Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Scuderia
Moderator
Moderator
Navijam za: Michael-Mick Schumacher

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Scuderia »

Mozda ce onda biti kasno do dolaska u Europu. Zasto?

Vozi se sada u Kini, te nakon toga u Bahreinu, pa tek onda u Spanjolskoj. Dakle prvo idu ove dvije utrke. npr. Button pobjedi u Kini, i u Bahreniu, dakle 20. bodova, a Ferrari-jevi vozaci da uzmu nesto sitno bodova npr. Kimi 5, Massa 3.

Dolazi onda ovakva ljestvica
Button 35
-
-
-
-
Kimi 5
Massa 3

Pitanje: Hoce li Ferrari moci nadoknaditi npr. tu prednost ( AKO BUDE OVAKO)? + Treba uzeti u obzir da Ferrari mora razviti slican ( isti) difuzor kao sto to ima Brawn, dakle potrosit ce dosta vremena.
ZDRAVKO je napisao/la:Poštovanje ljubitelji propetoga konjića ovo je moj prvi post mada sam dulje tu i godinama srcem i mislima sa F1.Navijam za Kimija od MCM sad je u ferarriju te sam ljubutelj ferarija.Nisam pravi fan ferrarija a mislim da neki drugi koji se deklariraju kao ferarristi moraju o svome stavu razmisliti
Da te pitam.
Da li je to za jednu ekipu kao Ferrari uredu da se desavaju onakve greske u Maleziji ( mislim na kvalifikacije-Massa)?
Treba biti i u dobru i u zlu, jednu sezonu sam gledao, kako Ferrari ne moze nista napraviti [2005]. ali onakve greske jednostavno su previse. Zato takve reakcije.
slika
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Dero »

ZDRAVKO je napisao/la:Poštovanje ljubitelji propetoga konjića ovo je moj prvi post mada sam dulje tu i godinama srcem i mislima sa F1.Navijam za Kimija od MCM sad je u ferarriju te sam ljubutelj ferarija.Nisam pravi fan ferrarija a mislim da neki drugi koji se deklariraju kao ferarristi moraju o svome stavu razmisliti te o tome ću reći sledeće:Ferarri je institucija pripadati njemu pa makar i kao navijač je velika stvar.Da oni imaju problema to je svima poznato ali moj um neshvata da ja mogu otpisati posle dvi tri utrke nekoga takvoga koji je spreman u svakom trenutku napraviti veliku stvar jer je ferari uistinu velik ima dobre vozače,bez obzira na neka tumbanja unutar ekipe oni imaju dovoljno kadra da iz ovoga izađu.Činjeni ca je da su ekipe koje su ranije počele da razvijaju bolid za ovu sezonu u prednosti nad onima koji su prošle godine učestvovali u borbi za naslov te svoje tehničke kapacitete koristili za razvoj prošlogodišnjega modela bolida.Brawn nije novost jer je to u suštini samo novo ime a bolid je već dugo spreman te je između ostaloga zbog toga dobar.Tehničke promjene su nastale da se veliki obuzdaju i stvori makar i privid takmičarske jednakosti u F1.Poštovane kolege ferarri se voli i kada dobro neide jer svi mi znamo da je to prolazno,od evrope košto znate zapravo počinje ludnica a dotada će ferrari biti pravi i pobjednik a svima nama će biti još draže kada Kimi i Massa počnu obilaziti druge i uzimati bodove.
Ma nitko ništa uopce i ne spominje o nekakvom otpisivanju, ja navijam za crvene i jesam ferarist pa makar i bili na začelju ( što trenutno i jesu ) ali u ovakvim trenutcima ništa loše od malo šale na svoj račun te kritiziranja voljenog tima. Moraš priznati da trenutno ferrari neizgleda dobro a i ne čini se puno da se nešto promjeni vezano uz cijeli tim. Slične postove mozes naci i u MCM, BMW, Renault topicima kojima isto tako necvijetaju ruže i u istim problemima su kao i ferrari.
Pavka
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonso

Post Postao/la Pavka »

Da ti odgovorim, vidim da si u kalkulacijama uračunao da će Dugme dobit i Kinu i Bahrain! Ako se to uistinu i dogodi, pa čak i ako Kimi i Filip uzmu i više bodova nego što si im ti dodijelio, čisto sumnjam da će ih uspjet do kraja sezone stići. Možda bi i uspjeli, kad BGP više ne bi prstom mrdnuli u razvoju bolida za novu sezonu...Stvar je jednostavna, ne možeš u jeku sezone postići nešto što je netko drugi radio 15 mjeseci i za to utukao 300 milijuna USD, pa čak i ako se zoveš Scuderia Ferrari Marlboro F1 Team!
ZDRAVKO
Navijam za: raikonen

Post Postao/la ZDRAVKO »

Pogreška je to se mora priznati,mislim da ferarri sleže situaciju po pitanju bolida i ekipe mislim da su to ranije trebali ali činjenica da su oni došli u razvoju bolida do ovoga nivoa neznajući da je to nedovoljno u takmičarskom smislu jer su drugi više postigli.Važno je da bolid ima potencijala a ferarri kao ekipa znanja da unapredi isti i zbog toga se nadam boljim vremenima.Činjenica da je testiranja manje a vremena baš i nema puno.Osnovno po meni je realna procjena situacije a to se svodi na par pitanja.Dali razvijati kers ili ne,koliko mogu povećati perfomanse i u opciji sa novim difuzorom šta još korigovati na bolidu da postane više takmičarskiI to je mislim sigurno da dok mi postamo i poneko iz ferarrija dadne izjavu o ovom ili onom neki momci nespavaju pokušavajući da urade ono o čemu mi govorimo.
Pobjednička kombinacija je:popraviti bolid,kimi imassa 110%,box da shvati da su vremena ludosti i talijanske šlampavosti prošla dodaj malo sreće i naših pozitivnih vibra i eto talijanske himne posle završetka utrke.
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

Nije mi jasno zašto Massa vozi s novim aerodinamičkim paketom, a Kimi ne. U Ferrariju su rekli da će danas obojica voziti s novim.
slika
slika

EDIT: kvalifikacije oboje voze s novim paketom
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: FERRARI

Post Postao/la nikolaa »

Iako nije impresivno 8 mjesto i vjerojatno ce ga Kimi na startu izgubiti od Hamiltona jer ovaj ima KERS,ja sam malo i zadovoljan danasnjim kvalama.Nzm...ja mislim,iako ne vidim od drugih da to pokazuju,da je Ferrari napredovao u odnosu na proslu utrku.Smanjili su taj zaostatak za 0.3 sec po krugu u odnosu na vodece i time sam zadovoljan.To sam upratio preko vremena koja su se ostvarivala cijeli vikend,kao i vremena u Q2.Ove 2 sekunde u Q3 su zasigurno rezultat tezine bolida u odnosu na ove ispred.
I Ferrari mi je kao tim djelovao mnogo siurnije i odlucnije i nekako sam bio mirniji gledajuci kvale nego u Maleziji kada su pravili gresku za greskom.
Nadam se bodovima sutra...
FORZA FERRARI!!!
FORZA FERRARI!!!
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

nikolaa je napisao/la:Iako nije impresivno 8 mjesto i vjerojatno ce ga Kimi na startu izgubiti od Hamiltona jer ovaj ima KERS,ja sam malo i zadovoljan danasnjim kvalama.Nzm...ja mislim,iako ne vidim od drugih da to pokazuju,da je Ferrari napredovao u odnosu na proslu utrku.Smanjili su taj zaostatak za 0.3 sec po krugu u odnosu na vodece i time sam zadovoljan.To sam upratio preko vremena koja su se ostvarivala cijeli vikend,kao i vremena u Q2.Ove 2 sekunde u Q3 su zasigurno rezultat tezine bolida u odnosu na ove ispred.
I Ferrari mi je kao tim djelovao mnogo siurnije i odlucnije i nekako sam bio mirniji gledajuci kvale nego u Maleziji kada su pravili gresku za greskom.
FORZA FERRARI!!!
Ostaje nam da vidimo tezine bolida, po mojoj procjeni hamilton je dosta teži od Kimija i predviđam zanimljiv start dvojca samo se nadam da nece zavrsiti pogubno.

Izjave vozača i Domenicalija : http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 2932.shtml
Zadnja izmjena: Dero, dana/u 18 tra 2009, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Dero je napisao/la:
nikolaa je napisao/la:Iako nije impresivno 8 mjesto i vjerojatno ce ga Kimi na startu izgubiti od Hamiltona jer ovaj ima KERS,ja sam malo i zadovoljan danasnjim kvalama.Nzm...ja mislim,iako ne vidim od drugih da to pokazuju,da je Ferrari napredovao u odnosu na proslu utrku.Smanjili su taj zaostatak za 0.3 sec po krugu u odnosu na vodece i time sam zadovoljan.To sam upratio preko vremena koja su se ostvarivala cijeli vikend,kao i vremena u Q2.Ove 2 sekunde u Q3 su zasigurno rezultat tezine bolida u odnosu na ove ispred.
FORZA FERRARI!!!
Ostaje nam da vidimo tezine bolida, po mojoj procjeni hamilton je dosta teži od Kimija i predviđam zanimljiv start dvojca samo se nadam da nece zavrsiti pogubno.

Izjave vozača i Domenicalija : http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 5007.shtml
Izjave su od juce poslije treninga...
FORZA FERRARI!!!
Ferraristica
Ja sam: Vozačica
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Ferraristica »

Za Masuu znamo sad da je mjenjač u pitanju....

Nego,što se ove kalkulacije gore tiče,ja bih bila zadovoljna da se Ferrari vrati u staru formu i da ima konkurentan bolid i čvrsto vjerujem da će do toga i doći ...
Icy
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Crvenog Baruna

Post Postao/la Icy »

nikolaa je napisao/la:Izjave su od juce poslije treninga...
Evo linka ;)

Ferraristica je napisao/la:Za Masuu znamo sad da je mjenjač u pitanju....
Otkud ti ta informacija za mijenjač? Massa je napravio grešku u zadnjem brzom krugu, ako bi još i mijenjač promijenio bacilo bi ga na 18. mjesto...a nisam nigdje naišla na to.
F1 bez Schumachera je kao atom bez jezgre
slika
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

Icy je napisao/la:
Evo linka ;)

Otkud ti ta informacija za mijenjač? Massa je napravio grešku u zadnjem brzom krugu, ako bi još i mijenjač promijenio bacilo bi ga na 18. mjesto...a nisam nigdje naišla na to.
Sad sam procitao na autosport-u...pa dobro..kao sto sam i ja zadovoljan ponekim bodom i Raikkonen je.Massa je pogrijesio u zavoju 9 i zato je odustao,a za mjenjac jos nigdje nista nisam cuo.
FORZA FERRARI!!!
Ferrari4ever
Test vozač
Test vozač
Navijam za: Ferrari - Massa

Post Postao/la Ferrari4ever »

Dakle u Ferrariju nisu odavno bili ovako zbunjeni , i to što je najtragičnije vidi se u javnosti ( ne govorim iza kulisa ! ) , ali sad bi trebali stat na balun i raditi na bolidu sa Kers-om , tako da iako gubi ovu sezonu ( a i onako izgleda već katasrofalno 0 ) u drugoj polovici sezone ili na početku iduće ima bolid korak dva ispred ostalih . Ma fali njima tamo GAZDA - čvrsta ruka , tako da se možda ubrzo vrati Todt ili tako neka jaka ličnost u pomoć . Jel ima netko kvalificiran na zavodu za zapošljavanje da im preporučimo !
... Forza Massa ...
Ferraristica
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Ferraristica »

nikolaa je napisao/la:
Icy je napisao/la:
Evo linka ;)

Sad sam procitao na autosport-u...pa dobro..kao sto sam i ja zadovoljan ponekim bodom i Raikkonen je.Massa je pogrijesio u zavoju 9 i zato je odustao,a za mjenjac jos nigdje nista nisam cuo.

U pravu si...to za mjenjac se odnosi na Glocka....
Scuderia
Moderator
Moderator

Raikkonen se nada brzoj reakciji Ferrarija
KLIK
slika
Pavka
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonso

Post Postao/la Pavka »

Mislim da se svi nadaju brzoj reakciji Ferrarija!
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

Massa tvrdi da im KERS donosi pola sekunde po krugu u kvalifikacijama. Ako je to istina onda Ferrari i nije tako loš.
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... je-vijesti
ivan599
Početnik
Početnik
Navijam za: Michaela Schumachera

Post Postao/la ivan599 »

Dobro da nije reko sekundu da je tako nebi se vozili oko 7 pozicije u kvalifikacijama.
slika
jaki
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la jaki »

ivan599 je napisao/la:Dobro da nije reko sekundu da je tako nebi se vozili oko 7 pozicije u kvalifikacijama.
Oprosti što si zapravo htio reći, da Massa laže jer...?
nikolaa
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la nikolaa »

jaki je napisao/la:Massa tvrdi da im KERS donosi pola sekunde po krugu u kvalifikacijama. Ako je to istina onda Ferrari i nije tako loš.
http://www.f1racing.com.hr/index.php?op ... je-vijesti
Massa je u ovoj izjavi ispao "preoptimistican".Pola sekunde je ipak previse,a Raikkonen koji vozi isti bolid ne vidi neku drasticnu razliku...realnost je realnost,a to je da Ferrari treba mnogo downforce-a(novi aeropaket sa difuzorom) i bolji i pouzdaniji KERS.
FORZA FERRARI!!!
Arai
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren
Kontakt:

Post Postao/la Arai »

Evo što Raikkonen misli o o ovoj sezoni. Za razliku od Masse, on je pesimističan.
Link: http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/n ... 3818.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Nitrous Oxide Systems
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Nitrous Oxide Systems »

što imam neki dobar osjecaj u vezi ferrarija sutra, a pogotovo kimija :)
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Stvarno ni meni nije preuvjerljiv ova massina izjava. Pogle BMW s KERS-om
Samo neka se trkaju.
One and only
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari- M. Schumacher

Post Postao/la One and only »

Možda Massi odgovara više, jer je manji i lakši od Kimija. Također možda njegovom načinu podešavanja bolida KERS više odgovara. Ko će znat. U svakom slučaju mislim da obojica govore istinu.
slika

Hoću da budem drugačiji, pa stoga neću ostoju staviti na ignore listu :)
Schumy.d
Legenda
Legenda

Post Postao/la Schumy.d »

:<> :<> :<>
Ovo stvarno ne liči na ništa... :( Prvo Massu (opet) izbace iz utrke, a onda i Kimija sa nekakvom neizrađenom taktikom... :?
LOŠE! :evil: :xx:
Scuderia
Moderator
Moderator

Schumy.d je napisao/la::<> :<> :<>
Ovo stvarno ne liči na ništa... :( Prvo Massu (opet) izbace iz utrke, a onda i Kimija sa nekakvom neizrađenom taktikom... :?
LOŠE! :evil: :xx:
Ma kolega, nemoj se zivcirati bezveze. Tek je pocetak sezone :lol: :roll:
A sada za ozbiljno...Netko bi trebao u momcadi odgovarati vise jednom za sve ove propuste. :?
slika
Odgovori