Formula 1 team - Alfa Romeo F1 Team ORLEN [C42]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Walter
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari
Kontakt:

Re: Formula 1 team - BMW Sauber

Post Postao/la Walter »

Prošla sezona je prošla!
A i šta su to napravili prošle sezone, 36 bodova za čitavu sezonu i to kao BMW, ovi ako ponove to mogu biti sretni.
slika
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Walter je napisao/la:Prošla sezona je prošla!
A i šta su to napravili prošle sezone, 36 bodova za čitavu sezonu i to kao BMW, ovi ako ponove to mogu biti sretni.
Mislio sam na Kobayashia, a sauber će sigurno skupit novce i mislim da poslje neće imat niakvih problema, ipak je on jako dugo u F1.
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Bolid meni djeluje kao iznimno radikalan potez Sauber-a.Ovo je u sustini BMW-ov bolid,jer je razvijan skoro punu godinu kada se BMW nije ni spominjao u kontekstu povlacenja iz F1.
Radikalno rjesenje nosa,prednjeg krila,pokrova motora,bocnih stranica,podnice..Meni dobro izgleda bolid,a sada kakav ce biti na stazi to cemo vidjeti uskoro.Jako,jako agresivan dizajn bolida...

Ja iskreno mislim da bi ovaj bolid mogao biti jako dobar s obzirom na renome strucnjaka koji su na njemu radili,sa kolicinom resursa s kojim se ovaj bolid razvijao (dok je BMW bio tu),kao i na vremenu koji je utrosen na njega.Mada opet to nista ne mora znaciti,jer je proslogodisnji bolid bio fijasko s obzirom na to da je BMW sezonu 2008 kompromitirao upravo zbog iznimno loseg bolida za 2009...
FORZA FERRARI!!!
almeida
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Za ulizivanje..
Kontakt:

Post Postao/la almeida »

nikolaa je napisao/la:Bolid meni djeluje kao iznimno radikalan potez Sauber-a.Ovo je u sustini BMW-ov bolid,jer je razvijan skoro punu godinu kada se BMW nije ni spominjao u kontekstu povlacenja iz F1.
Radikalno rjesenje nosa,prednjeg krila,pokrova motora,bocnih stranica,podnice..Meni dobro izgleda bolid,a sada kakav ce biti na stazi to cemo vidjeti uskoro.Jako,jako agresivan dizajn bolida...

Ja iskreno mislim da bi ovaj bolid mogao biti jako dobar s obzirom na renome strucnjaka koji su na njemu radili,sa kolicinom resursa s kojim se ovaj bolid razvijao (dok je BMW bio tu),kao i na vremenu koji je utrosen na njega.Mada opet to nista ne mora znaciti,jer je proslogodisnji bolid bio fijasko s obzirom na to da je BMW sezonu 2008 kompromitirao upravo zbog iznimno loseg bolida za 2009...

U svakom slućaju,ovaj njihov paket,bi mogao biti iznenađenje sezone,imaju kamui koji je spreman ekspolodirat,de la rosa ima veliko znanje i može razvijati bolid,u tehnićkom smislu,mogli bi iznenaditi ;)
slika
"..lipi moj grade uvik te se sitin.."
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

slika
Izgleda li vama ovaj žlijeb kao ležište za produžetak peraje?
spacedoc
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Za kog ove godine navijat

Post Postao/la spacedoc »

moram reći da novi bolid zgleda ludo
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

de la rosa danas vozi sauber C25,jel to neki stariji bolid ili?
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

vidc je napisao/la:de la rosa danas vozi sauber C25,jel to neki stariji bolid ili?
Mislim da je to greska.Ocito je da na testiranjima stazom kruzi C29.Inace,vrlo dobro ide sad za sad,ali jos se nista ne moze reci..
FORZA FERRARI!!!
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

@Bernardinac
Treba viditi kako je to kod McLarena riješeno, pa bi onda mogli provjeriti da li to i u Sauberu ciljaju na spajanje poklopca motora i stražnjeg krila.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

pospani gad je napisao/la:@Bernardinac
Treba viditi kako je to kod McLarena riješeno, pa bi onda mogli provjeriti da li to i u Sauberu ciljaju na spajanje poklopca motora i stražnjeg krila.
Čini mi se da je kod McM fixno. Možda Sauber ima fleksibilni pristup. Promjena peraje da pri tome ne mora mjenjati i zadnje krilo? Vidjet ćemo ;)
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Bernardinac je napisao/la:
pospani gad je napisao/la:@Bernardinac
Čini mi se da je kod McM fixno. Možda Sauber ima fleksibilni pristup. Promjena peraje da pri tome ne mora mjenjati i zadnje krilo? Vidjet ćemo ;)
Mislim da je najveci fazon pitanje legalnosti pokrova motora koji je spojen sa straznjim krilom.Mislim da zbog toga Sauber ceka.
A inace od 2008 je nakovanj rilo aktuelno i tu se vidjelo more interpretacija tog modela pokrova motore i svi su bili odvojeni od straznjeg krila.
FORZA FERRARI!!!
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

slika
Ipak je to to :D
Jako lukavo, moram priznati. Bilo legalno ili ne, oni to stave ili skinu za kratko vrijeme :idea:
fankiđoe
Početnik
Početnik
Navijam za: KR SV

Post Postao/la fankiđoe »

Evo dobrih vijesti za Sauber;
Bridgestone objavio da je Sauberov C29 najnježniji prema gumama
Bridgestone tvrdi da će zbog ovoga Sauber imati najviše opcija za kalkukiranje s različitim komponentama guma
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

ako nekome vjerujem, onda su to dečki iz bridgestona, koji po meni jedini mogu biti koliko toliko objektivni
ovo je zakon vijest
kobayashi-banzai!!!!!!!!!!! :D
Samo neka se trkaju.
Sato-san
Navijam za: Kamui

Post Postao/la Sato-san »

Imam osjećaj da će Sauber biti dobar ove sezone i da će iznenadit mnoge.

Naprijed Kamui!!!!!
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

AMuS nagađa da je Sauber već uspio kopirati onaj sustav s prolazom zraka kroz kokpit prema zadnjem krilu. http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 93324.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ide i Sauber u snorkijevce :)
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

gringo73 je napisao/la:AMuS nagađa da je Sauber već uspio kopirati onaj sustav s prolazom zraka kroz kokpit prema zadnjem krilu. http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 93324.html" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
gringo73
Naj F1 član foruma 2010.
Naj F1 član foruma 2010.
Navijam za: McLaren

Post Postao/la gringo73 »

jaki je napisao/la:
gringo73 je napisao/la:AMuS nagađa da je Sauber već uspio kopirati onaj sustav s prolazom zraka kroz kokpit prema zadnjem krilu. http://www.auto-motor-und-sport.de/form ... 93324.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://images.gpupdate.net/large/148484.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Da, baš čitam i gledam slike...i nije mi baš jasno kako će vozač upravljat njihovim sustavom, jer usis je skroz sa strane?! Za razliku od McLarena oni su "dovukli" zrak na glavni (donji) element krila. Naravno, Pedrova uloga je jasna u svemu tome. Link

slika
slika
Barry
Test vozač
Test vozač

Post Postao/la Barry »

Sauber je definitvno imao spremno vec sve .. nije mogucce da su tako brzo sve prokontali.. btw slazzem se sa gore konstatacijom da nemam pojma kako su skontali da vozacc propussta zrak.. ili je tu masu nekakvi cijevi provodnika ili sta ?
Kimi Raikkonen: "I’m not interested in what people think about me. I’m not Michael Schumacher."
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Ma daj to su sve pizdarije, treba im počupat i zadnji pokrov motora ko u '60tim, nema skrivanja motora, ispuha i impovizacija s preticanjem. Za 5 godina ćemo gledat ne preticavanje, nego preskakanje bolida
slika
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

gringo73 je napisao/la:Da, baš čitam i gledam slike...i nije mi baš jasno kako će vozač upravljat njihovim sustavom, jer usis je skroz sa strane?!
Upravljat će desnom polutkom dupeta :biggrin:
Ćale od Lewisa je napisao/la:Ma daj to su sve pizdarije, treba im počupat i zadnji pokrov motora ko u '60tim, nema skrivanja motora, ispuha i impovizacija s preticanjem.
Potpis. Meni ovo sve postaje pre-perverzno nekako.
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

jaki je napisao/la:
slika
Kod njih je bas ocit kanal jer je pokrov motora tanji od McLarena.Siguran sam da su vec imali spremnu stvarku samo su cekali hoce li biti proglasena legalnim ili ne.nemoguce je za 14 dana preraditi u tolikoj mjeri bolid i skontati sve detalje funkcioniranja sistema.
E sad i ja nzm na koji nacin ce vozac upravljati ovim sistemom.Mogice da je povezano za papucicom kocnice,odnosno kad se ona stisne da se kanal zatvori ili sl.Ili se zrak provodi odmah u kokpit sa ulaznog usisnika,znaci neka je opasna krivina u pitanju. :D
FORZA FERRARI!!!
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

možda vozač na istom mjestu kao i kod mclarena ima sklopku koju nogom kontrolira i sa njom električki upravlja mehanizmom za otvaranje i zatvaranje kanala.na taj način moguće je dobiti istu stvar bez dodavanja novih otvora na šasiju,nego samo se uzme mali dio otvora za hlađenje motora iznad glave vozača i produži prema repu bez utjecaja na aerodinamiku...
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

vidc je napisao/la:možda vozač na istom mjestu kao i kod mclarena ima sklopku koju nogom kontrolira i sa njom električki upravlja mehanizmom za otvaranje i zatvaranje kanala.na taj način moguće je dobiti istu stvar bez dodavanja novih otvora na šasiju,nego samo se uzme mali dio otvora za hlađenje motora iznad glave vozača i produži prema repu bez utjecaja na aerodinamiku...
Mislim da bi ta verzija bila ilegalna jer odmah pravis pokretni aerodinamicki elemenat..Na ovaj nacin koji implementira McLaren,vozac se ionako ne tretira dijelom bolida,a upravo on svojom nogom(koljenom) regulise ovaj sustav,sto znaci da sustav regulacije nije dio bolida i odmah se sustav smatra potpuno legalnim,jer nije pokretni aerodinamicki elemenat.Meni zaista,jedna od najgenijalnih (najlukavijih) poteza iznzinjera u posljednih 5 godina..
FORZA FERRARI!!!
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

nikolaa je napisao/la:
vidc je napisao/la:možda vozač na istom mjestu kao i kod mclarena ima sklopku koju nogom kontrolira i sa njom električki upravlja mehanizmom za otvaranje i zatvaranje kanala.na taj način moguće je dobiti istu stvar bez dodavanja novih otvora na šasiju,nego samo se uzme mali dio otvora za hlađenje motora iznad glave vozača i produži prema repu bez utjecaja na aerodinamiku...
Mislim da bi ta verzija bila ilegalna jer odmah pravis pokretni aerodinamicki elemenat..Na ovaj nacin koji implementira McLaren,vozac se ionako ne tretira dijelom bolida,a upravo on svojom nogom(koljenom) regulise ovaj sustav,sto znaci da sustav regulacije nije dio bolida i odmah se sustav smatra potpuno legalnim,jer nije pokretni aerodinamicki elemenat.Meni zaista,jedna od najgenijalnih (najlukavijih) poteza iznzinjera u posljednih 5 godina..
aha,ok,nisam znao za to :biggrin:
onda je ovaj sauberov sustav neobičan,jedino da lijevu ruku zavlači prema otvoru za hladnjak...
Odgovori