su da nije bas stedljiv prema njemu pa da nebi u utrkama bilo zadnjih 10 krugova da ferrariji ostaju bez goriva...
vidjeti ćemo....
FORZA FERRARI!!!
- F2004_the_best_ever
- Svjetski prvak
Primjetio sam da su kod Ferrarija ispušni otvori mnogo bliže kokpitu bolida odnosno središnjem dijelu bolida za razliku od ostalih bolida uključujući i one koji koriste Ferrarijev motor čiji su ispušni otvori mnogo bliže zadnjem kraju bolida. To vjerovatno znači drugačiji raspored mase kod Ferrarija, pa ako neko zna više o ovo volio bih čuti njegovo miljenje, recimo kolega nikolaa ili neko drugi.
Takođe kod Mercedesa veliki dio ispušnih cijevi viri napolju, čini mi se da to nije dozvoljeno,bar nije bilo prošle sezone, kada se Ferrari na prvim testiranjima pojavio takođe sa ispušnim cijevima čiji se veliki dijo nalazijo napolju pa su kasnije to morali mjenjati odnosno skratiti ispušne cijevi.
Takođe kod Mercedesa veliki dio ispušnih cijevi viri napolju, čini mi se da to nije dozvoljeno,bar nije bilo prošle sezone, kada se Ferrari na prvim testiranjima pojavio takođe sa ispušnim cijevima čiji se veliki dijo nalazijo napolju pa su kasnije to morali mjenjati odnosno skratiti ispušne cijevi.
-
- Profesionalni vozač
- Kontakt:

Kod: Označi sve
http://rapidshare.com/files/344257207/Ferrari_F1_Team_Hi-Res_Pictures_FerrariF10_upload_by_FICHO.rar

Kod: Označi sve
F1-HR.FICHO

>>>>>>>>>>> Forza Ferrari! ~ Sempre Ferrari! <<<<<<<<<<
- Mansell
- Test vozač
- Navijam za: Mercedes
Neznam jel vi mozete ali ja sa rapidsharea vise nemogu skidat oko 2 mjeseca... stalno mi pise da im je server preopterecen i neka napravim premium acc. :S
F1 FSONE 2009 DELO RACING LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
HISTORIC GTC 2011 F1-HR LEAGUE CHAMP
Mercedes-Benz 190E Cup Legends 2012 F1-HR LEAGUE CHAMP
F3000 2013 F1-HR LEAGUE CHAMP
Race of Champions 2014 BSR LEAGUE CHAMP
- zvjerko
- Svjetski prvak
- Navijam za: Pirelli i DRS
Otvori za ispuh ne govore baš ništa o rasporedu mase bolida jer se ne vidi kako su ispušne cijevi savijene - u ovom slučaju su vjerovatno (ma sigurno) smotane prema smjeru vožnje pa za 180 ili su izrazito kratke ... više ima veze sa aerodinamikom i možda pokušajem da se iskoristi još jedna struja, ne baš zraka već ispušnih plinova koji su također sposobni stvoriti potisak na aeroelement bolida ili uticati na struju zraka preko bolida zbog svoje veće brzine npr stvoriti podlak na ciljanom mjestu... druga strana medalje je zagrijavanje aeroelemenata ... i sad dok sam pisao palo mi je na pamet da to nije nužno zlo ali moram malo razmisliti, a sad mi je malo kasno ... ako netko želi - radi se o strujanju zraka preko tijela koje isijava toplinu (struja neide po površini tijela)... manji drag(?)F2004_the_best_ever je napisao/la:Primjetio sam da su kod Ferrarija ispušni otvori mnogo bliže kokpitu bolida odnosno središnjem dijelu bolida za razliku od ostalih bolida uključujući i one koji koriste Ferrarijev motor čiji su ispušni otvori mnogo bliže zadnjem kraju bolida. To vjerovatno znači drugačiji raspored mase kod Ferrarija, pa ako neko zna više o ovo volio bih čuti njegovo miljenje, recimo kolega nikolaa ili neko drugi.
... no dužina ispuha utiča na "karakter" motora (dulji ispuh = ravnija krivulja okretnog momenta ali mali problem sa vršnom snagom)...
- GT-R
- Početnik
- Navijam za: Schumacher i Massa
Pokušaj ujutro, kad amerikanci spavaju, tada su većinom serveri slobodni, ovo kasnije je katastrofaMansell je napisao/la:Neznam jel vi mozete ali ja sa rapidsharea vise nemogu skidat oko 2 mjeseca... stalno mi pise da im je server preopterecen i neka napravim premium acc. :S

Jedva čekam Bahrein, da vidim Ferrari na stazi, nadam se da će bit konkurentan.
-
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
@Mansell - Pokušaj kako je kolega GT-R rekao, ja najnormalnije ujutro skidam i kasno navečer kada sam na kompu.
@natural - Jel se u tvojim paketima nalaze i Ferrari S.p.A HQ fotke? Da bezveze ne dižem ja 2x isto...
@natural - Jel se u tvojim paketima nalaze i Ferrari S.p.A HQ fotke? Da bezveze ne dižem ja 2x isto...

- Igor18
- Veteran
- Navijam za: Schumachera
Evo jedan zanimljiv tekst o Rossiu i kolko "vrijedi" na 4 kotača.
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=87" onclick="window.open(this.href);return false;
Zanimljiva mi je komparacija njegovih vremena sa testova i Massinih i Kimijevih po kojima bi Rossi na stazi Spa zaostajao 4 sekunde po krugu (više i od Luke
)
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=87" onclick="window.open(this.href);return false;
Zanimljiva mi je komparacija njegovih vremena sa testova i Massinih i Kimijevih po kojima bi Rossi na stazi Spa zaostajao 4 sekunde po krugu (više i od Luke

Michael is faster than you!!
- 130R
- Svjetski prvak
- Navijam za: sve i nikog
Pročitao sam taj tekst več, ali mi se ta komparacija ne čini realno, to je stari bolid sa GP2 gumama, znači ne može se usporediti ni s novim ni sa starim vremenima. Moglo bi se usporediti jedino sa Massinim vremenima od dana nakon, samo šta nisu objavljena. Ali da je sporiji, je sigurno, testira jednom na godinu, nemoguče da tako uhvati onu zadnju sekundu-dvije.Igor18 je napisao/la:Evo jedan zanimljiv tekst o Rossiu i kolko "vrijedi" na 4 kotača.
Zanimljiva mi je komparacija njegovih vremena sa testova i Massinih i Kimijevih po kojima bi Rossi na stazi Spa zaostajao 4 sekunde po krugu (više i od Luke)

"U moje vrijeme gume su bile tanke, a vozači debeli." J.M.Fangio
-
- Profesionalni vozač
- Kontakt:
01. - 03.02.2010. Testing @Valencia
Day 1 of testing - Valencia - 1st February
Circuit: Ricardo Tormo, Cheste – 4.005 km
Driver: Felipe Massa
Car: Ferrari F10
Weather: Air temperature 10/15 °C, track temperature 11/20 °C. Sunny.
First day of testing for Scuderia Ferrari Marlboro, working today, along with six other teams, at the Cheste circuit, near Valencia.
It fell to Felipe Massa to give the F10, the car that will carry the Scuderia colours in this year’s World Championship, its track debut. The Brazilian driver worked mainly on defining a baseline set-up for the new car and on analysing the behaviour of the new Bridgestone tyres. Felipe covered a total of 102 laps, the quickest in a time of 1.12.574.
The Scuderia continues testing at this circuit tomorrow, again with Felipe Massa on track.
DAY 1 TIMES:
1. F. Massa - Ferrari - 1:12.574 - 102 laps
2. P. de la Rosa - BMW Sauber-Ferrari - 1:12.784 - 74 laps
3. M.Schumacher - Mercedes - 1:12.947 - 40 laps
4. N. Rosberg - Mercedes - 1:13.543 - 39 laps
5. G. Paffett - McLaren-Mercedes - 1:13.846 - 86 laps
6. R. Barrichello - Williams-Cosworth - 1:14.449 - 75 laps
7. S. Buemi - STR-Ferrari - 1:14.762 - 18 laps
8. R. Kubica - Renault - 1:15.000 - 69 laps
Day 2 of testing - Valencia - 2nd February
Weather: Air temperature 5/15 °C, track temperature 6/18 °C. Sunny.
Second day of testing for Scuderia Ferrari Marlboro, alongside six other teams at the Cheste circuit, near Valencia.
Felipe Massa continued with development work on the new car, concentrating mainly on finding the best set up under various conditions of how the car was used and on analysing tyre behaviour. The Brazilian driver covered a total of 124 laps, the quickest in a time of 1.11.722.
The Scuderia continues testing at this circuit, when Fernando Alonso will make his official debut at the wheel of a Ferrari Formula 1 car.
DAY 2 TIMES:
1. F. Massa - Ferrari - 1:11.722 - 124 laps
2. K. Kobayashi - BMW Sauber-Ferrari - 1:12.056 - 96 laps
3. L. Hamilton - McLaren-Mercedes - 1:12.256 - 108 laps
4. R. Kubica - Renault - 1:12.426 - 119 laps
5. N. Rosberg - Mercedes GP - 1:12.899 - 119 laps
6. R. Barrichello - Williams-Cosworth - 1:13.377 - 102 laps
7. S. Buemi - Toro Rosso-Ferrari - 1:13.823 - 107 laps
Day 3 of testing - Valencia - 3rd February
Driver: Fernando Alonso
Weather: Air temperature 6/13 °C, track temperature 7/18 °C. Sunny.
Third and final day of testing for Scuderia Ferrari Marlboro, working again today alongside six other times at the Cheste circuit, near Valencia.
In front of around 35,000 spectators, Fernando Alonso made his official debut at the wheel of a Ferrari Formula 1 car. The Spanish driver worked mainly on finding the best set-up on the car and assessing its handling with various fuel loads. Fernando completed a total of 127 laps, the quickest in a time of 1.11.470, which was the best time overall at this test.
With the Valencia test ending today, Scuderia Ferrari Marlboro will be back on track on 10th February at Jerez de la Frontera, with Fernando Alonso behind the wheel.
DAY 3 TIMES:
1. F. Alonso - Ferrari - 1:11.470 - 127 laps
2. P. de la Rosa - BMW Sauber-Ferrari - 1:12.094 - 80 laps
3. M. Schumacher - Mercedes GP - 1:12.438 - 82 laps
4. J. Alguersuari - STR-Ferrari - 1:12.576 - 97 laps
5. J. Button - McLaren-Mercedes - 1:12.951 - 82 laps
6. V. Petrov - Renault - 1:13.097 - 75 laps
7. N. Hulkenberg - Williams-Cosworth - 1:13.669 - 126 laps
Day 1 of testing - Valencia - 1st February
Weather: Air temperature 10/15 °C, track temperature 11/20 °C. Sunny.
First day of testing for Scuderia Ferrari Marlboro, working today, along with six other teams, at the Cheste circuit, near Valencia.
It fell to Felipe Massa to give the F10, the car that will carry the Scuderia colours in this year’s World Championship, its track debut. The Brazilian driver worked mainly on defining a baseline set-up for the new car and on analysing the behaviour of the new Bridgestone tyres. Felipe covered a total of 102 laps, the quickest in a time of 1.12.574.
The Scuderia continues testing at this circuit tomorrow, again with Felipe Massa on track.
DAY 1 TIMES:
1. F. Massa - Ferrari - 1:12.574 - 102 laps
2. P. de la Rosa - BMW Sauber-Ferrari - 1:12.784 - 74 laps
3. M.Schumacher - Mercedes - 1:12.947 - 40 laps
4. N. Rosberg - Mercedes - 1:13.543 - 39 laps
5. G. Paffett - McLaren-Mercedes - 1:13.846 - 86 laps
6. R. Barrichello - Williams-Cosworth - 1:14.449 - 75 laps
7. S. Buemi - STR-Ferrari - 1:14.762 - 18 laps
8. R. Kubica - Renault - 1:15.000 - 69 laps
Day 2 of testing - Valencia - 2nd February
Weather: Air temperature 5/15 °C, track temperature 6/18 °C. Sunny.
Second day of testing for Scuderia Ferrari Marlboro, alongside six other teams at the Cheste circuit, near Valencia.
Felipe Massa continued with development work on the new car, concentrating mainly on finding the best set up under various conditions of how the car was used and on analysing tyre behaviour. The Brazilian driver covered a total of 124 laps, the quickest in a time of 1.11.722.
The Scuderia continues testing at this circuit, when Fernando Alonso will make his official debut at the wheel of a Ferrari Formula 1 car.
DAY 2 TIMES:
1. F. Massa - Ferrari - 1:11.722 - 124 laps
2. K. Kobayashi - BMW Sauber-Ferrari - 1:12.056 - 96 laps
3. L. Hamilton - McLaren-Mercedes - 1:12.256 - 108 laps
4. R. Kubica - Renault - 1:12.426 - 119 laps
5. N. Rosberg - Mercedes GP - 1:12.899 - 119 laps
6. R. Barrichello - Williams-Cosworth - 1:13.377 - 102 laps
7. S. Buemi - Toro Rosso-Ferrari - 1:13.823 - 107 laps
Day 3 of testing - Valencia - 3rd February
Driver: Fernando Alonso
Weather: Air temperature 6/13 °C, track temperature 7/18 °C. Sunny.
Third and final day of testing for Scuderia Ferrari Marlboro, working again today alongside six other times at the Cheste circuit, near Valencia.
In front of around 35,000 spectators, Fernando Alonso made his official debut at the wheel of a Ferrari Formula 1 car. The Spanish driver worked mainly on finding the best set-up on the car and assessing its handling with various fuel loads. Fernando completed a total of 127 laps, the quickest in a time of 1.11.470, which was the best time overall at this test.
With the Valencia test ending today, Scuderia Ferrari Marlboro will be back on track on 10th February at Jerez de la Frontera, with Fernando Alonso behind the wheel.
DAY 3 TIMES:
1. F. Alonso - Ferrari - 1:11.470 - 127 laps
2. P. de la Rosa - BMW Sauber-Ferrari - 1:12.094 - 80 laps
3. M. Schumacher - Mercedes GP - 1:12.438 - 82 laps
4. J. Alguersuari - STR-Ferrari - 1:12.576 - 97 laps
5. J. Button - McLaren-Mercedes - 1:12.951 - 82 laps
6. V. Petrov - Renault - 1:13.097 - 75 laps
7. N. Hulkenberg - Williams-Cosworth - 1:13.669 - 126 laps

- Schumy.d
- Legenda
Nešto mi predobro ide taj Ferrari...
Valjda neće stati kad bude najpotrebnije.

- sunseeker
- Profesionalni vozač
jel ima netko vremena kakva su alonso i massa radili na dugim stintovima?Schumy.d je napisao/la:Nešto mi predobro ide taj Ferrari...![]()
- nikolaa
- Profesionalni vozač
- Navijam za: FERRARI
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86
Ako su ova nagadjanja i pola istine,ovo je jako zanimljivo rjesenje.Onda bi ispusni sistem dobio na mnogo vecoj logici smjestanja onako naprijed...U izjavama su zaista stalno nesto dvosmiselno govorili i moguce je da ispod sasije postoje neka prilicno radikalna rjesenja koja donose prednost..
Ako su ova nagadjanja i pola istine,ovo je jako zanimljivo rjesenje.Onda bi ispusni sistem dobio na mnogo vecoj logici smjestanja onako naprijed...U izjavama su zaista stalno nesto dvosmiselno govorili i moguce je da ispod sasije postoje neka prilicno radikalna rjesenja koja donose prednost..
FORZA FERRARI!!!
- sunseeker
- Profesionalni vozač
o tome se šuška, kao i o onom novom "toyotinom" difuzoru....obično gdje ima dima ima i vatre, pitanje je jedino koliko je vatra jakanikolaa je napisao/la:http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... &Itemid=86
- natural
Hi. Res fotke sa prvog dana testiranja u Jerezu /Španjolska/ (10.02.2010.)
cheers
cheers

-
- Navijam za: ferrari
hvala za slike
kod mene je euforija već počela čitava ulazna vrata od sobe sam obljepio ferrarijem
slike stavim sutra da vidite a inače sam Ferrarjev veliki fan - imam Ferrarijevu trenerku, ferrari miris after shave, Ferrari tene, Ferrari jaknu, Ferrari kačket, Ferrari šal, Ferrari majicu i crveno auto. hihi
kod mene je euforija već počela čitava ulazna vrata od sobe sam obljepio ferrarijem
slike stavim sutra da vidite a inače sam Ferrarjev veliki fan - imam Ferrarijevu trenerku, ferrari miris after shave, Ferrari tene, Ferrari jaknu, Ferrari kačket, Ferrari šal, Ferrari majicu i crveno auto. hihi
Forza FERRARI